Ανατολίτικη κουζίνα: αρχιτεκτονικά, στιλιστικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά των χωρών της Μέσης και Άπω Ανατολής

Η Ανατολή γοητεύει εδώ και αιώνες. Οι ανατολικές χώρες είχαν πάντα σχέση με εξωτισμό, πνευματικότητα και αισθητική λαμπρότητα. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά ήταν τα αρώματα μυστηριωδών χωρών. Από τις αποστολές στην Ανατολή, μεταφέρθηκαν πολύτιμα μπαχαρικά, τα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν μάταια στη Γηραιά inentπειρο. Η Δύση εξακολουθεί να απολαμβάνει μαροκινή, ινδική και Άπω Ανατολική κουζίνα. Μια ανατολίτικη κουζίνα είναι μια λύση για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων και των έθνικ εμπνεύσεων στο εσωτερικό σχέδιο. Εξετάστε ενδιαφέροντα παραδείγματα ανατολίτικου σχεδιασμού σε διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ανατολίτικο στυλ κουζίνα – πρωτοτυπία εσωτερικών χώρων

Η ανατολική κουζίνα εξακολουθεί να αποτελεί καινοτομία στη χώρα μας. Το αραβικό, μαροκινό ή ιαπωνικό στυλ είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός χρωμάτων και σχημάτων. Μια κουζίνα σε ανατολίτικο ή τυνησιακό στυλ θα δώσει στο εσωτερικό σας μια μοναδική πρωτοτυπία και μια υπόδειξη για την έρημο του Μαγκρέμπ και τη λάμψη του καυτού νότιου ήλιου.

Προφανώς τα γούστα δεν συζητούνται. Ωστόσο, μπορείτε να ενσωματώσετε διαφορετικά στυλ στη ζωή σας που σήμερα συνυπάρχουν στις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού. Και υπάρχουν πραγματικά πολλές ιδέες, από εξαιρετικά απλές έως διακοσμητικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με ιστορικές στιγμές. Πρόσφατα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για το σχεδιασμό ενός σπιτιού ή διαμερίσματος έχει γίνει μια προσανατολιστική τάση που μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο, χωρίς μεγάλες θυσίες, χωρίς να δαπανήσει τεράστια ποσά και να φέρει επανάσταση στην ανακαίνιση κουζίνας. Τι να κάνετε λοιπόν για να δώσετε στο σπίτι σας λίγη ανατολίτικη γεύση?

Oriental δεν σημαίνει ομοιογενείς – μοντέρνες εσωτερικές ιδέες

Ξεκινήστε με μια μικρή διόρθωση. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι η τάση της Ανατολής είναι εξαιρετικά ετερογενής και ο ίδιος ο όρος «ανατολικός» είναι απλώς μια λέξη -κλειδί. Περιλαμβάνει αραβικά, ινδουιστικά και στυλ της Άπω Ανατολής, όπως τα ιαπωνικά. Κάθε ένα από αυτά έχει εντελώς διαφορετικά στοιχεία φινιρίσματος. Διφορούμενα υλικά, υφές και διακοσμητικά αντικείμενα εμφανίζονται στα δωμάτια, δημιουργώντας την τελική ατμόσφαιρα του χώρου..

Οι ιαπωνικές συμφωνίες θεωρούνται οι πιο ασκητικές, εστιάζοντας στον ρεαλιστικό λειτουργισμό. Όλα τα εξαρτήματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα, είναι σιωπηλά στο χρώμα και η ομορφιά τους οφείλεται συνήθως σε υλικά υψηλής ποιότητας και απλότητα..

Τα δωμάτια σε ινδουιστικό στιλ μπορούν να είναι πολύχρωμα και γεμάτα με διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, συχνά εμποτισμένα με χρυσό. Ως μέρος της τάσης, μπορεί επίσης να υπάρχουν είδη εξοπλισμού που σχετίζονται με το αποικιακό στυλ..

Η αραβική τάση στην εσωτερική διακόσμηση δίνει μεγάλη ελευθερία. Εδώ χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά και διακοσμητικά, συχνά με πλούσια διακοσμημένες επιφάνειες. Τα κεραμικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Ανατολίτικη κουζίνα: αποχρώσεις του μυστηριώδους Μαρόκου

Οι ανατολίτικες κουζίνες σε μαροκινό στιλ είναι ελαφριές ρυθμίσεις με λευκή επίπλωση. Μερικά κόλπα είναι αρκετά για να δημιουργήσετε ευρωπαϊκή κουζίνα μαροκινού στιλ. Ο συνδυασμός λευκού με μπλε και τυρκουάζ είναι τόσο χαρακτηριστικός της τοπικής αισθητικής που μπορεί να βρεθεί στους δρόμους και μέσα στα σπίτια. Μια ανατολίτικη κουζίνα σε στιλ Μαρόκου δεν μπορεί να κάνει χωρίς κεραμικά ψηφιδωτά με ευφάνταστα ή λουλουδάτα μοτίβα τυπικά των χωρών του Μαγκρέμπ. Μπορούν να διακοσμήσουν το πάτωμα, το διάστημα μεταξύ της εστίας και της κουκούλας ή έναν ξεχωριστό τοίχο..

Η λευκότητα των ντουλαπιών πρέπει να ταιριάζει με τα στοιχεία του μπλε, του σκούρου μπλε ή του ναυτικού. Ένα ξύλινο νησί ή τραπέζι βαμμένο μπλε είναι μια καλή ιδέα. Οι πόρτες και τα κουφώματα μπορούν να ξαναβαφτούν στο ίδιο χρώμα. Η ανατολίτικη κουζίνα σε αυτήν την έκδοση θα πρέπει να είναι διακοσμημένη με διακοσμητικά πιάτα και άλλα κεραμικά πιάτα που προέρχονται από το Μαρόκο..

Σχεδιασμός κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ: κίνητρα της υπέροχης Ινδίας

Η Ινδία είναι μια χώρα με πλούσια χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Οι λάτρεις των ταινιών του Μπόλιγουντ γνωρίζουν ότι η διαφορετικότητα και ο πλούτος καθορίζουν καλύτερα την ινδική κουλτούρα. Ο εσωτερικός σχεδιασμός εμπνευσμένος από αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς πολύχρωμη τρέλα. Έντονα, διασκεδαστικά χρώματα που αξίζει να πειραματιστείτε πρέπει να έρθουν στην ινδική κουζίνα. Κίτρινο και πράσινο, τιρκουάζ και κόκκινο, ροζ και μοβ – όλοι οι συνδυασμοί επιτρέπονται. Δεν υπάρχει χώρος για μινιμαλισμό σε ένα σπίτι ινδικού στιλ. Εδώ θα βρείτε πολύχρωμα κεραμικά ψηφιδωτά, φανάρια και πλούσια κεντημένα υφάσματα με κρόσσια. Η ινδική κουζίνα είναι το ιδανικό μέρος για βαριά και συμπαγή έπιπλα σε τριανταφυλλιά ή έβενο. Μια πρέζα ανατολίτικα μπαχαρικά και κουζίνα σε αυτό το στυλ είναι αρκετά..

Ανατολίτικο στυλ στο εσωτερικό της κουζίνας – ιαπωνική έμπνευση

Όσοι αναζητούν τάξη και αρμονία στην κουζίνα θα πρέπει να κατευθυνθούν στην Ιαπωνία για έμπνευση. Δημιουργική ακαταστασία και ακατανόητος σχεδιασμός χώρου; Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε ιαπωνικό στιλ. Απλά σχήματα, σιωπηλά χρώματα και διατήρηση της διακόσμησης θα πρέπει να βασιλεύουν εδώ. Μια ανατολίτικη κουζίνα εμπνευσμένη από τη χώρα των ανθών κερασιού είναι το ιδανικό μέρος για έπιπλα από τικ σε φυσικό χρώμα και λιγότερο περίπλοκα σχήματα. Ο αισθητικός μινιμαλισμός πρέπει να αντισταθμιστεί από υψηλή λειτουργικότητα. Εδώ τα συρτάρια και τα ερμάρια ελέγχονται σύμφωνα με ένα αυστηρά καθορισμένο κλειδί. Φώτα, συρόμενες πόρτες, ξύλινες οροφές, μεγάλα παράθυρα καλυμμένα με απλές περσίδες και χάρτινα φωτιστικά θα λειτουργήσουν σε έναν τέτοιο χώρο. Μια ανατολίτικη κουζίνα πρέπει να είναι η πεμπτουσία της αρμονίας, που εκφράζεται σε συνδυασμό λευκού και φυσικού χρώματος. Τα βότανα σε ξύλινα ορθογώνια δοχεία θα χρησιμεύσουν ως κατάλληλη διακόσμηση.

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κομμάτια εξοπλισμού για το ανατολίτικο στυλ

Η ποικιλία των αξεσουάρ που παρουσιάζονται σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε ένα ανατολίτικο στυλ στο σπίτι σας. Δουλεύει τόσο στις κουζίνες των ανθρώπων που είναι ερωτευμένοι με τον μινιμαλισμό όσο και εκείνων που θέλουν το σπίτι τους να είναι μοναδικό και πολύχρωμο. Αποδεικνύεται ότι για να φέρετε μια εξωτική πινελιά στις εγκαταστάσεις, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για γενικές ανακαινίσεις. Μερικές φορές μερικά λεπτά στοιχεία είναι αρκετά για να αλλάξει εντελώς ένα δωμάτιο..

Έπιπλα – μια ιδέα για μια ελαφρώς διαφορετική κουζίνα

Φυσικά, τα έπιπλα είναι ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια εξοπλισμού. Ωστόσο, τίποτα δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε μόνο μεμονωμένα στοιχεία, για παράδειγμα, καρέκλες ή τραπέζι, που ανήκουν σε ανατολίτικες τάσεις..

Τα προϊόντα Rattan ή technoratan χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε αυτόν τον τύπο συσκευής, εξασφαλίζοντας άνεση, ευχάριστη χαλάρωση και ταυτόχρονα φέρνουν πολύ φως και πρωτοτυπία στην κουζίνα ή την τραπεζαρία..

Ο φωτισμός είναι το κύριο στοιχείο του χώρου

Ένα όμορφο και λειτουργικό δωμάτιο δεν μπορεί να σχεδιαστεί χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό. Τα φωτιστικά όχι μόνο χρησιμεύουν ως πρακτικός εξοπλισμός που σας επιτρέπει να κινείστε άνετα και με ασφάλεια στο σπίτι, αλλά αντιπροσωπεύουν επίσης μια εκπληκτική διακόσμηση..

Στις ανατολικές αίθουσες, αξίζει να στοιχηματίσετε σε προϊόντα από φυσικές πρώτες ύλες. Αυτά μπορεί και πάλι να είναι μοντέρνα υφασμάτινα αμπαζούρ ή εξαιρετικά δημοφιλή λυγαριά ή μπαστούνι. Οι φακοί είναι επίσης σταθερά δημοφιλείς στους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Με τη βοήθεια λαμπτήρων, δημιουργείται η τελική εμφάνιση του δωματίου, δημιουργώντας ταυτόχρονα λειτουργικότητα, ατμόσφαιρα άνεσης και μέγιστης άνεσης..

Υφάσματα – η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες

Οι ανατολικοί εσωτερικοί χώροι πρέπει να δημιουργούν μια εντύπωση ζεστασιάς και άνεσης. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούνται συχνά διακοσμητικά υφάσματα με υφή. Αυτά μπορεί να είναι χαλιά, μαξιλάρια ή κουρτίνες από πολύχρωμα υλικά με πλούσια γεωμετρικά σχέδια..

Κάθε ένα από τα παραπάνω στυλ έχει το δικό του αγαπημένο σχέδιο χρωμάτων. Οι ιαπωνικοί εσωτερικοί χώροι λατρεύουν περισσότερο τα φυσικά και σιωπηλά χρώματα γης. Αντ ‘αυτού, οι αραβικές και ινδικές ρυθμίσεις έχουν έντονο χρώμα, παρουσιάζοντας τοπία με μεγάλη αντίθεση..

Πλακάκια και κεραμικά σε ανατολίτικο στιλ για την κουζίνα

Τα κεραμικά στοιχεία θεωρούνται συνήθως διακοσμητικά αντικείμενα σε ανατολίτικους εσωτερικούς χώρους. Αυτά μπορεί να είναι βάζα, μπουκάλια ή διακοσμητικά πιάτα, καθώς και κεραμικά πλακίδια στους τοίχους..

Η αγγειοπλαστική είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αραβικής και της ιαπωνικής τεχνοτροπίας. Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τοποθετήσετε μια μικρή ποσότητα διακοσμητικών πλακιδίων στην κουζίνα, για παράδειγμα, μπλε. Βάζα ή μπουκάλια με ευαίσθητα σχέδια και λουλούδια είναι υπέροχα για ιαπωνικούς εσωτερικούς χώρους. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν χρειάζεται να είναι τέλειοι. Μπορείτε ακόμη να δείξετε κατεστραμμένη πορσελάνη που έχει επισκευαστεί χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδο kintsugi..

Μια ανατολίτικη πινελιά στο εσωτερικό σας επιτρέπει να προσθέσετε έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα σε κάθε χώρο του σπιτιού. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ρύθμιση με τα πιο απλά υλικά και πόρους, συχνά χωρίς μεγάλο κόστος. Μερικές φορές αρκεί η εισαγωγή υφασμάτων ή μεμονωμένων αντικειμένων όπως καρέκλες, λάμπες ή βάζα για να αλλάξετε εντελώς οποιοδήποτε δωμάτιο. Η Ανατολή έχει πολλές όψεις και μια κουζίνα σε αυτό το στυλ μπορεί να είναι πολύχρωμη και μινιμαλιστική. Και τα δύο αξίζει να εξεταστούν.