Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων σε σκανδιναβικό στιλ

Δεν είναι τίποτα που οι ιδιοκτήτες σπιτιού σε όλο τον κόσμο επιλέγουν σκανδιναβικό στιλ για τα σπίτια τους. Οι συμπατριώτες μας δεν μένουν στην άκρη, η δημοτικότητα αυτού του στυλ αυξάνεται κάθε μέρα. Perhapsσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η φύση των σκανδιναβικών χωρών είναι κοντά μας στο πνεύμα, στην ιδιοσυγκρασία. Ένας άλλος λόγος για την πιθανή συμπάθεια για αυτό το στυλ μεταξύ σχεδιαστών και πελατών οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ σύμφωνο με τη σύγχρονη τάση στο σχεδιασμό χώρου. Το σκανδιναβικό στυλ είναι επίσης απλό και λακωνικό, έχει μια πολύ δημοκρατική άποψη για τη διάταξη του σπιτιού, για τους τρόπους σχεδιασμού του. Όπως και το μοντέρνο στυλ, το Σκανδιναβικό προσπαθεί για πρακτικότητα και λειτουργικότητα, που εκτελείται σε ένα απλό αλλά εξωτερικά ελκυστικό κέλυφος. Σκόπιμη επίδειξη πλούτου, υπερβολική διακόσμηση και έντονη πολυτέλεια – αυτό δεν αφορά το στυλ των σκανδιναβικών λαών. Θα δείξει μάλλον λιγότερα από όσα θα μπορούσαν να καυχηθούν οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος ή σπιτιού, αλλά θα παραμείνει πιστός στις αρχές του – ένα βολικό και άνετο περιβάλλον μπορεί να είναι απλό και ελκυστικό. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός διαμερίσματος τριών δωματίων, θα εξετάσουμε πώς ενσωματώνεται το σκανδιναβικό στιλ στο σχεδιασμό ενός μοντέρνου σπιτιού..

Σαλόνι

Το σκανδιναβικό στυλ είναι ελαφρύ και χώρο, είναι συνήθως μια κρύα παλέτα από λευκούς χιονισμένους τοίχους με πιτσιλιές ζεστασιάς ξύλινων επιφανειών και έντονες πινελιές σε υφάσματα ή διακόσμηση. Με αυτή την αρχή διακοσμείται το σαλόνι. Μια εξαίρεση από τον παραδοσιακό σχεδιασμό για πολλές επιφάνειες δωματίων ήταν η χρήση πολύχρωμης ταπετσαρίας για τη δημιουργία ενός τοίχου με έμφαση. Ο κρύος σκανδιναβικός χειμώνας λείπει τόσο από τη ζεστασιά των φυσικών χρωμάτων, τη φωτεινότητα των λουλουδιών και του γρασιδιού, τη φρεσκάδα των φύλλων και τους νεαρούς βλαστούς. Μπορείτε να κανονίσετε τη μικρή σας άνοιξη ακριβώς στο διαμέρισμα, χρησιμοποιώντας μόνο μερικές φωτεινές ταπετσαρίες.

Σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Το σκανδιναβικό στυλ υποστηρίζει τη χρήση απλών και λακωνικών επίπλων, η ευκολία και η άνεση στη χρήση και τη φροντίδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Κατά την επιλογή επίπλων για το σαλόνι, εφαρμόστηκε η ίδια αρχή – τίποτα περιττό, αλλά όχι σε βάρος της άνεσης των νοικοκυριών και των καλεσμένων τους. Τα εργονομικά μοντέλα σε πρακτικά χρώματα φαίνονται εντυπωσιακά με φόντο τη διακόσμηση τοίχων και δημιουργούν μια αρμονική ατμόσφαιρα στο σαλόνι.

Τοίχος προφοράς με πολύχρωμη ταπετσαρία

Οι μικρές ώρες της ημέρας ώθησαν τους κατοίκους της Σκανδιναβίας όχι μόνο να διακοσμήσουν τα σπίτια τους αποκλειστικά σε ανοιχτόχρωμα χρώματα, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τη μέγιστη ποσότητα φυσικού φωτός που θα μπορούσε να ληφθεί από τη φύση. Τα δωμάτια, διακοσμημένα σε σκανδιναβικό στιλ, είτε δεν έχουν καθόλου κουρτίνες στα παράθυρα, είτε τα ανοίγματα των παραθύρων είναι καλυμμένα με το πιο ελαφρύ ημιδιαφανές τούλι που αφήνει πολύ φως. Για περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να κρυφτείτε από το φως του ήλιου, παρέχονται κουρτίνες από φυσικό ύφασμα, κατά κανόνα, βαμβάκι ή λινό, φυσικούς, ουδέτερους τόνους.

Απλή και συνοπτική επίπλωση

Κουζίνα-τραπεζαρία

Υπάρχει επίσης πολύ φως και χώρος στον χώρο της κουζίνας – τίποτα δεν εμποδίζει την κίνηση, δεν εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση γύρω από το δωμάτιο. Η συμπαγής διάταξη μιας σειράς του σετ κουζίνας σας επιτρέπει να δημιουργήσετε, αφενός, έναν επαρκή αριθμό συστημάτων αποθήκευσης, επιφάνειες εργασίας και ενσωματωμένες οικιακές συσκευές για να εκτελέσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, και από την άλλη πλευρά, αφήνει αρκετό ελεύθερο χώρο για την εγκατάσταση μιας πλήρους ομάδας φαγητού.

Εσωτερικό κουζίνας-τραπεζαρίας

Η ασπρόμαυρη τραπεζαρία έχει γίνει η ραχοκοκαλιά του οικογενειακού χώρου τραπεζαρίας και δεξίωσης. Ένα χιονισμένο τραπέζι και μαύρες καρέκλες διαφόρων μοντέλων, αλλά όλα παρόμοια σε τροποποίηση, αντικατοπτρίζονται στο σχεδιασμό του τοίχου με έμφαση-το ετερόκλητο ασπρόμαυρο μοτίβο της ταπετσαρίας ανανέωσε το εσωτερικό του λειτουργικού δωματίου. Μια θεαματική ολοκλήρωση της εικόνας της τραπεζαρίας ήταν ένας φωτεινός κρεμασμένος πολυέλαιος πάνω από την τραπεζαρία..

Τραπεζαρία σε αντίθεση

Οι χιονισμένοι τοίχοι της κουζίνας έχουν γίνει ένα εξαιρετικό σκηνικό για μια φωτεινή διακόσμηση τοίχων – αυτή είναι μια μικρή συλλογή από αυθεντικά πιάτα και σχέδια σε σκούρα πλαίσια, ακόμη και έναν πίνακα για σημειώσεις, συνταγές ή απλώς οικιακή αλληλογραφία.

Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα

Υπνοδωμάτιο

Ο χώρος του χώρου ύπνου σας επιτρέπει να απομακρυνθείτε από το αγαπημένο σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης τοίχων σε λευκούς τόνους. Στο φόντο ενός ουδέτερου γκρι χρώματος, τα χιονισμένα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Τα φυσικά χρώματα στο κλωστοϋφαντουργικό σχέδιο του κρεβατιού και των παραθύρων, η αστεία διακόσμηση τοίχων και τα ζωντανά φυτά διαφοροποιούν οργανικά το χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Ο συνδυασμός του χώρου ύπνου με το λειτουργικό τμήμα του μίνι γραφείου έχει γίνει αποτελεσματική χρήση χρήσιμου χώρου. Τα συστήματα αποθήκευσης με τη μορφή ενός ελαφρύ ράφι και ενός μικρού γραφείου δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεύουν έναν πλήρη σταθμό εργασίας για τη δημιουργία ενός μίνι γραφείου στο σπίτι.

Υπνοδωμάτιο σε γκρι και λευκούς τόνους

Παιδικό δωμάτιο

Στο παιδικό δωμάτιο, ο ίδιος συνδυασμός χιονισμένης οροφής, γκρι τοίχων και ξύλινου δαπέδου laminate χρησιμοποιήθηκε για φινίρισμα επιφανειών. Μόνο με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το γκρι είναι μια ακατάλληλη επιλογή για τη διακόσμηση ενός δωματίου για ένα παιδί. Εξάλλου, στο φόντο των ουδέτερων χρωμάτων τα χιονισμένα έπιπλα και οι φωτεινές πινελιές σε υφάσματα και διακοσμήσεις, μοκέτες και διακοσμητικά στοιχεία τοίχου είναι ιδιαίτερα εμφανή..

Εσωτερικό παιδικού δωματίου