Σύγχρονοι διάδρομοι: μοντέρνα παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού και όμορφες λύσεις λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα και την περιοχή του δωματίου

Παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο δωμάτιο σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα, όπως μια αίθουσα εισόδου, είναι πολύ κατώτερο από άλλα δωμάτια όσον αφορά την προσέλευση, απολύτως όλοι γνωρίζουν για την ευελιξία του. Είναι αυτό το δωμάτιο που μας συναντά στην είσοδο ενός σπιτιού ή διαμερίσματος και μας απογειώνει όταν πηγαίνουμε στη δουλειά, στη μελέτη και σε άλλα θέματα. Εδώ βγάζουμε τα εξωτερικά μας ρούχα, αλλάζουμε παντόφλες στο σπίτι, αφήνουμε αξεσουάρ και προσθέτουμε την τελευταία πινελιά σε ολόκληρη την εμφάνιση. Επομένως, η διάταξη του σχεδιασμού αυτού του τμήματος του περιβλήματος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο προσεκτικά όσο στην περίπτωση της εσωτερικής διακόσμησης σε άλλα δωμάτια. Επιπλέον, η δημιουργία ενός μοντέρνου σχεδιασμού διαδρόμου δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά..

Σχεδιασμός ενός σύγχρονου διαδρόμου – έννοιες και χαρακτηριστικά

Γενική έννοια «μοντέρν» χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικό συνδυασμό πολλών τάσεων, οι οποίες συνδυάζονται με την ίδια προσέγγιση στην οργάνωση του χώρου. Ταυτόχρονα, όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο εσωτερικό ενός σύγχρονου διαδρόμου πρέπει να είναι πολυλειτουργικά και πρακτικά και το στυλ σχεδιασμού πρέπει να βασίζεται σε ορισμένα κριτήρια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η εξασφάλιση επαρκούς χώρου στο δωμάτιο και η υποχρεωτική διαίρεση της συνολικής επιφάνειας του διαδρόμου σε λειτουργικές ζώνες, η θέση των οποίων θα πρέπει να βασίζεται στην ακολουθία χρήσης τους από τους ιδιοκτήτες διαμέρισμα..

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ένας σύγχρονος διάδρομος δεν μπορεί να κάνει χωρίς την κατάλληλη επίπλωση, για παράδειγμα, αρθρωτές ή ενσωματωμένες ντουλάπες, λακωνικά χρώματα και άλλες αποχρώσεις για τις οποίες μπορεί να μιλήσει κανείς για πολύ καιρό..

Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός που προορίζεται για το διάδρομο είναι πολύ ευέλικτος και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη και τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Εφαρμόζοντας τέτοιες αρχές στην πράξη, μπορείτε εύκολα να τονίσετε τα πλεονεκτήματα της διάταξης του διαδρόμου ή, αντίθετα, να κρύψετε επιδέξια τις υπάρχουσες ελλείψεις..

Διάδρομος σε μοντέρνο στυλ – επιλογή χρωμάτων

Στη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου εσωτερικού χώρου, η χρωματική απόδοση του σχεδιασμού του δωματίου επηρεάζει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα και την αισθητική αντίληψη μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης στυλ. Επιπλέον, χάρη στις καλά τοποθετημένες προφορές και το παιχνίδι των αποχρώσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ήρεμο και δονητικό χώρο, να κάνετε το διάδρομο πιο ευρύχωρο ή με σαφή όρια..

Όταν επιλέγετε μια ουδέτερη κλίμακα, δηλαδή κάθε είδους συνδυασμούς λευκού με γκρι, ροδάκινο, άμμο και παρόμοιες αποχρώσεις, θα έχετε έναν μάλλον φιλόξενο και φιλόξενο χώρο. Αυτή η λύση δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα του διαδρόμου. Ειδικά αν χρησιμοποιούνται συνδυασμοί γυαλιστερών και καμπυλωτών επιφανειών στο εσωτερικό σχέδιο. Και το πιο σημαντικό, μια τέτοια επιλογή παλέτας χρωμάτων σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε φωτεινές λεπτομέρειες και ασυνήθιστα στοιχεία διακόσμησης στο σχεδιασμό..

Αν σας αρέσουν οι φωτεινότερες και πιο κορεσμένες παραλλαγές των αποχρώσεων, τότε δημιουργώντας ένα μοντέρνο σχέδιο για το διάδρομο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και τρία χρώματα ταυτόχρονα. «με χαρακτήρα», για παράδειγμα, λευκό, κόκκινο και μαύρο. Μπορούν να εφαρμοστούν σε ουδέτερα χρώματα ή να χρησιμοποιηθούν για μονόχρωμες λύσεις. Ο σχεδιασμός σε φυσικό φάσμα συνεπάγεται την παρουσία αποχρώσεων που βρίσκονται στη φύση στο εσωτερικό. Αυτό μπορεί να είναι το χρώμα μιας πέτρινης επιφάνειας, μία από τις επιλογές για ξυλώδεις αποχρώσεις, πράσινο φύλλωμα, νερό, άμμο ή σκιά καμένου πηλού. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα και παραλλαγές απόδοσης σε αυτήν την περίπτωση..

Τύποι υλικών φινιρίσματος για ένα σύγχρονο διάδρομο

Όπως έχουμε ήδη πει, ένας σύγχρονος διάδρομος είναι ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο και είναι πιο ευαίσθητο στη βρωμιά από το δρόμο, οπότε για τη διάταξή του είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα πιο ανθεκτικά υλικά, τα οποία δεν θα σας πάρουν πολύ χρόνο για να τα φροντίσετε. Ο διακοσμητικός γύψος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση των τοίχων σε ένα μοντέρνο διάδρομο, ο οποίος θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός μοναδικού και μοναδικού σχεδίου..

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η χρήση ειδικών πάνελ τοίχου που μπορούν να μιμηθούν οποιαδήποτε επιφάνεια, είτε πρόκειται για μάρμαρο, τοιχοποιία, τούβλο ή ξύλο. Η επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα ακολουθούμενη από τη διακόσμησή του συνιστάται για διαδρόμους με επαρκή επιφάνεια και τέλεια επίπεδες επιφάνειες.

Εάν στους τοίχους υπάρχουν ελαττώματα με τη μορφή παρατυπιών, τότε η ιδανική λύση σε αυτή την περίπτωση θα είναι ανάγλυφη ταπετσαρία με ουδέτερο στολίδι..

Μεταξύ των πρακτικών και που πληρούν όλες τις παραπάνω απαιτήσεις για επενδύσεις δαπέδων στο διάδρομο, υπάρχουν κάθε είδους παραλλαγές από πορσελάνινη πέτρα ή παρκέ, καθώς και πλακάκια βινυλίου ή λινέλαιο. Ως διακόσμηση οροφής για μικρά δωμάτια, θα είναι σωστό να επιλέξετε επίπεδες επιφάνειες βαμμένες σε λευκό ή άλλη απόχρωση..

Σε μεγάλους διαδρόμους, μπορείτε να φανταστείτε λίγο και να τοποθετήσετε μια από τις παραλλαγές τεντωμένης οροφής, να χρησιμοποιήσετε μία από τις μεθόδους ζωγραφικής ή να δημιουργήσετε μια κρεμαστή δομή γυψοσανίδας.

Έπιπλα διαδρόμου σε μοντέρνο στιλ

Τα μοντέρνα έπιπλα διαδρόμου πρέπει να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και ο σημαντικότερος παράγοντας σε αυτή την περίπτωση, εκτός από την ελκυστική του εμφάνιση, φυσικά, είναι η ευελιξία του. Μπορεί να είναι τόσο πλήρεις τοίχοι επίπλων, που αποτελούνται από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα, όσο και μια κινητή δομή που αλλάζει εύκολα την εμφάνισή της. Εάν οι διαστάσεις του δωματίου σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε μια ντουλάπα στο διάδρομο και οι δυνατότητες συμπίπτουν με τις επιθυμίες σας, τότε η πιο σχετική λύση για το μοντέρνο στυλ θα είναι ένα δίθυρο μοντέλο με ανοιχτό πάνελ ή ενσωματωμένη ντουλάπα.

Για να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο η σχάρα παπουτσιών, μπορείτε πάντα να την τοποθετήσετε σε μία από τις γωνίες και να προτιμήσετε μια στενή κάθετη ή μακρά οριζόντια δομή. Μια εξίσου πρωτότυπη και πρακτική επιλογή είναι η παρουσία μιας κρεμάστρας δαπέδου στην είσοδο. Και επίσης ένα Οθωμανό, στο οποίο μπορείτε να καθίσετε εάν είναι απαραίτητο, και άλλες λεπτομέρειες, για παράδειγμα, μια ασυνήθιστη βάση για ομπρέλες, μια χαριτωμένη θήκη κλειδιών, ανοιχτά ράφια και μια μικρή συρταριέρα.

Μοντέρνος διάδρομος – στυλ εσωτερικού

Λόγω του γεγονότος ότι ο μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός συνδυάζεται τέλεια με πολλές κατευθύνσεις, μπορείτε να πειραματιστείτε με ασφάλεια με το ύφος της διακόσμησης του διαδρόμου και να εισαγάγετε τις δικές σας ιδέες στη διαδικασία σχεδιασμού. Το κύριο πράγμα είναι ότι το δωμάτιο, στο τελικό αποτέλεσμα, συνεχίζει να εκπληρώνει τον σκοπό του, φαίνεται κομψό, όμορφο και ανταποκρίνεται πλήρως στον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις γεύσης των ιδιοκτητών..

Μινιμαλισμός

Αυτό το στυλ σχεδιασμού θεωρείται το πιο δημοφιλές, απλό και συνοπτικό. Η διακριτική παλέτα του είναι ικανή να επεκτείνει οπτικά οποιαδήποτε περιοχή και βοηθά στη δημιουργία της μέγιστης αισθητικής. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από την παρουσία αυστηρών γεωμετρικών σχημάτων και σαφών γραμμών. Και επίσης η ταυτόχρονη χρήση όχι περισσότερων από τριών αποχρώσεων, φωτεινής διακόσμησης και μεγάλων καθρεπτών.

Οικολογικό στυλ

Επικεφαλής της δημιουργίας ενός τέτοιου εσωτερικού σχεδιασμού είναι η μέγιστη εγγύτητα στη φύση, η οποία εκφράζεται όχι μόνο στην υποχρεωτική χρήση φυσικών υλικών, αλλά και στη διαθεσιμότητα φινιρισμάτων με τη μορφή φυσικών υφών, αξεσουάρ με τη μορφή πέτρες ή ξύλινες καμπίνες και φυτά εσωτερικού χώρου που αγαπούν τη σκιά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε καφέ, μπεζ και άμμο, λευκό και κάθε είδους πράσινες παραλλαγές ως συνδυασμό χρωμάτων..

Πατάρι

Αυτή η κατεύθυνση στυλ σίγουρα θα προσελκύσει τους λάτρεις όλων των βιομηχανικών. Επιπλέον, αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για όσους δεν θεωρούν απαραίτητο να επενδύσουν μεγάλο ποσό στο εσωτερικό του διαδρόμου. Και πλινθοδομή στους τοίχους, παλαιωμένο ξύλο, σκυρόδεμα, μεταλλικές βάσεις για έπιπλα, φανάρια αντί για λαμπτήρες και «αγενής» η εμφάνιση μιας σχάρας παπουτσιών από ακατέργαστες σανίδες είναι μια άμεση επιβεβαίωση αυτού.

Το Loft είναι μια ελάχιστη προσπάθεια και μια μέγιστη ευκαιρία για να μεταφράσετε τις δημιουργικές σας ιδέες σε πραγματικότητα.

Υψηλής τεχνολογίας

Αυτό το στυλ συνδυάζει αρμονικά τον φουτουρισμό και την υψηλή τεχνολογία, πράγμα που του επιτρέπει να ξεχωρίζει στο φόντο άλλων σχεδιαστικών κατευθύνσεων. Συχνά χρησιμοποιούνται εδώ στρογγυλά έπιπλα, όλα τα είδη γυάλινων στοιχείων, καθρέφτης και γυαλιστερές επιφάνειες, εξαρτήματα χρωμίου και μετάλλου. Και επίσης ο αρχικός οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται σε αφθονία και βοηθά στη δημιουργία «το ίδιο» μια αίσθηση ενός άλματος από το παρόν στο μέλλον.

Σύντηξη

Ο εσωτερικός σχεδιασμός σε αυτό το στυλ μπορεί, με άλλα λόγια, να ονομαστεί μια πραγματική πλατφόρμα πειραμάτων, όπου οι τρελές ιδέες συνδυάζονται ομαλά με ορισμένους κανόνες. Σε έναν τέτοιο διάδρομο, μπορείτε να συνδυάσετε με ασφάλεια μοντέρνα έπιπλα και αντίκες, ξύλο και πλαστικό, φωτεινά χρώματα ταπετσαρία και τοιχοποιία, πολύχρωμα πλακάκια και laminate, πραγματικά έργα τέχνης με τη μορφή ζωγραφιών σε σκαλιστά πλαίσια και συνηθισμένες φωτογραφίες ή αποκόμματα εφημερίδων. Το κύριο πράγμα είναι ότι όλα τα συστατικά επαναλαμβάνουν εν μέρει το ένα το άλλο..

Νεοκλασικός

Η χρήση λύσεων στο εσωτερικό σχέδιο με χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του νεοκλασικισμού θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα είδος εκλεπτυσμένου κομμωτηρίου στο διάδρομο, στο οποίο μπορείτε να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα της αρχοντιάς, της πολυπλοκότητας και της χάρης. Σε αυτό το παράδειγμα του εσωτερικού, υπάρχει πλήρης απουσία οποιωνδήποτε υποδείξεων αντίθεσης. Και ο κυρίαρχος ρόλος δίνεται στη συμμετρία και στα φυσικά χρώματα. Στη λίστα των επίπλων που είναι ιδανικά για νεοκλασικισμό, μπορείτε να βρείτε κονσόλες και μικροσκοπικά τραπέζια, οθωμανούς με γραβάτα κορσέ, καθώς και κομψά και ντουλάπες με διακόσμηση σε μορφή καλούπι. Όλα τα έπιπλα σε αυτό το παράδειγμα πρέπει να πληρούν ποιοτικά πρότυπα και να συμβάλλουν στη δημιουργία πλούσιων επίπλων. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό σχέδιο με μεγάλο αριθμό αντικειμένων..

Διακοσμητική τέχνη

Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες προτάσεις, ο εσωτερικός σχεδιασμός του διαδρόμου σε στυλ αρτ ντεκό περιλαμβάνει τη χρήση μόνο υψηλής ποιότητας και ακριβών υλικών. Η κομψότητα και η πολυτέλεια σε αυτήν την έκδοση εκδηλώνονται σε κάθε εκατοστό του δωματίου, που κυμαίνονται από οροφές πολλαπλών σταδίων με στοιχεία από γυψομάρμαρο, που τελειώνουν με μια σαφώς εκφρασμένη υφή των τοίχων και γυαλιστερό φινίρισμα στο πάτωμα. Εάν μια τέτοια ρύθμιση είναι αποδεκτή για εσάς, τότε απλά θα πρέπει να ξεχάσετε τα έπιπλα της οικονομικής επιλογής και άλλες αποταμιεύσεις. Όσον αφορά την επιλογή πολυελαίων ή καθρεφτών, τότε για ένα τέτοιο σχέδιο είναι σημαντικό να προτιμάτε προϊόντα με μεταλλικά μέρη..

Μικρός διάδρομος σε μοντέρνο στιλ

Όχι κάθε ιδιοκτήτης του δικού του χώρου διαβίωσης μπορεί να καυχηθεί ότι έχει μεγάλο διάδρομο. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν σημαίνει καθόλου ότι είναι αδύνατο να εξοπλιστεί ένας από τους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους σε ένα δωμάτιο μικρού μεγέθους. Μια μικρή είσοδος μπορεί σίγουρα να ονομαστεί πραγματική πρόκληση για έναν σχεδιαστή. Αλλά, όπως γνωρίζετε, οι περιορισμοί της περιοχής είναι αυτοί που γεννούν τελικά τις πιο πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες λύσεις..

Έτσι, για την αρμονική διάταξη ενός μικρού διαδρόμου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ουδέτερες αποχρώσεις με μια προσθήκη με τη μορφή μιας φωτεινής προφοράς το πολύ. Επίσης, παρά την αγάπη του μοντέρνου σχεδιασμού για καμπύλες γραμμές και έντονες δομές, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προτιμήσετε τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες..

Ως έπιπλα, συνιστάται η χρήση ανοιχτής κρεμάστρας με πολλά αγκίστρια, ράφια και ημιώροφο, οθωμανική με συρτάρι στο εσωτερικό και άλλα αντικείμενα με μέγιστη χωρητικότητα και ελάχιστες διαστάσεις. Ένας καθρέφτης σε έναν τέτοιο διάδρομο μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στην μπροστινή πόρτα. Και για να μην «να μπερδευόμαστε» για την επιλογή μιας αξιόπιστης μεθόδου στερέωσης ενός τόσο εύθραυστου αντικειμένου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη δομή, μια μεγάλη ποικιλία από την οποία παρέχεται σχεδόν σε κάθε κατάστημα επίπλων.

Μοντέρνες επιλογές σχεδιασμού για τη διευθέτηση ενός στενού διαδρόμου

Για να δημιουργήσετε έναν πολυλειτουργικό και ταυτόχρονα άνετο σχεδιασμό σε έναν μακρόστενο ή στενό διάδρομο, θα πρέπει να τηρείτε πολύ μη τυποποιημένες λύσεις που θα στοχεύουν στο μέγιστο στη δημιουργία ενός είδους τετράγωνου διαδρόμου. Πρώτα απ ‘όλα, για την ορθολογική χρήση του χώρου, οι ειδικοί συνιστούν τη διαίρεση του συνολικού εμβαδού του δωματίου σε δύο ζώνες, στις οποίες θα υπάρχει χώρος για την υποδοχή επισκεπτών με τα περισσότερα έπιπλα και καθρέφτες και μια περιοχή μπροστά πόρτα, όπου μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα εξωτερικά ρούχα και παπούτσια..

Όσον αφορά το συνδυασμό χρωμάτων, εδώ συνιστάται να παίζετε με αποχρώσεις και να χρησιμοποιείτε μια πιο σκούρα παλέτα για το φινίρισμα των τελικών τοίχων και για τους επιμήκεις, αντίθετα, έναν ελαφρύ. Οι πόρτες σε ένα στενό διάδρομο μπορούν επίσης να αντικατασταθούν με πιο πρακτικές καμάρες. Μια τέτοια λύση θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη εάν ο διάδρομος δεν συνδέει τα υπνοδωμάτια, που προορίζονται για ιδιωτικότητα και χαλάρωση..

Μοντέρνος σχεδιασμός για γωνιακό διάδρομο

Όσο και αν ακούγεται εκπληκτικό, ο διάδρομος, στον οποίο το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου καταλαμβάνεται από μια από τις γωνίες, είναι αρκετά συνηθισμένος. Ταυτόχρονα, για να δημιουργηθεί μια αρμονική και ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα τέτοιο δωμάτιο, το κύριο ποσό επίπλων, με την επιθυμητή παρουσία στρογγυλεμένων γωνιών, πρέπει να εγκατασταθεί σε αυτό το μέρος. Διάφορες διακοσμητικές λεπτομέρειες με τη μορφή λαμπτήρων, πινάκων ή φωτογραφιών τοποθετούνται καλύτερα σε τοίχους που γειτνιάζουν με μικρότερες γωνίες.

Όσον αφορά τις μεθόδους διάταξης των συσκευών φωτισμού, τότε σε μια παρόμοια εφαρμογή, η θέση έμφασης των λαμπτήρων πρέπει να βρίσκεται κοντά στους τοίχους με ελαφρύ φινίρισμα. Έτσι, η προσοχή θα μεταφερθεί αυτόματα στη διακόσμηση και τα αξεσουάρ και όχι στις γεωμετρικές παραμέτρους του δωματίου..

Η είσοδος είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε σπιτιού και από πολλές απόψεις, η πρώτη εντύπωση του τρόπου ζωής και των προτιμήσεων γεύσης των ανθρώπων που ζουν σε αυτό εξαρτάται από αυτό το δωμάτιο. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας..

Το μοντέρνο στυλ του εσωτερικού δεν είναι μόνο η παρουσία ορισμένων κανόνων, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξετε τον εαυτό σας στο ρόλο ενός σχεδιαστή.