Σύγχρονο μοναστήρι στη Γαλλία: συνέχεια των αιώνων παραδόσεων

Πιθανότατα, δεν θα μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν ένα λειτουργικό μοναστήρι σε αυτό το αντιπροσωπευτικό διώροφο κτίριο, διακοσμημένο σε μεσογειακό στιλ. Τα ιδρύματα αυτού του τύπου, κατά κανόνα, έχουν πιο αυστηρή και αντιαισθητική εμφάνιση. Ωστόσο, ακόμη περισσότερες εκπλήξεις μας περιμένουν μέσα στο σύγχρονο μοναστήρι..

Άνοιγμα γκαλερί

Εκμεταλλευόμενοι αυτήν την ευκαιρία, θα εξετάσουμε όλες τις πιο ενδιαφέρουσες εγκαταστάσεις αυτού του ασυνήθιστου ιδρύματος, το οποίο σήμερα εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες με τα μοναστήρια που ανεγέρθηκαν πριν από πολλούς αιώνες..

Χαρακτηριστικά του εξωτερικού του κτιρίου

Αυτό το λειτουργικό γαλλικό μοναστήρι βρίσκεται σε μια πολύχρωμη περιοχή. Ένα καταληψία διώροφο κτίριο με «σολ» – σχήμα, σχεδόν βυθισμένο σε έντονο πράσινο. Διακοσμητικοί θάμνοι και γραφικά δέντρα διάσπαρτα στο γκαζόν ξεχωρίζουν ως φωτεινό σημείο στο φόντο του κτιρίου..

Το εξωτερικό του μοναστηριού

Οι τοίχοι του μοναστηριού είναι επενδεδυμένοι με γκριζωπή πέτρα. Η κύρια είσοδος στο κτίριο (πύλη), που βρίσκεται στη γωνία του κτιρίου, έχει τοξωτή εμφάνιση. Τα παράθυρα του πρώτου ορόφου έχουν το ίδιο σχήμα, τα ορθογώνια ανοίγματα των οποίων είναι περίτεχνα εγγεγραμμένα στην τοξωτή τοξωτή κατασκευή. Η κεκλιμένη στέγη του κτιρίου είναι διακοσμημένη με μια σειρά από σοφίτα παράθυρα-πυργίσκους.

Η εσωτερική αυλή του μοναστηριού

Στο έδαφος του μοναστηριού υπάρχει μια ορθογώνια αυλή, που οριοθετείται από όλες τις πλευρές με μια καλυμμένη στοά (μοναστήρι). Ένας τοξωτός διάδρομος με κολώνες μας οδηγεί σε έναν όμορφο μπροστινό κήπο, όπου μπορείτε να βρείτε ένα παλιό πηγάδι και ανεπιτήδευτα αγριολούλουδα.

Αψίδες στο μοναστήρι

Χάρη στην εξωτερική βεράντα, μπορείτε να απολαύσετε το εξωτερικό της αυλής χωρίς να βγείτε από το κτίριο.

Δείπνο Ζώνη Ανοιχτή βεράντα Τραπεζαρία στο μοναστήρι

Εδώ βρίσκουμε όλα όσα χρειάζεστε για υπαίθρια αναψυχή:

– άνετες καρέκλες.

– μικροί καναπέδες ·

– χαριτωμένα ξύλινα τραπέζια.

– άνετα φωτιστικά με φωτιστικό δαπέδου.

Υπέροχες καμάρες στο κτίριο

Εσωτερική διακόσμηση ενός σύγχρονου μοναστηριακού συγκροτήματος

Όλα τα κύρια δωμάτια του μοναστηριού έχουν πρόσβαση στο μοναστήρι – μια ορθογώνια καλυμμένη στοά με περίεργες κολώνες και καμάρες. Μέσα στο κτίριο υπάρχει μια άλλη μεγάλη γκαλερί, διακοσμημένη με γοτθικό σταυροθόλιο. Οι τοίχοι αυτής της αίθουσας είναι τελειωμένοι με κιτρινωπή-γκρι πέτρα, ο χώρος κάτω από τη στέγη είναι επενδεδυμένος με λεπτά τούβλα της ίδιας σκιάς..

Κλειστή γκαλερί Θολωτή γκαλερί

Το δωμάτιο περιέχει πολλούς μαλακούς καναπέδες και παγκάκια για αρχάριους. Στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, μπορείτε να δείτε πολλά μακρόστενα τραπέζια που μοιάζουν με ντουλάπια που χρησιμοποιούνται για φαγητό και αποθήκευση όλων των ειδών..

Μέσα στο μοναστήρι Κτίριο μοναστηριού

Η αίθουσα φωτίζεται με αρκετές λάμπες κάτω από αμπαζούρ σε ψηλά πόδια με σταθερές βάσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φως εισέρχεται στο δωμάτιο από ένα διπλό παράθυρο στο τέλος της γκαλερί.

Έπιπλα στο μοναστήρι Φωτίζοντας το μοναστήρι

Μια αρκετά απότομη σπειροειδής σκάλα επενδεδυμένη με ελαφριά τούβλα οδηγεί στον δεύτερο όροφο. Όταν ανεβαίνετε στον επάνω όροφο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο με εξαιρετικά διακοσμητικά λουλουδιών. Το φως πέφτει στην προσγείωση μέσα από ένα τοξωτό παράθυρο καλυμμένο με ένα λεπτό πλέγμα. Στο σκοτάδι, αυτή η περιοχή φωτίζεται με τη βοήθεια πρωτότυπων λαμπτήρων αναρτημένων από ένα ψηλό μεταλλικό ράφι.

Στριμμένη σκάλα

Κεφάλαιο αίθουσα

Η αίθουσα συσκέψεων παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή των κατοίκων του μοναστηριού. Σε αυτό το μέρος, η μοναστική κοινότητα συγκεντρώνεται για να συζητήσει τα πιο σημαντικά ζητήματα. Τέτοια γεγονότα είναι η έκδοση άμφων σε αρχάριους ή η εκλογή ηγουμένου..

Αίθουσα συνεδριάσεων

Στο τέλος του θολωτού δωματίου μπορείτε να δείτε τη θέση του κεφαλιού του μοναστηριού – ένα ανεξάρτητο τραπέζι, φωτισμένο από αρκετές λάμπες δαπέδου.

Μεγάλο τραπέζι στην αίθουσα

Στο κέντρο του δωματίου, κάτω από ένα σταυροειδές πέτρινο θόλο, υπάρχει ένα μακρύ τραπέζι με μια ελαφριά κορυφή, που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές με πολλές πτυσσόμενες ξύλινες καρέκλες.

Αψιδωτό θόλο

Το δωμάτιο είναι αρκετά σκοτεινό καθώς το φως φιλτράρει μέσα από αρκετά στενά ανοίγματα παραθύρων. Είναι εύκολο να δείτε έναν μεγάλο αριθμό παχιών κεριών τοποθετημένων σε ειδικές εσοχές του τραπεζιού, καθώς και ψηλά σε λεπτά κηροπήγια. Αυτά τα χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται κατά την παροχή υπηρεσιών.

Κεφάλαιο αίθουσα

Τραπεζαρία (τραπεζαρία)

Η μοναστική τράπεζα βρίσκεται στη γωνία του κτηρίου. Το εσωτερικό του τραπεζιού έχει μια μάλλον μοντέρνα εμφάνιση. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό το άνετο δωμάτιο με έπιπλα από τα πιο πρόσφατα υλικά είναι το μέρος όπου τρώνε οι αρχάριοι της μονής..

Μοναστική τραπεζαρία

Στην τράπεζα μπορείτε να δείτε:

– μια ζεστή μαλακή πολυθρόνα με γκρι ταπετσαρία σε ψηλά αλλά σταθερά ξύλινα πόδια.

– εξαιρετικά άνετοι καναπέδες εξοπλισμένοι με ψηλή μαλακή πλάτη.

– μικρά τραπέζια με τετράγωνα ξύλινα επιτραπέζια.

– ένα μακρόστενο τραπέζι για την αποθήκευση πιάτων.

– πολυέλαιος της αρχικής μορφής ·

– μακρύς καθρέφτης.

Τραπεζαρία στο μοναστήρι

Τα πατώματα της μοναστηριακής τραπεζαρίας είναι επενδεδυμένα με ελαφριά διακοσμητικά κεραμίδια και μόνο σε ορισμένα σημεία της αίθουσας καλύπτονται με ένα λεπτό χαλί εκφραστικού μπλε χρώματος..

Τραπεζαρία

Μοναστηριακοί κρεβατοκάμαρες

Διατίθενται ξεχωριστά δωμάτια για τους υπόλοιπους αρχάριους στο σύγχρονο μοναστήρι. Τα δάπεδα σε αυτά τα κελιά καλύπτονται με λεπτά χαλιά..

Εσωτερικό υπνοδωματίου στο μοναστήρι

Εκτός από τα άνετα φαρδιά κρεβάτια, υπάρχουν τα ακόλουθα έπιπλα και αξεσουάρ:

– μικρές πολυθρόνες με λεπτά πόδια.

– πτυσσόμενα τραπέζια

– συμπαγή ξύλινα κομοδίνα

– κρεμαστά φώτα.

Μοναστικό κελί Αίθουσα ανάπαυσης Κρεβατοκάμαρα του Ακολίτη

Ορισμένα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με βελούδινους καναπέδες διακοσμημένους με διακριτικά διακοσμητικά μαξιλάρια. Σε τέτοια κελιά, μπορείτε επίσης να δείτε άνετες καρέκλες με καμπύλα πόδια και πλαστικά τραπεζάκια καφέ στις ίδιες σταθερές βάσεις..

Καναπές στο υπνοδωμάτιο

Τα μπάνια είναι δίπλα στις κρεβατοκάμαρες όπου οι αρχάριοι μπορούν να πλένονται και να κάνουν ντους..

Κομάτα μπάνιου στο μοναστήρι

Αυτό το γαλλικό μοναστήρι έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε οι κάτοικοί του να μην αισθάνονται τελείως αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Όλοι μπορούν να επισκέπτονται τακτικά τη γωνιά εξοπλισμένη με σύγχρονο υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο..

Γωνία υπολογιστή Φώς τοίχου

Αυτό το ήσυχο και ειρηνικό μέρος, που βρίσκεται έξω από την πόλη, θα επιτρέψει σε όλους όσους ζουν εδώ να ξεφύγουν εντελώς από τις κοσμικές ανησυχίες, χωρίς να εγκαταλείψουν τη συνήθη άνεσή τους..