Ένα μοντέρνο μείγμα ιδεών σχεδιασμού στο εσωτερικό ενός σουηδικού σπιτιού

Σας παρουσιάζουμε ένα σχέδιο σχεδιασμού ενός σπιτιού με πρωτότυπη αρχιτεκτονική. Η ιδιοκτησία ιδιωτικής κατοικίας βρίσκεται στη Σουηδία και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα θεμέλια του σκανδιναβικού στυλ έχουν αφήσει ένα αποτύπωμα στο σχεδιασμό του. Προσθέτοντας λίγο νεωτερικότητα και ακόμη και ποπ αρτ στο στυλ της Βόρειας Ευρώπης, οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν μια μη τετριμμένη προσέγγιση στη χρήση ενός σύνθετου κτιρίου για τη δημιουργία ενός ζεστού και λειτουργικού σπιτιού..

Ας ξεκινήσουμε τη μικρή μας περιήγηση στο εσωτερικό του σουηδικού σπιτιού από το διάδρομο. Από τα πρώτα κιόλας βήματα γίνεται σαφές ότι τα διαμερίσματα έχουν πολύ περίπλοκη αρχιτεκτονική. Πολλές διαφορετικές προεξοχές και λοξότμητες, κόγχες και γωνιές δημιουργούν, αφενός, ένα περίπλοκο δωμάτιο για διακόσμηση και διαρρύθμιση, και αφετέρου, μια ευκαιρία για μια ομάδα σχεδιαστών, μαζί με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, να δημιουργήσουν ένα εντελώς μοναδικό έργο.

Διάδρομος ενός σουηδικού σπιτιού

Το πρώτο ευρύχωρο δωμάτιο της ιδιωτικής κατοικίας περιέχει ένα σαλόνι σε συνδυασμό με μια τραπεζαρία και μια κουζίνα ενιαίας διαρρύθμισης. Σε όλους τους λειτουργικούς χώρους, χρησιμοποιείται η ίδια προσέγγιση στο φινίρισμα επιφανειών – στο λευκό χιόνι, τα σκοτεινά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του κτιρίου – δοκάρια και οροφές – λειτουργούν ως αντίθεση. Η χρήση τοιχοποιίας χωρίς επένδυση ως επιφάνειες τόνου βοήθησε να φέρει όχι μόνο ποικιλία, αλλά και ένα άγγιγμα βιομηχανισμού στην εικόνα του δωματίου..

Εσωτερικό ανοιχτού σχεδίου

Το καθιστικό του σαλονιού βρίσκεται σε μια ζεστή γωνιά. Ένας ευρύχωρος γωνιακός καναπές έχει γίνει το ιδανικό έπιπλο για να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά και τους καλεσμένους τους σε ένα μικρό κομμάτι του ισογείου. Και άνετος φωτισμός, ένα κομψό τραπεζάκι σαλονιού, ένα άνετο σετ πουφ και ένα φωτιστικό δαπέδου με τη μορφή ενός λαμπτήρα γραφείου – όλα σε αυτό το τμήμα του σπιτιού επιλέγονται από την άποψη ενός αρμονικού συνδυασμού πρακτικότητας με εξωτερική ελκυστικότητα..

Σχεδιασμός χώρου διαβίωσης

Λευκά φινιρίσματα, σκούρα δοκάρια και γκρι λειτουργούν ως ενδιάμεσοι μεταξύ αυτών των αντίθετων συνδυασμών. Η χρήση του γκρι και οι αποχρώσεις του ως buffer φέρνει πάντα κάποια αυτοσυγκράτηση στο εσωτερικό του δωματίου., «λειαίνει τις γωνίες» και ειρηνεύει.

Εσωτερικό σαλονιού

Δίπλα στο σαλόνι βρίσκεται η τραπεζαρία, η οποία συγχωνεύεται στον χώρο της κουζίνας. Η ομάδα φαγητού από διάσημους σχεδιαστές γίνεται ήδη κλασικό για μοντέρνα ευρωπαϊκά και αμερικανικά σπίτια. Ένα ευρύχωρο τραπέζι φαγητού με χιονάτη οβάλ κορυφή και άνετες πλαστικές καρέκλες με ξύλινα πόδια έκαναν μια απίστευτα αρμονική και πρακτική ένωση. Η τραπεζαρία τονίζεται όχι μόνο από τον ατομικό φωτισμό με τη μορφή κρεμαστών λαμπτήρων, αλλά και από ένα πολύχρωμο χαλί που μπορεί να συμβολίζει ελεύθερα το σκανδιναβικό στυλ σε ένα μοντέρνο σπίτι.

Τραπεζαρία

Το δωμάτιο έχει ένα πολύπλοκο τραπεζοειδές σχήμα, το οποίο, φυσικά, επηρεάζει όχι μόνο την επιλογή της διάταξης επίπλων, αλλά τελειώνει επίσης για να δημιουργήσει μια αρμονική ατμόσφαιρα, χωρίς να επιστήσω την προσοχή στην περίπλοκη αρχιτεκτονική του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ένα λευκό φόντο είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, όχι μόνο λόγω της ικανότητάς του να επεκτείνει οπτικά τον χώρο, αλλά και λόγω των ιδιοτήτων του να κρύβει (ή να μην εστιάζει) τα πολύπλοκα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δωματίου..

Η αρχική αρχιτεκτονική του κτιρίου

Η κουζίνα και η τραπεζαρία έχουν αρκετό χρήσιμο χώρο για να φιλοξενήσουν αρκετά συστήματα αποθήκευσης, επιφάνειες εργασίας και συσκευές. Αλλά ακόμη και σε αυτήν τη ζώνη, το σχήμα του δωματίου δεν μπορεί να ονομαστεί «σωστός» – κάθε είδους λοξότμηση και προεξοχές κάνουν τις δικές τους προσαρμογές στο σχηματισμό του σετ επίπλων. Η γωνιακή διάταξη των ντουλαπιών κουζίνας με τη θέση του ανώτερου επιπέδου μόνο στη μία πλευρά έχει γίνει η καλύτερη επιλογή για τη διευθέτηση ενός πρακτικού, εργονομικού και οπτικά ελκυστικού λειτουργικού τμήματος του σπιτιού.

Χώρος κουζίνας

Εδώ, στον πρώτο όροφο, υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο με όμορφο τοξωτό παράθυρο και ασυνήθιστο σχήμα του ίδιου του δωματίου. Μόνο η διακόσμηση του λευκού τοίχου ήταν σε θέση να παρουσιάσει επαρκώς όλες τις αποχρώσεις του αρχικού κτιρίου. Ο χώρος του υπνοδωματίου είναι μικρός, αλλά ήταν αρκετός για να εξοπλίσει όχι μόνο ένα υπνοδωμάτιο, αλλά και ένα εντυπωσιακό σύστημα αποθήκευσης με τη μορφή συρόμενης ντουλάπας με καθρέφτες πόρτες, που στερούν οπτικά τα όρια του δωματίου, αυξάνοντας τον μικρό χώρο.

Υπνοδωμάτιο στο ισόγειο

Σε λευκό φόντο, η διακόσμηση του τοίχου φαίνεται ιδιαίτερα εκφραστική. Σε ένα σουηδικό σπίτι, η διακόσμηση έχει μια ξεχωριστή θέση – πρωτότυπα έργα τέχνης, φωτογραφίες και αφίσες pop art όχι μόνο διακοσμούν τα δωμάτια, αλλά φέρνουν μια εντελώς διαφορετική αισθητική στο εσωτερικό των χώρων..

Διακόσμηση τοίχου - ένα αποκορύφωμα του σχεδιασμού

Αλλά όχι μόνο η διακόσμηση τοίχου έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του εσωτερικού ολόκληρου του σπιτιού. Τα ζωντανά φυτά βρίσκονται κυριολεκτικά σε όλα τα δωμάτια ενός σουηδικού σπιτιού και αυτό δείχνει όχι μόνο την αγάπη για τη φύση, αλλά και την τήρηση των παραδόσεων του σκανδιναβικού στυλ σχεδιασμού χώρου.

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Ο αρχικός σχεδιασμός του τοξωτού παραθύρου κάνει το σχέδιο ολόκληρου του δωματίου μοναδικό. Τα σουηδικά διαμερίσματα ανήκουν στον τύπο των σχεδίων σχεδιασμού όταν σύνθετα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά γίνονται το αποκορύφωμα του κτιρίου, το οποίο ονομάζεται «το κεράσι στην τούρτα».

Ασυνήθιστο τοξωτό παράθυρο

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο, σχεδιασμένο για ένα άτομο, καταλαμβάνει ένα ακόμη μικρότερο δωμάτιο. Η πολύ μεγάλη λοξότμηση της οροφής αφήνει ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα στον τρόπο τακτοποίησης επίπλων σε αυτό το δωμάτιο για ύπνο και ξεκούραση. Αλλά ταυτόχρονα, ο χώρος φαίνεται πολύ άνετος – όχι μόνο ένας χώρος ύπνου, αλλά όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για άνετη τοποθέτηση έχουν βρει τη θέση τους σε αυτό το δωμάτιο..

Υπνοδωμάτιο με πολύπλοκη γεωμετρία

Ένας χώρος εργασίας τοποθετήθηκε κοντά στο αρχικό τοξωτό παράθυρο. Ένα γραφείο γραφής με λακωνικό σχεδιασμό, μια άνετη καρέκλα με πλάτη και ένα ζευγάρι ανοιχτά ράφια – τι άλλο χρειάζεται για να οργανώσετε ένα μίνι γραφείο?

Χώρος εργασίας δίπλα στο παράθυρο

Δεν απέχει πολύ από τα υπνοδωμάτια το μπάνιο, διακοσμημένο με μεγάλη αυθεντικότητα. Εάν η χρήση ασπρόμαυρων συνδυασμών χρωμάτων, η χρήση κεραμικής διακόσμησης και τοίχου από τούβλα ως έμφαση στο ίδιο δωμάτιο, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε, τότε η παρατήρηση μιας μεγάλης καμηλοπάρδαλης στο μπάνιο ως διακοσμητικό στοιχείο είναι τουλάχιστον απροσδόκητος.

Εσωτερικό μπάνιου

Με τη βοήθεια ενός διαμερίσματος από γυάλινα τεμάχια, το βοηθητικό δωμάτιο χωρίζεται σε μια ζώνη για πρωινές διαδικασίες νερού με νεροχύτη και πλυντήριο ρούχων και ένα τμήμα βραδινών αποχρώσεων με ενσωματωμένη μπανιέρα επενδεδυμένη με τετράγωνα πλακάκια.

Αντίθετοι συνδυασμοί στη διακόσμηση του μπάνιου

Από τον πρώτο όροφο του σουηδικού διαμερίσματος, ανεβαίνουμε μια ξύλινη σκάλα στην ανώτερη βαθμίδα, όπου είναι διαμορφωμένο ένα δωμάτιο, το οποίο είναι ένα σταυρό ανάμεσα σε μια βιβλιοθήκη, ένα μέρος για ξεκούραση και ανάγνωση, και έναν φωτεινό χώρο για οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Σκάλα στο ανώτερο επίπεδο

Πολύ συχνά, οι πιο απλές λύσεις για επίπλωση σπιτιού είναι οι πιο αποτελεσματικές, πρακτικές και όμορφες. Για παράδειγμα, ανοιχτά ράφια για την αποθήκευση βιβλίων, ειδών γραφείου και άλλα μικροπράγματα. Τι θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο; Εν τω μεταξύ, ολόκληρος ο τοίχος, διακοσμημένος με τη βοήθεια τέτοιων συστημάτων αποθήκευσης σε λευκό χιόνι, φαίνεται φρέσκος, ελαφρύς και μοντέρνος..

Παραδοσιακά συστήματα αποθήκευσης

Η ανώτερη βαθμίδα είναι το βασίλειο της ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής κατοικιών. Εδώ, οι οροφές είναι θολωτές, με καμπυλότητες και ασύμμετρες στήλες και δοκοί δαπέδου είναι διατεταγμένες με πρωτότυπο τρόπο..

Ασυνήθιστα σχήματα και γραμμές

Ο χώρος για χαλάρωση και ανάγνωση, περιφραγμένος και από τις δύο πλευρές με δίχτυ, είναι μια αίθουσα αναψυχής, παρόμοια με ένα ανατολίτικο μπουντουάρ, αλλά σε μοντέρνα ερμηνεία. Σε ένα τόσο ζεστό και φωτεινό δωμάτιο, οι ιδιοκτήτες είναι σίγουρο ότι θα είναι ευχαριστημένοι, γιατί κάθε έπιπλο ή διακόσμηση φέρνει τη δική του νότα ζεστασιάς και χαλάρωσης στο σπίτι στην ατμόσφαιρα.

Ο αρχικός σχεδιασμός του δωματίου κάτω από τη στέγη