Κουζίνα με νεροχύτη δίπλα στο παράθυρο: χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συστάσεις

Μια από τις τάσεις φέτος είναι η κουζίνα με νεροχύτη δίπλα στο παράθυρο. Βασικά, αυτή η ιδέα εφαρμόζεται σε μεγάλες περιοχές σε ιδιωτικές κατοικίες. Ωστόσο, ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα, αυτή η λύση είναι κατάλληλη. Το κύριο πράγμα είναι να σκεφτούμε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια για να αποφύγουμε λάθη και να κάνουμε τη διαδικασία σχεδιασμού της κουζίνας πραγματικά απολαυστική..

Νιπτήρας κάτω από το παράθυρο στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε λύση σχεδιασμού, η μετακίνηση ενός νεροχύτη έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Πρέπει να τα γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη δουλειά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις αγχωτικές καταστάσεις και να προγραμματίσετε προσεκτικά ολόκληρη τη διαδικασία επισκευής. Έτσι, τα πλεονεκτήματα του πλυσίματος κάτω από το παράθυρο είναι τα ακόλουθα:

  • μια ευέλικτη επιλογή για κουζίνες σε διάφορα στυλ. Τις περισσότερες φορές, ένας νεροχύτης κάτω από το παράθυρο μπορεί να δει σε κλασικό στιλ, χώρα, πατάρι.
  • Ωραία θέα έξω από το παράθυρο. Συμφωνώ, το πλύσιμο πιάτων ενώ κοιτάζετε ένα όμορφο πάρκο ή λίμνη είναι πολύ πιο ευχάριστο.
  • Αυξημένος χώρος εργασίας. Αυτό το πλεονέκτημα θα είναι στην περίπτωση που το επίπεδο του περβάζι παραθύρου συμπίπτει με την κορυφή του τραπεζιού. Αυτό σας δίνει πολύ περισσότερο χώρο εργασίας..
  • Λόγω της θέσης του νεροχύτη δίπλα στο παράθυρο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ενέργεια πολύ λιγότερο συχνά. Και αυτό θα βοηθήσει ήδη στη μείωση των μηνιαίων εξόδων..
  • Μετά την ανάπλαση, θα υπάρχει περισσότερος χώρος για επιπλέον ντουλάπια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρές κουζίνες..

Φυσικά, αυτή η λύση έχει επίσης πολλά μειονεκτήματα:

  • πολύπλοκη διαδικασία μεταφοράς και εγκατάστασης του νεροχύτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το ύψος της επιφάνειας εργασίας και το περβάζι παραθύρου είναι διαφορετικά. Συχνά τέτοιου είδους χειρισμοί απαιτούν πρόσθετη έγκριση..
  • Τα κουφώματα των παραθύρων αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Σημειώστε ότι σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να μην είναι ξύλινα. Δεδομένου ότι η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί πάνω τους στην καθημερινή ζωή. Είναι γνωστό ότι έχει αρνητική επίδραση σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες. Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι μια γυάλινη μονάδα με πλαστικά πλαίσια. Είναι ανθεκτικό στην επίδραση του νερού και διατηρεί τη θερμότητα στο δωμάτιο περισσότερο.
  • Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή βρύση έτσι ώστε τα φύλλα να ανοίγουν διάπλατα. Διαφορετικά, θα υπάρξουν προβλήματα με τον αερισμό του δωματίου..
  • Συχνά, με αυτή τη διάταξη, τα πλαίσια και τα παράθυρα ομιχλώνονται, έτσι μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα με την πάροδο του χρόνου. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη σχάρα εξαερισμού απευθείας στον πάγκο εργασίας..

Γωνιακές κουζίνες με νεροχύτη κάτω από το παράθυρο: χαρακτηριστικά μεταφοράς

Για τους ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος με μια μικρή γωνιακή κουζίνα, η μετακίνηση του νεροχύτη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Τουλάχιστον επειδή είναι υγρή περιοχή και πρέπει να εγκριθεί η μεταφορά της. Διαφορετικά, ακόμη και ένα μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε πλημμύρα των γειτόνων. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν επαγγελματίες με εμπειρία στη μεταφορά του νεροχύτη..

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας, υπάρχουν αρκετά από αυτά. Βασικά, για αυτό, χρησιμοποιούνται σωλήνες από πολυπροπυλένιο ή μέταλλο-πλαστικό. Άλλα υλικά είναι απαράδεκτα. Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στην απόσταση από την προγραμματισμένη θέση του νεροχύτη στην προβλεπόμενη. Εάν υπερβαίνει τα τρία μέτρα, τότε προετοιμαστείτε για συχνές αποφράξεις. Μπορείτε να μειώσετε ελαφρώς αυτόν τον κίνδυνο εγκαθιστώντας έναν απορροφητή απορριμμάτων τροφίμων. Ένα άλλο σημείο που απαιτεί προσοχή είναι η θέση των μπαταριών. Λάβετε υπόψη ότι κατά την εγκατάσταση του ντουλαπιού κάτω από το νεροχύτη, θα υπάρξει σημαντική απώλεια θερμότητας. Είναι σχεδόν πάντα αδύνατο να μεταφέρετε μπαταρίες. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστούν εναλλακτικές πηγές θερμότητας..

Κουζίνα με νεροχύτη κάτω από το παράθυρο «Χρουστσόφ»

Παρά το γεγονός ότι πιο συχνά ένας νεροχύτης κάτω από το παράθυρο είναι εγκατεστημένος σε ευρύχωρα διαμερίσματα, αυτή η τάση ισχύει και για τα συνηθισμένα «Χρουστσόφ». Αυτό θα επιτρέψει την ορθολογική χρήση του χώρου. Βασικά, ο νεροχύτης είναι εγκατεστημένος ακριβώς κάτω από το παράθυρο. Ως εκ τούτου, μπορείτε πάντα να βάλετε πιάτα στο περβάζι ή να οργανώσετε ένα μέρος για διακοσμητικά αντικείμενα. Χάρη σε αυτή τη λύση, θα υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος για μαγείρεμα..

Κουζίνα με νεροχύτη κάτω από το παράθυρο: γενικές συστάσεις

Φυσικά, αυτή η λύση φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ελκυστική. Ως εκ τούτου, επιλέγεται όλο και περισσότερο για τη διάταξη της κουζίνας. Ωστόσο, προτείνουμε να δώσετε προσοχή σε μερικές γενικές συστάσεις. Θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποια λάθη. Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να τοποθετήσετε το νεροχύτη με τέτοιο τρόπο ώστε τουλάχιστον ένα παράθυρο να μπορεί να ανοίξει πλήρως. Εάν η δυνατότητα ανοίγματος παραθύρων για όργωμα είναι θεμελιώδες σημείο, τότε είναι καλύτερο να μετακινήσετε το νεροχύτη πιο κοντά στην άκρη του ανοίγματος.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα από τα μειονεκτήματα του πλυσίματος από το παράθυρο είναι το πιτσίλισμα στα παράθυρα. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αγοράζοντας έναν βαθύτερο νεροχύτη και ένα μίξερ με βαθύ ή μεσαίο στόμιο. Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης ότι σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να υπάρχει πτέρυγα στεγνώματος πιάτων. Ξεχωριστά, σημειώνουμε ότι οι κουρτίνες με μηχανισμό ανύψωσης φαίνονται καλύτερα στην κουζίνα. Αυτά μπορεί να είναι ρολά ή ρομαντικά, καθώς και περσίδες. Είναι βολικά στη χρήση και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το βαθμό φωτισμού του δωματίου..

Παρά το γεγονός ότι ο νεροχύτης θα βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο, αξίζει να φροντίσετε τον τεχνητό φωτισμό. Οι απλίκες τοίχου στις πλευρές του ανοίγματος ή του φωτισμού σημείων ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό. Κατά τη διαδικασία επιλογής, εστιάστε στο γενικό στυλ του εσωτερικού της κουζίνας.

Όσο για τη διακόσμηση, ο χώρος μεταξύ του νεροχύτη και του παραθύρου σίγουρα αξίζει να διακοσμηθεί. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδανικά για αυτό, καθώς απαιτούν φυσικό φως. Και, φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, είναι απλά αδύνατο να ξεχάσουμε το πότισμά τους. Εάν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε θεματική διακόσμηση σε αυτήν την περιοχή. Λόγω αυτού, η κουζίνα θα είναι λίγο πιο άνετη..

Μια κουζίνα με νεροχύτη κάτω από το παράθυρο φαίνεται πάντα πολύ πιο ελκυστική. Παρ ‘όλα αυτά, αυτή η λύση είναι αρκετά πολύπλοκη, απαιτεί μεγάλο κόστος και πολύ χρόνο για να εφαρμοστεί. Επομένως, σας συνιστούμε να ζυγίζετε τα πάντα πριν πάρετε μια τελική απόφαση..