Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού διαμερίσματος στούντιο

Σήμερα, δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε κατάλληλο κατάλυμα για τον εαυτό σας. Τα ευρύχωρα διαμερίσματα πολλαπλών δωματίων είναι άκριτα ακριβά. Φυσικά, εάν τα κέρδη σας επιτρέπουν να αγοράσετε ένα διαμέρισμα ή σπίτι με μια περιοχή που σας ταιριάζει, τότε είστε πολύ τυχεροί. Συχνά όμως αναγκαζόμαστε να μαζευόμαστε σε μικρά διαμερίσματα ενός δωματίου. Αυτό είναι όπου η επιλογή του διαμερίσματος στούντιο έρχεται στη διάσωση..

Αρχικά, ας καταλάβουμε τι είναι ένα στούντιο διαμέρισμα. Αυτός είναι ένας συγκεκριμένος τύπος δωματίου, φυσικά, κατοικίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται κυρίως από την απουσία κύριων τοίχων ή χωρισμάτων μεταξύ της κουζίνας και του υπόλοιπου δωματίου. Δηλαδή, μπροστά σας είναι ένα μεγάλο δωμάτιο, χωρίς διαιρέσεις ανά τοίχους..

Εσωτερικό διαμερίσματος στούντιο Διαμέρισμα στούντιο στη φωτογραφία

Μπορείτε ήδη να φτιάξετε τα απαραίτητα χωρίσματα μόνοι σας, περιφράζοντας, για παράδειγμα, ένα κρεβάτι.

Διαμέρισμα για κρεβάτι σε στούντιο διαμέρισμα Περιφραγμένο κρεβάτι σε διαμέρισμα στούντιο Κρεβάτι πίσω από ένα διαμέρισμα

Τις περισσότερες φορές, αυτή η επιλογή στέγασης επιλέγεται λόγω της προσιτής τιμής. Or είστε ένα δημιουργικό και υπερβολικό άτομο και σας αρέσει ακριβώς αυτός ο τύπος κατοικίας. Άλλωστε, υπάρχουν στούντιο διαμερίσματα που είναι πολύ μεγάλα σε έκταση. Το ίδιο το όνομα μιλά για μια δημιουργική προσέγγιση στο σχεδιασμό του σπιτιού σας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν από το σπίτι και να συνδέσουν τον τόπο διαμονής τους με τον τόπο εργασίας τους. Για αυτούς, αυτή η επιλογή είναι απλά άψογη..

Εσωτερικό και σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο Άνετο εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο Άνετο στούντιο διαμέρισμα Ενδιαφέρουσα σχεδίαση διαμερίσματος στούντιο Τοπικότητα στο εσωτερικό ενός στούντιο διαμερίσματος Ευκολία και άνεση ενός στούντιο διαμερίσματος

Παρ ‘όλα αυτά, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αυτή η κατεύθυνση εμφανίστηκε στη Ρωσία και πήρε μια ισχυρή θέση. Κατ ‘αρχήν, είναι πολύ βολικό, πολύ όμορφο και ασυνήθιστο..

Ωραίο και άνετο στούντιο διαμέρισμα

Όπως γνωρίζετε, αυτός ο τύπος αρχιτεκτονικής και σχεδιαστικής λύσης ήρθε σε εμάς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στη δεκαετία του 1920 ο Ludwig Mies van der Rohe το δημιούργησε και αυτό άρεσε πολύ στη νέα γενιά δημιουργικών ανθρώπων..

Η επιλογή του διαμερίσματος στούντιο έχει επίσης μια λειτουργική πλευρά για άτομα που ζουν σε μια πόλη αλλά πρέπει να συχνάζουν σε άλλη για δουλειά. Για να μην ξοδέψετε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων σε ξενοδοχεία και πανδοχεία, μπορείτε να αγοράσετε τόσο σχετικά φθηνά διαμερίσματα, αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά τη ζωή σας. Ο όμορφος σχεδιασμός και το άνετο εσωτερικό θα εξομαλύνουν όλα τα μειονεκτήματα ενός στούντιο διαμερίσματος και θα τα μετατρέψουν σε πλεονεκτήματα.

Η λειτουργικότητα ενός στούντιο διαμερίσματος Άνετο εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο Το στούντιο διαμέρισμα είναι βολικό και άνετο Κλασικός τύπος διαμερίσματος στούντιο

Μικρά στούντιο διαμερίσματα

Όσον αφορά τα μικρά διαμερίσματα στούντιο, αυτό, φυσικά, είναι ένα μικρό δωμάτιο. Αυτή η έλλειψη τετραγωνισμού μπορεί επίσης να λυθεί, τα περισσότερα έπιπλα μπορούν να κρυφτούν με συρόμενα πάνελ ή, για παράδειγμα, να φτιάξετε μια ντουλάπα ενσωματωμένη στον τοίχο..

Επιλογή ενσωματωμένης ντουλάπας σε διαμέρισμα στούντιο

Πολύ συχνά, μια τόσο μικρή επιλογή κατοικίας έχει μια μινιμαλιστική ιδέα. Τακτοποιήστε μόνο τα απαραίτητα έπιπλα και ελάχιστη διακόσμηση, αυτό θα εξοικονομήσει λίγο χώρο, αλλά η θέα θα παραμείνει ευχάριστη ταυτόχρονα..

Ελάχιστα έπιπλα σε διαμέρισμα στούντιο Μινιμαλισμός σε διαμέρισμα στούντιο

Δημιουργία στούντιο διαμερίσματος

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι στη Δύση κατασκευάζονται τέτοια στούντιο διαμερίσματα, ενώ στη χώρα μας αναδιαμορφώνονται και ξαναχτίζονται. Εάν έχετε την επιθυμία να ζήσετε σε ένα τέτοιο διαμέρισμα, εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε πρώτα. Εάν το διαμέρισμά σας βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλά τεχνικά και νομικά προβλήματα. Τα παλιά διαμερίσματα έχουν φέροντες τοίχους ή μεγάλους διαδρόμους που δεν μπορούν να απορριφθούν. Απαγορεύεται αυστηρά η κατεδάφιση φέροντων τοίχων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δομική βλάβη, ακόμη και στην καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου. Ως εκ τούτου, τα σύγχρονα νέα κτίρια επιλέγονται για διαμερίσματα στούντιο, όπου η δυνατότητα σχεδιασμού κατά την κρίση τους παρέχεται, όπως ήταν, αρχικά. Δηλαδή, αποκτάτε τέσσερις τοίχους και μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε εκεί, πραγματοποιώντας όλα τα όνειρα και τις φαντασιώσεις σας και δημιουργώντας ένα εσωτερικό που κανείς άλλος δεν έχει.

Για παράδειγμα, ένα τζάκι μπορεί να είναι μια μεγάλη έμφαση στο διαμέρισμα του στούντιο σας..

Τζάκι σε διαμέρισμα στούντιο Μοναδικό και κομψό εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο

Ζώνη διαμερισμάτων στούντιο

Για να επιλύσετε σωστά το ζήτημα της χωροθέτησης του χώρου σας, ξεκινήστε με τη σειρά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προγραμματίσετε είναι η θέση της τουαλέτας και του μπάνιου, για αυτούς σε όλα τα διαμερίσματα κατά την κατασκευή υπάρχουν ανυψωτικά, όπου είναι εγκατεστημένα τα μπάνια. Μπορείτε να περιφράξετε αυτόν τον χώρο με επιπλέον τοίχους ή χωρίσματα. Με βάση αυτό, δημιουργούμε το υπόλοιπο εσωτερικό. Νωρίτερα «γείτονες» η τουαλέτα και το μπάνιο ήταν η είσοδος και η κουζίνα. Τώρα μπορείτε να τακτοποιήσετε τα πάντα κατά την κρίση σας, καθώς θα σας βολεύει. Αλλά σίγουρα θα είναι ακατάλληλο να τοποθετήσετε έναν χώρο ύπνου δίπλα του. Αν και όπως κανείς. Δεδομένου ότι το ζήτημα της ζώνης ύπνου έχει ήδη τεθεί, το κρεβάτι τοποθετείται συνήθως μακριά από την μπροστινή πόρτα και περιφράσσεται με χωρίσματα, ντουλάπες και ούτω καθεξής, δημιουργώντας, όπως ήταν, ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Περιφραγμένο κρεβάτι στη φωτογραφία Κρεβάτι χωρισμένο με διαχωριστικό Ζώνη σε διαμέρισμα στούντιο

Ο υπόλοιπος χώρος θα καταλαμβάνεται από την κουζίνα-σαλόνι, εδώ χτίζετε τα πάντα για την εξυπηρέτησή σας, σύμφωνα με το γούστο και το χαρακτήρα σας.

Κουζίνα-σαλόνι σε διαμέρισμα στούντιο

Η επιλογή του διαμερίσματος στούντιο είναι εξαιρετική για άτομα που αποκτούν μικρό εισόδημα. Για όσους ζουν σε μια πόλη, αλλά συχνά έρχονται σε μια άλλη για δουλειά. Για δημιουργικούς και εξαιρετικούς ανθρώπους. Για όσους δεν έχουν ακόμη χρόνο να κάνουν οικογένεια ή παιδιά. Και επίσης για εκείνους που τους αρέσει να εκφράζονται με τους πιο αδιανόητους τρόπους..

Εξαιρετικό στούντιο διαμέρισμα Ωραίο και ευχάριστο εσωτερικό ενός στούντιο διαμερίσματος Οικογενειακό εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο Τακτοποιημένο εσωτερικό και σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο Ομορφιά και πρωτοτυπία του σχεδιασμού διαμερισμάτων στούντιο