Ζώνη σαλόνι

Προκειμένου το σπίτι μας να είναι άνετο και λειτουργικό, υπάρχει μια τέτοια τεχνική σχεδιασμού όπως η χωροθέτηση του δωματίου. Χωρίζοντας το δωμάτιο με αυτόν τον τρόπο σε ξεχωριστές ζώνες, κερδίζουμε πολλά πλεονεκτήματα τόσο από την πρακτική όσο και από την αισθητική πλευρά. Ειδικά εάν η περιοχή του δωματίου είναι μικρή – η ορθολογική χρήση του χώρου είναι εξαιρετικά σημαντική και κάθε κερδισμένο τετραγωνικό μέτρο έχει σημασία. Και αν το διαμέρισμα είναι πολύκλινο, σε αυτή την περίπτωση, το σαλόνι θα πρέπει να μοιάζει με έναν δυναμικό χώρο, επειδή σε αυτό τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται για επικοινωνία, δέχονται επισκέπτες και γιορτάζουν διάφορες γιορτές, γιορτές, ακόμη και συμπόσια..

Πώς είναι η χωροθέτηση χώρων

Σαλόνι και υπνοδωμάτια Ζώνη φωτογραφιών καθιστικού Ζώνη σαλόνι Φωτογραφία διαμερίσματος στούντιο Παραδείγματα χωροθέτησης ενός δωματίου επισκεπτών Ζώνη αίθουσας Ζώνη σαλόνι Υπνοδωμάτιο σαλόνι Συνδυασμένο σαλόνι με υπνοδωμάτιο Υπνοδωμάτιο + χωρισμός σαλόνι Σαλόνι και κουζίνα Κουζίνα σαλονιού Φωτογραφία σαλονιού κουζίνας Ζώνη σαλόνι κουζίνας Ζώνη δωματίου Ζώνη φωτογραφιών Ζώνη διαμερισμάτων Φωτογραφία ζώνης διαμερίσματος Ζώνη δωματίων επισκεπτών Φωτογραφία ζώνης δωματίου επισκεπτών Συνδυασμένο σαλόνι κουζίνας Σαλόνι και παιδικός σταθμός Φυτώριο στο σαλόνι Φυτώριο στο σαλόνι φωτογραφία Παιδικό δωμάτιο + σαλόνι Παιδικό δωμάτιο + φωτογραφία σαλονιού Ζώνη παιδικού καθιστικού Συνδυασμένο σαλόνι για παιδιά Ζώνη σαλόνι στη φωτογραφία Ζώνη παιδικού δωματίου και καθιστικού

Αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε και να ζυγίσετε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, tk. η ζώνη δεν περιλαμβάνει μόνο αναδιάταξη επίπλων και αντικειμένων στο δωμάτιο. Δεν συνιστάται να το χωρίσετε σε περισσότερες από δύο ή τέσσερις ζώνες και δεν συνιστάται καθόλου για να αποφύγετε μια χαοτική συσσώρευση αντικειμένων, που σε καμία περίπτωση δεν θα του προσφέρουν άνεση και άνεση. Κατ ‘αρχήν, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, οι χώροι μπορούν να συνδυαστούν, το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι λειτουργίες των τμημάτων του δωματίου δεν έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους..

Κατά τη διαμόρφωση ζωνών σε ένα σαλόνι, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις και τα γούστα όλων των μελών της οικογένειας, tk. σε αντίθεση με το όνομα, το σαλόνι σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα δεν προορίζεται τόσο για τους επισκέπτες όσο για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Συνήθως η χωροθέτηση έχει έναν αριθμό συγκεκριμένων σκοπών:

  • χωρίζοντας το δωμάτιο σε ζώνες διαφορετικού σκοπού, για παράδειγμα, ξεκούραση από την τραπεζαρία.
  • διαίρεση του δωματίου σε χώρους γενικής και προσωπικής φύσης, για παράδειγμα, φυτώριο από το υπόλοιπο σαλόνι ·
  • να παρέχει ένα πιο αισθητικά ελκυστικό εσωτερικό σαλόνι, για παράδειγμα, να αυξήσει οπτικά έναν μικρό χώρο ή αντίστροφα, να μειώσει εάν το δωμάτιο φαίνεται πολύ μεγάλο

Μέθοδοι χωροθέτησης σαλόνι

Με τη βοήθεια διαφορετικών φωτιστικών και σχεδίων, υπάρχουν διάφοροι τρόποι χωρισμού ενός σαλόνι:

με τη βοήθεια επίπλων – για παράδειγμα, η χρήση ενός μετρητή ράβδων είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος χωροθέτησης ενός δωματίου, μπορείτε επίσης να ζωνώνετε χρησιμοποιώντας έναν κανονικό καναπέ που βρίσκεται στο δωμάτιο, ή ακόμα καλύτερα αν δεν είναι καναπές, αλλά, για παράδειγμα , ένα στενό επίπεδο ενυδρείο ή ράφι από γυψοσανίδα – η εμφάνιση του δωματίου θα είναι πιο ελκυστική και αισθητική.

Ζώνη καθιστικού με έπιπλα

με τη βοήθεια συρόμενων θυρών – χρησιμοποιώντας ελαφριές πόρτες όπως συρόμενες ντουλάπες κάτω από το ταβάνι, μπορείτε να επιτύχετε μια αρκετά κομψή χωροθέτηση του δωματίου, ειδικά όταν διαχωρίζετε μια μικρή περιοχή στο τέλος του δωματίου, το περιεχόμενο του οποίου είναι ανεπιθύμητο να εμφανίζεται σε ξένους – σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε αδιαφανείς πόρτες, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι καμβάδες με γυαλί ή από διαφανές ριζόχαρτο, παρόμοιο με το ιαπωνικό σότζι, θα φαίνονται πιο συμφέρουσες.

με τη βοήθεια ψευδών χωρισμάτων – αυτή η μέθοδος ζωνών δανείζεται από το στυλ της σοφίτας, όπου δημιουργούνται διαμερίσματα στούντιο για συγγραφείς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άλλες δημιουργικές προσωπικότητες, μια οθόνη μπορεί να χρησιμεύσει ως διαμέρισμα, επιπλέον, μπορεί να είναι συμπαγής ή περιέχουν πολλούς καμβάδες, και επίσης, από γυαλί βαμμένο κάτω από βιτρό.

με τη βοήθεια καμάρων – αντιπροσωπεύει μια κλασική κομψή τεχνική για τη χωροθέτηση ενός δωματίου, τα τοξωτά ανοίγματα μπορούν να είναι ίσια ή τοξωτά, αλλά το ύφος των καμάρων πρέπει σίγουρα να είναι σε αρμονία με το γενικό σχέδιο του δωματίου.

Ζώνη σαλόνι με καμάρες

με τη βοήθεια της οροφής – χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά κατά τη διακόσμηση της οροφής, έτσι, μπορείτε να χωρίσετε το σαλόνι αλλάζοντας το χρώμα, επιπλέον, αν κρεμάσετε ημικυκλικά πλαίσια γυψοσανίδας, τότε η γωνία του διαμερίσματος εξομαλύνεται και δωμάτια με τέτοια χωροθέτηση χωρίζονται το ένα από το άλλο εύκολα και χωρίς βάρος.

Ζώνη σαλόνι με οροφή

με τη βοήθεια διακοσμητικών δομών – αντιπροσωπεύει μια τεχνική που απαιτεί επαρκή χώρο στο πάτωμα, ωστόσο, αυτή η μέθοδος χωροθέτησης είναι πολύ πιο αισθητική και ευκολότερη από τη χρήση ενός κενού τοίχου, καθώς και μπορείτε να ενσωματώσετε έναν φωτισμό, μια θέση, ένα ράφι από γυαλί ή γυψοσανίδα , και ακόμη και ενυδρείο ή τζάκι σε τέτοιες κατασκευές.

με τη βοήθεια βάθρων – αυτή η επιλογή για τη χωροθέτηση ενός καθιστικού είναι ιδανική για μια οικογένεια που βρίσκει πολλά σημεία επαφής, επειδή, για παράδειγμα, ένας χώρος ύπνου δεν κρύβεται από τα αδιάκριτα μάτια, παρεμπιπτόντως, ένας τέτοιος χωρισμός έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τα στενά διαμερίσματα λόγω του γεγονότος ότι το βάθρο μπορεί να αντικαταστήσει μια ογκώδη ντουλάπα για την αποθήκευση αντικειμένων, το κύριο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι κατά τον υπολογισμό του ύψους του βάθρου, θα πρέπει να φανταστεί κανείς πόσο βολικό και άνετο θα είναι να μετακινηθείτε εκεί αφού τοποθετηθούν όλα τα έπιπλα στις θέσεις του.

Ζώνη σαλόνι με βάθρα

χρησιμοποιώντας κουρτίνες – μια καλή επιλογή για το σχεδιασμό ενός συνδυασμένου καθιστικού, οι κουρτίνες είναι ελαφριές και χωρίς βάρος, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να κρυφτούν, επιπλέον, αυτή η μέθοδος ζωνών είναι η φθηνότερη και απλούστερη, θυμίζει φοιτητικά χρόνια, όταν ο κοιτώνας χωριζόταν με μια κουρτίνα.

Ζώνη σαλόνι με κουρτίνες

χρήση ταπετσαρίας – αυτή η μέθοδος είναι βολική διότι χωρίζει σαφώς το χώρο σε ζώνες χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση πρόσθετων δομών, συνήθως χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι – οριζόντια ζώνη με ταπετσαρία, στην οποία το κάτω μέρος του τοίχου επικολλάται σε πιο σκούρο χρώμα , και το πάνω μέρος σε πιο ανοιχτό χρώμα (εάν χρησιμοποιείτε οριζόντιες λωρίδες, οπτικά ο χώρος διευρύνεται και το κάθετο στολίδι θα προσθέσει επίσης ύψη σε αυτό), η δεύτερη μέθοδος – συνδυάζοντας ταπετσαρίες διαφορετικών χρωμάτων – χρησιμοποιείται για ξεχωριστό τοίχο ή από την πλευρά του, για να επισημάνετε οπτικά το χώρο, για παράδειγμα, συχνά συνδυάζεται ταπετσαρία για επικόλληση μιας θέσης στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τραπέζι και να πάρετε μια περιοχή για ένα γραφείο.

Ζώνη καθιστικού με ταπετσαρία

με τη βοήθεια χαλιών – ακόμη και αν τοποθετήσετε το μικρότερο χαλί, μπορείτε, έτσι, όχι μόνο να κάνετε μια οπτική προφορά, να διακοσμήσετε και «θέρμανση» το εσωτερικό είναι μια παρόμοια μόνωση δαπέδου, αλλά και για να βρείτε στο πρόσωπό του ένα εξαιρετικό εργαλείο ζωνών.

Ζώνη σαλόνι με χαλιά

χρησιμοποιώντας καλύμματα δαπέδου – χρησιμοποιώντας διαφορετικά καλύμματα, για παράδειγμα, για ένα δωμάτιο και μια κουζίνα, υπάρχει ένας οπτικός διαχωρισμός μιας περιοχής από την άλλη, ειδικά εάν τα καλύμματα έχουν αντίθετα χρώματα ή ακόμα καλύτερα, διαφορετικά υλικά, για παράδειγμα, εάν το πάτωμα της κύριας περιοχής καλύπτεται, για παράδειγμα, με laminate και ο χώρος της κουζίνας είναι κατασκευασμένος με διακοσμητικά κεραμικά πλακίδια.

Ζώνη καθιστικού με δάπεδο

με τη βοήθεια φωτισμού – εδώ δεν πρέπει να φοβάστε πειράματα, χρησιμοποιώντας διαφορετικό φωτισμό, για παράδειγμα, με λαμπτήρες κατεύθυνσης και λωρίδες διόδου, επειδή η επίτευξη ενός μεμονωμένου καλλιτεχνικού εφέ εξαρτάται από τη φύση της κατεύθυνσης του φωτισμού και τη χρήση λαμπτήρων διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων, και το φως μπορεί να κατευθυνθεί τόσο άμεσα όσο και διαγώνια – είναι η διαφορετική κατεύθυνση της φωτεινής ροής που δημιουργεί ξεχωριστές λειτουργικές ζώνες με ένα συγκεκριμένο περιβάλλον

όταν ζώνετε το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, ντουλάπες ή ράφια χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, επίσης μια καλή τεχνική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βάθρο στην περιοχή του υπνοδωματίου – σε αυτή την περίπτωση, το τμήμα του δωματίου όπου βρίσκεται το κρεβάτι ανεβαίνει, και λόγω αυτού υψόμετρο χωρίζεται από το σαλόνι, επίσης, ο χώρος ύπνου μπορεί να διαχωριστεί χρησιμοποιώντας κουρτίνες ή να χρησιμοποιήσει έπιπλα μετατροπής.

Ζώνη καθιστικού με φωτισμό

όταν χωρίζετε το σαλόνι και την τραπεζαρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πάγκο μπαρ για να διαχωρίσετε ταπετσαρισμένα έπιπλα και ένα τραπέζι, μπορεί επίσης να είναι ταπετσαρία που έχει διαφορετικό χρώμα ή μοτίβο σε αυτούς τους δύο χώρους του δωματίου, επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά επενδύσεις δαπέδου ή διαφορετικός φωτισμός.

κατά την τοποθέτηση ζωνών σε σαλόνι και παιδικό σταθμό, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η χρήση ελαφρών ραφιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση παιδικών παιχνιδιών. Μπορείτε επίσης να ζωνώνετε με κουρτίνες από τούλι ή χρησιμοποιώντας την ίδια ταπετσαρία διαφορετικών αλλά αρμονικών χρωμάτων.

Ζώνη με ράφια

κατά τη διαμόρφωση ζωνών στο σαλόνι και το γραφείο, χρησιμοποιούνται συχνά γυάλινα, ξύλινα ή μεταλλικά χωρίσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για την αποθήκευση όλων των ειδών απαραίτητων αντικειμένων, όπως βιβλία, περιοδικά ή φωτογραφίες, ή μπορείτε απλά να τα διακοσμήσετε με λουλούδια.

Γυάλινα χωρίσματα

κατά την τοποθέτηση ζωνών στο σαλόνι και το διάδρομο, ο καλύτερος τρόπος θα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψεύτικο διαμέρισμα ή καμάρα, το οποίο θα συμβάλει επίσης στην οπτική αύξηση του ύψους του δωματίου.

Σαλόνι-διάδρομος

Ας αναλύσουμε ξεχωριστά τις υπάρχουσες επιλογές διαίρεσης των χώρων:

Αποχρώσεις που επίσης δεν πρέπει να ξεχαστούν

Εάν δύο δωμάτια είναι εντελώς αντίθετα ως προς τη λειτουργικότητα, συνιστάται να εγκαταλείψετε εντελώς τη χρήση του παραδοσιακού εναέριου φωτισμού, επειδή πρώτον, σε κάθε περίπτωση, ο πολυέλαιος θα βρίσκεται μόνο σε μία από τις ζώνες και, δεύτερον, το έντονο φως μπορεί να επηρεάσει, για παράδειγμα, αυτόν που πήγε για ύπνο. Από αυτή την άποψη, η καλύτερη επιλογή φωτισμού θα είναι ξεχωριστή για κάθε ζώνη, χρησιμοποιώντας διάφορες απλίκες, φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια φωτιστικά για αυτό..

Εάν ένα μικρό σαλόνι είναι ζωνοποιημένο, θα πρέπει να αποφύγετε τη δεξίωση με διαφορετικά τελειώματα δαπέδου, γιατί ένα φόντο ενός ορόφου θα αυξήσει οπτικά την επιφάνεια του δωματίου. Είναι επίσης καλύτερο να αποφύγετε κάθε είδους έντονες αντιθέσεις. οποιαδήποτε αντίθεση αντίθεση κρύβει ξανά το χώρο ενός ήδη μικρού δωματίου. Μεγάλα ή φωτεινά σχέδια στους τοίχους που μπορούν να ισοπεδώσουν το δωμάτιο είναι επίσης ανεπιθύμητα. Η ελαφριά μονόχρωμη ταπετσαρία ή το χρώμα, αντίθετα, θα κάνει το δωμάτιο φωτεινό και ευρύχωρο. Επίσης για ένα μικρό δωμάτιο, το πιο δημοφιλές είναι να ανεβάσετε το επίπεδο του δαπέδου, αλλά μόνο χωρίς να αλλάξετε την επίστρωση, τις οροφές πολλαπλών επιπέδων και τον φωτισμό σημείων.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα πολλαπλών επιπέδων στο οποίο τα επίπεδα της οροφής και του δαπέδου αλλάζουν ταυτόχρονα, μπορείτε επίσης να επιτύχετε διαχωρισμό του χώρου. Οι μεταβάσεις επιπέδου κατασκευάζονται στην οροφή, ενώ μια εξέδρα ύψους έως 70 cm κατασκευάζεται στο πάτωμα, για παράδειγμα, σε σχέση με το σαλόνι – το βάθρο θα διαχωρίσει υπέροχα τον χώρο υποδοχής από τον χώρο εργασίας..

Η μέθοδος μικτής χωροθέτησης περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές για τη λειτουργική διαίρεση του χώρου. Το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χρωματική κωδικοποίηση των ορίων διαφορετικών ζωνών και διαχωρισμό πολλαπλών επιπέδων – στην περίπτωση αυτή, επιτυγχάνεται εξαιρετική αντίθεση των δύο ζωνών.

Ποια επιλογή να επιλέξετε ειδικά για τη χωροθέτηση του καθιστικού – όλα εξαρτώνται από το ίδιο το δωμάτιο, τις διαστάσεις του και επίσης από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Και, φυσικά, πρώτα πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να προσπαθήσετε να φανταστείτε το σαλόνι που θέλετε να δείτε μετά τη μεταμόρφωση όσο το δυνατόν σαφέστερα..