Συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο

Από το διάδρομο αρχίζει η πρώτη εντύπωση για το εσωτερικό του σπιτιού και, φυσικά, των ιδιοκτητών του. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε το σχεδιασμό και την οργάνωση αυτής της ζώνης. Άλλωστε, ένα μίνι δωμάτιο στην είσοδο είναι ένας περιορισμένος χώρος, όπου η λειτουργικότητα και η αισθητική πρέπει να είναι ιδανικά ισορροπημένες. Ένας από τους πιστούς βοηθούς στο σχεδιασμό αυτού του τμήματος του σπιτιού με τον μικρότερο χρόνο και υλικό κόστος είναι μια πολυλειτουργική και καθολική ντουλάπα.

shkaf-kupe-v-prixozhej_37shkaf-kupe-v-prixozhej_241-650x975shkaf-kupe-dlya-prixozhej_004 shkaf-kupe-v-prixozhej_01-1 shkaf-kupe-v-prixozhej_36

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας ντουλάπας στο διάδρομο

Η συρόμενη ντουλάπα μπορεί να είναι ντουλάπι ή ενσωματωμένη. Σε αντίθεση με μια συμβατική ντουλάπα, οι πόρτες της συρόμενης ντουλάπας κινούνται και δεν ανοίγουν προς τα έξω.

Από την άποψη της πρακτικότητας και της οικονομίας, μια ενσωματωμένη ντουλάπα θεωρείται βέλτιστη για τη διευθέτηση ενός διαδρόμου. Σε αυτή την περίπτωση, στερείται μία ή δύο πλευρές, κατά κανόνα, είναι πλευρικός ή οπίσθιος τοίχος. Ένα τέτοιο ντουλάπι εγκαθίσταται συχνότερα σε μια ειδική θέση, η οποία είναι ενσωματωμένη στον τοίχο, η οποία επιτρέπει:

 • χρησιμοποιήστε ορθολογικά περιορισμένο χώρο.
 • εξοικονομήστε χρήματα εξαλείφοντας τους πλευρικούς ή πίσω τοίχους.
 • για να δώσετε στο δωμάτιο μια πιο περιποιημένη και αισθητική εμφάνιση, καθώς όλα τα ράφια με παπούτσια, αξεσουάρ, καπέλα και ρούχα θα είναι κρυμμένα πίσω από την πρόσοψη.
 • απόκρυψη ελαττωμάτων – καλύψτε μια θέση, σωλήνα ή ελαττωματικό τοίχο.

2017-12-02_19-43-362017-12-02_19-45-09 oo5_2_pop shkaf-kupe_006 shkaf-kupe-v-prixozhej_07 shkaf-kupe-v-prixozhej_11-650x978

Επιπλέον, έχετε πάντα την ευκαιρία να παραγγείλετε ένα μοντέλο ντουλάπας για το διάδρομό σας: σχεδιάστε την τοποθέτηση κρεμάστρες και ράφια, εξοπλίστε με συρτάρια και ράβδους σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των νοικοκυριών.

foto-kupe-011 originalnyy-shkaf-kupe-v-prihozhey-shkaf-kiev shkaf_k_b_prih shkaf-kupe-dlya-prixozhej_006 shkaf-kupe-v-prihozhuyu-proekt-002

Πώς να επιλέξετε?

Υλικό

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό για την κατασκευή της μελλοντικής ντουλάπας:

shkaf-kupe-v-prixozhej_14-1 shkaf-kupe-v-prixozhej_16-650x978 shkaf-kupe-v-prixozhej_17 shkaf-kupe-v-prixozhej_18 shkaf-kupe-v-prixozhej_21

Έχοντας επιλέξει ένα κατάλληλο υλικό για την κατασκευή τέτοιων επίπλων στο διάδρομο, θα πρέπει να καθορίσετε τις διαστάσεις του, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις του δωματίου. Έτσι, το ύψος του ντουλαπιού περιορίζεται μόνο από τις οροφές του διαδρόμου. Ωστόσο, εάν το ανώτατο όριο είναι τεντωμένο, είναι σημαντικό να παρέχετε ένα μικρό κενό μεταξύ του ντουλαπιού και της οροφής, τουλάχιστον 50 χιλιοστά..

Συμβουλή! Το πιο βολικό βέλτιστο βάθος ντουλαπιού είναι 60 cm, όταν η ράβδος κρεμάστρας τοποθετηθεί με τον τυπικό τρόπο και το ίδιο το ντουλάπι τελικά θα είναι πιο ευρύχωρο. Για ένα στενό διάδρομο, είναι καλύτερο να μειώσετε το βάθος της ντουλάπας στα 40 cm χρησιμοποιώντας ακραίες ράβδους.

shkaf-kupe-v-prixozhej_22 shkaf-kupe-v-prixozhej_23-1 shkaf-kupe-v-prixozhej_24-1 shkaf-kupe-v-prixozhej_27-650x975shkaf-kupe-v-prixozhej_30-650x930 shkaf-kupe-v-prixozhej_31 shkaf-kupe-v-prixozhej_32-650x975

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι ενσωματωμένες ντουλάπες ενδέχεται να μην έχουν επάνω πάνελ, δάπεδο, πλευρικό ή οπίσθιο τοίχο και τα δομικά στοιχεία και όλη η πλήρωση μπορεί να στερεωθεί στον ίδιο τον τοίχο. Επομένως, εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι η διακόσμηση τοίχων δεν πρέπει να είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδα, επειδή αυτό το υλικό είναι αρκετά μαλακό και δεν είναι σε θέση να αντέξει φορτία. 

Λάβετε επίσης υπόψη ότι η ενσωματωμένη ντουλάπα θα τοποθετηθεί μόνιμα και θα είναι αδύνατο να το μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο ή να το μετακινήσετε, επειδή τέτοια ντουλάπια αναπτύσσονται για ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός δωματίου ή μιας θέσης.

shkaf-kupe-v-prixozhej_34 shkaf-kupe-v-prixozhej_35 shkaf-kupe-v-prixozhej_39 shkaf-kupe-v-prixozhej_42 shkaf-kupe-v-prixozhej_43 shkaf-kupe-v-prixozhej_44-650x867 shkaf-kupe-v-prixozhej_45-650x743 shkaf-kupe-v-prixozhej_50

Πόρτες

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα κάθε ντουλάπας-διαμερίσματος, φυσικά, είναι οι πόρτες. Ο συρόμενος μηχανισμός, σε αντίθεση με τον μηχανισμό περιστροφής, δεν απαιτεί επιπλέον χώρο, ενώ επιτρέπει την πιο ορθολογική χρήση όλων των χρήσιμων μετρητών του δωματίου. Και ένας μεγάλος αριθμός τελειωμάτων, στυλ, χρωμάτων καθιστά δυνατή την γκαρνταρόμπα να ταιριάζει οργανικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

5_11 shkaf-kupe-v-prixozhej_03 shkaf-kupe-v-prixozhej_49 shkaf-kupe-v-prixozhej_53

Οι πιο δημοφιλείς και σχετικές επιλογές σχεδίασης για τις προσόψεις των συρόμενων ντουλαπιών είναι σχέδια για 2 ή 3 πόρτες. Σε τέτοια ντουλάπια, οι πόρτες κινούνται αριστερά και δεξιά με τη βοήθεια κυλίνδρων στερέωσης που κινούνται κατά μήκος “ράγα” μέσα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο, επίσης μια πόρτα με πλαίσιο μπορεί να κινηθεί κατά μήκος ενός ειδικού μονότροχου. Ένας τέτοιος μηχανισμός προβλέπει την παρουσία εξαρτημάτων αλουμινίου ή χάλυβα..

Σπουδαίος! Δώστε προσοχή στο πλάτος των συρόμενων θυρών, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 μέτρο. Μια ευρεία πόρτα δεν είναι μόνο ενοχλητική για μετακίνηση, αλλά μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε γρήγορα εξαρτήματα και οδηγούς, επειδή ένας τέτοιος σχεδιασμός έχει αρκετά υψηλό φορτίο. 

shkaf-kupe-v-prixozhej_51shkaf-kupe-v-prixozhej_54 shkaf-kupe-v-prixozhej_57 shkaf-kupe-v-prixozhej_66 shkaf-kupe-v-prixozhej_67 shkaf-kupe-v-prixozhej_68 shkaf-kupe-v-prixozhej_301

Στη διακόσμηση των προσόψεων χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά: βιτρό παράθυρα, καθρέφτες, φυσικά υλικά, πλαστικό, διακοσμητικό γυαλί. Αλλά όταν επιλέγετε ένα σχέδιο εξωτερικής πόρτας, θυμηθείτε ότι:

 • ψηφιδωτά καθρέφτη και καθρέφτες επεκτείνουν οπτικά το χώρο.
 • οι γυαλιστερές επιφάνειες προσδίδουν στην εσωτερική αρχοντιά και ένα συγκεκριμένο βάθος.
 • διακοσμητικά συμπαγή πάνελ χωρίς διακόσμηση κάνουν το εσωτερικό πιο βαρύ.

% d0% b0id3-1-1-1 shkaf-kupe-v-prixozhej_56 zerkalo-shkafy-koridor

Όσο για την παλέτα χρωμάτων, είναι προφανές ότι είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ντουλάπα σε ανοιχτές αποχρώσεις σε έναν μικρό διάδρομο και αντίστροφα, οι προσόψεις των σκούρων βαθιών τόνων ταιριάζουν καλύτερα σε ευρύχωρους διαδρόμους.

Γεμίζοντας την ντουλάπα για το διάδρομο

Η ομορφιά είναι ομορφιά, αλλά ένα εξίσου σημαντικό συστατικό είναι η εσωτερική γέμιση της ντουλάπας και για αυτό πρέπει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τη λίστα με τα πράγματα που θα αποθηκευτούν σε αυτήν. Κατά κανόνα, οι ενσωματωμένες ντουλάπες για διαδρόμους αποτελούνται από:

 • ημιώροφοι για την αποθήκευση μεγάλων ειδών δευτερεύουσας ανάγκης: τσάντες ταξιδιού, κουτιά οικιακών συσκευών, αθλητικός εξοπλισμός κ.λπ.
 • ανοιχτά ράφια και στενά κελιά ύψους έως 32 cm.
 • συρτάρια και καλάθια?
 • ράβδοι για κρεμάστρες για κρεμάσματα ρούχων ή παντογράφοι εγκατεστημένοι στην κορυφή του ντουλαπιού, οι οποίες μπορούν να χαμηλώσουν στην επιθυμητή θέση χρησιμοποιώντας ένα μοχλό.
 • αναδιπλούμενα ράφια για παπούτσια.
 • κρεμάστρες για ζώνες, κασκόλ και γραβάτες.

εξωτερικός-σχεδιασμός-φοβερός-έμπιστος-πόρτες-για-διακόσμηση-σπιτιού-ιδέες-εικόνα-με-συναρπαστική-συρόμενη-αίθουσα-ντουλάπι-πόρτες-διάδρομος-nz-πόρτα-ντουλάπα shkaf-kupe-v-prixozhej_05 shkaf-kupe-v-prixozhej_29-650x930 shkaf-kupe-v-prixozhej_33 shkaf-kupe-v-prixozhej_62 shkaf-kupe-v-prixozhej_64 shkaf-kupe-v-prixozhej_302

Επιλέγοντας το σωστό σχέδιο ντουλαπιού για το διάδρομό σας, θα παρέχετε ένα αξιόπιστο και βολικό μέρος για να αποθηκεύετε ρούχα και παπούτσια για όλες τις εποχές..