Ξύλο στο εσωτερικό: η σύνδεση του πολιτισμένου κόσμου με τη φύση

Theρθε η ανάγκη να χτυπήσετε ξύλο – διαπιστώνετε ότι ο κόσμος είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και πλαστικό

Οι νόμοι του Μέρφιμια αστεία φιλοσοφική αρχή, η οποία διατυπώνεται ως εξής: εάν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάποιο είδος προβλήματος, τότε σίγουρα θα συμβεί

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στις συνθήκες ενός ενεργά αναπτυσσόμενου πολιτισμού και σε όλες τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτό, ένα άτομο προσπαθεί όλο και περισσότερο να προστατεύσει τον εαυτό του από αρνητικούς παράγοντες, να δημιουργήσει όχι μόνο άνετες αλλά και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Σε αυτό, τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην εσωτερική διακόσμηση μας βοηθούν πολύ..

Το ξύλο είναι ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και ηρεμίας στο σπίτι. Πράγματι, χιλιάδες έργα έχουν γραφτεί για τις χρήσιμες ιδιότητές του και οι μακρινοί μας πρόγονοι εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν μια στενή σχέση με τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ξύλο οδηγεί την κορυφή των πιο δημοφιλών φυσικών υλικών που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη σχεδίων για διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες..

Διακοσμητικά αντικείμενα στο σαλόνι

Ο άνθρωπος προσπαθεί όλο και λιγότερο να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της τεχνικής προόδου: τεχνητά δημιουργημένα ανάλογα φυσικών υλικών (μαλλί, δέρμα, ξύλο, πέτρα και γούνα). Ως εκ τούτου, σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, η χρήση ξύλου σε όλες τις εκδηλώσεις του είναι σχετική: παρκέ δάπεδα από σπάνια υλικά (μπαμπού, ελιά, wenge κ.λπ.), χειροποίητα ξύλινα έπιπλα, κουφώματα, οροφές, δάπεδα, αξεσουάρ κ.λπ. επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα και εφαρμόζοντας τις ιδέες του σχεδιαστή, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μέταλλο, δέρμα, γυαλί, διακοσμημένο με γλυπτά, ένθετο.

Φυσικά στοιχεία στο εσωτερικό

Το ξύλο είναι ένα παραδοσιακό υλικό

Το ξύλο συνδέεται κυρίως με το δάπεδο και τα έπιπλα, αλλά παλιά ήταν ένα παραδοσιακό δομικό υλικό για την κατασκευή ολόκληρων σπιτιών. Ρωσικές καλύβες, αγγλικά, φινλανδικά και σουηδικά σπίτια, ελβετικά σαλέ δεν χτίστηκαν χωρίς τη χρήση ξύλου. Ωστόσο, αυτή η παράδοση γίνεται ήδη όλο και περισσότερο σε ζήτηση και εκτιμάται στην πραγματική της αξία..

Χρησιμοποιώντας ένα τζάκι στο εσωτερικό

Χάρη στην επαγγελματική σχεδίαση, ο συνδυασμός ακόμη και ξεπερασμένου ξύλου με κομψούς λαμπτήρες και μοντέρνα έπιπλα δεν θα προκαλέσει παρεξήγηση και δυσφορία στην οπτική αντίληψη..

Συνδυάζοντας ξύλινα στοιχεία με μοντέρνα έπιπλα

Η παράδοση του ξύλινου σπιτιού σήμερα έχει εξελιχθεί σε επαγγελματική κατασκευή ξύλινων σπιτιών. «Φυσικός» το εσωτερικό είναι όλο και πιο μαγευτικό, προσελκύει με μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσει τα οφέλη με το στιλ, την πρωτοτυπία και την πολυτέλεια. Αυτό το φυσικό και άνετο υλικό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όλα τα είδη λύσεων στυλ – από ιαπωνικά έως ξύλινα υψηλής τεχνολογίας.

Εσωτερικό με μέγιστη χρήση ξύλου

Ξύλινα στοιχεία στο εσωτερικό – αισθητικά ευχάριστα και προσιτά

Ένας από τους λόγους που τα ξύλινα στοιχεία χρησιμοποιούνται ενεργά για να συμπληρώσουν το εσωτερικό είναι η δυνατότητα να τα φτιάξετε με τα χέρια σας. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο χειροποίητο αριστούργημα, δημιουργώντας μια αντίθεση με τον τοίχο ή την ταπετσαρία, μπορεί να γίνει μια εκφραστική προφορά που όχι μόνο ανανεώνει το εσωτερικό, αλλά και το συμπληρώνει. «ζέση».

DIY ξύλινα στοιχεία

Ένα τέτοιο προσιτό υλικό θα σας επιτρέψει να πειραματιστείτε πιο συχνά, να αλλάξετε όχι μόνο ξύλινα στοιχεία, αλλά και τη διάθεσή σας..

Σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της μόδας, το ξύλο μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μια εντελώς απροσδόκητη ποιότητα. Για παράδειγμα, τα μπάνια συχνά συμπληρώνονται με ξύλινη επένδυση, αν και αυτή η λύση ήταν προηγουμένως απαράδεκτη..

Ξύλο στο εσωτερικό του μπάνιου

Ακόμη και τα ξύλινα έπιπλα στο μπάνιο φαίνονται κομψά και αρκετά κατάλληλα..

Ξύλινα έπιπλα στο μπάνιο

Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση, θα είναι απαραίτητη η εφαρμογή πρόσθετης επίστρωσης, η οποία θα σώσει τα έπιπλα από την υγρασία και θα προσθέσει τη διάρκεια ζωής του..

Μια τέτοια κίνηση σχεδίασης θα σας βοηθήσει να τονίσετε την ατομικότητα και το γούστο σας, οπότε είναι σημαντικό να σκεφτείτε κάθε λεπτομέρεια, ίσως να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

Ξύλο στο μπάνιο

Διακόσμηση από ξύλινα στοιχεία

Λόγω της αντοχής και της ασυνήθιστης ομορφιάς τους, τα ξύλινα άκρα ήταν από καιρό δημοφιλή στους τεχνίτες. Κάθε στρώμα τους διατηρεί ιστορία, διάθεση και φυσική προέλευση. Εκτός από όλα αυτά, το υλικό για τις άκρες μας περιβάλλει παντού, στραβά κλαδιά, πύκνωση στους κορμούς δέντρων, ρωγμές, κλαδιά κ.λπ..

Στοιχεία από μασίφ ξύλο στο εσωτερικό

Οι διακοσμητικοί λαμπτήρες, τα βάζα, οι κρεμάστρες, τα τραπέζια από ξύλινα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά σήμερα. Σε συνδυασμό με μοντέρνες σχεδιαστικές λύσεις, είναι σε θέση να γεμίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού με άνεση, πολυτέλεια και ζεστασιά ταυτόχρονα..

Ακατέργαστο ξύλο στο εσωτερικό του σαλονιού

Τα νεκρά κούτσουρα, κλαδιά, κορμοί και ρίζες στα χέρια του καλλιτέχνη μπορούν να γίνουν ένα αριστούργημα που θα διακοσμήσει το εσωτερικό, θα το γεμίσει με φυσική απλότητα και αρμονία.

Ξύλινα στοιχεία στο σαλόνι

Ξύλινα έπιπλα στο εσωτερικό

Το ξύλο, όπως κανένα άλλο τεχνητό υλικό, γεμίζει το σπίτι με γνήσια φυσική ενέργεια. Αγγίζοντας το, νιώθετε ζεστασιά και κοιτάζοντας τα ετήσια δαχτυλίδια, επιστρέφετε στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, μια τέτοια γοητεία με τα έπιπλα από ξύλο, συμπαγή, αρχαϊκή, αντίκα δεν φαίνεται καθόλου περίεργη – όλα εξαρτώνται από τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις του πελάτη. Κορυφαίοι σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο προτιμούν έπιπλα που έχουν κοπεί από συμπαγείς κορμούς δέντρων, με έντονες ρωγμές και κόμπους..

Μασίφ ξύλο ως ενδιαφέρουσα λύση σχεδιασμού

Συχνά, τα αντικείμενα που μοιάζουν ήδη με έπιπλα αγροτών αποχρωματίζονται, θα έχουν μια ερειπωμένη εμφάνιση.

Ξύλο χωρίς επιπλέον επεξεργασία στο εσωτερικό.

Ο Tonino Guerra, διάσημος σεναριογράφος και ποιητής, ήταν διάσημος για ένα άλλο ταλέντο του – δημιούργησε έπιπλα από τα δικά του σκίτσα. Αλλά τα κύρια υλικά για την κατασκευή του ήταν παλιές σανίδες, μεντεσέδες πόρτας και κλειδαριές που βρέθηκαν στη γενέτειρα μεσαιωνική πόλη τους. Στη συνέχεια, τα δημιουργημένα στοιχεία συγκεντρώθηκαν κομμάτι -κομμάτι σε κομμάτια επίπλων ή διακοσμητικές συνθέσεις..

Δημιουργώντας τραχιά έπιπλα, οι σχεδιαστές έθεσαν ως στόχο να δείξουν την πρωτοτυπία, την ιστορία τους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν τα κούτσουρα των παλιών δέντρων, αφαιρούν το φλοιό από αυτά και δημιουργούν ασυνήθιστα εσωτερικά αντικείμενα. Και σε συνδυασμό με δερμάτινα έπιπλα και ορισμένα χαρακτηριστικά, δημιουργούν ένα αξεπέραστο αποτέλεσμα..

Μοντέρνα έπιπλα και ασυνήθιστα ξύλινα στοιχεία

Εσωτερικό – ένας συνδυασμός γεύσης και δυνατοτήτων

Ένα εσωτερικό που χρησιμοποιεί ξύλινα στοιχεία, όπως κάθε άλλο, έχει πολλές εντελώς διαφορετικές λύσεις. Ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να παρασυρθείτε με έπιπλα σχεδιαστών και ακριβά αξεσουάρ ή να χρησιμοποιήσετε τον φυσικό πλούτο στο σπίτι, να το συμπληρώσετε με τζάκι ή εστία, να δημιουργήσετε χώρο για ξηρά και αρωματικά καυσόξυλα.

Ένα τζάκι και μεγάλα παράθυρα είναι η τέλεια λύση για το εσωτερικό σας.

Μπορείτε να προτιμήσετε την ξύλινη υψηλής τεχνολογίας, όπου η σαφήνεια των μορφών, σε συνδυασμό με τη φυσικότητα του ξύλου, τα μοντέρνα έπιπλα, σας επιτρέπει να επιτύχετε μια κομψή, αλλά ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα..

Ξύλο και υψηλής τεχνολογίας

Or μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευαίσθητο και φιλικό προς το περιβάλλον εσωτερικό σε σκανδιναβικό στιλ, όπου τα έπιπλα έχουν κυρίως ορθογώνιο σχήμα και απλό σχεδιασμό, με αντικείμενα από λυγαριά ronatga, σχοινί, συμπληρώνουν το εσωτερικό με τόνους από φυσικά στοιχεία (λινό, βαμβάκι, φυσικά δέρματα, καυσόξυλα για το τζάκι) – ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης μιας τέτοιας κατοικίας λαμβάνει ένα ζεστό, γεμάτο ζεστασιά και ηρεμία «άσυλο».

Wάθινα έπιπλα, ξύλο και φυσικά στοιχεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου όπου τα δάπεδα, οι τοίχοι και οι οροφές είναι ξύλινα, δεν χρειάζεται να υπερφορτώνετε το δωμάτιο με ογκώδη έπιπλα, περιττά στοιχεία – μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα μικρό τραπέζι, ένα ελαφρύ χαλί, επικαλυμμένα έπιπλα χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

Ξύλινος μινιμαλισμός

Εάν επιλέξατε μια εσωτερική λύση προτιμήσατε την τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μεγάλες επιφάνειες παραθύρων, ψηλά ταβάνια, όπου ξύλινα πατώματα, τοίχοι, οροφές θα γεμίσουν την ασκητική ατμόσφαιρα με φυσικό χρώμα.

Ξύλο σε συνδυασμό με ψηλό ταβάνι

Το ξύλο είναι το κύριο αγαπημένο ανάμεσα στις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού

Οι δυνατότητες χρήσης ξύλου στο εσωτερικό είναι ατελείωτες. Τόσο οι σχεδιαστές όσο και οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πολύ ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι ένα τόσο χρήσιμο, ζεστό και φυσικό υλικό όπως το ξύλο είναι επίσης μια μοντέρνα τάση στον τομέα του σχεδιασμού..

Το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τελείως διαφορετικά σχήματα και όγκους, μπορεί να είναι είτε ακατέργαστα είτε προετοιμασμένα, καθαρισμένα στοιχεία.

Ξύλινο στοιχείο ως φωτεινή προφορά στο εσωτερικό

Η υφή αυτού του φυσικού υλικού φαίνεται αρμονική και ζεστή, οπότε το δέντρο ταιριάζει εύκολα σε οποιοδήποτε δωμάτιο – είναι σημαντικό μόνο να τοποθετήσετε σωστά τονισμούς και να μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό. Η μονόχρωμη ζωγραφική φόντου φαίνεται πολύ κομψή, η οποία συνδυάζεται ιδανικά με το λευκό, δημιουργώντας μια αίσθηση ελαφρότητας και φρεσκάδας.

Ακατέργαστο ξύλινο στοιχείο σε συνδυασμό με λευκό φινίρισμα

Το σπίτι, στο εσωτερικό του οποίου συνδυάζονται αρμονικά όλα τα είδη ξύλινων στοιχείων, είναι ένα όμορφο, φιλικό προς το περιβάλλον και μοντέρνο περίβλημα στο οποίο νιώθετε άνετα, άνετα, κατοικίες που φορτίζουν με θετική ενέργεια, ευθυμία.

Διακριτικό αλλά ζεστό στυλ

Ο συνδυασμός φυσικής πέτρας, ή υλικού που το μιμείται, με ξύλο στο εσωτερικό φαίνεται αξιοσέβαστο, αλλά όμορφο και αρμονικό. Αυτό το φινίρισμα θα ευχαριστήσει όχι μόνο το μάτι, αλλά θα γίνει επίσης ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό..

Όγκος ξύλου αλλά εκλεπτυσμένο στυλ

Το ξύλο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα κομψό, όμορφο, ζεστό εσωτερικό, καθιστά δυνατή τη χρήση πρωτότυπων και εξαιρετικών λύσεων.

Ξύλινο στοιχείο σε συνδυασμό με μοντέρνα έπιπλα

Φυσικά, ένα τέτοιο φιλικό προς το περιβάλλον και χρήσιμο υλικό όπως το ξύλο είναι κυρίως σε ζήτηση στα παιδικά δωμάτια, όπου είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται έπιπλα από τεχνητά υλικά..

Δέντρο στο νηπιαγωγείο

Ένα κλαδί, μια πολυκατοικία, ένα κούτσουρο και ακόμη και ένα ολόκληρο δέντρο …

Η πτήση των φαντασιώσεων σχεδιασμού είναι ατελείωτη, ειδικά όταν πρόκειται για ξύλο. Χρησιμοποιείται σε τελείως διαφορετικές μορφές και μάλιστα, για τη διατήρηση όλων των χρήσιμων ιδιοτήτων, σε ζωντανή και πρωτότυπη μορφή..

Χρησιμοποιώντας ένα ζωντανό δέντρο

Αυτή η λύση θα είναι ιδανική σε μια εξοχική κατοικία, όπου ο φυσικός πλούτος γύρω από την κατοικία μετατρέπεται ομαλά σε ένα φυσικό εσωτερικό. Το ξύλο συνδυάζεται αρμονικά με έπιπλα σε λευκό ή ανοιχτό χρώμα με στοιχεία χρωμίου, μεγάλα βιτρό παράθυρα, γυαλί.

Έπιπλα από ξύλο, γυαλί και ελαφριά

Ξύλο και τραπεζαρία

Οι κουζίνες, οι τραπεζαρίες είναι χώροι όπου ένα άτομο απολαμβάνει φαγητό, χαλάρωση και συναναστροφή στον οικογενειακό κύκλο. Εδώ, όπως πουθενά αλλού, θέλετε να γεμίσετε το εσωτερικό με μια ατμόσφαιρα άνεσης, ζεστασιάς και αρμονίας. Το ξύλο είναι το μόνο υλικό που μπορεί να κάνει τη δουλειά τέλεια. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εντελώς διαφορετικούς τρόπους..

Μπορείτε να συνδυάσετε ένα ομαλό, επεξεργασμένο κούτσουρο με μοντέρνα και κομψά έπιπλα, που θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό και μοναδικό εσωτερικό στο σπίτι.

Ξύλο και τραπεζαρία

Κομψές λεπτομέρειες και φυσικά ξύλα δημιουργούν ένα ασυναγώνιστο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο παραδοσιακή, αλλά κομψή ρουστίκ κουζίνα, όπου κυριαρχεί το ξύλο σε διάφορες μορφές – από υλικό για διακόσμηση τοίχων έως αξεσουάρ..

Ξύλο στο εσωτερικό της κουζίνας

Η φυσική ομορφιά του ξύλου και η ικανή δουλειά των σχεδιαστών μπορούν να οδηγήσουν σε εντελώς απροσδόκητα αποτελέσματα που χαρίζουν το μάτι και ζεσταίνουν την ψυχή.

Ποιος προτιμά να χρησιμοποιεί ξύλο στο εσωτερικό

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι το ξύλο ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο των εξεζητημένων, εξεζητημένων ανθρώπων που εκτιμούν την πολυτέλεια σε συνδυασμό με τη φυσικότητα. Επίσης, το δέντρο θα εκτιμηθεί από ανθρώπους για τους οποίους η οικογενειακή εστία, η ζεστασιά και η άνεση είναι οι κύριες αξίες στη ζωή. Το ξύλο είναι η προτίμηση των ανθρώπων με καλό γούστο και καθαρές θέσεις ζωής.

Έτσι, το ξύλο στο εσωτερικό είναι ατελείωτες δυνατότητες, οι οποίες καταλήγουν σε φιλικότητα προς το περιβάλλον, πρακτικότητα και πολυπλοκότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία οποιουδήποτε σχεδίου στο οποίο σίγουρα θα βασιλεύει μια ατμόσφαιρα ειρήνης, ζεστασιάς και φυσικού πλούτου..