Εσωτερικό σε χρυσό χρώμα

Ανά πάσα στιγμή, ο χρυσός αντιμετωπιζόταν ιδιαίτερα, επειδή από την αρχαιότητα συμβόλιζε έννοιες όπως ευημερία, πλούτο, πολυτέλεια, δύναμη. Χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση παλατιών και κάστρων, καθώς και βασιλικών θαλάμων. Ο χρυσός έχει μια απίστευτη μαγική ελκυστική δύναμη, η λάμψη του δεν παύει να μαγεύει μέχρι σήμερα. Σήμερα είναι και πάλι στην κορυφή της μόδας, η οποία χρησιμοποιείται από μοντέρνους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων..

Χρυσό σαλόνιΣαλόνι με χρυσό

Χρυσό εσωτερικό σημαίνει συμμόρφωση με μια σειρά κανόνων.

Εάν δημιουργείτε σε εσωτερικούς χώρους «χρυσό στυλιζαρισμα», πρέπει να τηρείτε ορισμένα συγκεκριμένα σημεία:

 • να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν γεμίζετε το εσωτερικό με μεγάλα τεράστια χρυσά έπιπλα, καθώς και πλακάκια και άλλα επιχρυσωμένα αντικείμενα, διαφορετικά ο οπτικός όγκος του δωματίου θα μειωθεί, επιπλέον, ο υπερκορεσμός με χρυσό μπορεί να προκαλέσει άγχος και ακόμη και να καταστείλει με το ισχυρό του ενέργεια;
 • τα χρυσά υφάσματα στο εσωτερικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν με λιγότερη προσοχή, ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αρμονικός συνδυασμός όλων των λεπτομερειών μεταξύ τους (ταπετσαρίες επίπλων με χρυσά νήματα, όλα τα είδη διακοσμητικών μαξιλαριών, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα με χρυσό κέντημα κ.λπ.) ?
 • σε ένα χρυσό εσωτερικό, η αίσθηση της αναλογίας είναι πιο σημαντική από ποτέ και σίγουρα πρέπει να τηρείτε ένα στυλ: είτε θα είναι ένα υπέροχο εσωτερικό παλατιού σε μπαρόκ ή ροκοκό στυλ, είτε ίσως Art Deco ή Oriental Arab style – όλα εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τα γούστα των ιδιοκτητών

 Στοιχεία επιχρύσωσης στο εσωτερικό του καθιστικούΧρυσά αξεσουάρ στο υπνοδωμάτιο

Πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση στυλ

Ένα χρυσό εσωτερικό έχει μια εξαιρετική έλξη εάν αυτή η σκιά υπάρχει μόνο σε αξεσουάρ, για παράδειγμα κηροπήγια, λάμπες, καθρέφτες ή κορνίζες, αλλά όχι σε μεγάλα εσωτερικά αντικείμενα. Ο χρυσός φαίνεται υπέροχος ως διακόσμηση επίπλων, για παράδειγμα, σε πολυτελή κρεβάτια με επιχρυσωμένα πόδια και πλάτες, σε κομψά ή τραπεζάκια με τη μορφή χρυσών λαβών – όλα αυτά προσφέρουν διακριτικά στο εσωτερικό μια πινελιά αριστοκρατίας και πλούτου.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μεγάλα έπιπλα με επιχρύσωση, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε μια σιωπηλή θαμπή απόχρωση παλαιωμένου χρώματος.

Εσωτερικό με μεγάλες, σιωπηλές χρυσές λεπτομέρειες

Οι έμπειροι σχεδιαστές μπορούν να εγγράψουν επιδέξια χρυσό χρώμα σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Ακριβώς ελαφρώς «παλιός» Οι σιωπηλές αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται σε αξεσουάρ ή έπιπλα δημιουργούν αυτή την εκπληκτική, ρομαντική, ζεστή ατμόσφαιρα, χαρακτηριστική του shabby chic (μινιμαλισμός). Το μπαρόκ στιλ (κλασικό) συνεπάγεται τη χρήση χρυσών αποχρώσεων σε υφάσματα ή έπιπλα, καθώς και σε καλλιτεχνικά ειδώλια σε συνδυασμό με κλασικούς σκούρους τόνους ή αντίστροφα με ανοιχτές αποχρώσεις.

Χρυσό αγαλματίδιο σε συνδυασμό με σκούρες αποχρώσεις

Ο συνδυασμός του χρυσού με άλλα χρώματα

Το χρυσό εσωτερικό υπαγορεύει τον τέλειο συνδυασμό με άλλα χρώματα. Το να είσαι ζεστός, χρυσός «είναι φιλικό» με όλες τις ανοιχτές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, εάν ο χρωματικός συνδυασμός του εσωτερικού περιέχει κυρίως λευκούς, μπεζ, ροδάκινους ή ανοιχτό γκρι τόνους, σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να επισημάνετε μόνο μερικά εσωτερικά στοιχεία με χρυσό, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε αξεσουάρ ή υφάσματα.

Ο συνδυασμός χρυσού με μπεζ

Το χρυσό χρώμα ταιριάζει καλά με το εσωτερικό σοκολάτας-τερακότας. Είναι ιδιαίτερα καλό εάν ταυτόχρονα υπάρχουν ξύλινα έπιπλα, κλινοσκεπάσματα ή κουρτίνες σε καφέ χρώμα – ο χρυσός θα δημιουργήσει ένα ειδικό πρόσθετο φως και λάμψη. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε χρυσή ταπετσαρία.

Καφέ-τερακότα αποχρώσεις με χρυσό στο εσωτερικό

Αλλά το πιο εντυπωσιακό και κομψό εσωτερικό θεωρείται ότι κυριαρχείται από δύο χρώματα: χρυσό και μαύρο και η επικράτηση του μαύρου είναι ιδιαίτερα επιθυμητή σε αυτό το ντουέτο. Για παράδειγμα, ένα μαύρο ακουστικό με χρυσές λεπτομέρειες φαίνεται πολυτελές, σκούρο κλινοσκεπάσματα με χρυσές πιτσιλιές. ένας τέτοιος συνδυασμός είναι από μόνος του αποτελεσματικός. Από αυτή την άποψη, οι πρόσθετες αποχρώσεις πρέπει να επιλέγονται εξαιρετικά προσεκτικά και είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε εντελώς τα πιασάρικα και φωτεινά..

Μαύρο και χρυσό εσωτερικό

Ο χρυσός λειτουργεί επίσης καλά με άλλες αποχρώσεις όπως κεράσι, μοβ, μπλε και ακόμη και τυρκουάζ. Επιπλέον, σήμερα ο συνδυασμός χρυσού και μοβ θεωρείται πολύ κομψός και μοντέρνος..

Ο συνδυασμός χρυσού με μοβ αποχρώσεις στο υπνοδωμάτιο

Χρυσό υπνοδωμάτιο

Στην κρεβατοκάμαρα, ο χρυσός θα χρησιμεύσει ως εξαιρετική προσθήκη, για παράδειγμα, στο ανατολίτικο στυλ, καθώς και μπαρόκ ή αρ ντεκό. Η αφθονία των αξεσουάρ με χρυσό θα ταιριάξει υπέροχα στο ανατολίτικο στυλ. Μπαρόκ σημαίνει προσχηματικά στοιχεία, για παράδειγμα, χαριτωμένος χρυσός στόκος στην οροφή, πλαίσια για καθρέφτες και πίνακες ζωγραφικής, αποχρώσεις λαμπτήρων. Οι χρυσές ταπετσαρίες είναι τέλειες για art deco, μπορούν να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη και εορταστική ατμόσφαιρα..

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπνοδωμάτια είναι διακοσμημένα σε ανοιχτά χρώματα, οπότε σε αυτή την περίπτωση, όλες οι αποχρώσεις του χρυσού είναι κατάλληλες για διακόσμηση..

Όμορφο φωτεινό υπνοδωμάτιο με χρυσό

Χρυσό σαλόνι

Το σαλόνι με στοιχεία χρυσού φαίνεται, πρώτα απ ‘όλα, αριστοκρατικό, επιπλέον, το κύριο στοιχείο σχεδιασμού είναι η ταπετσαρία σε χρυσό. Κατά συνέπεια, τα έπιπλα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι μπεζ, καφέ ή μαύρο. Εάν φτιάχνετε τους τοίχους σε ανοιχτά ή κλασικά χρώματα, τότε θα ήταν πολύ κατάλληλο να χρησιμοποιήσετε επιχρύσωση σε υφάσματα, βάζα, λάμπες ή επιφάνειες επίπλων. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε τον βασικό κανόνα – οι ασύμμετρες λεπτομέρειες φαίνονται οπτικά πολύ πιο ωραίες. Για παράδειγμα, σε έναν τοίχο, τοποθετήστε πίνακες σε χρυσό πλαίσιο και αφήστε τον άλλο τοίχο κενό. Οι χρυσές κουρτίνες προσθέτουν ένα στοιχείο πλούτου στο σαλόνι, καθώς και επιπλέον φως.

Σαλόνι με χρυσά στοιχεία

Χρυσό μπάνιο

Στο μπάνιο, τα χρυσά στοιχεία προσθέτουν επίσης εκλέπτυνση και αριστοκρατία, ωστόσο, μόνο στην περίπτωση ενός ευρύχωρου και φωτεινού δωματίου. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό και ακόμη και σκοτεινό, η χρήση χρυσού θα περιορίσει μόνο οπτικά το χώρο..

Η χρυσή απόχρωση είναι ασυνήθιστα αποτελεσματική στις λεπτομέρειες των υδραυλικών εγκαταστάσεων (βρύσες, λαβές κ.λπ.). Συνιστάται επίσης να διακοσμήσετε το μπάνιο σε ανοιχτά χρώματα, διαφορετικά δεν θα δείτε τη λάμψη του χρυσού. Ο χρυσός στα αξεσουάρ είναι επίσης κατάλληλος, για παράδειγμα, σε λαμπτήρες ή πλακάκια..

Εσωτερικό μπάνιου σε χρυσό χρώμα

Δέκα βασικά χρυσά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό

Δεδομένου ότι ο χρυσός είναι μια πραγματική τιμή που έχει δοκιμαστεί στο χρόνο, χρησιμοποιείται, όπως κάθε άλλη τιμή, όχι παντού, αλλά λεπτομερώς. Με άλλα λόγια, μια αίσθηση περιορισμού και αναλογίας είναι απαραίτητη. Ακολουθούν 10 χρήσεις του χρυσού στην εσωτερική διακόσμηση:

 • έπιπλα – η κλασική επιχρύσωση σε ξύλινα έπιπλα είναι σχετική μέχρι σήμερα, ωστόσο, τώρα χρησιμοποιείται ένα πιο σκούρο και πιο σιωπηλό χρώμα λαμπερού μετάλλου, το χρώμα «παλιό χρυσό»?
 • πλαίσια για πίνακες ή φωτογραφίες – τα πιο αποτελεσματικά γραφικά είναι σε χρυσό πλαίσιο, καθώς και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, και αν θέλετε να προσθέσετε δράμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μαύρο τοίχο.
 • καθρέφτες – σε αρμονία με το χρυσό, αντιπροσωπεύουν τον πιο κλασικό συνδυασμό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη από πλάκες καθρέφτη ηλικίας σε χρυσό πλαίσιο στο εσωτερικό.
 • πολυέλαιος – σήμερα αυτές δεν είναι τόσο πλούσιες επιλογές όπως πριν, αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρουσες, για παράδειγμα, με γυάλινες χρυσές χάντρες, υφαντές από πολλά νήματα.
 • ταπετσαρία – σε μια μοντέρνα εκδοχή, φαίνονται σχεδόν χωρίς βάρος και εντελώς στερημένα από επισημότητα και επιδεικτικότητα, και μοτίβα λουλουδιών ή φυτών χρησιμοποιούνται συχνότερα για σχέδια.
 • στην κουζίνα – η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι χρυσές λαβές και ένας μικρός πολυέλαιος, λιγότερο συχνά χρησιμοποιείται μια χρυσή ποδιά μωσαϊκού.
 • στο μπάνιο – για παράδειγμα, υπάρχει ένας εντυπωσιακός χρυσός τοίχος στην περιοχή του νιπτήρα και ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ένα χρυσό λουτρό που βρίσκεται στο φόντο των τοίχων από φυσική πέτρα σε μινιμαλιστικό ύφος.
 • σε συνδυασμό με άλλα χρώματα – η πιο μοντέρνα είναι η χρήση χρυσού με γκρι απόχρωση, στο φόντο του οποίου οι χρυσές λεπτομέρειες φαίνονται πολύ κομψές (για παράδειγμα, ένα πλαίσιο για έναν καθρέφτη ή η βάση ενός επιτραπέζιου φωτιστικού) και σε συνδυασμό με χρυσό σοκολάτας χρησιμοποιείται καλύτερα για να διακοσμήσετε ένα υπνοδωμάτιο ή μια μελέτη, σε ένα μονόχρωμο εσωτερικό, ο χρυσός είναι απλά τέλειος, tk. εξομαλύνει τέλεια την έντονη αντίθεση λευκού και μαύρου.
 • ως αντικείμενο τέχνης – η χρήση πινάκων ζωγραφισμένων σε χρυσό, ειδικά εάν ο πίνακας είναι μεγάλος, θα προσελκύσει αμέσως την προσοχή, το ίδιο αποτέλεσμα θα δοθεί με την τοποθέτηση ενός γλυπτού καλυμμένου με χρυσό.
 • υφάσματα – ένα χρυσό εσωτερικό μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς τη χρήση χρυσού, γι ‘αυτό αρκεί μόνο να σηκώσετε κουρτίνες, μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, ταπετσαρίες επίπλων σε χρυσές αποχρώσεις, για παράδειγμα, όπως ανοιχτό κίτρινο, χρυσό καφέ ή ώχρα με μεταλλικό ανταύγεια

Παλαιός καθρέφτης σε χρυσό πλαίσιο με τραπέζιΧρυσά αξεσουάρ στο εσωτερικό της κουζίνας

Δεν πρέπει να ξεχαστεί

Κατά τη διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου σε χρυσό, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χρυσός είναι κυρίως ένα υλικό υψηλής τεχνολογίας για τη δημιουργία διακοσμήσεων και όχι μια εκδήλωση κιτς. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν πρέπει να υπερκοσμείτε το εσωτερικό με πληθώρα γυαλιστερών αντικειμένων όταν και οι τοίχοι και οι οροφές λάμπουν κυριολεκτικά με χρυσό – ένα τέτοιο εσωτερικό μιλά μόνο για την επιθυμία του ιδιοκτήτη να δείξει την ανωτερότητα και την οικονομική του ευημερία, που ακούγεται στη γλώσσα του σχεδιασμού σαν έλλειψη γεύσης.