Γοτθική κουζίνα: στοιχεία της μεσαιωνικής τέχνης σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους

Το γοτθικό στυλ δεν είναι ούτε δημοφιλές ούτε ιδιαίτερα ευνοημένο. Στην εποχή των σύγχρονων λύσεων κουζίνας και τάσεων για φωτεινά χρώματα, το γοτθικό βρίσκεται σε μια αρκετά μακρινή θέση. Παρ ‘όλα αυτά, αυτό το στυλ, όπως κάθε άλλο, έχει τους υποστηρικτές του και αξίζει να το προσέξετε λίγο, ακόμη και για λόγους περιέργειας. Perhapsσως στους αναγνώστες αυτού του άρθρου να αρέσει αυτή η κατεύθυνση του εσωτερικού και θα υπάρχει επίσης η επιθυμία να εισαχθούν γοτθικά στοιχεία στις κουζίνες τους..

Τι είναι το γοτθικό στυλ?

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το στυλ στοχεύει να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που σχετίζονται με αρχιτεκτονικές λύσεις τυπικές του ύστερου Μεσαίωνα, όταν η γοτθική γλώσσα εξαπλώθηκε από τη Γαλλία και στη συνέχεια από την Αγγλία σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Τα είδη που λαμβάνονται περιλαμβάνουν ακατέργαστο τούβλο, σφυρήλατο σίδερο και μέταλλο. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι οι αποχρώσεις του μαύρου, του γκρι, με άλλα λόγια, τα σκούρα, καταθλιπτικά χρώματα, αν και αυτό δεν είναι ο κανόνας. Η διάθεση που δημιουργείται από τους εσωτερικούς χώρους σε γοτθικό στιλ είναι δροσερή, σκοτεινή και μυστηριώδης. Αυτός ο σχεδιασμός μοιάζει συχνά με μεσαιωνικό κελάρι, μπουντρούμι, εσωτερικούς χώρους κάστρων ή ζοφερά κτίρια..

Ποικιλία γοτθικού στιλ

Το γοτθικό στυλ εξακολουθεί να χαροποιεί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Η επιρροή του σε διάφορες μορφές μπορεί να φανεί στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τον εσωτερικό σχεδιασμό, ακόμη και σε τάσεις όπως:

  • γοτθική αίγλη?
  • νέο γοτθικό?
  • ρομαντικό γοτθικό?
  • αυτοκρατορική γοτθική?
  • φανταστική γοτθική?
  • βαμπίρ γοτθικό.

Ένα ελαφρώς σκοτεινό κλίμα, βασισμένο στα κυρίαρχα χρώματα του μαύρου, του γκρι, με μια πινελιά χρυσού και κόκκινου, είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο αυτού του στυλ. Μπορείτε να το δημιουργήσετε στην κουζίνα – η επιδέξια επιλογή χρωμάτων και διακοσμήσεων θα δημιουργήσει έναν ενδιαφέρον χώρο στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό το εσωτερικό σε γοτθικό στιλ να μην είναι κρύο και ζοφερό. Μάθετε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε μια κουζίνα εμπνευσμένη από γοτθικά.

Ποιες κουζίνες είναι κατάλληλες για το γοτθικό στυλ?

Το γοτθικό στυλ είναι το πιο κατάλληλο για ψηλούς εσωτερικούς χώρους σε παλιά κτίρια ή πολυκατοικίες, σε ένα τυπικό διαμέρισμα δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αν σας αρέσει το γοτθικό στυλ, αλλά δεν έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τα δωμάτια, δεν χρειάζεται να οργανώσετε ολόκληρη την κουζίνα σε αυτό το στυλ, μερικές φορές μόνο μερικά στοιχεία είναι αρκετά για να δώσετε στον τόπο τη σωστή διάθεση.

Κομψότητα, μυστήριο και υπέροχη ατμόσφαιρα – αυτό είναι το γοτθικό στυλ, ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Η σωστή επιλογή χρωμάτων και στοιχείων από το γοτθικό, σας επιτρέπει να μεταφέρετε την εκπληκτική αύρα του απευθείας στο εσωτερικό της κουζίνας. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο!

Παραδείγματα γοτθικής κουζίνας

Το γοτθικό στυλ συνδέεται με τις αρχιτεκτονικές λύσεις που χαρακτηρίζουν τη μεσαιωνική Γαλλία και την Αγγλία και οι εσωτερικοί χώροι που εμπνέονται από αυτό μοιάζουν με αίθουσες πύργων. Ενώ λίγοι είναι σήμερα εμπνευσμένοι από την επιστροφή στις λεγόμενες σκοτεινές εποχές με μια επιλογή από μοντέρνους και μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους, εξακολουθούν να καλύπτονται από μυστήριο..

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, μόνο τα στοιχεία που προσθέτουν ατμόσφαιρα χρησιμοποιούνται συχνά για τον εξοπλισμό μιας κουζίνας. Πάνω απ ‘όλα, οι μαύρες μεταλλικές καρέκλες είναι εντυπωσιακές, δίνοντας στο εσωτερικό ένα έντονο και διακριτικό στυλ πρώιμης εποχής. Σε αυτό προστίθεται ένα σκούρο γκρι τούβλο στον τοίχο μεταξύ των κρεμασμένων και όρθιων επίπλων. Ένα άλλο στοιχείο είναι μια μαύρη λάμπα που κρέμεται πάνω από το τραπέζι και ένα πολύ σκούρο ξύλινο πάτωμα. Παρόλο που οι τοίχοι και τα έπιπλα είναι αρκετά ελαφριά, οι γοτθικές προφορές δίνουν στην κουζίνα μια δυσοίωνη, ελαφρώς σκοτεινή διάθεση..

Κατάλληλα υλικά φινιρίσματος για φινίρισμα γοτθικών κουζινών

Ένα άλλο υλικό που λειτουργεί καλά σε γοτθικό στιλ είναι η πέτρα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τους τοίχους, οι οποίοι δημιουργούν μια απομίμηση αποθήκευσης, που θυμίζει το εσωτερικό των υπογείων ή των μπουντρούμι. Τα έπιπλα από στυλιζαρισμένο ξύλο ταιριάζουν πολύ με αυτή τη λύση. Ένας πέτρινος πάγκος ενισχύει περαιτέρω την τραχύτητα της διακόσμησης της κουζίνας. Το αποκορύφωμα όλων είναι ένας μαύρος πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο που μιμείται ένα κρεμαστό κηροπήγιο.

Σε αντίθεση με το υπνοδωμάτιο σε γοτθικό στιλ, οι τοίχοι της κουζίνας μπορεί να είναι σε πιο σκούρα χρώματα. Επιπλέον στοιχεία που δεν μπορούν να αγνοηθούν είναι τα μοτίβα από τούβλα ή πέτρα, τα οποία δημιουργούν μια εντύπωση του παρελθόντος χρόνου στο εσωτερικό. Δεν είναι πάντα δυνατό να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά φινιρίσματος σε ένα διαμέρισμα, επομένως αξίζει να επενδύσετε σε ταπετσαρία ή πλακάκια που τα μιμούνται. Το πάτωμα, πάντα ξύλινο, πρέπει να είναι πολύ σκούρο καφέ ή μαύρο. Μπορεί επίσης να υπάρχει ένας πολυέλαιος που μοιάζει με εκκλησιαστικά μοντέλα, που συνήθως αναφέρονται ως αράχνες, φυσικά σε πιο σκούρα χρώματα: μαύρο ή μοβ.

Έπιπλα και αξεσουάρ για την κουζίνα σε γοτθικό στιλ

Στη γοτθική κουζίνα, τα πιο σημαντικά έπιπλα: ξύλινα, ισχυρά και ογκώδη, από βελανιδιά, επίσης σε σκούρα χρώματα. Highηλά μπουφέ με πολλά τζάμια, ασημί ή ασημί λαβές, τραπέζι με τεράστια πόδια και καρέκλες με μεταλλική επένδυση. Οι λάτρεις όχι μόνο του γοτθικού στυλ στην αρχιτεκτονική, αλλά και των υποκουλτούρων είναι πιθανό να παρασυρθούν από τα στοιχεία που σχετίζονται με τον βαμπιρισμό και τη φρίκη, τα οποία μπορούν να αγοραστούν κατόπιν αιτήματος. Όπως συμβαίνει με κάθε στυλ στα πρόθυρα της καλλιτεχνίας, τα κοσμήματα σε γοτθικό στιλ είναι απαραίτητα. Μπορεί να είναι:

  • ασημένια πιάτα και μαχαιροπίρουνα?
  • λευκό σετ πορσελάνης?
  • κρυστάλλινη καράφα και ποτήρια?
  • παλιό μαύρο ρολόι με καντράν και ρωμαϊκούς αριθμούς.

Εκτός από την επιλογή των χρωμάτων, πρέπει επίσης να φροντίσετε την εσωτερική διακόσμηση και τα αξεσουάρ που ταιριάζουν απόλυτα σε ολόκληρη τη διάταξη. Σε δωμάτια σχεδιασμένα σε γοτθικό στιλ, τα ξύλινα έπιπλα είναι κατάλληλα. Μια παλιά συρταριέρα και ένα μακρύ σκούρο ξύλινο τραπέζι θυμίζουν μεσαιωνικό θάλαμο. Μπορεί επίσης να υπάρχουν βικτοριανές πολυθρόνες και καναπέδες. Το επόμενο βήμα στη δημιουργία του επιθυμητού κλίματος είναι να καλύψετε τα παράθυρα με βαριές μοβ ή σκούρες πράσινες κουρτίνες..

Θα δημιουργήσετε επίσης μια μαγική ατμόσφαιρα για τον προσωπικό σας χώρο με τον κατάλληλο φωτισμό. Μια καλή λύση είναι η χρήση διακοσμητικών πολυελαίων από χυτοσίδηρο και διακοσμημένων λαμπτήρων. Μεγάλοι καθρέφτες σε στυλιζαρισμένα πλαίσια και μεταλλικά κηροπήγια, που γεμίζουν το δωμάτιο με μια κάπως ρομαντική αύρα, θα βρουν τη θέση τους στη γοτθική διακόσμηση της κουζίνας. Ανάλογα με την αισθητική σας προτίμηση, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε μοτίβα δράκων ή γαργκόγιας που περιλαμβάνονται σε διάφορα αξεσουάρ, όπως ρολόγια ή μπροστινά ντουλάπια..

Η γοτθική στη μοντέρνα εσωτερική αρχιτεκτονική ανακαλύπτεται ξανά. Είναι ένα εξαιρετικά κομψό στυλ που συνδυάζει το μυστηριώδες σκοτάδι του κάστρου με μια ρομαντική πινελιά. Ο χώρος που χρησιμοποιεί γοτθική έμπνευση είναι μια προσφορά για ανθρώπους που θέλουν το διαμέρισμά τους να διαχωριστεί ελαφρώς από την πραγματικότητα και να δημιουργήσει ένα μαγικό καταφύγιο γεμάτο παραμυθένια κίνητρα..

Fancy Elegant Dark Kitchens Μαύρο Ντουλάπι Chrome Backsplash

Η εικόνα επεξεργάστηκε από τον CodeCarvings Piczard ### ΔΩΡΕΑΝ Έκδοση Κοινότητας ### στις 2013-11-21 17:19: 20Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com