Γκρι δάπεδο στο εσωτερικό

Το γκρι είναι εξωγήινο στο πραγματικό ξύλινο δάπεδο, αλλά η σύγχρονη τεχνολογία έχει μάθει να κάνει το αδύνατο. Προκειμένου να διαφοροποιηθεί η παλέτα των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων, η αγορά υλικών φινιρίσματος τους προσφέρει μια ποικιλία από εξαιρετικές τεχνητές επιφάνειες, τα χρώματα και οι αποχρώσεις των οποίων δεν περιορίζονται σε τίποτα. Γκρι πλακάκια και γκρι laminate δάπεδα άρχισαν γρήγορα να κερδίζουν δημοτικότητα, ταιριάζοντας τέλεια σε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο σχεδιασμού και ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια του τι μπορούν να κάνουν οι σχεδιαστές..

Γκρι δάπεδο στο εσωτερικό

Προσομοίωση ενός δέντρου

Όταν επιλέγετε ένα γκρι δάπεδο για το σχέδιό σας, το πρώτο βήμα είναι να δώσετε προσοχή στο laminate. Αυτό το υλικό είναι αρκετά φθηνό και ανθεκτικό και παραγγέλνοντας αυτό το επίχρισμα ξεχωριστά, μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε επιθυμητή απόχρωση του επιθυμητού χρώματος. Επίσης, επιλέγοντας ένα laminate, ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει όχι μόνο για το χρώμα, αλλά και για την υφή που μπορεί να μιμηθεί οποιοδήποτε φυσικό υλικό. Επιπλέον, αυτή η επίστρωση απλώνεται εύκολα, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά το έργο των κατασκευαστών και θα εξοικονομήσει χρόνο για τον πελάτη και τον σχεδιαστή. Παρά την τεχνητή προέλευσή του, το δάπεδο laminate είναι εντελώς ακίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα εάν είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με όλα τα πρότυπα.

Γκρι laminate στην τραπεζαρία Γκρι laminate στο σαλόνι Γκρι laminate σε δωμάτια με μεγάλα παράθυρα

Τα προβλήματα με το δάπεδο laminate είναι σπάνια, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικά. Το κύριο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί πριν από την τοποθέτηση είναι η στεγανοποίηση του μελλοντικού δαπέδου. Το laminate, δυστυχώς, στερείται αντοχής στην υγρασία και οι ραφές του διαρρέουν, γεγονός που επιτρέπει στο νερό και τη βρωμιά να συσσωρευτούν σε αυτά, καταστρέφοντας την επίστρωση.

Γκρι laminate στο υπνοδωμάτιο Γκρι laminate σε κρύο εσωτερικό Γκρι laminate σε φωτεινό εσωτερικό

Εναλλακτική με πλακάκια

Πρόσφατα, ένα δάπεδο με πλακάκια έγινε όχι λιγότερο δημοφιλές από ένα laminate. Διάφορα πλακάκια (με πλακάκια ή οποιοδήποτε άλλο), με τη σωστή διάταξη και τη σωστή επιλογή χρώματος, μπορούν να μετατρέψουν ένα δωμάτιο σε έργο τέχνης, χάρη στην ευελιξία τους και την ικανότητα να πειραματίζονται με το σχήμα και το μέγεθος. Το δάπεδο με πλακάκια φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστο και εύκολο να καθαριστεί. Εάν επιλέξετε ματ πλακάκια και όχι γυαλιστερά, το πάτωμα θα προστατεύεται από γρατζουνιές, αλλά η απειλή διάσπασης των πλακιδίων θα παραμείνει σχετική. Επιπλέον, η σωστά επιλεγμένη κόλλα και τα σωστά τοποθετημένα πλακάκια θα παρέχουν σωστή στεγανοποίηση, η οποία θα σας επιτρέψει να ξεχάσετε την υγρασία και να μην σκοντάψετε λόγω κάθε σταγόνας νερού που χύνεται..

Γκρι πλακάκια στην κουζίνα Γκρι πλακάκια στο σαλόνι

Όταν επιλέγετε δάπεδο με πλακάκια, αξίζει να θυμηθείτε ότι θα είναι αρκετά κρύο και θα είναι αδύνατο να περπατήσετε ξυπόλυτοι αν δεν φροντίσετε πρώτα τη θέρμανση. Επίσης, το σκούπισμα πλακιδίων όταν καταστραφεί είναι ένα αρκετά ενοχλητικό έργο που δεν είναι πάντα εφικτό..

Δάπεδο μπάνιου από πλακάκια Δάπεδο με πλακάκια στην κουζίνα Γκρι δάπεδο πλακιδίων σε μια φωτεινή κουζίνα

Πώς να κάνετε ένα γκρίζο πάτωμα ένα χαρακτηριστικό του εσωτερικού σας

Όταν εργάζεστε με γκρι δάπεδο, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε σωστά τη σκιά. Ένα σκοτεινό πάτωμα θα μειώσει οπτικά το δωμάτιο, ενώ ένα ελαφρύ πάτωμα, αντίθετα, θα επεκταθεί. Επιπλέον, ένα ανοιχτό γκρι δάπεδο μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση του εσωτερικού των δωματίων που είναι γεμάτα με έπιπλα, επιτυγχάνοντας μια αίσθηση ελαφρότητας και φρεσκάδας. Εάν ο σχεδιαστής αποφάσιζε ότι το εσωτερικό είναι πολύ ήρεμο και πρέπει να θέσει μερικές δυναμικές νότες, η σωστή λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα γκρι laminate. Επίσης, χρησιμοποιώντας όλα τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορείτε να πάρετε ένα ειδικό laminate, γκρι-μπεζ ή γκρι-καφέ, το οποίο μπορεί να μετατρέψει ολόκληρη την ιδέα του σχεδιασμού, μετατρέποντάς το σε κάτι διαφορετικό, πιο υπέροχο και ασυνήθιστο.

Γκρι δάπεδο Γκρι δάπεδο στο μοντέρνο σαλόνι

Το γκρι δάπεδο χρησιμοποιείται καλύτερα σε υπνοδωμάτια ή σαλόνια λόγω των καταπραϋντικών, χαλαρωτικών ιδιοτήτων του. Τα δωμάτια σε γκρι αποχρώσεις συντονίζονται με φιλοσοφική διάθεση, σας επιτρέπουν να επιτύχετε αρμονία με τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας.

Ενώ ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο στυλ στο σχεδιασμό του δωματίου, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η γκρι επίστρωση δεν είναι κατάλληλη για όλες τις κατευθύνσεις. Η πιο ικανή λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα γκρι δάπεδο σε κλασικό, λιτό στυλ, καθώς και στις σύγχρονες και υψηλής τεχνολογίας κατευθύνσεις. Επιπλέον, το γκρι laminate φαίνεται καλό σε εσωτερικούς χώρους κατασκευασμένους σε εθνικά στυλ των βόρειων λαών, για παράδειγμα, Σκανδιναβοί..

Γκρι δάπεδο σε φωτεινό εσωτερικό Γκρι δάπεδο στο γραφείο

Προκειμένου το εσωτερικό να μην είναι κρύο και νεκρό γκρι, μπορεί να αραιωθεί χρησιμοποιώντας σωστά επιλεγμένους τύπους ξύλου για έπιπλα ή να πειραματιστείτε με επένδυση τοίχων χρησιμοποιώντας μόνο μια ζεστή παλέτα..

Οι κύριοι σύντροφοι του γκρίζου δαπέδου είναι το ασπρόμαυρο, των οποίων η αντίθεση μειώνει σημαντικά αυτό το χρώμα της επίστρωσης, καθιστώντας το εσωτερικό λιγότερο προκλητικό και λαμπερό. Χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε αποχρώσεις του γκρι για το πάτωμα, αξίζει τον κόπο να προσεγγίσουμε με αρμοδιότητα την επιλογή του χρώματος των τοίχων. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο ιδιότροπο γκρι λειτουργεί με ολόκληρη την κρύα παλέτα, θα πρέπει να παραλειφθεί, χρησιμοποιώντας μόνο μπλε και μοβ από αυτό..

Όταν επιλέγετε έπιπλα, μην περιορίζεστε στα μαύρα, λευκά και γκρι χρώματα. Τα έπιπλα από έλατο ή λουλούδια wenge και zebrano ταιριάζουν απόλυτα με το γκρι δάπεδο.

Γκρι δάπεδο σε ένα ζεστό εσωτερικό Γκρι δάπεδο στην κουζίνα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη

Το κύριο πρόβλημα με το γκρι δάπεδο είναι η ψυχρότητα του. Χωρίς να προδίδετε ζεστούς τόνους στο εσωτερικό, μπορείτε να το μετατρέψετε σε μια νεκρή έρημο, άψυχο και τρομακτικό. Επιπλέον, η γκρι επίστρωση δεν ανέχεται τη μονοτονία, επομένως, μια αναλφάτως επιλεγμένη υφή ή στολίδι, η ιδέα ενός τέτοιου φύλλου ή πλακιδίου μπορεί να πεθάνει στα αρχικά στάδια. Επίσης, μια καλή λύση θα ήταν να συνδυάσετε το γκρι δάπεδο με σκούρα (αλλά όχι πολύ φωτεινά) ταπετσαρία, καθώς και τη χρήση του πλέον δημοφιλούς μεταλλικού χρώματος στο σχεδιασμό επίπλων.

Εάν το δωμάτιο είναι φτιαγμένο σε γκρι χρώματα και δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό, η πιο ηλίθια λύση θα ήταν να γυαλίσετε τα πάντα για να γυαλίσουν και να μετατρέψετε το δωμάτιο σε χρωμιωμένο κουτί. Πειραματιζόμενος σωστά με υλικά, για παράδειγμα, συνδυάζοντας μετάξι και γούνα, ματ και γυαλιστερές επιφάνειες, δουλεύοντας με αποχρώσεις, επιλέγοντας εξαιρετικά διακοσμητικά και σχέδια, μπορείτε να αναβιώσετε ακόμη και ένα εντελώς γκρι εσωτερικό.

Γκρι δάπεδο στο σαλόνι