Στυλ υψηλής τεχνολογίας στο παράδειγμα ενός ιδιωτικού σπιτιού στην Ιαπωνία

Όχι πολύ καιρό πριν, το στυλ υψηλής τεχνολογίας ήταν μια νέα τάση στο σχεδιασμό κατοικιών. Το αστικό στυλ, που χρησιμοποιείται κυρίως στην αρχιτεκτονική, προσελκύει τους πρακτικούς ιδιοκτήτες σπιτιού που σέβονται την υψηλή τεχνολογία και είναι δύσπιστοι «καλλωπισμός» δικό μου σπίτι. Σήμερα, η τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας δεν μπορεί πλέον να ονομαστεί μέρος του μοντέρνου στυλ, αλλά, όπως καμία άλλη, πληροί την έννοια των τελευταίων τάσεων στο σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης:

  • μέγιστη πρακτικότητα και λειτουργικότητα όλων των εσωτερικών στοιχείων.
  • απλά σχήματα και γραμμές.
  • τη χρήση νέων προϊόντων στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογιών ·
  • λακωνικά χρώματα
  • η χρήση του παιχνιδιού του φωτός λόγω ανακλαστικών επιφανειών, ενσωματωμένου οπίσθιου φωτισμού ·
  • η χρήση ενσωματωμένων επίπλων, που εξοικονομεί χρήσιμο χώρο, αλλά ταυτόχρονα δεν φαίνεται μαζική, καταθλιπτική.
  • ελάχιστη διακόσμηση που δεν θα αποσπά την προσοχή από την κύρια ιδέα της διακόσμησης των χώρων.

Στυλ υψηλής τεχνολογίας σε ιαπωνικό σπίτι

Τα ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια με ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων, ωστόσο, εμφανίζονται με έναν απίστευτα άνετο και άνετο τρόπο. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να πιστεύουν ότι η ερμηνεία του στυλ υψηλής τεχνολογίας στη σύγχρονη κατοικία είναι πιο κατάλληλη για νέους που παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις. Αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τα αστικά κίνητρα του σχεδιασμού του χώρου με στοιχεία ενός ζεστού, ζεστού και τέτοιου οικιακού περιβάλλοντος. Οι απλές λύσεις είναι συχνά οι πιο βολικές.

Διακόσμηση σαλονιού σε ανοιχτά χρώματα

Ένα από τα κύρια στοιχεία ενός εσωτερικού χώρου υψηλής τεχνολογίας είναι ο φωτισμός. Για την αφθονία του ηλιακού φωτός, είναι απαραίτητο να έχετε μεγάλα πανοραμικά παράθυρα, τα οποία όχι μόνο παρέχουν υψηλό επίπεδο φωτισμού κατά τις ώρες της ημέρας, αλλά και δημιουργούν μια οπτική επέκταση του χώρου. Για σκοτεινούς καιρούς, παρέχεται σύστημα οπίσθιου φωτισμού, ενσωματωμένο σε διαφορετικά επίπεδα. Οι συσκευές φωτισμού βρίσκονται όχι μόνο στην οροφή, φωτίζουν έπιπλα, συγκεκριμένες ζώνες, τμήματα δωματίων με διαφορετικά λειτουργικά φορτία.

Χώρος και φως στο σύγχρονο χώρο

Όσον αφορά την επιλογή μιας παλέτας χρωμάτων, το στυλ υψηλής τεχνολογίας δεν μπορεί να καυχηθεί για μια ποικιλία πολύχρωμων λύσεων. Τα κύρια χρώματα της στιλιστικής είναι το λευκό, όλες οι αποχρώσεις του γκρι, του μαύρου, λιγότερο συχνά του καφέ. Χαλύβδινες, χρώμιο και ασημί επιφάνειες, γυαλιστερά και αντανακλαστικά φινιρίσματα που δημιουργούν αυθεντικές ψευδαισθήσεις αποτελούν μέρος μιας ειδικής προσέγγισης στο σχεδιασμό του χώρου διαβίωσης. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τέτοιες λύσεις χρώματος και υφής σε ένα μοντέρνο δωμάτιο. Και όμως, για το εσωτερικό του σπιτιού, θα ήθελα να εισαγάγω ένα ενεργό χρωματικό στοιχείο, μια προφορά που θα προσελκύσει την προσοχή, θα εστιάσει το βλέμμα. Ένα τέτοιο εσωτερικό στοιχείο μπορεί να είναι έπιπλα – καναπές ή πολυθρόνα. Το ζωντανό χαλί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας αντίθεσης με αντίθεση.

Μια φωτεινή προφορά στο σχεδιασμό του καθιστικού

Η χρήση συνδυασμών αντίθεσης είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του στυλ. «υψηλής τεχνολογίας». Και δεν μιλάμε μόνο για έγχρωμες λύσεις, για παράδειγμα, τη χρήση σκούρων εσωτερικών στοιχείων σε ανοιχτόχρωμο φόντο, αλλά και τον συνδυασμό λείων και υφών επιφανειών, τη χρήση ματ και γυαλιστερών επιφανειών σε ένα χώρο. Τέτοιες τεχνικές σχεδίασης βοηθούν στη δημιουργία μιας ποικιλίας χρωμάτων και υφών, χωρίς να αποκλίνουν από την κύρια ιδέα της διακόσμησης ενός χώρου διαβίωσης, χωρίς να κάνουν αιχμηρές επιθέσεις που μπορούν να κλονίσουν την αρμονία του τεχνολογικού σχεδιασμού..

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί στυλ

Στο χώρο της κουζίνας, όπως πουθενά αλλού, το στυλ υψηλής τεχνολογίας μπορεί «αφή» νιώθετε άνετα – είναι αυτό το λειτουργικά φορτωμένο δωμάτιο που χρειάζεται σύγχρονες τεχνολογίες που αντικατοπτρίζονται στις οικιακές συσκευές, σε ένα απλό αλλά σχεδόν στείρο περιβάλλον, σε λακωνικές λύσεις για τη σύνθεση επίπλων και αξεσουάρ για την κουζίνα. Οι ελαφριές, απολύτως λείες, γυαλιστερές επιφάνειες των προσόψεων της κουζίνας, αφενός, παρέχουν τον μέγιστο δυνατό αριθμό συστημάτων αποθήκευσης και αφετέρου, δεν φαίνονται μαζικές, μονολιθικές, δημιουργώντας μια οπτική επέκταση του χώρου.

Μοντέρνος και τεχνολογικός χώρος κουζίνας

Η τραπεζαρία δεν είναι απλά ένα σκοτεινό σημείο σε αντίθεση, αλλά γίνεται το κεντρικό κέντρο ενός φωτεινού δωματίου που προσελκύει τα βλέμματα και συντονίζει τη θέση των υπολοίπων εσωτερικών αντικειμένων. Απλές και λακωνικές φόρμες χρησιμοποιούνται για την οργάνωση του χώρου για γεύματα, αποτίοντας φόρο τιμής στην εργονομία και την άνεση. Πρακτικά, αλλά ταυτόχρονα στερεά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της ομάδας φαγητού, σε εμφάνιση, δείχνουν την ανθεκτικότητα, τη δύναμη και την ευκολία χρήσης των ειδών επίπλων..

Ομάδα φαγητού σε σκούρα χρώματα ως προφορά

Για τη διακόσμηση ωφελιμιστικών χώρων, όπως μπάνια, το στυλ υψηλής τεχνολογίας ταιριάζει απίστευτα αρμονικά. Στην αίθουσα επεξεργασίας νερού, οι επιφάνειες χρωμίου, οι καθρέφτες, το γυαλί και η γυαλάδα φαίνονται περισσότερο από κατάλληλες. Ο ενσωματωμένος φωτισμός, οι πρωτότυπες συσκευές φωτισμού είναι απλώς απαραίτητες σε ένα δωμάτιο όπου είναι τόσο σημαντικό για εμάς να νιώθουμε φρεσκάδα, καθαριότητα και ακόμη και στειρότητα.

Εσωτερικό μπάνιου

Ακόμα και όταν οργανώνετε την ατμόσφαιρα σε μια ανοιχτή βεράντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στιλιστικά κίνητρα. «υψηλής τεχνολογίας». Φυσικά, στον καθαρό αέρα, η ίδια η φύση θα είναι ένα βασικό στοιχείο σχεδιασμού και όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι σχεδιαστές πρέπει να κάνουν είναι να δημιουργήσουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για ξεκούραση και χαλάρωση – απλά έπιπλα κήπου με μαλακά μαξιλάρια, άνετο τραπέζι και φωτισμός σύστημα για τη σκοτεινή ώρα της ημέρας, δεν θα απαιτήσει μεγάλους πόρους δαπανών.

Διακόσμηση εξωτερικής βεράντας