Σαλόνι σε τιρκουάζ χρώμα: χαρακτηριστικά μοντέρνου και κομψού σχεδιασμού

Δείτε τις μοντέρνες και κομψές συνθέσεις σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα. Μόνο ένας τοίχος ή αξεσουάρ σε αυτό το κομψό χρώμα αρκούν για να ζωντανέψουν οποιοδήποτε εσωτερικό. Το τιρκουάζ σαλόνι ήταν συνώνυμο του καλού γούστου και της συγκρατημένης κομψότητας για πολλές εποχές. Το τιρκουάζ δεν είναι πομπώδες, δεν προσθέτει υπερβολή ή αίγλη, αλλά παρόλα αυτά ταιριάζει με την καλή γεύση της νεωτερικότητας. Οι τυρκουάζ τοίχοι στο σαλόνι είναι η ευκολότερη συνταγή για μια ευχάριστη, προσεγμένη διάταξη. Το τιρκουάζ μπορεί να κυριαρχήσει στο δωμάτιο ή να είναι μια κατάλληλη προσθήκη σε άλλα χρώματα..

Σαλόνι σε τιρκουάζ χρώματα: κομψότητα και μοντέρνος χαρακτήρας

Το όνομα αυτού του χρώματος προέρχεται από έναν πολύτιμο λίθο – τιρκουάζ. Οι ομοιότητες δεν ισχύουν μόνο για την ορολογία, αλλά και για το χρώμα (όπως συμβαίνει με το σμαράγδι ή τον μαλαχίτη). Μπορούμε να πούμε ότι το τιρκουάζ είναι μπλε με ανάμειξη σμαραγδένιου πράσινου. Συχνά συγχέεται με το μπλε, το οποίο, ωστόσο, είναι πιο χλωμό και ελαφρύτερο..

Ένα τιρκουάζ σαλόνι δεν αφορά μόνο τους τοίχους, αν και τον τελευταίο καιρό, οι κορυφαίοι κατασκευαστές χρωμάτων τοίχου προσφέρουν μια ολόκληρη παλέτα χρωμάτων. Σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις, μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε απόχρωση: από πολύ ανοιχτή σε σκοτεινή και σιωπηλή, κατάλληλη μόνο για να τονίσει έναν από τους τοίχους.

Τα πιο ανοιχτά τιρκουάζ χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία σε όλους τους τοίχους, αλλά σε αυτή την περίπτωση φαίνονται καλύτερα με λευκή οροφή και τα έπιπλα μπορούν να επιλεγούν σε διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι. Για να κάνετε το τιρκουάζ λευκό εσωτερικό πιο ξεχωριστό, μπορείτε να προσθέσετε μικρά στοιχεία αντίθεσης..

Το τιρκουάζ σχετίζεται με τη θάλασσα και τον ουρανό. Το χρώμα είναι ζωντανό και δροσερό, επομένως λειτουργεί καλά σε μικρούς χώρους, παρέχοντας αποτέλεσμα βάθους.

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του σαλονιού: πρωτότυπες ιδέες για τη διακόσμηση ενός δωματίου

Το τιρκουάζ είναι ένα χρώμα που έχει εκδηλωθεί με την πάροδο των ετών στην επίπλωση διαμερισμάτων και σπιτιών, συχνότερα με τη μορφή αόριστων προσθηκών όπως διακοσμητικά μαξιλάρια ή σε πιο κομψές συνθέσεις με τη μορφή κουρτινών, χαλιών ή επικαλυμμένων επίπλων. Ωστόσο, με την άνοδο της μόδας για κομψά έπιπλα, το τιρκουάζ επέστρεψε στα σαλόνια με έναν υπέροχο σχεδιασμό που πριν από πολλά χρόνια θεωρούνταν σημάδι κιτς ή χαρακτηριστικό μόνο των αγροτικών εσωτερικών χώρων. Σήμερα, δίνει έμφαση στον χαρακτήρα του μοντέρνου μινιμαλισμού με τη μορφή επίπλων σε λευκή λάκα..

Ένα τιρκουάζ δωμάτιο φαίνεται καλύτερα με γυαλιστερά λευκά έπιπλα που προσδίδουν αίγλη και νεωτερικότητα σε όλο το σκηνικό και όταν συνδυάζονται με ζεστό πορτοκαλί ή μαύρο.

Μπορείτε να επισημάνετε έναν από τους τοίχους με τυρκουάζ ταπετσαρία με μοντέρνα γεωμετρικά μοτίβα ή πολύχρωμους κύκλους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξετε έπιπλα, δηλαδή βάση τηλεόρασης, πάγκο, ράφια, συρταριέρα, τραπέζι και καρέκλα από φυσικό ξύλο. Τα τιρκουάζ επικαλυμμένα έπιπλα φαίνονται καλύτερα με ένα λεπτό λευκό ή γκρι μοτίβο.

Για ένα μοντέρνο δροσερό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρκουάζ, λεία υφάσματα σε διάφορες αποχρώσεις, από πολύ ελαφριά και ευαίσθητα υφάσματα στη μεγαλύτερη επιφάνεια του καναπέ, έως ανθεκτικά και σκούρα όπως καρέκλες ή κουρτίνες. Το σαλόνι φαίνεται όμορφο με τιρκουάζ τοίχους και λευκά έπιπλα, ενώ οι περσίδες φωτός χρησιμοποιούνται για να τονίσουν τον μοντέρνο χαρακτήρα του εσωτερικού..

Μια άλλη πρόταση για τη δημιουργία ενός τιρκουάζ εσωτερικού χώρου είναι να βάψετε έναν ή δύο τοίχους σε μια επιλεγμένη απόχρωση αυτού του χρώματος και τους επόμενους – λευκούς ή πολύ ανοιχτού γκρι. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, τόσο τα λευκά όσο και τα γκρι έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα. Για να φωτίσετε έναν ολόκληρο χώρο, πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να παρέχεται επαρκής φωτισμός, οπότε ένας πολυέλαιος και ένας λαμπτήρας με πραγματικούς ή πολύ φθηνότερους τεχνητούς κρυστάλλους που αντανακλούν και διαχέουν όμορφα το φως θα ήταν μια καλή ιδέα. Όταν χρησιμοποιείτε τιρκουάζ ως βάση, δεν πρέπει να φοβάστε τις προσθήκες σε μια λαμπερή παράσταση, καθώς δεν θα αλλάξουν τον μοντέρνο χαρακτήρα της σύνθεσης, αλλά θα της δώσουν μόνο λίγη πολυτέλεια..

Σαλόνι σε τιρκουάζ χρώμα: σχέδια με διαφορετικούς συνδυασμούς

Είναι γνωστό ότι όσο πιο πλούσιο και έντονο είναι το κύριο χρώμα, τόσο μικρότερη είναι η περιοχή στην οποία πρέπει να χρησιμοποιηθεί, ώστε να μην υπερφορτωθεί το εσωτερικό. Η διάταξη θα παραμείνει ελαφριά και λεπτή αν βάψετε μόνο ένα τμήμα του τοίχου, όπως μια κόγχη ή ένα πλαίσιο πόρτας, με πλούσιο τιρκουάζ. Για να επιτευχθούν οι βέλτιστες αναλογίες, αξίζει να μαλακώσετε το χρώμα με αποχρώσεις λευκού, ασαφούς γκρι, αμμώδους ή ευαίσθητου καφέ χρώματος. Σχεδιάστε για λιγότερο έντονο τυρκουάζ σε μεγάλα τμήματα, μεμονωμένους τοίχους ή ακόμα και ολόκληρο το εσωτερικό. Οι υποτονικές και ασαφείς αποχρώσεις είναι ιδανικές, για παράδειγμα, όπου το βαθύ μπλε διαπλέκεται με το γκρι.

Τυρκουάζ συν λευκό: πάντα ένας καλός συνδυασμός. Το τυρκουάζ ταιριάζει πολύ με τη λευκότητα. Ένα τέτοιο δίδυμο θυμίζει γοητευτικά σπίτια στη Μεσόγειο (κυρίως στην Ελλάδα). Εάν διακοσμήσετε το εσωτερικό σας σε ναυτικό στυλ, το τιρκουάζ μπορεί να είναι μία από τις πολλές αποχρώσεις του μπλε. Η διακόσμηση θα είναι πιο φωτεινή και πιο ενδιαφέρουσα.

Τυρκουάζ συν ανοιχτό πράσινο και ανοιχτό πράσινο: Όλα αυτά τα χρώματα είναι καθαρά και ευχάριστα στο μάτι, οπότε αξίζει να τα συνδυάσετε. Κατά προτίμηση με τη μορφή λωρίδων δύο ή τριών χρωμάτων, για παράδειγμα, σε ταπετσαρία σε τοίχο, ταπετσαρία ή κουρτίνες.

Τυρκουάζ συν κοραλί κόκκινο: αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος δημιουργίας πολύχρωμων τόνων στο εσωτερικό με μια υπόδειξη εξωτικού.

Τυρκουάζ χρώμα συν μπεζ και φυσικές αποχρώσεις ξύλου: αν σας αρέσουν οι πιο κλασικές εσωτερικές λύσεις, επιλέξτε έναν συνδυασμό τιρκουάζ με αμμώδες μπεζ, ανοιχτό φυσικό ξύλο ή σκούρο, βερνικωμένο σε υψηλή γυαλάδα.

Ένα χρώμα που συνδυάζεται αρμονικά με το τιρκουάζ, τονίζοντας τη μοναδική κομψότητα και τον μοντέρνο χαρακτήρα του – βαθύ πορτοκαλί, αλλά μόνο με τη μορφή μικρών τόνων, καθώς και μαύρου, που δίνει τιρκουάζ νότες υπερβολής και μοντέρνας δροσιάς.

Κουρτίνες και άλλα αξεσουάρ για το σαλόνι σε τιρκουάζ χρώμα

Όταν διακοσμείτε το σαλόνι σας σε τιρκουάζ τόνους, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε προσεκτικά το χρώμα των προσθηκών. Ευτυχώς, όλες οι αποχρώσεις του τιρκουάζ είναι πολύ ανοιχτές ακόμη και σε εκπληκτικές λεπτομέρειες και τολμηρούς συνδυασμούς. Τα κίτρινα χρώματα φαίνονται υπέροχα στην παρέα της. Ασβέστη, καναρίνι, ηλιόλουστες αποχρώσεις – η επιλογή είναι δική σας. Οι τυρκουάζ κουρτίνες θα ταιριάζουν τέλεια όταν διακοσμούν ένα δωμάτιο. Ένας καναπές με επένδυση από μουστάρδα θα προσφέρει μια ρετρό βάση, ενώ μια λαμπερή χρυσή λάμπα προσθέτει στη γοητεία του εσωτερικού. Το τιρκουάζ στο σαλόνι θα ξεκινήσει επίσης γρήγορα διάλογο με μπεζ ή λευκό για να αναπτύξει, για παράδειγμα, ένα σκανδιναβικό θέμα. Αλλά ένα τραπέζι και καρέκλες από σκούρο ξύλο είναι τέλεια ακόμη και σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Το τιρκουάζ προσφέρει δεκάδες δυνατότητες, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό καμβά για πειραματισμούς.

Θυμηθείτε να δημιουργήσετε μια συμφωνία μεταξύ του τοίχου και των αξεσουάρ. Ως εκ τούτου, το εσωτερικό βαμμένο σε τιρκουάζ συμπληρώνεται επίσης με λεπτομέρειες στην ίδια απόχρωση, για παράδειγμα, κουρτίνες. Αυτή είναι μια καθολική συνταγή για μια μοντέρνα τιρκουάζ αίθουσα.

Ο μινιμαλισμός και η συγκρατημένη παλέτα χρωμάτων συχνά βασιλεύουν στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε ότι οι σχεδιαστές προσπαθούν όλο και περισσότερο να προσθέσουν τυρκουάζ τόνους ως μοντέρνες προφορές. Δείτε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το χρώμα σε ένα μοντέρνο σαλόνι.