Μπλε σαλόνι: ένας αρμονικός συνδυασμός λεπτών χρωμάτων στο εσωτερικό

Οι υποστηρικτές των κλασικών λύσεων στον εσωτερικό σχεδιασμό δίνουν συχνότερα προσοχή στα σιωπηρά χρώματα στο σχεδιασμό του καθιστικού. Αξίζει να επιλέξετε ευαίσθητα χρώματα που μπορούν να διακοσμήσουν το δωμάτιο και να το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Δείτε πώς να σχεδιάσετε ένα μπλε σαλόνι με λύσεις που θα λειτουργήσουν στο σπίτι σας.

Μοντέρνο σαλόνι σε μπλε τόνους

Πολύχρωμοι τοίχοι ή όμορφα έπιπλα σε ελκυστικά χρώματα είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα ενδιαφέρον εσωτερικό. Οι λάτρεις τέτοιων λύσεων μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία αποχρώσεων που μπορούν να προσαρμοστούν όχι μόνο στις ατομικές προσδοκίες, αλλά και σε συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές συνθήκες. Αν ονειρεύεστε ένα μπλε σαλόνι, τότε μπορείτε να επιλέξετε τόσο κομψό τιρκουάζ όσο και λεπτό παστέλ που θα ζωντανέψουν το διαμέρισμα. Ο μπλε τοίχος στο μοντέρνο σαλόνι ζωντανεύει το εσωτερικό και προσθέτει κομψότητα. Το μπλε ταιριάζει απόλυτα στη σκανδιναβική διάταξη.

Μπλε εσωτερικό ενός μικρού καθιστικού

Κατά τη διαρρύθμιση ενός καθιστικού σε μπλε χρώμα, αξίζει να λάβετε υπόψη ορισμένους περιορισμούς που σχετίζονται με συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές συνθήκες. Εάν το δωμάτιό σας δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του μπλε, οι οποίες όχι μόνο θα γίνουν η διακόσμηση ολόκληρου του εσωτερικού χώρου, αλλά και θα το κάνουν να επεκτείνει οπτικά το χώρο. Ωστόσο, εάν προτιμάτε τις πλούσιες αποχρώσεις και θέλετε να τις παρουσιάσετε στη διακόσμηση της αίθουσας, τότε μπορείτε να βάψετε ένα τοίχο τιρκουάζ. Στη συνέχεια, το εσωτερικό θα φαίνεται ενδιαφέρον και το σκούρο χρώμα δεν θα το χαλάσει..

Οι γαλάζιοι τοίχοι κάνουν το εσωτερικό να φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Ο τιρκουάζ τοίχος δεν κατακλύζει το μικρό σαλόνι, αλλά είναι μια υπέροχη διακόσμηση για το εσωτερικό. Όλα συμπληρώνονται με αξεσουάρ σε παρόμοιες αποχρώσεις.

Μπλε σαλόνι: φωτογραφίες από ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους

Για μεγαλύτερα δωμάτια, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά πιο σκούρες αποχρώσεις. Ένα κομψό ναυτικό μπλε που γίνεται γκρι, ιδανικό τόσο για μοντέρνες όσο και για κλασικές διασκευές. Φυσικά, δεν χρειάζεται να βάψετε όλους τους τοίχους μπλε, καθώς εδώ μπορεί να αποφασίσετε να βάψετε μόνο τη μία πλευρά του δωματίου με πιο σκούρο χρώμα. Το γκρι ή ουδέτερο λευκό ταιριάζει καλά με το βαθύ μπλε. Τα ξύλινα έπιπλα ή το δάπεδο από ανοιχτό ξύλο θα φαίνονται επίσης υπέροχα σε ένα ευρύχωρο σαλόνι..

Σε ένα μεγάλο σαλόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία σκούρες αποχρώσεις του μπλε. Ένας σκοτεινός τοίχος ζωντανεύει ένα μεγάλο μοντέρνο σαλόνι.

Μπλε ταπετσαρία στο σαλόνι

Το μπλε χρώμα στον τοίχο δεν είναι σαφώς ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα κομψό σαλόνι. Εάν θέλετε ένα δωμάτιο να φαίνεται κομψό και επιπλωμένο με γούστο, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρία που ταιριάζει τόσο με το ύφος της συγκεκριμένης διακόσμησης όσο και με το χρώμα που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό σχέδιο. Οι όμορφες ταπετσαρίες, φυσικά, μπορούν να συμπληρώσουν μια σύνθεση σε οποιοδήποτε στυλ. Αυτή η επιλογή λειτουργεί καλά, για παράδειγμα, σε αίθουσα ή αίγλη της Νέας Υόρκης.

Η μπλε ταπετσαρία είναι μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση του σαλονιού στο στυλ της Νέας Υόρκης, προσδίδουν στο εσωτερικό πρωτοτυπία.

Μπλε κουρτίνες στο σαλόνι και άλλες προσθήκες

Οι μονόχρωμοι εσωτερικοί χώροι δεν φαίνονται πάντα καλά. Ενώ το λευκό, το μπεζ ή το ανοιχτό γκρι μπορεί να αντιπροσωπεύει μονόχρωμο, ένα μπλε σαλόνι από το δάπεδο μέχρι την οροφή θα δημιουργήσει μια εκπληκτική εντύπωση. Εάν δεν θέλετε να βάψετε ή να επικολλήσετε τους τοίχους σε αυτό το χρώμα, τότε μπορείτε να επιλέξετε όμορφες κουρτίνες. Εξετάστε τα έπιπλα ως ένας άνετος καναπές ή ένα μεγάλο καθιστικό θα λειτουργήσει ιδιαίτερα καλά. Η επιλογή από μπλε είναι πραγματικά τεράστια, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει με το σχέδιο και τη συγκεκριμένη διαμόρφωση. Μπλε επικαλυμμένα έπιπλα συμπληρώνουν τη Νέα Υόρκη, μοντέρνο ή σκανδιναβικό στιλ. Εάν προσθέσετε κομψά μαξιλάρια, το όλο πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο..

Μοντέρνο σαλόνι: έπιπλα σε μπλε χρώμα

Τα πολύχρωμα έπιπλα είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ποικίλο και μοντέρνο εσωτερικό. Αξίζει να εξεταστεί το αρχικό και ευπροσάρμοστο χρώμα – μπλε. Εδώ είναι μερικές ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού όπου τα έπιπλα σε αυτό το χρώμα παίζουν σημαντικό ρόλο..

Ο συνδυασμός του κλασικού σχήματος των επίπλων και του πρωτότυπου παστέλ μπλε φαίνεται εκπληκτικά καλά. Εάν οι τοίχοι στο δωμάτιο έχουν το ίδιο χρώμα με τα έπιπλα, θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετικές αποχρώσεις έτσι ώστε τα μεμονωμένα στοιχεία του δωματίου να μην συγχωνευτούν. Καλύτερα να προτιμήσετε λευκό και φυσικό ξύλο.

Για ανοιχτό μπλε έπιπλα, είναι καλύτερο να επιλέξετε αξεσουάρ σε διαφορετικό παστέλ χρώμα, όπως ταπετσαρίες ανοιχτού μωβ..

Η μπλε ταπετσαρία λειτουργεί καλά αν σχεδιάζετε ένα πολύ μοντέρνο εσωτερικό σχέδιο που κυριαρχείται από γεωμετρικά σχήματα. Θα έχετε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα συνδυάζοντας μπλε έπιπλα με ταπετσαρία με τόνους του ίδιου χρώματος..

Σαλόνι σε μπλε χρώμα: επιτυχημένοι συνδυασμοί με άλλα χρώματα

Σε σύγκριση με το πορτοκαλί ή το κόκκινο, το μπλε στο σαλόνι είναι μια ασφαλής λύση. Είναι ένα παστέλ και χαλαρωτικό χρώμα που θυμίζει γαλάζιο ουρανό ή θάλασσα. Το χρώμα καταπρανει, αλλά ταυτόχρονα φέρνει φρεσκάδα και λίγο καλοκαιρινό, ζεστό κλίμα στο εσωτερικό. Δεν είναι εντυπωσιακό, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε με το μπλε, συνδυάζοντας με άλλα κατάλληλα χρώματα, χωρίς να φοβάστε ότι θα το παρακάνετε..

Γκρι-μπλε σαλόνι και άλλα φυσικά χρώματα

Τα φυσικά χρώματα επικρατούν στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, δηλαδή το γκρι, το λευκό και το μαύρο. Πρόκειται για μια συλλογή ουδέτερων χρωμάτων που δεν γίνεται ποτέ κουραστική. Το μπλε στο σαλόνι φαίνεται υπέροχο σε συνδυασμό με ανοιχτό γκρι, αλλά και σε αρμονία με το σκούρο γκρι.

Μπλε εσωτερικό με κίτρινα αξεσουάρ

Για όσους είναι πεπεισμένοι ότι το μπλε είναι τόσο βαρετό όσο το γκρι ή το λευκό, σκεφτείτε να το συνδυάσετε με το κίτρινο στο σαλόνι σας. Αυτή είναι μια πιο τολμηρή λύση που θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό σας. Ένα παράδειγμα επιτυχημένου συνδυασμού – μπλε και κίτρινο στο σαλόνι.

Μωβ ή πράσινο

Μια άλλη ασυνήθιστη λύση είναι το μπλε στο σαλόνι σε συνδυασμό με μοβ ή πράσινο. Στην αρχή, μπορεί να φαίνεται ότι τα χρώματα δεν ταιριάζουν. Ωστόσο, όταν ψάχνετε για έμπνευση, θα διαπιστώσετε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Πιστέψτε με, αυτός είναι ένας υπέροχος και πρωτότυπος συνδυασμός. Το μοβ δωμάτιο μπορεί να εξοπλιστεί με μπλε αξεσουάρ με τη μορφή διακοσμητικών μπουκαλιών, μαξιλαριών και μοτίβου. Το μπλε σε συνδυασμό με τα πράσινα φαίνεται επίσης υπέροχο..

Το μπλε είναι μια μοντέρνα επιλογή για ένα μοντέρνο σαλόνι, για να το δείτε, δείτε τη συλλογή φωτογραφιών παρακάτω..