Σχεδιασμός πασαρέλας – όχι μόνο όμορφος, αλλά και πολυλειτουργικός

Τα βάθρα στους εσωτερικούς χώρους υπήρχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και τα δάπεδα πολλαπλών επιπέδων. Αλλά στα σπίτια μας, μέχρι πρόσφατα, δεν συναντιόμασταν συχνά. Υπήρχαν διάφοροι λόγοι για αυτό, για παράδειγμα, η παρουσία ανεπαρκώς υψηλών οροφών, και επίσης για την κατασκευή ενός αξιόπιστου βάθρου, τα υλικά ήταν ανεπαρκούς ποιότητας. Σε δημόσιους οργανισμούς και ιδρύματα, τα βάθρα χρησιμοποιήθηκαν αρκετά συχνά. Και αυτή η μόδα ήρθε στο προσκήνιο σχετικά πρόσφατα, μαζί με τη μόδα για πρωτότυπες λύσεις σχεδιασμού, καθώς και για θεματικούς εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, σε ιαπωνικό στιλ. Σήμερα, τα βάθρα στο εσωτερικό έχουν γίνει ένα πολύ δημοφιλές και διαδεδομένο στοιχείο στον τομέα του σχεδιασμού..

Στοά στο εσωτερικό - όμορφα και λειτουργικάΌμορφο εσωτερικό μπάνιο με εξέδραΤα βάθρα στην ευρύχωρη αίθουσα φαίνονται ασυνήθιστα εντυπωσιακάΠολυεπίπεδα δάπεδα και βάθρα για χωροθέτηση χώρουΣχεδιασμός μπάνιου πασαρέλαςΈνα βάθρο είναι ένας καλός τρόπος για τη χωροθέτηση ενός χώρου

Τύποι βάθρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βάθρων, ανάλογα με τον σκοπό τους:

Σε τι χρησιμεύουν τα βάθρα;

Για την κατασκευή του βάθρου, θεωρούνταν πάντα ότι είναι απαραίτητο ένα ευρύχωρο μεγάλο δωμάτιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, τα βάθρα συνιστώνται είτε σε πολύ ευρύχωρα δωμάτια, είτε σε μικρά, αλλά με ψηλά ταβάνια. σε αυτήν την περίπτωση, το βάθρο εξοικονομεί χώρο.

Μεταξύ άλλων, το βάθρο είναι ένας από τους τρόπους χωροθέτησης χώρου..

Ζώνη χώρου με εξέδραΚατανομή του χώρου της βιβλιοθήκης ανεβάζοντας το πάτωμα - το βάθρο

Ταυτόχρονα, η περιοχή που βρίσκεται στο βάθρο είναι κυρίαρχη στο εσωτερικό του δωματίου, προσελκύοντας κυρίως την προσοχή. Αυτό πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη κατά το διαχωρισμό του χώρου σε ζώνες. Η ανύψωση του δαπέδου δημιουργεί ένα περίγραμμα.

Η τραπεζαρία, που βρίσκεται στο βάθρο, κυριαρχεί στο εσωτερικό.

Επίσης, τα βάθρα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για την αποθήκευση αντικειμένων. Αυτό είναι πολύ βολικό, ειδικά αν το δωμάτιο είναι μικρό και πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο. Πολύ σχετικό για ένα μινιμαλιστικό ύφος. Με τη βοήθεια ενός βάθρου πλαισίου, μια από τις εσωτερικές ζώνες τοποθετείται σε αυτό και απευθείας στο ίδιο το βάθρο είναι εξοπλισμένη μια ντουλάπα όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε: λινό, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια κ.λπ..

Ένας άλλος τρόπος χρήσης του βάθρου είναι ως καναπές. Χρησιμοποιείται συνήθως σε υπνοδωμάτια, πολύ συχνά σε ανατολίτικο στιλ και αντικαθιστά το κρεβάτι. Με αυτήν την επιλογή, χρησιμοποιείται ένα βάθρο πλαισίου. Συχνά καλύπτεται με αφρώδες υλικό και πολύ ευχάριστο άγγιγμα, ώστε να είναι εντελώς μαλακό. Μπορεί να είναι οβάλ, στρογγυλό ή απλοποιημένο σε σχήμα. Παρεμπιπτόντως, ένας τέτοιος καναπές είναι επίσης κατάλληλος για το εσωτερικό ενός καθιστικού ή μιας μελέτης ή στη σοφίτα. Και αν αυτό είναι ένα υπνοδωμάτιο, τότε με τη βοήθεια ενός στρώματος και ενός κρεβατιού βάθρου, μπορείτε να οργανώσετε έναν πραγματικό υπέροχο χώρο ύπνου.

Ο χώρος ύπνου επισημαίνεται από μια εξέδρα

Πολυεπίπεδα δάπεδα

Πολύ συχνά υπάρχει ανάγκη δημιουργίας φωτισμού δαπέδου. Για αυτό, ανεβαίνει μια εξέδρα, στην οποία είναι τοποθετημένοι λαμπτήρες. Συνήθως, μια τέτοια τεχνική σχεδίασης δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και μερικές φορές είναι απαραίτητη για φωτισμό έκθεσης – αυτό είναι όταν πρέπει να επισημάνετε μια μίνι έκθεση ή κάποιο είδος ξεχωριστού εσωτερικού χώρου.

Πολύ συχνά, το βάθρο χρησιμοποιείται στην τηλεοπτική ζώνη, πρώτα απ ‘όλα, για να το αναδείξει, και δεύτερον, ως κάλυψη πολυάριθμων καλωδίων και καλωδίων..

Το βάθρο στο μπάνιο είναι αρκετά συνηθισμένο.

Εκπληκτικό σχέδιο μπάνιου πασαρέλας Όμορφος σχεδιασμός μπάνιου με εξέδρα Οι εξέδρες στο μπάνιο χρησιμοποιούνται για να κρύψουν τις επικοινωνίες

Εκτός από τις διακοσμητικές λειτουργίες, τα βάθρα στο μπάνιο εκπληρώνουν πολλούς άλλους ρόλους. Για παράδειγμα, όταν είναι απαραίτητο να μετακινήσετε την μπανιέρα μακριά από τον ανεμιστήρα αποχέτευσης ή να εξοπλίσετε ένα ντους που θα είναι σε απόσταση, απαιτείται η εγκατάσταση σωλήνων αποστράγγισης, κάτι που θα δημιουργήσει, ειλικρινά, η εικόνα στο δωμάτιο δεν είναι πολύ καλή Το Ένα βάθρο χρησιμοποιείται για να τα συγκαλύψει. Συνήθως ανεβαίνει μια μπανιέρα και μια στατική καμπίνα ντους. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να πνιγεί η μπανιέρα αντίθετα στο βάθρο, το οποίο είναι πλακιδωτό. Παρεμπιπτόντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δημιουργία κρυφών καταπακτών για πρόσβαση σε βοηθητικά προγράμματα..

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να πνιγείς μια μπανιέρα στο βάθρο - είναι καρί και πρακτικό. Όμορφο εσωτερικό μπάνιο, όπου η καμπίνα ντους βρίσκεται στην εξέδρα Εσωτερικό μπάνιου, όπου η μπανιέρα είναι χωνευτή στο βάθρο

Γενικά, στο μπάνιο χρησιμοποιούνται μόνο τεχνικά βάθρα, σκοπός των οποίων είναι η απόκρυψη επικοινωνιών..

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χτίζετε πασαρέλες: Συμβουλές σχεδίασης

Όταν χρησιμοποιείτε βάθρα σε εσωτερικούς χώρους διαφορετικών δωματίων, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι συμβάλλουν σε μια αλλαγή στη γεωμετρία του δωματίου και επίσης κρύβουν τα ελαττώματα στη διάταξη. Εάν χρησιμοποιούνται βάθρα ημικυκλικού ή άλλου πολύπλοκου σχήματος σε ευρύχωρα μεγάλα δωμάτια, αυτό θα δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα. Ένα τέτοιο δωμάτιο θεωρείται οπτικά ως μια μη τυπική δυναμική διάταξη..

Εάν οι οροφές είναι χαμηλές, τότε η κατασκευή του βάθρου είναι δυνατή, μόνο που δεν πρέπει να καταλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή του δωματίου, ακόμη και το μισό του. Διαφορετικά, θα δημιουργήσει το οπτικό αποτέλεσμα ενός ακόμη χαμηλότερου και άβολου δωματίου..

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, η σκέψη πρέπει να καταλαμβάνει λιγότερο από το μισό ολόκληρης της περιοχής.Όμορφο εσωτερικό μπάνιο, όπου το βάθρο καταλαμβάνει μια μικρή περιοχή

Στο παιδικό δωμάτιο ενός παιδιού ηλικίας κάτω των τριών ετών, η οργάνωση ενός βάθρου είναι γενικά ανεπιθύμητη, προκειμένου να αποφευχθεί ο τραυματισμός. Επίσης, δεν συνιστάται η οργάνωση βάθρων στους πεζόδρομους για τον απλό λόγο ότι κάθε φορά που διασχίζετε τα σύνορα ενός σκαλοπατιού, στην καλύτερη περίπτωση, θα προκαλέσει δυσφορία, στη χειρότερη – τον ίδιο τραυματισμό..

Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο φινίρισμα του βάθρου, ειδικά στο βήμα και τον σύνδεσμο, ο οποίος είναι πιο συχνά κατεστραμμένος. Τα υλικά φινιρίσματος πρέπει να είναι ασφαλή και όχι ολισθηρά.