Ιδανικό εσωτερικό για ένα σπίτι από ξύλο

Η επιθυμία των ανθρώπων να μετακινηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από την πολύβουη ζωή της πόλης έχει κάνει τη μόδα να χτίζουν σπίτια από φυσικά υλικά ή απομίμηση τους. Οι κατασκευές από ένα μπαρ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Για να αποκτήσετε ένα υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο και άνετο σπίτι, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Το υλικό για την κατασκευή μιας δομής μπορεί να είναι ένα στρογγυλεμένο κούτσουρο, προφίλ ή μη προφίλ ξυλείας, κολλημένη ξυλεία. Ένα από τα κριτήρια επιλογής μπορεί να είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για την πλήρη προετοιμασία του σπιτιού για την ολοκλήρωση των εργασιών. Ο γρηγορότερος τρόπος για να ξεκινήσετε να εργάζεστε με το εσωτερικό είναι η κολλημένη πολυστρωματική ξυλεία, καθώς δεν χρειάζεται χρόνος για να συρρικνωθεί. Αυτό το υλικό διακρίνεται επίσης από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Ταυτόχρονα, το υψηλό κόστος του υλικού μπορεί να γίνει ένα σημαντικό μειονέκτημα..

Η πιο προσιτή τιμή είναι η μη ξυλεία χωρίς προφίλ. Η διαφορά στην τιμή αντισταθμίζεται από την ανάγκη για διακόσμηση τοίχων από αυτό το υλικό..

Διάδρομος ξύλινων σπιτιών

Κάποιος μπορεί να βρει το εσωτερικό σε μονότονα δωμάτια από κολλητή πλαστικοποιημένη ξυλεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ανεπεξέργαστοι τοίχοι θα φαίνονται πάντα ίδιοι και θα υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη ενός τέτοιου σπιτιού να επιλέξει ανάλογα τη ρύθμιση. Αλλά οι σχεδιαστές δεν το θεωρούν μειονέκτημα, ειδικά επειδή η φυσική εμφάνιση και η φυσικότητα παραμένουν πάντα στη μόδα..

Πώς να αποθηκεύσετε ένα στυλ

Παρά τις περιορισμένες δυνατότητες επιλογής εσωτερικού χώρου, τα κτίρια από ξύλο μπορούν να διακοσμηθούν σε διάφορα στυλ:

  • Αγγλικά;
  • Σκανδιναβικός;
  • στυλ σαλέ?
  • Ρωσική;
  • κλασσικός.

Ασυνήθιστα στοιχεία τέτοιων στυλ μπορεί να είναι αρχιτεκτονικές απολαύσεις με τη μορφή προσεκτικά επεξεργασμένων άκρων των δοκών. Or ένα τζάκι ως κεντρικό κομμάτι στο σαλόνι. Οι λακαρισμένες οροφές σε ένα τέτοιο σπίτι φαίνονται αρμονικές, σε αντίθεση με τις οροφές ενός διαμερίσματος στην πόλη. Επίσης, κεραμικά, πέτρα, σκάλες και άλλα προϊόντα από σφυρήλατο μέταλλο θεωρούνται τεχνικές διακόσμησης κατάλληλες για σπίτια από μπαρ..

Σπειροειδής σκάλα σε ένα σπίτι από ξύλο Τελειώνοντας από μια πέτρα σε ένα σπίτι από ένα μπαρ

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο στυλ για τη διακόσμηση ενός σπιτιού, πρέπει να τηρείτε τα χαρακτηριστικά του. Έτσι το σκανδιναβικό στυλ περιλαμβάνει το φινίρισμα σε μινιμαλιστικό ύφος με πρακτικό σκοπό. Εάν παρέχεται επένδυση τοίχου, τότε η επένδυση επιλέγεται ως υλικό. Τα χρώματα πρέπει να είναι φυσικά – λευκό, μπεζ ή ανοιχτό γκρι. Καλύτερα αν είναι ασβεστωμένο ή γύψο. Το λακαρισμένο παρκέ ή το δάπεδο θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε αυτό το στυλ. Τα έπιπλα δεν πρέπει να δίνουν την εντύπωση ότι είναι βαριά. Τα αέρινα ψάθινα έπιπλα και τα ξύλινα τραπέζια συμπληρώνουν την εικόνα με έναν πρακτικό και όμορφο τρόπο. Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία στο στυλ «πρωτοπορία».

Υπνοδωμάτιο με μεγάλο καθρέφτη

Το στυλ του σαλέ έχει τις ρίζες του στις Άλπεις. Η εσωτερική διακόσμηση των δωματίων είναι σχεδιασμένη στο πνεύμα ενός απλού σπιτιού βοσκών και διακοσμημένη με στοιχεία ξύλου και πέτρας. Στους τοίχους, εκτός από γύψο ή ασβέστη, μπορεί να υπάρχουν σανίδες επεξεργασίας. Ως επένδυση δαπέδου, χρησιμοποιείται ένα ξύλινο μπλοκ εμποτισμένο με λεκέ. Τα δοκάρια οροφής από ένα μπαρ σε ένα τέτοιο δωμάτιο έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα, δεν χρειάζεται να κλείσουν. Ένα τζάκι θα είναι αναπόσπαστο μέρος του καθιστικού σε ένα τέτοιο σπίτι. Είναι επιθυμητό να μην έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα. Μπορείτε να συμπληρώσετε το εσωτερικό με απλά έπιπλα μεγάλου μεγέθους. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και ενδεχομένως να έχει σημάδια φθοράς..

Άνετο σαλόνι με τζάκι

Για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο σε αγγλικό στιλ, πρέπει να τηρείτε κομψές λεπτομέρειες. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, χρησιμοποιούνται πολύτιμα ξύλα ή απομίμηση τους. Μπορεί να είναι βελανιδιά, μαόνι και τριανταφυλλιά, καρυδιά. Μια τέτοια διακόσμηση θα προσφέρει στο δωμάτιο την απαραίτητη άνεση και ζεστασιά. Οι οροφές και τα δάπεδα πρέπει να είναι σκοτεινά. Μαλακές και στρογγυλεμένες γραμμές επίπλων θα προσθέσουν αγγλική ηρεμία και διάσταση στο δωμάτιο. Το χαλί στο πάτωμα μπορεί να είναι το κεντρικό κομμάτι. Ένα τζάκι, πίνακες στους τοίχους και τεράστια δρύινα γείσα θα συμπληρώσουν τη συνολική διάθεση.

Υπνοδωμάτιο με μεγάλο κρεβάτι και κλασικό πολυέλαιο

Τα σπίτια από ένα μπαρ σχετίζονται περισσότερο με ένα ξύλινο σπίτι, οπότε το ρωσικό στυλ στο εσωτερικό θα είναι σε αρμονία με την ίδια τη δομή. Η απλότητα και η μαζικότητα των στοιχείων είναι χαρακτηριστική του ρουστίκ στιλ. Μεταξύ των επίπλων πρέπει να υπάρχουν κομοδίνα, πάγκοι, κιβώτια. Τα σκαλιστά ρολά στα παράθυρα θα γίνουν υποχρεωτική διακόσμηση. Οι συμπαγείς σανίδες στο πάτωμα και οι ανεπεξέργαστοι ξύλινοι τοίχοι πρέπει να παραμένουν στα φυσικά τους χρώματα. Ένα τζάκι με τη μορφή ρωσικής σόμπας μπορεί να γίνει ένα πρωτότυπο στοιχείο. Μπορεί να διακοσμηθεί με στυλ «gzhel» ή «khokhloma». Τα έπιπλα πρέπει να στερούνται έστω και ενός υπαινιγμού νεωτερικότητας. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό αντικατοπτρίζεται στα υλικά για την κατασκευή του. Ένα τραχύ κομμένο ξύλο θα ήταν η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση. Τα υφάσματα θα συμπληρώσουν τέλεια τη συνολική εικόνα: χαρτοπετσέτες, κεντημένες πετσέτες, κασκόλ, παπλώματα συνονθύλευμα και πολλά άλλα. Ένα σαμοβάρι μπορεί να πάρει μια τιμητική θέση στο τραπέζι. Η ζωγραφική και η ξυλογλυπτική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε το επιλεγμένο στυλ και να προσθέσετε προσωπικότητα στο δωμάτιο. Επιπλέον, οι σύγχρονες δυνατότητες αυτών των τεχνικών είναι ατελείωτες.

Οι γύψινοι τοίχοι είναι χαρακτηριστικοί του κλασικού στιλ. Το χρώμα των τοίχων μπορεί να κορεστεί. Αντί γύψου, είναι κατάλληλο ύφασμα ταπετσαρίας. Λευκά ταβάνια και λακαρισμένα παρκέ δάπεδα είναι επίσης χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά αυτού του στιλ. Η αφθονία των υφασμάτων και των υφασμάτων θα δημιουργήσει μια αίσθηση πολυπλοκότητας και κομψότητας που είναι εγγενής στο στυλ. Τα ακριβά έπιπλα σε μονογράμματα και με καμπύλα πόδια πρέπει να έχουν μια πινελιά αρχαιότητας. Τα επιχρυσωμένα εξαρτήματα μιλούν για τη μεγάλη αξία τους. Επιπλέον, το εσωτερικό μπορεί να περιέχει κρύσταλλο, ανάγλυφα, πίνακες σε επιχρυσωμένα πλαίσια και ρολόγια στους τοίχους..

Κλασικό εσωτερικό με επιχρυσωμένες λεπτομέρειες

Το μοντέρνο στυλ του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από ελάχιστη χρήση χρωμάτων, όχι περισσότερο από τρία. Ο μινιμαλισμός εδώ διατηρεί τα κύρια χαρακτηριστικά του – πρακτικότητα και λειτουργικότητα. Απλές γραμμές στην επίπλωση και την έλλειψη αξεσουάρ, επιχρωμιωμένες μεταλλικές επιφάνειες και γυαλί – όλα αυτά χαρακτηρίζουν το μοντέρνο στυλ της εσωτερικής διακόσμησης του δωματίου..

Σαλόνι με τζάκι σε στιλ αρ νουβό Μεγάλος καναπές και επιτραπέζια φωτιστικά

Ερωτήματα πρακτικότητας εσωτερικών στοιχείων

Ένα εσωτερικό, στυλιζαρισμένο σύμφωνα με οποιαδήποτε αρχή, θα πρέπει να είναι λειτουργικό και άνετο για τη ζωή. Η αφθονία των άχρηστων στοιχείων δεν θα κάνει το δωμάτιο πιο όμορφο, αλλά θα δημιουργήσει μόνο μια αίσθηση ακαταστασίας και θα είναι χάσιμο χρημάτων.

Η πρακτικότητα πρέπει να εκφράζεται σε όλα. Τα δομικά στοιχεία με τη μορφή δοκών θα βοηθήσουν στην ηλεκτρική καλωδίωση. Οι έξοδοι στην εξωτερική βεράντα μπορούν να διακοσμηθούν με ελκυστικές κουρτίνες που τους προστατεύουν από την υγρασία και τη σκόνη. Τα δομικά δοκάρια μπορούν να λειτουργήσουν ως διακοσμητικά στοιχεία.

Άνετη τραπεζαρία Σαλόνι σε εξοχικό σπίτι Κουζίνα σε εξοχικό σπίτι Φωτεινό σαλόνι σε ένα σπίτι από ξύλο

Το σύστημα θέρμανσης πρέπει να μελετηθεί και να εγκατασταθεί ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η εργασία. Τα θερμαντικά σώματα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα λειτουργούν ως θερμική κουρτίνα. Επιπλέον, μπορούν να κρυφτούν σε ξύλινα κουτιά, τα οποία έχουν πρακτική και διακοσμητική λειτουργία..

Συνιστάται όλες οι συνδέσεις στο δωμάτιο, φυσικό αέριο, νερό, φως να έχουν γίνει για ένα συγκεκριμένο σύνολο επίπλων. Αυτό το έργο θα ήταν καλύτερα να ανατεθεί σε έναν σχεδιαστή. Τότε ούτε ένας σωλήνας ή σύρμα δεν θα τραβήξει το βλέμμα σας, χαλάει το εκλεπτυσμένο εσωτερικό με την εμφάνισή του..

Σαλόνι σε λευκό Εξοχική κουζίνα Τραπεζαρία σε ξύλινη διακόσμηση Άνετο σαλόνι

Μια ποικιλία στυλ και αποχρώσεων των υδραυλικών θα σας επιτρέψει να τηρήσετε το επιλεγμένο στυλ στο μπάνιο.

Μπάνιο σε ξύλινη επένδυση

Πώς να διατηρήσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας μέσα και έξω

Προκειμένου το υλικό που επιλέγεται για την οικοδόμηση ενός σπιτιού να διατηρήσει μια ελκυστική εμφάνιση και ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να εκτελούνται τακτικά ορισμένες διαδικασίες. Το προσεκτικό τρίψιμο και το βερνίκωμα των τοίχων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα εμποδίσει το ξύλο να μπει μέσα στον κόλπο. Για αυτό, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός και εργαλεία επεξεργασίας υψηλής ποιότητας:

  • αλφαβητάρι;
  • άχρωμο βερνίκι?
  • γύψος;
  • κράνος;
  • διάφορους πυροσβεστικούς και αντιμυκητιασικούς εμποτισμούς.

Για την καλύτερη εκδήλωση και διατήρηση της υφής της ξυλείας, η διαδικασία λείανσης και επεξεργασίας με ενώσεις πραγματοποιείται τουλάχιστον τρεις φορές. Μόνο ένα τόσο παχύ στρώμα επικάλυψης είναι σε θέση να προστατεύσει το δέντρο από εξωτερικούς καταστροφικούς παράγοντες. Όταν επιλέγετε τελικές ενώσεις, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επικάλυψη που προκύπτει θα είναι επαρκώς διαπερατή από τον αέρα. Μπορείτε να μάθετε για αυτό από την περιγραφή του προϊόντος ή τις οδηγίες για αυτό..

Σαλόνι με λακαρισμένο πάτωμα Διακοσμητικά δοκάρια οροφής

Εάν ο τελικός στόχος της διακόσμησης ενός τέτοιου σπιτιού είναι η διατήρηση της φιλικότητας προς το περιβάλλον, τότε τα υλικά για τη διακόσμηση δεν πρέπει να είναι συνθετικά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ταπετσαρίες λινέλαιο και βινυλίου. Ακολουθώντας αυτές τις απλές συστάσεις, μπορείτε να αποκτήσετε ένα υπέροχο μέρος για να ζήσετε ή να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Χιονάτη κρεβατοκάμαρα σε ξύλινη διακόσμηση Δωμάτιο με ψηλά ταβάνια Κομψή ξύλινη σκάλα Κουζίνα από ανοιχτόχρωμο ξύλο