Εσωτερικό με πανοραμικά παράθυρα – αφήστε το μέγιστο φως στο σπίτι σας

Τα μεγάλα παράθυρα παρατήρησης σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι σημαίνουν χώρο και άνεση, είναι φως και ελαφρότητα, είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά στη φύση, σε ένα ζεστό και άνετο δωμάτιο, είναι κομψό και μοντέρνο. Οι ιδιοκτήτες τυπικών διαμερισμάτων με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθούν να κάνουν τα σπίτια τους πιο ελαφριά – επιλέγουν μια εξαιρετικά ελαφριά παλέτα για φινίρισμα επιφανειών, προτιμούν όχι πυκνές σκούρες κουρτίνες, αλλά ελαφρύ, ημιδιαφανές τούλι. Αλλά το να αφήνετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως στο χώρο του σπιτιού σας με πανοραμικά παράθυρα δεν λειτουργεί ακόμα. Οι κάτοικοι ιδιωτικών αστικών και εξοχικών σπιτιών, καθώς και μοντέρνα διαμερίσματα με βελτιωμένη διάταξη, στα οποία είχε αρχικά οριστεί παράθυρα παρατήρησης, ήταν πολύ πιο τυχεροί από αυτή την άποψη. Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με μεγάλα παράθυρα μπορούν να απολαύσουν την ευρυχωρία των φωτεινών δωματίων, να θαυμάσουν τη θέα από το παράθυρο, παρακολουθώντας τι συμβαίνει στους δρόμους της πόλης. Και για τους ιδιοκτήτες σπιτιών προαστιακών κατοικιών, ανοίγει η ευκαιρία να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση – μια υπέροχη θέα του τοπίου που περιβάλλει την κατοικία αξίζει πολλά.

Πανοραμικά παράθυρα στο εσωτερικό

Μεγάλα παράθυρα για το υπνοδωμάτιο

Οι σύγχρονες πολυκατοικίες, ειδικά αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως ελίτ, παρέχουν την ευκαιρία στους κατοίκους όχι μόνο να έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, αλλά και να απολαμβάνουν ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια. Μπορούν να βυθιστούν στη ζωή της πόλης απλά ανοίγοντας τις κουρτίνες στα τεράστια παράθυρά τους. Από το ύψος των πολυώροφων κτιρίων, μια υπέροχη θέα στο πανόραμα της πόλης μπορεί να ανοίξει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Για να μην αναφέρουμε, με τα μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον τεχνητό φωτισμό μέχρι το σούρουπο..

Προφίλ μαύρου παραθύρου

Ευρύχωρο και φωτεινό υπνοδωμάτιο

Προφανώς, η θέα από το παράθυρο θα επηρεάσει την εσωτερική διακόσμηση του δωματίου. Σε ένα διαμέρισμα στην πόλη, στο κέντρο της πολύβουης ζωής της πόλης, θέλω να δημιουργήσω ένα σχέδιο σπιτιού που να ταιριάζει με αυτό – δυναμικό, μοντέρνο, σε αντίθεση. Για μια χώρα που κατοικεί με θέα στον κήπο ή στην άκρη του δάσους, θέλω να χρησιμοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά υλικά στο εσωτερικό, για να ενταχθώ στην αγροτική ζωή, αλλά όχι σε βάρος της άνεσης και της άνεσης. Λοιπόν, εάν τα πανοραμικά παράθυρα είναι εγκατεστημένα σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα ή με θέα σε οποιοδήποτε άλλο υδάτινο σώμα, τότε δεν θέλετε να αποσπάσετε την προσοχή από αυτήν την άποψη, πρέπει να δημιουργήσετε ένα εύκολο και χαλαρό σχέδιο του δωματίου που θα σας συνοδεύει σε μια απίστευτη ευκαιρία – να θαυμάσετε το όμορφο τοπίο. Σε τέτοια δωμάτια, θέλετε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα, μόνο ανοιχτόχρωμα χρώματα και ανάλαφρες υφές.

Παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή για το σαλόνι

Σε ένα κατάλευκο δωμάτιο

Σε ευρύχωρα διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες, τα υπνοδωμάτια και τα σαλόνια είναι συνήθως εξοπλισμένα με μεγάλα παράθυρα, αλλά οι τραπεζαρίες, τα γραφεία, οι κουζίνες και ακόμη και τα μπάνια είναι τέλεια για να παρέχουν στο χώρο τη μέγιστη δυνατή ποσότητα φυσικού φωτός. Εξετάστε μια επιλογή σχεδίων σχεδιασμού για χώρους διαφόρων λειτουργικών σκοπών με πανοραμικά παράθυρα στο εσωτερικό.

Σε εξοχικό σπίτι

Θέα στην πισίνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πανοραμικών παραθύρων σε μοντέρνα σπίτια

Τα ίδια τα παράθυρα μας επιτρέπουν να θαυμάζουμε μια όμορφη θέα από το παράθυρο, να απολαμβάνουμε την εγγύτητα στη φύση (σε εξοχική κατοικία) ή εμποτισμένη με τον δυναμισμό της ζωής στην πόλη (σε πολυκατοικίες). Θαυμάζοντας το όμορφο τοπίο, χαλαρώνουμε, αποποιούμαστε τα προβλήματα και τις ανησυχίες, επιβραδύνουμε το ξέφρενο τρέξιμο των σκέψεων και των συναισθημάτων, γινόμαστε πιο ήρεμοι και πιο χαρούμενοι. Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα για το εσωτερικό παρουσία παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή:

  • ο χώρος φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος λόγω της αφθονίας του ηλιακού φωτός που καταφέρνει να μπει μέσα από τα πανοραμικά παράθυρα.
  • δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε στη φύση ή συμμετέχετε στη θορυβώδη ζωή της πόλης, αλλά ταυτόχρονα οι κάτοικοι βρίσκονται σε ένα ζεστό και άνετο δωμάτιο.
  • δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες συσκευές φωτισμού, υπάρχουν αρκετές από αυτές που ενεργοποιούνται ήδη στο σκοτάδι.

Φως και χώρος για το σαλόνι

Μινιμαλιστικό στυλ

Όπως γνωρίζετε, ούτε ένα δομικό χαρακτηριστικό ενός κτιρίου δεν είναι πλήρες χωρίς μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων μπορούν να διακριθούν τα ακόλουθα:

  • υψηλό κόστος μη τυποποιημένων παραθύρων και εγκατάσταση μεγάλων κατασκευών.
  • υψηλή θερμική αγωγιμότητα των παραθύρων, πράγμα που σημαίνει απώλεια θερμότητας στο δωμάτιο και αύξηση του κόστους θέρμανσης των χώρων. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εγκαθιστώντας παράθυρα με διπλά τζάμια εξοικονόμησης ενέργειας. Τα μοντέλα κενού είναι μερικά από τα πιο αποδοτικά όσον αφορά τη διατήρηση της θερμότητας, αν και είναι από τα πιο ακριβά. Όχι λιγότερο αποτελεσματική είναι η χρήση φιλμ εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία είναι κολλημένη στην εξωτερική επιφάνεια του παραθύρου.
  • με πανοραμικά παράθυρα, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μεγάλων επίπλων στον τοίχο, οπότε μεγάλες γυάλινες κατασκευές μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε σχετικά ευρύχωρα δωμάτια.

Με θέα το κωνοφόρο δάσος

Στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη της μεγάλης χώρας μας, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση πανοραμικών παραθύρων μόνο στη νότια ή νοτιοδυτική πλευρά του κτιρίου. Έτσι, θα μπορούν να συσσωρεύουν τη θερμότητα του ηλιακού φωτός, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να παραμένει ζεστό περισσότερο..

Φωτεινό σαλόνι

Έξοδος στην αυλή

Προβολή παραθύρων σε δωμάτια με διαφορετικά πρακτικά φορτία

Σαλόνι

Τα μεγάλα παράθυρα στο σαλόνι είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να δημιουργήσετε μια ελαφριά εικόνα του δωματίου, αλλά και να κάνετε έναν χώρο με μέτριο μέγεθος οπτικά πιο ευρύχωρο. Εάν ένα δωμάτιο με μέτριο μέγεθος έχει κακό φυσικό φως, αυτό επιβάλλει ένα ορισμένο ταμπού στη χρήση σκούρων αποχρώσεων για τη διακόσμηση και τη διακόσμησή του με έπιπλα και διακόσμηση. Όταν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως στο δωμάτιο λόγω της παρουσίας παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή, το φάσμα χρωμάτων γίνεται απεριόριστο..

Παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή για το σαλόνι

Στα ευρύχωρα σαλόνια, τα οποία συνδέονται με την κουζίνα και την τραπεζαρία μέσω ενιαίας διαρρύθμισης, τα μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι ιδιαίτερα πολυτελή. Ο ίδιος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός θα ήταν κατάλληλος για διαμερίσματα στούντιο. Ακόμα κι αν ένα διαμέρισμα ενιαίας διαρρύθμισης δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για μεγάλες διαστάσεις, λόγω της αφθονίας του φωτός και της επιδέξιας διάταξης των επίπλων, ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Ανοικτό σχέδιο ευρύχωρου δωματίου

Το ευρύχωρο σαλόνι-βιβλιοθήκη με ψηλά ταβάνια και ένα μινιμαλιστικό σετ επίπλων βασισμένο σε ράφια βιβλίων χρειάζεται κυριολεκτικά τεράστια παράθυρα προβολής. Σε ένα δωμάτιο τόσο πλημμυρισμένο από το φως του ήλιου, θα μπορείτε να διαβάσετε χωρίς λάμπα μέχρι το σούρουπο.

Σαλόνι-βιβλιοθήκη

Υπνοδωμάτιο

Εάν το υπνοδωμάτιό σας προσφέρει υπέροχη θέα σε ένα όμορφο τοπίο, τότε θα ήταν ασυγχώρητο λάθος να μην εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία και να μην εγκαταστήσετε πανοραμικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Με τη βοήθεια του σκοτεινού περιγράμματος των παραθύρων, διπλών στο χρώμα του τοίχου και του πολυέλαιου, ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα αντίθετο, αλλά ταυτόχρονα συγκρατημένο εσωτερικό, στο οποίο τίποτα δεν αποσπά την προσοχή από το κύριο στοιχείο ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου – η θέα από το παράθυρο.

Υπνοδωμάτιο με θέα στη θάλασσα

Υπνοδωμάτιο με υπέροχη θέα από το παράθυρο

Ευρύχωρο και φωτεινό υπνοδωμάτιο

Εάν έχετε επιλέξει το στυλ μινιμαλισμού για τη διακόσμηση του ευρύχωρου υπνοδωματίου σας, τότε ένα μεγάλο πανοραμικό παράθυρο είναι απαραίτητο για το εσωτερικό σας. Ο μινιμαλισμός είναι φως και χώρος, πρώτα απ ‘όλα και μόνο μετά από αυτό – ένα ελάχιστο σύνολο πρακτικών επίπλων και σχεδόν πλήρης έλλειψη διακόσμησης.

Μινιμαλιστική επίπλωση κρεβατοκάμαρας

Τυφλό παράθυρο στο υπνοδωμάτιο

Τα λεγόμενα παράθυρα χωρίς ραφή είναι ένας μονολιθικός διαφανής τοίχος. Φυσικά, τέτοιες γυάλινες κατασκευές έχουν ραφές, αλλά δεν έχουν μεταλλικό-πλαστικό προφίλ και ως εκ τούτου δίνουν την εντύπωση μιας συνεχούς διαφανούς επιφάνειας. Για ένα υπνοδωμάτιο που προσφέρει μια τόσο όμορφη θέα στη θάλασσα ή στον ωκεανό, ένα τέτοιο σχέδιο είναι θεόσταλτο. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι σε ένα δωμάτιο με ένα τέτοιο πανοραμικό παράθυρο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού ή άλλα παράθυρα που μπορούν να ανοίξουν..

Χωρίς ραφή παράθυρα

Πολυτελής θέα πίσω από έναν γυάλινο τοίχο

Στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να κανονίσετε έναν χώρο με ένα τραπέζι καμαρίνας δίπλα σε ένα μεγάλο παράθυρο. Έτσι, η ερωμένη του υπνοδωματίου μπορεί να είναι σίγουρη ότι η εφαρμογή μακιγιάζ και η επιλογή της εικόνας θα πραγματοποιηθούν στο μέγιστο φυσικό φως..

Γκαρνταρόμπα δίπλα στο παράθυρο

Κουζίνα και τραπεζαρία

Τα μεγάλα παράθυρα δεν είναι συνηθισμένα σε χώρους κουζίνας και βρίσκονται κυρίως σε ατομικά σχεδιασμένα ιδιωτικά σπίτια. Και είναι κρίμα, επειδή ο καλός φυσικός φωτισμός στην κουζίνα δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για αποτελεσματική εκτέλεση όλων των διαδικασιών εργασίας, αλλά και για να αποσπάται η προσοχή από τις συνήθεις εργασίες με μια όμορφη θέα από το παράθυρο..

Κουζίνα με μεγάλα παράθυρα

Είναι δύσκολο να βρείτε μια οικοδέσποινα που δεν θα ονειρευόταν έναν νεροχύτη που βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο. Να είναι σε θέση όχι μόνο να πλένει τα πιάτα σε τέλειο φωτισμό, αλλά και να αποσπάται από τη μονότονη διαδικασία από την όμορφη θέα έξω από το παράθυρο – ένα τέτοιο χόμπι στην κουζίνα δεν γίνεται καθήκον, αλλά μια ευχάριστη δράση.

Νιπτήρας δίπλα στο παράθυρο

Τα αντίθετα σκούρα πλαίσια των μεγάλων παραθύρων φαίνονται πολυτελή σε μια τραγανή λευκή κουζίνα. Ειδικά όταν σκεφτείτε ότι έξω από τα παράθυρα, η φύση αρέσει με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου..

Προφίλ σκούρου παραθύρου σε λευκή κουζίνα

Υπουργικό συμβούλιο

Τα μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε ένα γραφείο στο σπίτι ή μια μελέτη επιτρέπουν όχι μόνο την επέκταση οπτικά ενός μικρού χώρου γεμίζοντάς το με φως, αλλά και την εκτέλεση όλων των διαδικασιών εργασίας με μέγιστη παραγωγικότητα. Επιπλέον, τι καλύτερο από το να μπορείς να ξεφύγεις από την επιχείρηση, να απολαύσεις το τοπίο έξω από το παράθυρο και να αναρρώσεις για πιο ορθολογική χρήση των δικών σου πόρων?

Σκούρο περβάζι παραθύρου

Μεγάλο παράθυρο στο γραφείο

Το μεγάλο παράθυρο παρατήρησης στο γραφείο πάνω από το επίπεδο του γραφείου είναι μια πολυτελής επιλογή για τη δημιουργία μιας φωτεινής ατμόσφαιρας του χώρου εργασίας και τη δυνατότητα παρατήρησης της φύσης. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο παράθυρο είναι κωφό και για να διατηρηθεί η ισορροπία στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα άλλο, αν και πολύ μικρό, παράθυρο που μπορεί να ανοίξει για να αερίζεται το δωμάτιο..

Τυφλό παράθυρο στο γραφείο

Σχέδιο ντουλαπιού σε αντίθεση

Τουαλέτα

Τι καλύτερο από την ευκαιρία να απολαύσετε ένα ζεστό, αρωματικό μπάνιο με ένα ποτήρι κρασί ή ένα βιβλίο και μια όμορφη θέα στο γύρω τοπίο; Εάν υπάρχει μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια ευκαιρία στο στάδιο του σχεδιασμού μιας κατοικίας, τότε δεν πρέπει να τη χάσετε μόνο επειδή γενιές συμπατριωτών μας μεγάλωσαν σε κατοικίες όπου δεν υπήρχε καθόλου πηγή φυσικού φωτός στο μπάνιο..

Μεγάλο παράθυρο στο μπάνιο

Εσωτερικό μπάνιου

Επιλογές σχεδίου και χρώματος

Φαίνεται ότι στον τομέα της επιλογής χρωμάτων για πλαστικά παράθυρα δεν υπάρχουν ειδικές επιλογές, αλλά αυτό δεν είναι έτσι. Χάρη στη χρήση σύγχρονων πολυβινυλοχλωριδίων, είναι δυνατό να κολλήσετε μεμβράνες οποιουδήποτε χρώματος στα παράθυρα, να μιμηθείτε μια ξύλινη επιφάνεια, να την κάνετε ματ ή γυαλιστερή. Και όμως οι πιο συνηθισμένες παραδοσιακές επιλογές είναι το λευκό, το μαύρο και η μίμηση του μοτίβου φυσικού ξύλου..

Γωνιακό πανοραμικό παράθυρο

Τζάμια κρεβατοκάμαρας

Χιονάτη παράθυρο

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προφίλ για πανοραμικά παράθυρα σε μαύρο χρώμα, τότε θα ήταν λογικό να αντιγράψετε αυτόν τον τόνο στο εσωτερικό του δωματίου. Τα μαύρα έπιπλα μικρού μεγέθους φαίνονται μοντέρνα και θα είναι κατάλληλα για μετρημένη χρήση. Είναι ακόμη πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα σκούρο χρώμα σε διακόσμηση, φωτιστικά ή υφάσματα.

Μεγάλο παράθυρο με μαύρο περίγραμμα

Μαύρο προφίλ για να ταιριάζει με το χρώμα των εργαλείων

Μαύρο και άσπρο συνδυασμοί

Τα φυσικά υλικά (ή η επιτυχής απομίμησή τους) είναι πάντα στην τάση. Για πολλά δωμάτια, ειδικά για τα προαστιακά, τα ξύλινα παράθυρα με φυσικό φυσικό χρώμα δεν είναι απλώς μια πολυτέλεια, αλλά μια αναγκαιότητα που προκαλείται από μια συγκεκριμένη εσωτερική διακόσμηση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ξύλινα παράθυρα είναι από πολλές απόψεις κατώτερα σε τεχνολογικές και λειτουργικές ιδιότητες από τα πλαστικά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να χρησιμοποιούν μεμβράνες από πολυστρωματικό υλικό για προφίλ που μιμούνται επιτυχώς το φυσικό μοτίβο του ξύλου..

Φυσικά χρώματα και υλικά

Παράθυρα από ανοιχτόχρωμο ξύλο

Σκούρο ξύλο για κουφώματα

Τα παράθυρα από ελαφρύ ξύλο (ή το θεαματικό υποκατάστατό του – ένα μεταλλικό πλαστικό προφίλ με μεμβράνη PVC) θα φαίνονται πολυτελή σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν ήδη στοιχεία διακόσμησης ή έπιπλα με παρόμοιο φυσικό μοτίβο – laminate, παρκέ ή ξύλινη σανίδα επένδυση δαπέδου, έπιπλα ντουλαπιών ή επιπλέον έπιπλα μικρού μεγέθους.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας

Μεγάλα παράθυρα με ξύλινα κουφώματα

Στην κατασκευή μεταλλικών πλαστικών παραθύρων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων. Συνήθως χρησιμοποιούνται δύο αντίθετες αποχρώσεις, τις περισσότερες φορές λευκό και μαύρο. Το εσωτερικό θα φαίνεται αρμονικό, στο οποίο οι ασπρόμαυροι συνδυασμοί αντιγράφονται σε άλλα στοιχεία σχεδιασμού..

Συνδυασμός χρωμάτων σε αντίθεση

Η εμφάνιση ενός μεγάλου παραθύρου δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το χρώμα του προφίλ του, αλλά και από τη διακοσμητική διάταξη. Δεν έχει μόνο μια αισθητική λειτουργία, αλλά είναι επίσης ένα αναντικατάστατο στοιχείο στην κατασκευή μεγάλων γυάλινων μονάδων. Για τη χρήση πανοραμικών παραθύρων σε χαμηλές θερμοκρασίες, η διάταξη είναι απαραίτητη για την προστασία του γυαλιού από εξωτερικές επιδράσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε παραμόρφωση όχι μόνο του βασικού υλικού, αλλά και ολόκληρου του προϊόντος. Τα λεγόμενα γαλλικά παράθυρα είναι μεγάλα ορθογώνια από το δάπεδο μέχρι την οροφή με παρόμοια διάταξη. Πολλοί σχεδιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιού συνδέουν αυτό το σχέδιο παραθύρων με κλασικούς τύπους στυλιστικών τάσεων στη διακόσμηση του σπιτιού..

Χιονάτα λευκά πλαίσια για το σαλόνι

Μεγάλα παράθυρα για εξοχική κατοικία

Σε λευκό χιόνι

Τα παράθυρα με τοιχοποιία μεγιστοποιούν τα οφέλη από την παροχή ηλιακού φωτός στο χώρο. Κατά κανόνα, τέτοια ανοίγματα παραθύρων έχουν τριγωνική ή τραπεζοειδή κορυφή. Φυσικά, η παραγωγή τέτοιων μοντέλων παραθύρων θα κοστίσει περισσότερο από τα τυπικά παράθυρα, αλλά αυτή η επένδυση θα αποδώσει γρήγορα, επειδή τέτοιες κατασκευές εγκαθίστανται για πολλά χρόνια και μπορείτε αμέσως να αισθανθείτε το πλεονέκτημα των παραθύρων παρατήρησης έναντι των συνηθισμένων..

Παράθυρο στο σχήμα του κτιρίου

Παρόμοιος σχεδιασμός πανοραμικών παραθύρων χρησιμοποιείται σε εξοχικές κατοικίες σε στιλ σαλέ. Όταν μια υπέροχη θέα στα βουνά ανοίγει έξω από το σπίτι, δεν θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης και η χρήση του μέγιστου δυνατού χώρου για τζάμια σε αυτή την περίπτωση είναι η κύρια προτεραιότητα..

Στυλ σαλέ

Μεγάλα παράθυρα για στυλ σαλέ

Ξύλινα βαμμένα πλαίσια

Τα μεγάλα τοξωτά παράθυρα είναι ιδανικά για δωμάτια με ψηλή οροφή. Το εσωτερικό του σαλονιού με τέτοιο σχεδιασμό παραθύρων θα φαίνεται οργανικό εάν ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο διακόσμησης των χώρων, πιο κοντά στο κλασικό στυλ.

Τοξωτό παράθυρο

Διακόσμηση τεράστιων παραθύρων

Η αφθονία του φωτός στο δωμάτιο είναι όμορφη και η φωτεινή και καθαρή εικόνα του χώρου που δημιουργείται από τις ακτίνες του ήλιου είναι μεγαλοπρεπής, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να μπορούμε να απομονωθούμε από το φως. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για δωμάτια στα οποία είναι απαραίτητο να διατηρηθεί οικειότητα. Σε ένα υπνοδωμάτιο με πανοραμικά παράθυρα, είναι καλύτερο να μπορείτε να κρυφτείτε από το φως με τη βοήθεια χοντρών κουρτινών, για παράδειγμα, εάν πρέπει να κοιμάστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, ο σχεδιασμός μεγάλων παραθύρων με υφάσματα είναι σχετικός για τις βόρειες περιοχές της χώρας μας, όπου οι λευκές νύχτες είναι ένα κοινό φαινόμενο, στο οποίο πρέπει να προσαρμοστείτε..

Περιοχή μελέτης δίπλα στο παράθυρο του υπνοδωματίου

Κατά κανόνα, σε ένα υπνοδωμάτιο με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, το κάνουν χωρίς κουρτίνες, χρησιμοποιώντας μόνο κουρτίνες για το άνοιγμα των παραθύρων. Έτσι, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τις ακτίνες του ήλιου τη στιγμή που πρέπει να κοιμηθείτε, τραβώντας απλώς τις κουρτίνες συσκότισης και ενώ είστε ξύπνιος, το δωμάτιο θα γεμίσει με φως, το οποίο δεν εμποδίζεται από τίποτα. Για να καλύψετε αποτελεσματικά και πρακτικά τα γαλλικά παράθυρα σε ένα παράθυρο, τα ρολά ή τα ρομαντικά είναι τέλεια. Για να τοποθετήσετε ένα υπνοδωμάτιο απαιτεί αξιόπιστη προστασία από το φως του ήλιου σε ορισμένες περιπτώσεις και οι κουρτίνες συσκότισης από λινό ή βαμβάκι θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα μεγάλα παράθυρα στο πάτωμα..

Παράθυρα κουρτίνας στο παράθυρο του κόλπου

Ρολά για το υπνοδωμάτιο

Ρολά για τμηματικά παράθυρα

Εδώ είναι ένα παράδειγμα κλωστοϋφαντουργικής διακόσμησης παραθύρων στην τραπεζαρία. Το πυκνό ύφασμα μιας φυσικής απόχρωσης είναι σε τέλεια αρμονία με τα χρώματα της διακόσμησης και της επίπλωσης του δωματίου. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι προστατεύει τέλεια από τις ακτίνες του ήλιου και τα αδιάκριτα μάτια την κατάλληλη στιγμή για τους οικοδεσπότες και τους καλεσμένους τους..

Κουρτίνες συσκότισης για μεγάλα παράθυρα τραπεζαρίας

Εάν το σαλόνι με πανοραμικά παράθυρα βρίσκεται στη νότια πλευρά και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το δωμάτιο κυριολεκτικά πλημμυρίζει από το φως του ήλιου, τότε μπορεί να χρειαστούν επίσης ημιδιαφανείς κουρτίνες από φυσικό υλικό σε ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο..

Πρωτότυπες κουρτίνες για πανοραμικά παράθυρα