Έπιπλα μπάνιου: συμβουλές και κόλπα για επίπλωση

Ακόμα και το καλύτερο εσωτερικό δεν φαίνεται καλό όταν υπάρχει χαμός. Επομένως, όταν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο σάουνας, θα πρέπει να οργανώσετε ένα μέρος για καλλυντικά, πετσέτες και άλλα είδη οικιακής χρήσης. Η επιλογή επίπλων μπάνιου εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο και το στυλ του εσωτερικού. Οι διαθέσιμες λύσεις προσφέρουν πολύ μεγάλες δυνατότητες: από κλασικά έπιπλα μπάνιου έως φουτουριστικά γυάλινα ντουλάπια και ράφια. Είναι σημαντικό να συνδυάζονται με τον υπόλοιπο χώρο με το στυλ τους..

Έπιπλα μπάνιου: αρχές επιλογής

Εάν έχουμε αρκετό χώρο, αξίζει να σκεφτούμε τυπικά έπιπλα μπάνιου. Η εμφάνισή του είναι κατάλληλη τόσο για κλασικούς όσο και για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Τα ντουλάπια είναι τελειωμένα με φυσικό ξύλο σε ανοιχτό ή σκούρο χρώμα, αλλά μπορούν να επιλεγούν και άλλες παραλλαγές. Εξετάστε τους υπάρχοντες τύπους επίπλων για το μπάνιο σας.

Το μπάνιο είναι ένας από εκείνους τους χώρους στο σπίτι που αναπτύσσεται για αρκετά χρόνια νωρίτερα. Τα καλά υλικά και η κατασκευή καθορίζουν επίσης τις ιδιαιτερότητες αυτού του τμήματος του διαμερίσματος, όπου η υψηλή υγρασία και οι συχνές αλλαγές θερμοκρασίας είναι στην ατζέντα. Αξίζει επίσης να φροντίσετε για τη λειτουργικότητα και τις πρακτικές λύσεις. Η προσφορά του κατασκευαστή περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς χώρους..

Κατά την επιλογή επίπλων μπάνιου, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί πολύ σημαντικοί παράγοντες που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας: λειτουργικό και οπτικό. Η μόδα για έργα που παραγγέλλονται για μεμονωμένους πελάτες σε γραφεία επαγγελματικού σχεδιασμού έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Τα νέα μπάνια αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα και το πάθος σας.

Κρεμαστά βάθρα

Τα κρεμαστά ντουλάπια είναι επίσης μια καλή λύση: από τον πιο απλό τύπο «φαρμακείο» έως σχέδια με ημικυκλικές διαφανείς ή παγωμένες πόρτες. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σχεδόν σε κάθε μπάνιο και η απουσία παραδοσιακών ποδιών διευκολύνει το να διατηρείτε το πάτωμά σας καθαρό. Τα τραβηγμένα ντουλάπια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την αποθήκευση πετσετών ή ειδών καθαρισμού. Η κεκλιμένη δομή μπορεί να φιλοξενήσει ρούχα που περιμένουν να πλυθούν εάν το μπάνιο διαθέτει επίσης πλυντήριο ρούχων. Αντί για παραδοσιακά ντουλάπια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψάθινα καλάθια, ξύλινα κιβώτια ή ακόμη και χάρτινα κουτιά που ταιριάζουν με το χρώμα..

Ντουλάπες με ενσωματωμένο καθρέφτη

Ένα μπάνιο που προσφέρει μια αίσθηση άνεσης, καθώς και ένας αισθητικός χώρος που είναι υπεύθυνος για τη χαλάρωση, απαιτεί τη δημιουργία μιας κατάλληλης ατμόσφαιρας και διάταξης λειτουργικών χώρων, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο των φωτιστικών, του φωτισμού και άλλου εξοπλισμού (για παράδειγμα, έπιπλα) κατάλληλα για τις ανάγκες του νοικοκυριού.

Μπορείτε να φανταστείτε ένα μπάνιο χωρίς καθρέφτη; Πιθανώς όχι. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο διακόσμησης που πρέπει να έχουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το μπάνιο. Επιπλέον, η ανακλαστική επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαμορφώσει καλά το χώρο. Ο καθρέφτης μπορεί να είναι ένα ανεξάρτητο μέρος του μπάνιου ή ένα σετ με ένα ντουλάπι πάνω από το νεροχύτη. Το μέγεθος και η μέθοδος τοποθέτησης του καθρέφτη εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου. Σε μικρά μπάνια, οι καθρέφτες χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους. Μπορεί να είναι είτε ντουλάπι είτε καλοριφέρ εξοπλισμένο με γυάλινο τμήμα. Σε μεγάλους χώρους, ο καθρέφτης μπορεί να είναι μια διακόσμηση που θα έχει ένα πολύ μεγάλο και διακοσμητικό πλαίσιο..

Για να δώσετε στο χώρο μια πιο μοντέρνα πινελιά, χρησιμοποιήστε έναν μεγάλο καθρέφτη ή ντουλάπια με ανακλαστικά μέτωπα. Χρησιμοποιήστε γυάλινα στοιχεία που προσθέτουν πολύ φως. Όταν επιλέγετε ντους, επιλέξτε μια μινιμαλιστική γυάλινη πόρτα. Για να φαίνεται ένα μπάνιο όμορφο, πρέπει επίσης να είναι μοντέρνο και προσαρμοσμένο στη φύση του χώρου..

Ράφια μπάνιου

Δεν χρειάζεται όλα τα αξεσουάρ μπάνιου να αποθηκεύονται σε κλειστά ντουλάπια. Ορισμένα καθημερινά καλλυντικά πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα. Το ράφι μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία:

 • ενσωματωμένο στον τοίχο και φωτισμένο.
 • γυάλινο ή ξύλινο κάτω από τον καθρέφτη.
 • δίπλα ή κάτω από το νεροχύτη.
 • πάνω από το μπάνιο και σε πολλά άλλα σημεία του δωματίου.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι το ανοιχτό ράφι νιπτήρα, το οποίο είναι εύκολο να διατηρηθεί καθαρό. Το ράφι μπορεί επίσης να είναι ένας πάγκος νεροχύτη, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κορυφή πρέπει να είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο υλικό και καλά σφραγισμένη στη διασταύρωση με τον νιπτήρα. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τα ράφια δίπλα στην μπανιέρα ή το ντους. Εάν έχετε μπάνιο με χαμηλό τοίχο που χωρίζει την τουαλέτα, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως ράφι..

Ανεξάρτητα από τον τύπο επίπλων αποθήκευσης που επιλέγετε, θυμηθείτε ότι όλα στο μπάνιο πρέπει να έχουν τη θέση τους. Πρέπει να υπάρχει τάξη σε ένα δωμάτιο που σχετίζεται με την καθαριότητα..

Υλικό επίπλων μπάνιου

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την επιλογή επίπλων μπάνιου είναι η επιλογή υλικών που είναι ανθεκτικά στον πηλό και τις ακραίες θερμοκρασίες. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε υλικά με κατάλληλο εμποτισμό ή προσαρμοσμένα για δωμάτια με ορισμένη υγρασία. Το υλικό και η μέθοδος φινιρίσματος αποτελούν τη βάση για τη δύναμη και την ποιότητα των επίπλων. Οι τύποι υλικών που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στα έπιπλα μπάνιου αντιπροσωπεύουν ένα πολύ ευρύ φάσμα φυσικών πρώτων υλών και εκείνων που λαμβάνονται από τεχνολογική παραγωγή (γυαλί, ξύλο, ψάθινο, μέταλλο, διάφορα πλαστικά). Η χρήση βαθμών ανθεκτικών στην υγρασία συνιστάται περισσότερο για μπάνια με υψηλότερη πυκνότητα και συνδυασμούς που βασίζονται σε ρητίνες μελαμίνης ή ισοκυανίνης. Επιπλέον, αυτή η πρώτη ύλη έχει προστασία από μύκητες. Αυτό το υλικό στη συνέχεια καλύπτεται με ένα επάνω στρώμα που αποτελεί τη διακόσμηση. Μπορεί να είναι απομίμηση ξύλου, πέτρας ή βερνικιού οποιουδήποτε χρώματος..

Σε μια επιλογή προϋπολογισμού, τα έπιπλα μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από τυπικό μοριοσανίδα ή MDF, τα οποία ωστόσο δείχνουν λιγότερη αντίσταση στις συνθήκες στο μπάνιο, οπότε η εξοικονόμηση μπορεί να είναι προσωρινή. Η τεχνολογία παραγωγής καθιστά δυνατή τη χρήση ελασμάτων, δηλ. ενσωματωμένα μέρη από πλαστικό χαρτί, φύλλο και λάκα σε προσόψεις μπάνιου που μοιάζουν με ξύλο ή έχουν ομοιόμορφο λαμπερό φινίρισμα. Συγκεκριμένα, το χρωματοπωλείο έχει βρει πολλούς υποστηρικτές. Στην έκδοση πολυουρεθάνης με καλές φυσικές και χημικές ιδιότητες, είναι αποτελεσματικοί μονωτές με υψηλή αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Η αυξημένη μηχανική και ελαστική αντίσταση σημαίνει ότι τα έπιπλα μπάνιου δεν θα αλλοιωθούν.

Έπιπλα μπάνιου από ξύλο

Στην περίπτωση των επίπλων, οι αγοραστές συχνά επιλέγουν μίμηση ξύλου. Μπορεί να υπάρχει ξύλο στο μπάνιο; Φυσικά, είναι μια πιο ακριβή επιλογή φινιρίσματος, αλλά δεν υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση ενός από τους αρχαιότερους τύπους πρώτων υλών σε αυτό το μέρος του σπιτιού. Υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση – σωστός εμποτισμός. Η προστασία του ξύλινου δαπέδου απαιτεί έπιπλα και αξεσουάρ από τοπικά είδη, καθώς και εξωτικά αντίστοιχα. Το ξύλο στο μπάνιο είναι μια ελκυστική πτυχή. Ωστόσο, στην πράξη, κάθε πίνακας επίπλων περιέχει ξύλο κατασκευασμένο από επεξεργασμένες πρώτες ύλες (MDF, HDF, κλπ.), Επεξεργασμένο με προστατευτική και διακοσμητική επίστρωση.

Ένας από τους πιο συνιστώμενους τύπους που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι το σκληρό ξύλο ανθεκτικό στην υγρασία. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • τεκτονία;
 • jatoba?
 • κέδρος;
 • dussiya?
 • marbau?
 • iroko?
 • λαπατσο?
 • badi?
 • wenge?
 • πανεπιστημιούπολη;
 • γκουαταμπα?
 • Ζεμπράνο?
 • αφρικανική καρυδιά.

Μεταξύ των τοπικών ποικιλιών, οι συχνότερα χρησιμοποιούμενες είναι η βελανιδιά, η φτελιά, η τέφρα, η οξιά και ο λάρυκος. Ωστόσο, απαιτούν βαφή, λίπανση, χρώση, αποτρίχωση με κερί ή βαφή..

Έπιπλα από ξύλο και μέταλλο σε αστικό στιλ

Το ξύλο ήταν πάντα παρόν στη βιομηχανία επίπλων και παρέμεινε σταθερά στην κορυφή των πιο επιλεγμένων λύσεων. Σήμερα οι σχεδιαστές επιλέγουν με ανυπομονησία έναν λεπτό και ελαφρύ συνδυασμό ξύλου και μετάλλου. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο στυλ του εσωτερικού, το οποίο αποκτά κομψή πόλη και διαχρονική κομψότητα. Η απλή και διαφανής μορφή αυτού του συνδυασμού υποδηλώνει τον μινιμαλισμό που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα..

Έπιπλα για ένα μικρό μπάνιο μέσω Διαδικτύου

Κατά το σχεδιασμό ενός εσωτερικού με μια δεδομένη επιφάνεια, πρέπει να προβλεφθεί η διάταξη και οι διαστάσεις των επίπλων. Οι λύσεις 2 σε 1 είναι πολύ δημοφιλείς, πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και παρέχουν επιπλέον εργονομία και λειτουργικότητα.

Η πιο δημοφιλής ομάδα μικρών επίπλων μπάνιου είναι αυτή κάτω από το νεροχύτη. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ορθοστατών και κρεμαστών ντουλαπιών με τη μορφή στήλης ή συρταριέρας. Οι κατασκευαστές προσφέρουν σύνολα επίπλων με μπάνιο, τα οποία είναι ένα τέλεια συντονισμένο ντουέτο και καθιστούν δυνατή τη σύνθεση των δικών σας συνθέσεων σε αυτήν τη σειρά..

Ανάλογα με το μέγεθος και τις ατομικές προτιμήσεις του νοικοκυριού (ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το μπάνιο, το φύλο και οι προτιμήσεις τους), θα πρέπει να επιλέξετε τα έπιπλα που χρειάζεστε. Συνιστάται να τοποθετείτε ράφια και ντουλάπια για προϊόντα περιποίησης σε κάθε δωμάτιο. Πρακτικά είναι εκείνα τα μοντέλα που έχουν πόρτες ή συρτάρια, καθώς αυτό είναι μια ευκαιρία να κρύψετε τα προσωπικά σας και να διευκολύνετε τη διατήρηση της τάξης..

Τα κρεμαστά ράφια είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό έπιπλο μπάνιου. Εκτός από πρακτικά σχεδιασμένο χώρο, ο οποίος δεν μειώνει τον αξιοποιήσιμο χώρο του δωματίου, έχουν επίσης μια ιδιαίτερη γοητεία..

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε έπιπλα μπάνιου: δημιουργία πρακτικού εσωτερικού

Η αγορά επίπλων μπάνιου είναι μια επένδυση για πολλά χρόνια. Εκτός από τις αισθητικές ιδιότητες που απολαμβάνετε, υπάρχουν επίσης χρήσιμες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • το μέγεθος των επίπλων ·
 • κατασκευή (όρθια, αναρτημένα).
 • υλικό κατασκευής ·
 • λειτουργικές ανέσεις.

Επωφεληθείτε από έναν ειδικό οδηγό για τα βασικά χαρακτηριστικά των επίπλων μπάνιου.

Δημοφιλές φινίρισμα προσόψεων επίπλων στο μπάνιο

Ένα ευρύ φάσμα προσόψεων επίπλων επιτρέπει στους κατασκευαστές να σχεδιάζουν και να δημιουργούν έπιπλα μπάνιου οποιουδήποτε σχήματος και στυλ. Όσον αφορά το φινίρισμα των προσόψεων, ο πελάτης έχει συνήθως τρεις επιλογές:

 • μεμβράνη?
 • βερνίκωμα?
 • σφυρηλάτηση προς φύλλωση.

Έπιπλα από φύλλο αλουμινίου

Το φύλλο επίπλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει οποιοδήποτε στυλ στο ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα. Για παράδειγμα, η χρήση αλουμινόχαρτου στο χρώμα και την υφή του ξύλου αντίκες θα κάνει το ντουλάπι να φαίνεται μοντέρνο, θυμίζοντας το ρετρό στυλ. Ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα φύλλο που συνδυάζει ένα ματ φόντο και λαμπερά κύματα..

Λακαρισμένα έπιπλα

Με τη σειρά τους, τα λακαρισμένα έπιπλα έχουν τη φήμη για την υψηλότερη μηχανική αντοχή. Επιπλέον, η χρήση βερνικιού δίνει στον κατασκευαστή απόλυτη ελευθερία στην επιλογή του χρώματος των επίπλων και της έντασης της γυαλάδας (υψηλή, ματ ή ημι-ματ). Ανεξάρτητα από τη λύση που θα επιλέξετε, βερνίκι ή εφαρμογή αλουμινόχαρτου, αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρεθεί τόσο σε προσόψεις όσο και σε θήκες επίπλων. Αυτό είναι ένα είδος προστασίας που επηρεάζει άμεσα την αύξηση της αντίστασης της δομής στην υγρασία. Υλικό που προστατεύεται από φύλλο ή βερνίκι εμποδίζει την υγρασία στο μπάνιο να χαλάσει τα έπιπλα, ακόμη και σε ευαίσθητες περιοχές.

Πλαστικοποιημένα έπιπλα

Εάν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί πλαστικοποιημένη σανίδα επίπλων στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη (η λιγότερο ανθεκτική λύση), πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεροχύτης που προτείνεται για αυτό το σετ προεξέχει από τα περιγράμματα του ντουλαπιού κατά τουλάχιστον 3-5 mm. Αυτή η λύση ισχύει για τις πλευρές του ντουλαπιού και το μπροστινό μέρος του. Αυτό το χαρακτηριστικό διασφαλίζει ότι το νερό που ρέει κάτω από τα υδραυλικά δεν θα είναι σε άμεση επαφή με την άκρη της πλάκας και δεν θα οδηγήσει σε αποκόλληση..

Πώς να επιλέξετε ένα εξάρτημα για έπιπλα μπάνιου?

Η κατάλληλη άνεση στη χρήση επίπλων μπάνιου εξασφαλίζεται από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται. Κάτω από αυτόν τον όρο κρύβονται μεντεσέδες και οδηγοί συρταριών. Το πρότυπο είναι η χρήση μεντεσέδων επίπλων με αθόρυβο κλείσιμο και οδηγών εξοπλισμένων με σύστημα συντονιστών, στο οποίο στο τέλος του κλεισίματος το συρτάρι επιβραδύνεται και κλείνει χωρίς χτύπημα. Το ομαλό κλείσιμο των συρταριών και η αθόρυβη χρήση των θυρών στα έπιπλα μπάνιου δεν είναι μόνο ευκολία, αλλά και εγγύηση της ανθεκτικότητας των επίπλων..

Τα πιο δημοφιλή έπιπλα μπάνιου 2019 από τον κατασκευαστή

Τι είδους έπιπλα μπάνιου χρησιμοποιούνται συχνότερα; Όλα εξαρτώνται από τον όγκο του εσωτερικού, την αρχιτεκτονική του και τις ανάγκες του χρήστη. Τα πιο δημοφιλή έπιπλα μπάνιου είναι το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη, το οποίο είναι η δομή στην οποία είναι εγκατεστημένος ο νεροχύτης ή στην οποία είναι ενσωματωμένος. Γενικά, υπάρχουν τρεις τύποι ντουλαπιών νεροχύτη:

Η διαφορά στη μέθοδο συναρμολόγησης έγκειται κυρίως στην οπτική αξία των επίπλων – η αναρτημένη δομή θα είναι πάντοτε οπτικά λεπτότερη από αυτή που τοποθετείται στα πόδια ή σε έναν πλίνθο. Αυτή η τελευταία λύση είναι η λιγότερο βολική στην περίπτωση πλημμυρισμένου μπάνιου, καθώς το νερό που θα ρέει κάτω από τα έπιπλα θα εισχωρήσει στο εσωτερικό..

Σε όλους τους προαναφερθέντες τύπους ντουλαπιών με νιπτήρα, μπορείτε να βρείτε σχέδια με μονές, διπλές πόρτες, ένα συρτάρι, δύο ή περισσότερα και αυτά με πολλές επιλογές αποθήκευσης. Η λύση που θα επιλέξετε εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Κατά κανόνα, μια ντουλάπα με πόρτα παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία εσωτερικού ελέγχου επίπλων, αλλά η πρόσβαση σε πράγματα που βρίσκονται στο πίσω μέρος είναι δύσκολη. Με τη σειρά του, μια ντουλάπα με συρτάρια παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα σε έπιπλα, επειδή όλα είναι ορατά μετά το άνοιγμα. Μεταξύ των λύσεων που διευκολύνουν την ανάπτυξη του εσωτερικού των ντουλαπιών που ανοίγουν, οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση μεταλλικών καλαθιών εγκατεστημένων στο εσωτερικό της πόρτας. Ιδανικό για αποθήκευση καλλυντικών όπως σαμπουάν και κρέμες.

Ποια είναι τα πιο βολικά έπιπλα μπάνιου για αποθήκευση?

Εκτός από τη μεγάλη γκάμα ντουλαπιών νιπτήρα, υπάρχουν και άλλοι τύποι επίπλων μπάνιου στην αγορά. Θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία κρεμαστών ντουλαπιών, χαμηλά και ψηλά ράφια, συρταριέρες, δομές καθρεπτών, κουτί για πλυντήριο ρούχων και πολλά άλλα. Ένα ευρύ φάσμα σχεδίων και σχημάτων επίπλων σας επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα μπάνιο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των χρηστών του.

Τα έπιπλα είναι αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης του μπάνιου, το οποίο επηρεάζει όχι μόνο την αισθητική του εσωτερικού, αλλά και τη λειτουργικότητά του. Ο βασικός ρόλος των επίπλων μπάνιου είναι η αποθήκευση, είναι σημαντικό να είναι χρήσιμο και άνετο από αυτή την άποψη. Όταν επιλέγετε σχέδια, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη και τις δύο πτυχές: ωφελιμιστικές και αισθητικές. Τα έπιπλα μπάνιου θα είναι μαζί σας για χρόνια, επομένως είναι σκόπιμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όχι μόνο να χρησιμεύει ως η λειτουργικότητά του, αλλά και να ευχαριστεί το μάτι.

Επιλέγοντας το στυλ των επίπλων μπάνιου

Η επιλογή των σωστών επίπλων μπάνιου σας επιτρέπει να αναδείξετε το στυλ του και να φέρετε τάξη στο δωμάτιο. Αποφασίστε τι είδους έπιπλα χρειάζεστε για να συμπληρώσετε σωστά τη διάταξή του; Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο εξοπλισμός του χώρου υγιεινής πρέπει πρώτα απ ‘όλα να είναι λειτουργικός και ανθεκτικός. Ποιες είναι οι συστάσεις όταν αγοράζετε έπιπλα μπάνιου; Σε τι πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή; Δεν υπάρχει καθολική απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη σωστή επιλογή..

Έπιπλα μπάνιου ρετρό

Το ρετρό στυλ στα μπάνια επιστρέφει στη χάρη. Είναι ένα διαχρονικό μείγμα παράδοσης και νεωτερικότητας που προσελκύει πολλούς ανθρώπους. Τα ρετρό έπιπλα μπάνιου είναι μια επιλογή που είναι εμπλουτισμένη με ξύλο ή σκαλιστές λεπτομέρειες. Το ρετρό στυλ λατρεύει τα στιβαρά ντουλάπια με διακοσμητικά πόδια και έπιπλα με στρογγυλεμένες γωνίες. Αυτοί οι τύποι εξοπλισμού θυμίζουν την ατμόσφαιρα των περασμένων δεκαετιών. Οι βαριές συρταριέρες και τα ράφια θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο εδώ. Τα χρώματα τους είναι πραγματικά αυθαίρετα. Μπορείτε να βάψετε τα έπιπλα σε οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει. Χάρη σε αυτό, θα έχετε την επίδραση αντικειμένων εσωτερικών αντικειμένων..

Τα ρετρό έπιπλα, λόγω της μαζικότητάς τους, είναι σπάνια κατάλληλα για μικρά μπάνια, αλλά προορίζονται για ευρύχωρα δωμάτια. Ωστόσο, εάν έχετε ένα μικρό μπάνιο και θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά ρετρό, αντικαταστήστε τις υπάρχουσες λαβές στα ντουλάπια με αντίκες. Όσον αφορά τα χρώματα, υπάρχουν πραγματικά πολλά για να διαλέξετε, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία ενός ρετρό μπάνιου..

Σύγχρονα έπιπλα μπάνιου

Σύμφωνα με σεβαστούς σχεδιαστές, το μπάνιο του μέλλοντος θα είναι μινιμαλιστικό από κάθε άποψη, όπου τα ντουλάπια που χρησιμοποιούνται είναι οργανικά. Τα φυσικά τελειώματα που σχετίζονται με τη φύση είναι ακόμα δημοφιλή. Τι γίνεται με τα πιο δυνατά χρώματα; Αυτά τα χρώματα θα αναδείξουν τη διάταξη ολόκληρου του μπάνιου. Μια ενδιαφέρουσα διαδικασία είναι επίσης ο συνδυασμός δύο διαφορετικών υλικών, όπως ένα βερνικωμένο χαρτόνι με ξύλο..

Αρθρωτά έπιπλα μπάνιου

Τα μοντέρνα μπάνια είναι γεμάτα με αρθρωτά έπιπλα, γεγονός που καθιστά δυνατό τον συνδυασμό στοιχείων σε οποιαδήποτε διαμόρφωση, είτε κρεμαστές είτε όρθιες ντουλάπες. Ένα μόνιμο πλεονέκτημα των επίπλων μπάνιου είναι η συνεπής λειτουργικότητά του, χάρη στα λιτά σχέδια και την ευκολία της καθημερινής χρήσης τους..

Πολύχρωμο άγγιγμα μινιμαλισμού

Εάν το μπάνιο σας είναι διακοσμημένο με ανοιχτά και ήρεμα χρώματα και οι τοίχοι είναι λευκοί ή γκρι, βάλτε μια έντονη έμφαση επίπλων. Κομψά κόκκινα έπιπλα μπάνιου θα προσθέσουν προσωπικότητα στο εσωτερικό. Μπορείτε να επιλέξετε μια ματ ή γυαλιστερή έκδοση – η τελευταία θα αντανακλά όμορφα το φως, διαμορφώνοντας το χώρο. Επιπλέον, γεμίστε το μπάνιο σας με κόκκινα αξεσουάρ που ταιριάζουν με το μοντέρνο εσωτερικό.

Τα πολύχρωμα έπιπλα μπάνιου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος αντίθεσης. Αν σας αρέσει ο εκφραστικός σχεδιασμός και αισθάνεστε μια ανάσα από τη μονοτονία, προσθέστε φωτεινές πινελιές στο μπάνιο. Ο συνδυασμός μαύρου και κόκκινου μπορεί να φανεί εκπληκτικός..

Μπάνιο σκανδιναβικού στιλ

Τα έπιπλα μπάνιου σκανδιναβικού στιλ είναι ένα σχέδιο που χαρακτηρίζεται από απλά σχήματα, πολλές λειτουργίες και τη χρήση δύο βασικών χρωμάτων: το λευκό και το γκρι. Αυτή η επιλογή χρωμάτων σάς επιτρέπει να έχετε ένα οπτικά μεγαλύτερο εσωτερικό. Αυτή είναι μια πολύ καλή διαδικασία για ένα μικρό μπάνιο. Το στυλ χρησιμοποιεί κυρίως λευκά και ξύλινα έπιπλα.

Κάτω από το νεροχύτη σε ένα τέτοιο μπάνιο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ντουλάπι με συρτάρια. Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να μεγιστοποιήσετε τη χωρητικότητα των ντουλαπιών. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε και να τραβάτε όλα τα πράγματα για να πάρετε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Επίσης, σκεφτείτε να αγοράσετε κομψά έπιπλα μπάνιου με μαλακές πόρτες. Υπάρχουν πολλά ντουλάπια στην αγορά που μπορούν να ανοίξουν με σύστημα push-to-open. Αυτό κάνει τα έπιπλα πολύ πιο άνετα και τέλεια για τη σκανδιναβική μινιμαλιστική ατμόσφαιρα..

Προγραμματισμός οργάνωσης επίπλων μπάνιου

Το ξύλο είναι διαχρονικό και θα λειτουργήσει σε κάθε μπάνιο. Οι συλλογές από ξύλινα έπιπλα μπάνιου προσθέτουν μια μινιμαλιστική και σκανδιναβική ατμόσφαιρα. Σε πώληση από πολλούς κατασκευαστές, θα βρείτε μακριά επιτοίχια ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά αντικείμενα στον πάγκο. Το μπάνιο μπορεί να εξοπλιστεί με άλλες ντουλάπες. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά πρέπει να είναι συνεπή. Τα ξύλινα έπιπλα μπάνιου λειτουργούν επίσης καλά σε ρουστίκ στιλ. Σε αυτήν την επιλογή, είναι καλύτερο να επιλέξετε μοντέλα που μοιάζουν με αντίκες. Για να ολοκληρώσετε το εσωτερικό, επιλέξτε και εγκαταστήστε έναν μεγάλο καθρέφτη.

Ευκολία και αισθητική απόδοση

Ο χώρος μπροστά από τον νιπτήρα, ο τόπος και το ύψος στο οποίο θα κρεμάσετε τον καθρέφτη είναι μερικές μόνο λεπτομέρειες. Πρέπει να τα προσέχετε πριν αγοράσετε έπιπλα μπάνιου. Επιπλέον, τα ντουλάπια πρέπει να είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά στην υγρασία. Τα ντουλάπια υψηλής ποιότητας πρέπει να προστατεύονται με βερνίκι πολυουρεθάνης. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες όταν εφοδιάζετε το μπάνιο των ονείρων σας, έτσι ώστε να είναι ευχάριστο να το χρησιμοποιείτε και όχι μια αγγαρεία.

Κατάλληλος φωτισμός

Όταν σκέφτεστε πώς να διακοσμήσετε ένα μπάνιο, αξίζει να δημιουργήσετε ένα ακριβές έργο που θα περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα. Η καλή οργάνωση είναι το κλειδί και τα έπιπλα μπάνιου είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Εξίσου σημαντική είναι η επιλογή υλικών φινιρίσματος και αξεσουάρ για το δωμάτιο υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής φωτισμού. Θυμηθείτε ότι το μπάνιο πρέπει να πληροί τις προσωπικές απαιτήσεις των χρηστών, όχι αυτές που έχουν οριστεί από σχεδιαστές ή κατασκευαστές..

Μοντέρνα χρώματα επίπλων μπάνιου

Επί του παρόντος, τα κυρίαρχα χρώματα που επιλέγονται πιο συχνά στα μπάνια είναι το γκρι, το λευκό ή το μπεζ. Ωστόσο, όλο και πιο συχνά μπορείτε να βρείτε πρωτότυπες λύσεις, διακοσμώντας εσωτερικούς χώρους σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε και άλλων κορεσμένων χρωμάτων. Σε ποια χρώματα να επιλέξετε έπιπλα μπάνιου ώστε να είναι μοντέρνα και πρακτικά?

Επιλέξτε σίγαση χρωμάτων

Εάν επιλέξετε ένα μπάνιο σε ανοιχτά χρώματα, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε απλά μοντέλα ντουλαπιών που δεν θα ξεχωρίζουν στο φόντο των τοίχων. Για φωτεινά χρώματα τοίχων, όπως κόκκινο, έντονο πορτοκαλί, κίτρινο, αξίζει να επιλέξετε μαύρα έπιπλα, τα οποία θα τονίσουν σημαντικά τον χαρακτήρα του μπάνιου. Τα ντουλάπια, τα ράφια πρέπει να είναι μινιμαλιστικά, χωρίς περιττές διακοσμήσεις. Μοντέλα χωρίς λαβές θα ήταν μια καλή λύση..

Τα μπάνια διακοσμημένα σε παστέλ χρώματα, καθώς και οι εξωφρενικοί μαύροι εσωτερικοί χώροι θα συμπληρώσουν τέλεια τα λευκά έπιπλα. Σε αυτή την περίπτωση, τόσο τα απλά, βασικά ντουλάπια, τα τραπέζια, τα ράφια και τα εμπλουτισμένα με γυάλινα στοιχεία ή διακοσμητικά διακοσμητικά ταιριάζουν. Χρησιμοποιώντας έπιπλα με πολλές λεπτομέρειες, μπορείτε να επιτύχετε ένα μοναδικό, εκλεκτικό στυλ..

Τα παστέλ χρώματα ταιριάζουν επίσης με γκρι επίπλωση. Χρησιμοποιώντας τα, θα δημιουργήσετε ένα σκανδιναβικό στυλ. Έτσι, αποκτάτε ένα μοναδικό και δημιουργικό εσωτερικό..

Λευκό μπάνιο με έντονες πινελιές

Για να διακοσμήσουμε ένα φωτεινό μπάνιο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε χρωματιστά πλακάκια ή να βάψουμε τους τοίχους. Θα έχετε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα αν διακοσμήσετε ένα ολόλευκο μπάνιο με πολύχρωμα έπιπλα. Είστε ιδιοκτήτης ενός χιονισμένου εσωτερικού χώρου; Μπορείτε να επιλέξετε έγχρωμα μπροστινά ντουλάπια. Έτσι, θα πάρετε ένα μη τυπικό εσωτερικό..

Εάν θέλετε να δώσετε φωτεινές πινελιές στο μπάνιο, αλλά ταυτόχρονα να έχετε μοντέρνους σιωπηλούς εσωτερικούς χώρους σε καφέ, μπεζ ή γκρι, επιλέξτε το σωστό χρώμα προσθηκών που θα τονίσουν αλλά δεν θα κυριαρχήσουν στο χώρο. Για μπάνια σε φυσικά χρώματα, οι αποχρώσεις του μωβ και του ροζ λειτουργούν καλά. Σε μια εταιρεία με γκρι πλακάκια και έπιπλα, ξεχωρίζουν κόκκινα, ανοιχτό κίτρινα ή πορτοκαλί πρόσθετα.

Τα μοντέρνα έπιπλα μπάνιου θα είναι μια εξαιρετική λύση για χαλάρωση μετά από μια εργάσιμη μέρα και ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο, θα κάνετε έναν πολύχρωμο χώρο όχι μόνο οπτικά ελκυστικό, αλλά και εξαιρετικά πρακτικό..