Κομψές ιδέες σχεδιασμού κουζίνας στο Χρουστσόφ

Σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα, η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, βασικούς χώρους. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες ενός μικρού Χρουστσόφ πρέπει σίγουρα να σκεφτούν πώς να οργανώσουν λειτουργικά το χώρο. Μην βιαστείτε να απελπιστείτε, γιατί ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές μπορούν να προσφέρουν ενδιαφέρουσες, φρέσκες ιδέες. Σήμερα θα εξετάσουμε τις καταλληλότερες επιλογές σχεδίασης και διάταξης, με τη βοήθεια των οποίων ακόμη και η μικρότερη κουζίνα στο Χρουστσόφ μπορεί να γίνει αρκετά ζεστή και άνετη.

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ: στυλ και τρέχοντα χρώματα

Οι μικρές διαστάσεις της κουζίνας, υπό μία έννοια, περιορίζουν την επιλογή του στυλ σχεδιασμού. Πιστεύεται ότι η βέλτιστη λύση θα ήταν ο μινιμαλισμός. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει ήρεμο συνδυασμό χρωμάτων, καθαρές γεωμετρικές γραμμές και όχι πολύ ντεκόρ. Η κουζίνα σκανδιναβικού στιλ δεν φαίνεται λιγότερο ελκυστική. Είναι πιο άνετο και επιτρέπει λίγη διακόσμηση. Το στυλ υψηλής τεχνολογίας θα είναι επίσης κατάλληλο σε αυτή την περίπτωση. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ευθείες γραμμές, συμμετρία, μεγάλος αριθμός γυάλινων και μεταλλικών μερών. Σε αυτό το στυλ, κυριολεκτικά κάθε λεπτομέρεια πρέπει να έχει τον δικό της σκοπό..

Το κλασικό στυλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αλλά δεν φαίνεται πάντα καλό στο Χρουστσόφ. Αν σας αρέσει ακριβώς μια τέτοια λύση, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ελαφριά γκάμα αποχρώσεων και να χρησιμοποιείτε μόνο ελαφρύ φυσικό ξύλο για τα ακουστικά. Αλλά, έτσι ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται υπερφορτωμένο, εγκαταλείψτε το στόκο και άλλες ογκομετρικές διακοσμήσεις..

Όσον αφορά το συνδυασμό χρωμάτων, γενικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή. Ωστόσο, οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα φαίνονται τα πιο συμφέρουσα σε μικρούς χώρους. Τα παστέλ χρώματα θα βοηθήσουν να γίνει οπτικά η κουζίνα πιο ευρύχωρη. Με τη σειρά του, είναι καλύτερα να αρνηθείτε το λευκό. Παρά το γεγονός ότι είναι ελαφρύ και φαίνεται κομψό, δεν είναι πρακτικό στη χρήση. Καλύτερα να το χρησιμοποιείτε κατά σημείο, για τοίχους, τραπέζι ή διακόσμηση. Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι ένας μπεζ ή γαλακτώδης τόνος..

Κουζίνα στο Χρουστσόφ: ποιο σετ για επιλογή?

Η κουζίνα στο Χρουστσόφ είναι μικρή σε μέγεθος. Επομένως, δεν πρέπει να βασίζεστε σε ένα κομψό έργο με νησί. Το κύριο πράγμα σε αυτή την περίπτωση είναι η συμπαγής και η ορθολογική χρήση του χώρου. Μια αρκετά δημοφιλής λύση είναι ένα ακουστικό γραμμικής διάταξης. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα έπιπλα και οι συσκευές θα βρίσκονται στον μακρύτερο τοίχο. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για μινιμαλιστές και όσους δεν μαγειρεύουν όλη την ώρα..

Οι ιδιοκτήτες μεγάλου αριθμού οχημάτων σίγουρα θα δυσκολευτούν να τα παρατάξουν. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια άλλη επιλογή. Ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σετ σχήματος L κατά μήκος των παρακείμενων τοίχων. Χάρη σε αυτήν τη λύση, θα υπάρχουν περισσότερα ερμάρια αποθήκευσης, καθώς και δύο επιφάνειες εργασίας..

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει διάταξη ακουστικών σε σχήμα U. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση για μια μικρή κουζίνα. Φυσικά, θα υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος. Αλλά ταυτόχρονα δεν θα μείνει ούτε για ένα μικρό τραπέζι φαγητού. Ως εκ τούτου, ωστόσο, συνιστούμε να επιλέξετε ένα διαφορετικό, πιο κατάλληλο σχέδιο για την κουζίνα..

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για έπιπλα κουζίνας. Το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά θα είναι ένα ξύλινο σετ. Φαίνεται ιδιαίτερα ευγενές και μοντέρνο. Αλλά ταυτόχρονα, το κόστος θα είναι σίγουρα υψηλό. Μεταξύ των λύσεων προϋπολογισμού, αξίζει να σημειωθεί MDF ή μοριοσανίδες. Φυσικά, τέτοια υλικά δεν έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά ταυτόχρονα δεν φαίνονται χειρότερα. Μπορείτε να προσθέσετε ελαφρότητα σε μια μικρή κουζίνα με γυαλί. Φαίνεται υπέροχο στο μπροστινό μέρος των επάνω διαμερισμάτων.

Με τη σειρά του, ο πάγκος είναι συνήθως κατασκευασμένος από φυσική ή τεχνητή πέτρα. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, αλλά απαιτεί πιο προσεκτική συντήρηση. Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι η επικάλυψη MDF με ανθεκτικό πλαστικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός του πάγκου μπορεί να είναι απολύτως οτιδήποτε..

Όσο για το τραπέζι, το καταλληλότερο μοντέλο θα ήταν με οβάλ ή στρογγυλό τραπέζι. Επίσης μια εξαιρετική λύση θα ήταν ένας μεταμορφωτικός πίνακας που μπορεί πάντα να διπλωθεί. Πολύ συχνά, αντί για αυτό εγκαθίσταται ένας μετρητής μπαρ ή μια τραπεζαρία γίνεται από το παράθυρο. Κάθε μια από τις επιλογές είναι καλή με τον δικό της τρόπο.

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ με θερμοσίφωνα αερίου

Η εγκατάσταση θερμοσίφωνα αερίου συχνά προκαλεί πολλά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η τοποθεσία του σπάνια ταιριάζει καλά με τον αρχικό σχεδιασμό. Ωστόσο, η μεταφορά του είναι συχνά άσκοπα ενοχλητική και δύσκολη. Επομένως, συνιστούμε να κάνετε μια μίμηση ενός γραφείου κατά την ανάπτυξη ενός έργου. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να αποκρύψετε με επιτυχία τη στήλη και τις παρεχόμενες επικοινωνίες. Αλλά λάβετε υπόψη ότι είναι πολύ σημαντικό το ντουλάπι να μην έχει πάνω και κάτω..

Τι κουρτίνες να επιλέξετε για την κουζίνα στο Χρουστσόφ?

Για να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο οπτικά λίγο πιο ευρύχωρο, συνιστούμε να επιλέξετε ελαφριές, ημιδιαφανείς κουρτίνες. Χάρη σε αυτό, το φως του ήλιου θα διεισδύσει στην κουζίνα. Όσο για το χρώμα, σε αυτή την περίπτωση το στυλ του εσωτερικού παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Πιστεύεται ότι οι ελαφριές κουρτίνες είναι η πιο ευέλικτη λύση. Για παράδειγμα, μπεζ, λευκό ή ανοιχτό γκρι. Επιπλέον, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή σε υφάσματα υψηλότερης ποιότητας που είναι ανθεκτικά στη βρωμιά και τις μυρωδιές..

Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι περσίδες ή ρολά. Σε αντίθεση με την προηγούμενη επιλογή, μπορούν να ανυψωθούν ή να χαμηλωθούν εάν είναι επιθυμητό. Έτσι, θα είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας του ηλιακού φωτός στο δωμάτιο. Και, φυσικά, τέτοιες δομές δεν επιβαρύνουν το χώρο, δεν απαιτούν πολύ χώρο. Οι ρωμαϊκές αποχρώσεις χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, αλλά φαίνονται επίσης αξιοπρεπείς..

Παρά το γεγονός ότι ο Χρουστσόφ δεν έχει μεγάλη κουζίνα, μπορεί ακόμη και να διακοσμηθεί με στιλ. Χρησιμοποιήστε σύγχρονες λύσεις, απορρίψτε πολύ έντονα χρώματα και φροντίστε να κάνετε ένα σχέδιο σχεδίου.