Κουζίνα μεσογειακού στυλ: έτοιμα έργα δωματίων με σχεδιαστική προσέγγιση

Ένας ερωτευμένος με τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου ονειρεύεται μια τυπική κουζίνα για την περιοχή. Ένα τέτοιο δωμάτιο θα πρέπει να είναι μοντέρνο και λειτουργικά εξοπλισμένο και ταυτόχρονα να είναι στυλιζαρισμένο για το εσωτερικό, συνδυάζοντας ρουστίκ και ρομαντικά χαρακτηριστικά..

Μεσογειακό στυλ στο εσωτερικό της κουζίνας: τα κύρια χαρακτηριστικά

Η σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα συνδυάζει τέλεια την παράδοση και τη νεωτερικότητα. Αυτό είναι ένα ευρύχωρο δωμάτιο, λίγο σαν μια ρουστίκ κουζίνα. Εάν είστε λάτρεις των μοντέρνων επίπλων, δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να συνδυάσετε αυτά τα στυλ. Το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσετε είναι ο συνδυασμός δύο χρωμάτων όπως το λευκό και το μπλε. Η σύγχρονη επίπλωση συμπληρώνεται από στοιχεία από φυσικά υλικά όπως ξύλο ή πηλό, τα οποία είναι ιδανικά ως γλάστρες, μπολ με ζάχαρη ή άλλα μικρά αντικείμενα που σας επιτρέπουν να διανείμετε ορθολογικά τη διακόσμηση στην κουζίνα.

Το λευκό και το μπλε είναι αναπόσπαστα στοιχεία της διακόσμησης της κουζίνας μας

Η κουζίνα του μεσογειακού στιλ κυριαρχείται από δύο χρώματα: λευκό και μπλε κοβαλτίου. Ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων σας μεταφέρει αμέσως στη θάλασσα, περιτριγυρισμένη από βραχώδεις ακτές. Οι τοίχοι, καθώς και μερικά από τα έπιπλα πρέπει να είναι λευκά, τα αξεσουάρ πρέπει να είναι μπλε. Πολυάριθμες ναυτικές διακοσμήσεις καθώς και κολώνες που μοιάζουν με παλιά κτίρια θα λειτουργήσουν υπέροχα. Ένα σημαντικό στοιχείο που διακρίνει αυτό το στυλ είναι τα υλικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ξύλο, η πέτρα και το μάρμαρο θεωρούνται αναπόσπαστα στοιχεία αυτού του στυλ..

Μεσογειακός σχεδιασμός κουζίνας – απόλαυση όλο το χρόνο

Μια κουζίνα μεσογειακού στιλ μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε στο σπίτι σας και να σας θυμίζει ένα υπέροχο ξεκίνημα της ημέρας κάθε πρωί. Η κατανάλωση καφέ σε ένα τέτοιο δωμάτιο όχι μόνο θα σας δώσει ενέργεια, αλλά και θα σας βάλει σε θετική διάθεση. Οι ξέγνοιαστες στιγμές που περνάτε στην κουζίνα μεσογειακού στιλ είναι στιγμές που μπορείτε να απολαύσετε και να τις μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εάν φοβάστε ότι δεν θα μπορείτε να εξοπλίσετε μόνοι σας το δωμάτιο, μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε παραδείγματα φωτογραφιών αυτού του άρθρου. Το μεσογειακό στυλ αφορά κυρίως φυσικά υλικά.

Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν σας επιτρέπει να αγοράσετε φυσικά υλικά, τότε δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε. Σήμερα, μόνο μικρά διακοσμητικά αξεσουάρ είναι κατάλληλα για τη δημιουργία μεσογειακού στιλ..

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές κάνουν όλο και περισσότερα ποιοτικά υποκατάστατα, τα οποία, πρώτον, σχετίζονται με φυσικά υλικά και, δεύτερον, με την πρώτη ματιά, δεν διαφέρουν από τα αρχικά. Δεν έχει σημασία μόνο το χρώμα, αλλά και η υφή και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Τα λουλούδια και τα βότανα όχι μόνο ζωντανεύουν το εσωτερικό, αλλά του δίνουν και μια μοναδική εμφάνιση. Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η κουζίνα θα ταιριάζει με το στυλ με το οποίο θέλετε να έχετε πρωινό κάθε μέρα και να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας με την οικογένειά σας..

Μικρές κουζίνες μεσογειακού στιλ

Σε μια μικρή κουζίνα, η οποία είναι διακοσμημένη σε μεσογειακό στιλ, κρεμαστά ντουλάπια και προβολείς μπορούν να φαίνονται υπέροχα. Καλά εξοπλισμένες ντουλάπες και συρτάρια θα ταιριάζουν καλά στο κάτω μέρος. Εδώ μπορείτε να βάλετε σκεύη κουζίνας, μικροαντικείμενα και σκεύη, να δημιουργήσετε μια κομψή αποθήκη κρασιού. Οι επιφάνειες εργασίας μπορούν να καλυφθούν με ανώμαλα κομμένα πλακίδια τραβερτίνης. 

Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός δεν παρεμβαίνει στον εξοπλισμό της κουζίνας με τις πιο σύγχρονες συσκευές. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το αρχικό δάπεδο, το οποίο, χάρη στο laminate ή το λινέλαιο, δεν μπορεί να διακριθεί από το πραγματικό ξύλο. Η ακριβότερη έκδοση μπορεί να εξοπλιστεί με παρκέ. Οι κουζίνες μεσογειακού στιλ δεν είναι μόνο μια αγάπη για τις γιορτές, είναι επίσης ένα τόξο σε όμορφες και κρυφές απλές φόρμες, ζεστά χρώματα και αρμονία. Η κουζίνα του μεσογειακού στυλ αφορά κυρίως τις πρώτες φυσικές ύλες σε συνδυασμό με φυσικά χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο.

Έπιπλα σπιτιού – ένα τραπέζι – αναπόσπαστο στοιχείο στην κουζίνα

Το τραπέζι παίζει σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή κουζίνα. Εδώ συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για φαγητό. Όσον αφορά τις επιλογές καθισμάτων, το τραπέζι πρέπει να είναι μεγάλο για να μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα μέλη της οικογένειας. Σε αυτόν τον τομέα, η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, δημιουργώντας την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό. Οι κεραμικές προσθήκες όπως τα κεραμίδια πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού. Εάν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε το νησί όπου θα μαγειρέψετε.

Αξεσουάρ κουζίνας μεσογειακού στυλ

Όλη η μεσογειακή κουζίνα διακρίνεται από μια υγιεινή προσέγγιση στο μαγείρεμα. Στοιχεία όπως τα βότανα και τα μικρά λουλούδια σε γλάστρες ταιριάζουν καλά. Αποξηραμένα βότανα, πιπέρι και πλεξούδες σκόρδου όχι μόνο φαίνονται όμορφα, αλλά και μυρίζουν. Διακοσμητικά μπουκάλια λαδιού και φρέσκες ελιές που φυλάσσονται σε αυθεντικά διακοσμημένα πήλινα αγγεία είναι επίσης απαραίτητα. Μην φοβάστε τα χρώματα, είναι ουσιαστικό στοιχείο αυτού του στυλ. Ο πηλός ή η κεραμική θα φαίνονται υπέροχα σε ένα περβάζι. Αποφύγετε τα πλαστικά που δεν πρέπει να σχετίζονται καθόλου με το μεσογειακό στυλ.

Η μεσογειακή κουζίνα συνδέεται κυρίως με την ειρήνη, τη χαλάρωση και τη χαρά. Σε αυτή την κουζίνα, χαλαρώνετε και τρώτε πολύ καλά πιάτα, περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας με αγαπημένα πρόσωπα, θυμάστε τις διακοπές. Η κουζίνα μεσογειακού στιλ είναι πρωτότυπη, μοιάζει με αεράκι και το πανταχού παρόν μπλε χρώμα θυμίζει γιορτινό γαλάζιο ουρανό. Ένα τέτοιο δωμάτιο είναι πολύ ζεστό και, πρώτα απ ‘όλα, αισθάνεται μια οικογενειακή ατμόσφαιρα σε αυτό. Παρά την αρχική εμφάνιση, το ζεστό κλίμα, η κουζίνα μεσογειακού στιλ εξακολουθεί να μην είναι δημοφιλής. Ο λόγος είναι συνήθως η έλλειψη ιδέας ανάπτυξης στο αρχικό στυλ, αλλά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ιδέες φωτογραφιών για να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας..