Σύγχρονο πλωτό σπίτι – όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

Είναι αρκετά δύσκολο να δείτε ένα τέτοιο σπίτι στις εκτάσεις του ποταμού της Ρωσίας. Για τη χώρα μας, οι πλωτές κατασκευές εξακολουθούν να θεωρούνται ένα μάλλον εξωτικό φαινόμενο. Το έδαφος των ευρωπαϊκών κρατών, ιδίως των υδατικών καναλιών των χωρών της Μπενελούξ, είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε ένα από αυτά τα ασυνήθιστα σπίτια που κινούνται κατά μήκος των στενών ποταμών της Ολλανδίας.

Πλωτό σπίτι

Το ορθογώνιο πλωτό σπίτι δύο επιπέδων είναι επενδεδυμένο εξωτερικά με ανθεκτικό μέταλλο πλούσιου χρώματος σοκολάτας. Για να μειωθεί το βάρος της δομής, το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά. Στο τέλος της πλωτής δομής υπάρχει μία από τις πόρτες εισόδου και ένα ανοιχτό δωμάτιο που χρησιμεύει ως χαγιάτι. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με επίπεδη οροφή.

Μοντέρνο πλωτό σπίτι Σπίτι στην πλευρά του ποταμού Λότζια σε ένα πλωτό σπίτι

Το ευρύχωρο δωμάτιο του πλωτού σπιτιού χωρίζεται σε διάφορους λειτουργικούς χώρους: δωμάτιο επισκεπτών, αποθήκη, χώρος κουζίνας, τραπεζαρία και χώρο για νυχτερινή ξεκούραση. Υπάρχουν αρκετές βοηθητικές αίθουσες στο κάτω μέρος της κατοικίας. Μπορείτε να φτάσετε εκεί χρησιμοποιώντας μια βολική σκάλα. Κατά τη διακόσμηση του εσωτερικού του σκάφους, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν ένα στυλ που μιμείται την ατμόσφαιρα των πρώην βιομηχανικών κτιρίων – μια σοφίτα.

Πλωτός διάδρομος σπιτιού Σκάλα σε ένα σπίτι στο νερό

ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στο τμήμα φιλοξενίας βρίσκεται η κατοικία «Σε σχήμα U» ένας καναπές με μπλε γκρι ταπετσαρία και πολλά πολύχρωμα μαξιλάρια. Το κάτω μέρος του σετ επίπλων είναι κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο διαφόρων αποχρώσεων.

Σαλόνι σε ένα σπίτι πάνω στο νερό

Δίπλα στον καναπέ είναι μια χαμηλή δομή από τους ίδιους φυσικούς βράχους. Ο σχεδιασμός εξυπηρετεί διάφορες λειτουργίες. Πρώτα απ ‘όλα, αυτός ο ξύλινος όγκος χρησιμεύει ως ένα είδος διαχωρισμού μεταξύ δύο παρακείμενων ζωνών. Δεύτερον, χάρη σε αυτό το σχέδιο, οι άνθρωποι που ζουν σε ένα πλωτό σπίτι αποκτούν επιπλέον χώρο για την αποθήκευση οικιακών αντικειμένων. Μερικά από τα αντικείμενα είναι κρυμμένα μέσα στα ντουλάπια. Ορισμένα αξεσουάρ (κομψές φορητές λάμπες, γεμιστά παιχνίδια και φυτά σε γλάστρες) τοποθετούνται στην επιφάνεια του ξύλινου χωρίσματος.

Ζώνες στο σπίτι στο νερό

Επιπλέον, στον χώρο των επισκεπτών υπάρχει ένα ζευγάρι ανοιχτόχρωμο κομοδίνο απλού σχήματος, κατασκευασμένο από ξύλο διαφορετικού είδους. Βάθρα που μοιάζουν με ξύλινους κύβους στην εμφάνιση, χάρη στους μικρούς τροχούς, μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο δωμάτιο.

Ο χώρος υποδοχής φωτίζεται με μια κρεμαστή λάμπα ασυνήθιστου σχήματος. Εάν απαιτείται πρόσθετος φωτισμός, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις επιτραπέζιες λάμπες που στέκονται στο διαμέρισμα.

Περιοχή αποθήκευσης

Αυτός ο χώρος είναι δίπλα στο σαλόνι. Υπάρχουν ευρύχωρες ανοιχτές και κλειστές ντουλάπες σε αυτό, επιτρέποντάς σας να κρύψετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες σπιτιού στην καθημερινή ζωή. Ένα από τα ξύλινα ντουλάπια δίπλα στον χώρο επισκεπτών είναι επιτοίχιο. Αυτός ο σχεδιασμός καθιστά δυνατή τη λειτουργική χρήση του άνω μέρους του χώρου του δωματίου και καθιστά τη διαίρεση του δωματίου σε ζώνες πιο έντονη..

Ένα δωμάτιο σε ένα σπίτι πάνω στο νερό

Σε αυτό το μέρος του δωματίου υπάρχει ένα άλλο αρθρωτό ράφι – μια ανοιχτή δομή εντυπωσιακού μεγέθους που καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του τοίχου. Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς. Περιέχει όλα τα είδη αξεσουάρ που δίνουν στο εσωτερικό του δωματίου πρωτοτυπία και στυλ: μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά, φωτογραφίες σε αυθεντικά πλαίσια και ασυνήθιστα ειδώλια.

Χώρος ύπνου

Το δωμάτιο αναψυχής βρίσκεται στο τέλος του πλωτού σπιτιού – στο έδαφος της χαγιάτι. Αυτό δίνει στον χώρο ύπνου μια ιδιαίτερη γοητεία, αφού οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μπορούν να θαυμάσουν τα γύρω τοπία χωρίς να φύγουν από το δωμάτιο. Επιπλέον, μπορείτε να παρατηρήσετε τη φύση χωρίς καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι, αφού το ανοιχτό γωνιακό παράθυρο στο υπνοδωμάτιο έχει εντυπωσιακές διαστάσεις..

Υπνοδωμάτιο με σκάφος

Η αφθονία του ηλιακού φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω ακάλυπτων τμημάτων του τοίχου κάνει το δωμάτιο πολύ φωτεινό και άνετο. Κάποιος αισθάνεται ότι είναι πολύ άνετα να ξεκουραστεί κανείς εδώ. Τα ζωντανά λουλούδια σε ψάθινες γλάστρες τοποθετημένα στο πάτωμα κάνουν το υπνοδωμάτιο να φαίνεται ακόμα πιο χαριτωμένο και φιλόξενο..

Χώρος κουζίνας

Ο χώρος μαγειρέματος καταλαμβάνει λίγο χώρο στο σπίτι, αλλά έχει όλα όσα χρειάζεστε για αυτή τη σημαντική διαδικασία: μια μοντέρνα σόμπα με κουκούλα, νεροχύτη και άνετο πάγκο εργασίας. Ο χώρος της κουζίνας περιέχει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και τις πιο δημοφιλείς οικιακές συσκευές. Το φως εισέρχεται στο δωμάτιο από ένα μακρύ πλευρικό παράθυρο. Επιπλέον, ο χώρος φωτίζεται με δύο κρεμαστά φώτα, φτιαγμένα στο ίδιο στυλ με τα υπόλοιπα φωτιστικά του σπιτιού..

Κουζίνα με σκάφος

Τραπεζαρία

Το πλωτό σπίτι διαθέτει μια πλήρη τραπεζαρία, που αποτελείται από έναν μαλακό γωνιακό καναπέ σε ένα άνετο μπεζ χρώμα, ένα απλό μακρόστενο ξύλινο τραπέζι φαγητού, ένα σετ καρέκλες με καμπύλα πόδια και ένα μικρό κομοδίνο..

Καντίνα στο σπίτι πάνω στο νερό

Η τραπεζαρία γειτνιάζει με το υπνοδωμάτιο – ανάμεσα σε αυτά τα δωμάτια υπάρχει ένα κεφαλαίο διαμέρισμα με διαφανή ανοίγματα παραθύρων. Υπάρχει αρκετό φως έξω από τα μεγάλα παράθυρα για να φωτίζει την τραπεζαρία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο βραδινός φωτισμός πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας δύο κρεμαστές λάμπες χαρακτηριστικού σχήματος.

Πλωτό σπίτι στην Ολλανδία Σπίτι στην Ολλανδία

Όλα στο σπίτι είναι μελετημένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Εδώ μπορείτε να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο ή να ζήσετε μόνιμα, χωρίς να νιώθετε αποκομμένοι από όλο τον κόσμο. Και το πιο σημαντικό, το να βρίσκεστε σε μια τέτοια πλωτή δομή σας επιτρέπει να ταξιδεύετε χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας. Αυτό το γεγονός εκτιμάται περισσότερο από τους ανθρώπους που επιλέγουν τέτοια σπίτια για τον εαυτό τους. Και πράγματι – γιατί όχι?