Φωτιστικά για το εσωτερικό σας – λειτουργική ομορφιά

Κανένα εσωτερικό δεν είναι πλήρες χωρίς φωτιστικά. Και αν στην αυγή της έναρξης της ηλεκτροδότησης όλων των χώρων, ήταν απλώς ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως, μερικές φορές με την απλούστερη απόχρωση, στις μέρες μας η γκάμα των λαμπτήρων είναι τόσο μεγάλη που είναι απλώς αδύνατο να βρεθεί μια επιλογή κατάλληλη για στυλ, υλικό κατασκευής, τεχνικά χαρακτηριστικά και κόστος. Οι σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τις πιο τρελές ιδέες τους, δημιουργώντας μοντέλα λαμπτήρων για κάθε γούστο και μέγεθος πορτοφολιού.

Φωτιστικά στο εσωτερικό

Εκτός από την κύρια λειτουργία τους – φωτισμός ή φωτισμός του χώρου, οι λαμπτήρες διαφόρων τροποποιήσεων εκτελούν επίσης διακοσμητικό ρόλο, παρέχουν ζώνη στο δωμάτιο, επισημαίνουν ορισμένα ιδιαίτερα σημαντικά εσωτερικά αντικείμενα και απλά γίνονται το αποκορύφωμα του σχεδιασμού του δωματίου.

Σύστημα φωτισμού

Έχει γίνει πραγματικά δύσκολο να φανταστούμε ένα μοντέρνο εσωτερικό στο οποίο οι συσκευές φωτισμού επιλέχθηκαν βιαστικά, χωρίς να ταιριάζουν με το ύφος του εσωτερικού και τον αρμονικό συνδυασμό μεταξύ τους. Προηγουμένως, η μέση οικογένεια που είχε ανακαινίσει ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο αγόραζε έναν πολυέλαιο και, για παράδειγμα, ένα νυχτερινό φως την τελευταία στιγμή, όταν η διακόσμηση του δωματίου και η διάταξη των επίπλων, η διακόσμηση με υφάσματα έχει ήδη ολοκληρωθεί. Σήμερα, το σύστημα φωτισμού σχεδιάζεται ήδη στο στάδιο του φινιρίσματος του χώρου. Και το θέμα δεν είναι μόνο στα αλλαγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών φωτισμού, στις μεθόδους εγκατάστασής τους. Το θέμα είναι στην αλλαγμένη αντίληψη της προσέγγισης για την επισκευή γενικά. Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας έχουν ήδη καταλάβει ότι για να αποκτήσουμε έναν πραγματικά αρμονικό, ισορροπημένο σχεδιασμό ενός δωματίου, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε το εσωτερικό μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτή η προσέγγιση, παρεμπιπτόντως, εξοικονομεί σημαντικά χρόνο, κόπο και χρήμα..

Επιτραπέζια φωτιστικά

Σκαλιστή βάση

Ταξινόμηση φωτιστικών για εσωτερικούς χώρους σπιτιού

Όλα τα φωτιστικά μπορούν να υποδιαιρεθούν στις ακόλουθες κατηγορίες σύμφωνα με τη μέθοδο τοποθέτησης ή εγκατάστασης:

Τοποθετημένο στον τοίχο

είναι προσαρτημένα στον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα στήριγμα ή λωρίδα που συγκρατεί το πλαφόν ή το αμπαζούρ. Τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται για τοπικό φωτισμό, χρησιμοποιούνται απολύτως σε κάθε δωμάτιο. Για τη δημιουργία φωτισμού ορισμένων εσωτερικών αντικειμένων, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες κατεύθυνσης ροής, καθώς και για την ικανότητα ανάγνωσης. Διάχυτα ρεύματα φωτός χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ατμοσφαιρικού φωτισμού. Οι λαμπτήρες τοίχου διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων, κατασκευασμένοι από μεγάλη ποικιλία υλικών και είναι ικανοί να ικανοποιήσουν κάθε, ακόμη και την πιο απαιτητική γεύση των ιδιοκτητών σπιτιού.

Απλίκες τοίχου

Ανασταλεί

διανείμετε το φως σε ολόκληρο το χώρο (εάν βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, όπως οι πολυέλαιοι). Τα φωτιστικά με αναρτήσεις είναι μονόφωτα ή πολλαπλά, με διάταξη λαμπτήρων πολλαπλών επιπέδων. Ανάλογα με το μέγεθος και το ύψος του δωματίου, τα φώτα κρεμαστών είναι ρυθμιζόμενα σε μήκος. Μερικές φορές χρησιμοποιείται για φωτισμό σημείων..

Κρεμαστό φωτιστικό

Λάμπα θέσεων

Όροφος

δεν απαιτούν εγκατάσταση, εγκαθίστανται απευθείας στο πάτωμα. Συνήθως, ένας λαμπτήρας δαπέδου (φωτιστικό δαπέδου) είναι ένα ψηλό τρίποδο με ένα πλαφόν ή αμπαζούρ προσαρτημένο σε αυτό. Το τρίποδο μπορεί να είναι είτε στατικό είτε ρυθμιζόμενο σε ύψος. Τα στρογγυλά τρίποδα μπορούν να λυγίσουν, να γείρουν την οροφή που είναι τοποθετημένη πάνω τους, κατευθύνοντας έτσι τα ρεύματα φωτός στην επιθυμητή κατεύθυνση. Οι λαμπτήρες δαπέδου διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων – από απομίμηση μεγάλου επιτραπέζιου φωτιστικού γραφείου έως λαμπτήρες δαπέδου τριών μέτρων με τοξωτά τρίποδα και μεταλλικές αποχρώσεις. Κατάλληλο για τη δημιουργία ατμοσφαιρικού φωτισμού και μπορεί να λειτουργήσει ως η κύρια πηγή φωτός (για μικρά δωμάτια με ανάγκη δημιουργίας οικείου φωτισμού).

ΛΑΜΠΑ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ

Μοντέρνος σχεδιασμός

Ασυνήθιστο φωτιστικό δαπέδου

Ενσωματωμένο

κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται σε ψευδοροφές, κόγχες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει έπιπλα, καμάρες, σκαλοπάτια και άλλα αντικείμενα και εσωτερικά στοιχεία. Τα ενσωματωμένα φωτιστικά μπορούν να είναι είτε σημεία (μικρό μέγεθος, κατευθυντικός τοπικός φωτισμός) είτε ταινία (συνήθως λωρίδες LED). Υπάρχουν επίσης λαμπτήρες, οι οποίοι είναι αρκετοί λαμπτήρες συναρμολογημένοι σε μία σανίδα, οι οποίοι συνήθως χρησιμεύουν για να φωτίζουν ένα μέρος ενός δωματίου ή να αναδεικνύουν μια συγκεκριμένη περιοχή (για παράδειγμα, ένα τμήμα πάνω από τις επιφάνειες εργασίας στην κουζίνα). Τα ενσωματωμένα φωτιστικά μπορούν να είναι ακίνητα και περιστροφικά.

Επιτραπέζια

μια φορητή πηγή φωτός που δεν απαιτεί εγκατάσταση και δημιουργεί τοπικό κατευθυντικό ή διάχυτο φωτισμό (ανάλογα με το σχέδιο). Είναι επιτραπέζια φωτιστικά στα οποία θα αφιερωθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έκδοσης..

Κομοδίνο

Επιτραπέζια φωτιστικά – μια κομψή πινελιά για να ολοκληρώσετε την εικόνα του δωματίου

Οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο τμήμα στο περιβάλλον φωτισμού και για πολλούς λόγους. Χρησιμοποιούνται απολύτως σε κάθε δωμάτιο, μπορούν να χρησιμεύσουν τόσο για τη δημιουργία ατμοσφαιρικού φωτισμού όσο και για κατευθυντικό, σημείο, ο σχεδιασμός των επιτραπέζιων λαμπτήρων είναι τόσο εκτεταμένος και ποικίλος που μπορείτε να βρείτε μια κατάλληλη επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό, παλέτα χρωμάτων, μέγεθος και χαρακτηριστικά του δωμάτιο.

Για φωτεινό εσωτερικό

Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός

Τα πλεονεκτήματα των επιτραπέζιων λαμπτήρων έναντι άλλων τροποποιήσεων των συσκευών φωτισμού:

 • ο επιτραπέζιος λαμπτήρας δεν απαιτεί εγκατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τους τοίχους, κινδυνεύοντας να χαλάσετε το φινίρισμα.
 • κινητικότητα – μπορείτε να μετακινήσετε τα επιτραπέζια φωτιστικά σας από δωμάτιο σε δωμάτιο, αλλάζοντας έτσι όχι μόνο τα εσωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά και το επίπεδο φωτισμού του δωματίου κατά την κρίση σας.
 • ένας επιτραπέζιος λαμπτήρας μπορεί να εκτελέσει τόσο τις λειτουργίες μιας συσκευής φωτισμού για εργασία όσο και να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο.
 • ο σχεδιασμός πολλών μοντέλων επιτραπέζιων λαμπτήρων είναι τόσο πρωτότυπος που μπορούν όχι μόνο να διαφοροποιήσουν το εσωτερικό, αλλά και να το μεταμορφώσουν, να λειτουργήσουν ως εστιακό κέντρο.

Στο διάδρομο

Όπου όμως υπάρχουν πλεονεκτήματα, πάντα θα υπάρχει χώρος για μειονεκτήματα:

 • είναι δύσκολο να αφαιρέσετε από την όραση το σύρμα, το οποίο έχουν σχεδόν όλα τα μοντέλα επιτραπέζιων λαμπτήρων (με εξαίρεση τους λαμπτήρες που τροφοδοτούνται από μπαταρίες και ηλιακούς συλλέκτες).
 • ως πηγή φωτός στο κρεβάτι, καταλαμβάνουν μια θέση σε κομοδίνο ή τραπέζι (σε ​​αντίθεση με τους λαμπτήρες τοίχου).
 • Μερικά μοντέρνα μοντέλα είναι τόσο ελαφριά που μπορούν να βουρτσιστούν κατά λάθος από την επιφάνεια ενός τραπεζιού ή ντουλαπιού.

Στα λευκά

Όλοι οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες, ανάλογα με τον σκοπό τους, μπορούν να χωριστούν υπό όρους στους ακόλουθους τύπους:

Λάμπα εργασίας

Λάμπα εργασίας

Τέτοια μοντέλα, κατά κανόνα, κατασκευάζονται στο ίδιο χρώμα, συνήθως το τρίποδο και η σκιά είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις..

Φωτιστικό κατεύθυνσης ροής

Στα μαύρα

Τα επιχειρηματικά μοντέλα επιτραπέζιων λαμπτήρων είναι πολύ παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα γραφεία για να φωτίζουν το χώρο εργασίας. Ως εκ τούτου, σε κλασικό στυλ, για παράδειγμα, θα φαίνονται ακατάλληλα. Αλλά το μοντέρνο στυλ, ο μινιμαλισμός, το σύγχρονο, το πατάρι, το εκλεκτικό στυλ θα είναι ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για ένα τέτοιο φωτιστικό..

Όπως στο γραφείο

Για διάβασμα στο κρεβάτι

Στη γωνιά ανάγνωσης

Κλασικό φωτιστικό δαπέδου

Φώτα νύχτας

Σε αντίθεση με τους επιτραπέζιους λαμπτήρες επιχειρήσεων, οι διακοσμητικοί λαμπτήρες, κατά κανόνα, έχουν όλα τα στοιχεία ενός στατικού – το πόδι (τρίποδο) δεν είναι ρυθμιζόμενο και η βάση του αμπαζούρ ή της σκιάς δεν περιστρέφεται. Τα μοντέλα εγκαθίστανται συχνότερα σε στρογγυλή βάση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη στήριξη του ποδιού της λάμπας. Ένας διαχύτης – ένα αμπαζούρ (συχνότερα κατασκευασμένο σε κωνικό σχήμα) είναι προσαρτημένο στο πόδι. Κατά κανόνα, οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες είναι εξοπλισμένοι με ένα αμπαζούρ, αλλά υπάρχουν μοντέλα με δύο ή και τρία στοιχεία σκέδασης φωτός, τα οποία μπορούν να δώσουν διαφορετικούς τύπους φωτός – σημείου, τοπικού ή ανακλώμενου.

Καθολική επιλογή

Υπάρχουν όμως και πρωτότυπα μοντέλα, η βάση των οποίων είναι τρίποδο, το οποίο εξασφαλίζει αξιόπιστη θέση του λαμπτήρα σε οριζόντια επιφάνεια..

Σε τρίποδο

Τις περισσότερες φορές, τα κλασικά επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένα μικρογραφικό αντίγραφο ενός φωτιστικού δαπέδου. Ο ίδιος σχεδιασμός, οι ίδιες τεχνικές στο συνδυασμό υλικών κατασκευής. Αλλά υπάρχουν επίσης διαφορές – σε επιτραπέζιες εκδόσεις, δίνεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή στη διακόσμηση του ποδιού..

Διαφανές πόδι

Πρωτότυπη απόδοση

Υλικά για την κατασκευή επιτραπέζιων λαμπτήρων

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο φωτιστικό μπορούν να επηρεάσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Αν μιλάμε για αμπαζούρ, τότε μπορούν να κατασκευαστούν από:

 • υφάσματα?
 • χαρτί;
 • πλαστική ύλη;
 • ποτήρι;

Στυλ χώρας

Ο σχεδιασμός του ποδιού μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, κατασκευασμένος από ξύλο, γυαλί, πορσελάνη, πλαστικό, μέταλλο και ακόμη και ένθετο με πέτρες.

Με διαφανή βάση

Στα σύγχρονα μοντέλα επιτραπέζιων λαμπτήρων, τα μέταλλα και τα πλαστικά χρησιμοποιούνται συχνότερα σε συνδυασμό με πανί ή ριζόχαρτο..

Επιφάνεια καθρέφτη

Τα κλασικά μοντέλα χαρακτηρίζονται από τη χρήση ξύλου, πέτρας, γυαλιού και πορσελάνης σε συνδυασμό με υφάσματα.

Κλασσικός

Για παραδοσιακό σχεδιασμό

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ο διαχύτης (αμπαζούρ) των περισσότερων επιτραπέζιων φωτιστικών είναι κωνικός. Μέρος του φωτός εξαπλώνεται στο κάτω άνοιγμα (το μεγαλύτερο) και φωτίζει καλά το χώρο για ανάγνωση ή άλλες δουλειές του σπιτιού, το άλλο μέρος της ροής φωτός κατευθύνεται προς τα πάνω και αντανακλάται από την οροφή και τους τοίχους. Υπάρχει ακόμα ένα μέρος της φωτεινής ροής που διαπερνά το υλικό του αμπαζούρ, γίνεται λιγότερο φωτεινό (ανάλογα με την πυκνότητα και τη δομή του υλικού) και δημιουργεί έναν απαλό, διάχυτο φωτισμό γύρω από τη συσκευή.

Αρμονικός σχεδιασμός

Μια τέτοια τροποποίηση του αμπαζούρ θεωρείται βέλτιστη, καθώς δημιουργεί επαρκές επίπεδο φωτισμού, είναι σε θέση να μεταμορφώσει την ατμόσφαιρα του δωματίου και ταυτόχρονα είναι πρακτική όσον αφορά την εκτέλεση ορισμένων δουλειών του σπιτιού.

Σε αρμονία με το εσωτερικό

Υπάρχουν όμως αμπαζούρ, για παράδειγμα, κυλινδρικού σχήματος. Σε μια τέτοια τροποποίηση, περίπου ίσα μέρη του φωτός διαδίδονται πάνω και κάτω στον διαχύτη..

Μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες

Ουδέτερος σχεδιασμός

Υπάρχουν μοντέλα επιτραπέζιων λαμπτήρων με στρογγυλά ή ορθογώνια αμπαζούρ. Αυτές οι λάμπες απαιτούν περισσότερο χώρο. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα στη διαθεσιμότητα οριζόντιων επιφανειών για την εγκατάσταση επιτραπέζιου φωτιστικού, τότε ένας τέτοιος σχεδιασμός λαμπτήρα μπορεί να γίνει το επίκεντρο του εσωτερικού σας, να φέρει ένα στοιχείο μοναδικότητας, εξατομίκευσης.

Ορθογώνιο αμπαζούρ

Αρχικό ζευγάρι

Όταν επιλέγετε επιτραπέζιο φωτιστικό, σκεφτείτε όχι μόνο την ελκυστικότητα του σχεδιασμού, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φωτιστικού, μην ξεχνάτε τον κύριο σκοπό της επιτραπέζιας λάμπας – να δημιουργήσετε ένα ορισμένο επίπεδο φωτισμού.

Δίπλα στο κρεβάτι

Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό του οποίου οι βολβοί καλύπτονται πλήρως από μια σκιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως διακόσμηση. Τέτοια μοντέλα δίνουν ασήμαντο φωτισμό, τα οποία χρησιμοποιούνται καλύτερα ως συνοδός.

Πάνω στο γραφείο

Οι περισσότεροι επιτραπέζιοι λαμπτήρες έχουν βαθμολογία ότι λειτουργούν με λαμπτήρες πυρακτώσεως και τους φόρους τους. Εκτός από την ισχύ, ένας σημαντικός δείκτης τέτοιων λαμπτήρων είναι η θερμοκρασία χρώματος, η οποία μετριέται σε Kelvin και αναγράφεται πάντα στη συσκευασία. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή της θερμοκρασίας, τόσο πιο ζεστό και κιτρινωπό φως δίνει ο λαμπτήρας. Και όσο πιο πολύ τα μάτια μας κουράζονται. Η αντίθετη πλευρά αυτού του φάσματος είναι ο κρύος και έντονος φωτισμός (συνήθως πάνω από 4000K), ο οποίος μπορεί να είναι πολύ κρύος και σκληρός. Αλλά ταυτόχρονα, ο μπλε φωτισμός σε κάνει να δουλεύεις, ενώ οι κίτρινοι τόνοι συμβάλλουν στη χαλάρωση. Όλα εξαρτώνται από το για το οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το επιτραπέζιο φωτιστικό σας – εάν για εργασία και ανάγνωση, τότε πάρτε μια λάμπα αλογόνου ή φθορισμού, εάν πρέπει να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα για χαλάρωση, τότε μια λάμπα πυρακτώσεως.

Επιχρυσωμένη βάση

Η χρήση επιτραπέζιων λαμπτήρων για τη δημιουργία ενός αρμονικού εσωτερικού χώρου

Σε αντίθεση με τα επιτραπέζια φωτιστικά εργασίας (επαγγελματικά), τα οποία συνήθως αγοράζονται σε ένα μόνο αντίγραφο, οι διακοσμητικοί λαμπτήρες χρησιμοποιούνται συνήθως σε ζευγάρια στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο πανομοιότυπα επιτραπέζια φωτιστικά σε κομοδίνα ή χαμηλά τραπέζια, παρέχοντας έτσι και στις δύο πλευρές του κρεβατιού τη δική τους ξεχωριστή πηγή φωτός..

Φωτεινό αμπαζούρ

Χιονάτη λάμπα

Φωτιστικό στο υπνοδωμάτιο

Στα υπνοδωμάτια, οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο σε έπιπλα δίπλα στο κρεβάτι, αλλά και σε καμαρίνι ή σε οποιοδήποτε περίπτερο στην περιοχή μπουντουάρ. Αλλά δεν είναι όλα τα μοντέλα επιτραπέζιων λαμπτήρων κατάλληλα για καθρέφτες που φωτίζουν. Ο διαχύτης μιας τέτοιας συσκευής πρέπει να είναι αρκετά κλειστός ώστε το φως από αυτό να μην τυφλώνει τα μάτια, αντανακλώντας από την επιφάνεια του καθρέφτη. Ταυτόχρονα, το χρώμα του αμπαζούρ ενός επιτραπέζιου φωτιστικού έχει μεγάλη σημασία και μπορεί να διαστρεβλώσει την αντίληψη του φωτός για τη δική του αντανάκλαση στον καθρέφτη, κάτι που είναι σημαντικό για την εφαρμογή μακιγιάζ, για παράδειγμα.

Στο καμαρίνι

Παρόμοια μοντέλα φωτιστικών εγκαθίστανται σε μια συρταριέρα ή κονσόλα στο σαλόνι δίπλα σε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα, και μερικές φορές μόνο σε ένα γραφείο εργασίας..

Αρχή

Ζευγάρι για σαλόνι

Ακόμα και στην κουζίνα, υπάρχει χώρος για επιτραπέζια φωτιστικά. Για παράδειγμα, για το εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού, στο οποίο ο νεροχύτης βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο και δεν είναι δυνατό να τοποθετηθεί ενσωματωμένος φωτισμός κάτω από την ανώτερη βαθμίδα των ντουλαπιών κουζίνας, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις ή με τη βοήθεια των λαμπτήρων τοίχου. Ένα ζευγάρι κλασικά επιτραπέζια φωτιστικά είναι σε θέση όχι μόνο να παρέχουν επαρκές επίπεδο φωτισμού του χώρου εργασίας της κουζίνας, αλλά και να διακοσμούν το χώρο του.

Στην κουζίνα

Αρχή «ισοτιμίες» βοηθά στη δημιουργία όχι μόνο συμμετρίας στο εσωτερικό που προκύπτει, στην εξασφάλιση ομοιόμορφου φωτισμού του δωματίου, αλλά και στην επίτευξη ενός στοιχείου τάξης και ισορροπίας.

Σκοτεινό ζευγάρι

Αρμονική σύνθεση

Η χρήση φωτεινών μοντέλων λαμπτήρων στο εσωτερικό βοηθά στη δημιουργία θετικής διάθεσης, αυξάνει τον βαθμό του δωματίου και μεταμορφώνει τον χαρακτήρα του. Εάν η συνολική παλέτα χρωμάτων ενός δωματίου είναι ουδέτερη, τότε το πλούσιο χρώμα ενός επιτραπέζιου φωτιστικού μπορεί να το κάνει ένα σημείο εστίασης που τραβάει την προσοχή. Σε ένα πολύχρωμο εσωτερικό δωματίου, η φωτεινότητα ενός επιτραπέζιου φωτιστικού (κατά κανόνα, τα πόδια του) θα βοηθήσει στη διατήρηση της συνολικής ατμόσφαιρας και όχι στη μείωση του πήχη για τη μοναδικότητα του σχεδιασμού.

Φωτεινό φωτιστικό δαπέδου

Ανθος πορτοκαλιάς

Αρχικό χρώμα για λάμπα

Ασυνήθιστο πόδι λάμπας

Υπάρχουν επίσης μοντέλα με φωτεινά αμπαζούρ με αρκετά ουδέτερο χρώμα στα πόδια και τη βάση της συσκευής. Θα ήταν ιδανικό να συνδυάσετε το χρώμα του αμπαζούρ με μια εκτύπωση στα υφάσματα που διακοσμούν το δωμάτιο ή το μοτίβο ταπετσαρίας του δωματίου..

Πολύχρωμο αμπαζούρ

Οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες με καθρέφτη πόδια και βάσεις χρησιμοποιούνται συχνά σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Αυτό βοηθά όχι μόνο να συνδυάσει τα φωτιστικά με στοιχεία σχεδίασης, εξαρτήματα επίπλων και συσκευές, αλλά και να τα μεγεθύνει οπτικά, διαγράφοντας τα πλαίσια.

Λαμπερό πόδι

Πόδι καθρέφτη

Κομψό επιτραπέζιο φωτιστικό