Δάπεδα κουζίνας: συμβουλές για την επιλογή της καλύτερης επένδυσης δαπέδου για εσάς

Το πάτωμα στην κουζίνα πρέπει να είναι ανθεκτικό στο νερό και τις μηχανικές βλάβες, επιπλέον, πρέπει να είναι εύκολο να διατηρείται καθαρό. Κοιτάξτε τα πιο συχνά επιλεγμένα τελειώματα δαπέδου στις σύγχρονες κουζίνες για φινίρισμα δωματίων..

Τι είδους πάτωμα πρέπει να έχει η κουζίνα?

Το πάτωμα της κουζίνας, ειδικά σε σπίτια όπου το μαγείρεμα είναι συχνό, χρησιμοποιείται πολύ. Και αυτό οδηγεί σε διαρροές νερού, γάλακτος ή βουτύρου, καθώς και πτώση του φλοιού, βαριά μαχαίρια ή κατσαρόλες, σπάσιμο αυγών ή ποτηριών. Επομένως, το ιδανικό δάπεδο πρέπει να είναι:

 • εύκολο να καθαριστεί?
 • ανθεκτικό σε λεκέδες, γρατζουνιές και σπασίματα.

Θα ήταν επίσης ωραίο εάν το πάτωμα στην κουζίνα είναι ευχάριστο στα πόδια. Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος για αυτό το μέρος του δωματίου είναι τεράστια, επομένως η απόφαση απαιτεί σκέψη. Αξίζει να εξεταστεί ποιο είναι πιο σημαντικό για εσάς: πρακτικές ή αισθητικές εκτιμήσεις; Or μήπως μπορείτε να συνδυάσετε το ένα με το άλλο; Μελετήστε μια επισκόπηση των διαφόρων υλικών. Δείτε τι μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έχει το καθένα. Η επιλογή του δαπέδου της κουζίνας είναι μια απόφαση για τα επόμενα χρόνια.

Δύο βασικά στοιχεία καθορίζουν ποιο όροφο θα επιλέξετε για την κουζίνα:

 • το πρώτο είναι η ανθεκτικότητα, η ευκολία συντήρησης.
 • δεύτερο – είναι σημαντικό να το ενσωματώσετε σε ένα ολιστικό εσωτερικό σχεδιασμό.

Το πάτωμα στην κουζίνα πρέπει να είναι πρακτικό, αλλά και να διακοσμεί το δωμάτιο.

Δάπεδο από φυσική πέτρα στην κουζίνα: φωτογραφίες από όμορφες ιδέες

Η φυσική πέτρα μπορεί να έχει τη μορφή μαρμάρου, σχιστόλιθου, ασβεστόλιθου, ψαμμίτη ή τραβερτίνης, αλλά όλα αυτά απαιτούν περισσότερο ή λιγότερο μακροπρόθεσμη προστασία του δαπέδου για να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Όσον αφορά τη δύναμη, ο γρανίτης είναι σχεδόν η ιδανική πέτρα για το πάτωμα της κουζίνας, καθώς:

 • έχει πολύ υψηλή μηχανική αντίσταση, συμπεριλαμβανομένης της τριβής.
 • αναίσθητο στην υγρασία, υψηλή θερμοκρασία.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια με εντατική χρήση.
 • χημικά ανθεκτικό.

Παρόλο που τα διαθέσιμα χρώματα και σχέδια δεν θα αρέσουν σε όλους, οι περισσότερες ποικιλίες αυτής της φυλής χαρακτηρίζονται από κρύα και βαριά λάμψη, ο γρανίτης έχει οπτικά μια εντελώς διαφορετική απόχρωση από, για παράδειγμα, μάρμαρο, ψαμμίτη ή τραβερτίνη, που προσφέρουν πιο ζεστά χρώματα. Ωστόσο, ο γρανίτης έχει ένα ιδιόμορφο, μοναδικό και ενδιαφέρον μοτίβο, αλλά όλα εξαρτώνται από το ατομικό γούστο..

Δεδομένου ότι είναι ένα φυσικό υλικό, κάθε επιλογή είναι διαφορετική, οπότε θα είναι μοναδική. Το υλικό είναι εξαιρετικό καθώς είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές και στα χτυπήματα. Ορισμένοι τύποι έχουν πορώδη, τραχιά δομή και είναι επιρρεπείς σε μόλυνση, μπορούν να αποχρωματίσουν, ακόμη και να απορροφήσουν λίπος. Τα περισσότερα πέτρινα δάπεδα πρέπει να εμποτιστούν. Κάθε πέτρα για δάπεδο έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα:

 • φυσικός;
 • πολυτελής;
 • πολύ αποτελεσματικό.

Μειονεκτήματα:

 • κρύο και βαρύ?
 • χρειάζεται εμποτισμό?
 • ακριβός.

Είναι σαφές ότι πρέπει να έχετε πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό σε σύγκριση με το ποσό που απαιτείται για να αγοράσετε ένα κεραμίδι, αλλά στο τέλος της ημέρας, η πέτρα είναι αδιαμφισβήτητη στυλ και κομψότητα. Η φροντίδα της πέτρας είναι απλή, χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιείτε καθαριστικά για αυτό το υλικό.

Δεδομένου ότι είναι ένα φυσικό υλικό, κάθε πέτρα (ακόμη και του ίδιου τύπου) είναι διαφορετική, οπότε το πάτωμα θα είναι μοναδικό. Ένα τέτοιο δάπεδο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια (ειδικά με γρανίτη), επειδή η πέτρα είναι ανθεκτική στις γρατζουνιές και τις θραύσεις. Ορισμένοι τύποι, ωστόσο, έχουν πορώδη, τραχιά δομή και είναι ευαίσθητοι στη βρωμιά, μπορούν να αποχρωματίσουν και ακόμη και να απορροφήσουν λίπος. Τα περισσότερα πέτρινα δάπεδα απαιτούν εμποτισμό.

Ξύλινο πάτωμα στην κουζίνα

Το ξύλινο δάπεδο στην κουζίνα δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού, αφού το δωμάτιο είναι εκτεθειμένο σε ισχυρές πιτσιλιές, λεκέδες, κρούσεις από αντικείμενα που πέφτουν; Ναι, αλλά αξίζει να επιλέξετε τη σωστή θεραπεία και να τη διατηρήσετε ασφαλή. Τι κι αν έχουμε παλιές σανίδες ή χαλασμένο παρκέ?

Ένα ξύλινο πάτωμα θα είναι σίγουρα ζεστό, και όχι μόνο οπτικά, αλλά και σωματικά, στην αφή. Το ξύλο έχει επίσης καλή ηχομόνωση και φαίνεται το πιο φυσικό από όλους τους τύπους δαπέδων. Η διάταξη με ξύλινο πάτωμα φέρει σημάδια άνεσης. Στην κουζίνα, μπορείτε να χύσετε κάτι στο πάτωμα, ένα αιχμηρό αντικείμενο θα πέσει, οπότε η επιφάνεια πρέπει να είναι ανθεκτική στην υγρασία και τις μηχανικές βλάβες.

Συνιστάται η χρήση σκληρότερων και λιγότερο ευαίσθητων στην υγρασία ειδών εξωτικών δέντρων, δεδομένου ότι έχουν χαμηλό ρυθμό συρρίκνωσης, αυτά θα είναι τικ, ιρόκο, merbau, dussi ή συμβατικά αυτοφυή φυλλοβόλα είδη, για παράδειγμα, βελανιδιά, τέφρα, λάρυκος. Εξωτικά είδη, περιέχουν μεγάλη ποσότητα τανινών σε έλαια ρητίνης, η οποία έχει θετική επίδραση, για παράδειγμα, στην αντοχή στους μύκητες.

Πλεονεκτήματα:

 • ζεσταίνει και πνίγει το εσωτερικό.
 • το πάτωμα είναι ζεστό και ευχάριστο στην αφή.
 • διαχρονικό, κομψό και ανθεκτικό.
 • μπορεί να ενημερωθεί.

Μειονεκτήματα:

 • υψηλή τιμή;
 • απαιτητικό στυλ.

Ένα ξύλινο δάπεδο σε υγρό εσωτερικό απαιτεί σημαντική συντήρηση, επομένως πρέπει να λαδωθεί ή να βερνικωθεί, αλλά η πρώτη επιλογή εμποτίζει το ξύλο καλύτερα από όλα, διεισδύοντας βαθιά στους πόρους του.

Σε περίπτωση βλάβης, μπορούν να επισκευαστούν μόνο τμήματα της επιφάνειας του λαδωμένου δαπέδου, οπότε δεν θα υπάρξει σημαντική διαφορά μεταξύ των τεμαχίων της επιφάνειας. Στην παραλλαγή βερνικιού, εδώ πρέπει να τρίψετε και να αρμόσετε ολόκληρο το δάπεδο για να το κάνετε τέλειο. Το λάδι, το κερί ή οποιοδήποτε άλλο ειδικό σκεύασμα μπορεί να τονίσει το σχέδιο και τη δομή του ξύλου, δίνοντας έτσι στο δάπεδο μια πολύ φυσική εμφάνιση. Ένα γυαλιστερό βερνίκι θα δώσει λάμψη στο πάτωμά σας επειδή αντανακλά έως και το 90% του φωτός. Ένα ημι-ματ βερνίκι είναι επίσης μια καλή επιλογή. Εάν θέλετε να δώσετε έμφαση στο σχέδιο του δέντρου, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεγόμενο «αόρατος» βερνίκι, το πάτωμα θα φαίνεται υγρό. Το μόνο μειονέκτημα ενός λαδωμένου δαπέδου είναι η ανάγκη για συστηματική εφαρμογή της πάστας και πλήρες μούλιασμα κάθε χρόνο. Αλλά η κερωμένη επιφάνεια απαιτεί ακόμη περισσότερη συντήρηση, σε αυτή την περίπτωση η βερνικωμένη έκδοση έχει ένα πλεονέκτημα στη συντήρηση..

Laminate για το πάτωμα της κουζίνας

Το laminate θα είναι η φθηνότερη λύση, αλλά όχι η πιο πρακτική. Σχεδόν τέλεια μίμηση της δομής και του μοτίβου του ξύλου, μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων ωθεί τους σύγχρονους αγοραστές να αγοράσουν πλαστικοποιημένα πάνελ. Εάν το έχετε ήδη αποφασίσει ως υλικό για το δάπεδο, βεβαιωθείτε ότι η στάσιμη επιφάνεια είναι επίπεδη, χωρίς βαθουλώματα και εξογκώματα, στα οποία μπορεί να παραμορφωθούν οι αρμοί των πάνελ. Το laminate πρέπει να έχει κατηγορία φθοράς τουλάχιστον AC4. Ένα τέτοιο δάπεδο είναι δύσκολο να καταστραφεί με κάτι αιχμηρό, από αυτή την άποψη θα είναι καλύτερο από το πιο σκληρό ξύλο. Το μειονέκτημα του πολυστρωματικού υλικού είναι η υψηλή ευαισθησία του στην υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο στις αρθρώσεις λόγω μη αναστρέψιμης διόγκωσης του στρώματος MDF. Αν και υπάρχουν ειδικά, πιο ακριβά πάνελ στην αγορά με ελαστική ταινία / φλάντζα στις αρθρώσεις, αυτό εμποδίζει τη διείσδυση του νερού σε κάποιο βαθμό, αλλά όχι εντελώς, επειδή αυτό το φινίρισμα είναι ένα πλωτό δάπεδο. Θυμηθείτε ότι ένα laminate δάπεδο δεν θα είναι ποτέ τόσο ανθεκτικό και αναίσθητο στην υγρασία όσο μια επιφάνεια, για παράδειγμα, γυάλινα πορσελάνινα είδη ή φυσική πέτρα..

Πορσελάνινα κεραμικά για το πάτωμα της κουζίνας

Τα κεραμικά από πορσελάνη είναι ένα υλικό με:

 • χαμηλή απορρόφηση νερού.
 • πολύ υψηλή αντοχή στην τριβή.
 • αντιπαράθεση σε διάφορα σημεία.
 • καθαρισμός με συνήθη απορρυπαντικά.
 • προβληματική επιφανειακή βλάβη από σκληρό και βαρύ αντικείμενο.

Το γυαλισμένο κεραμίδι από πορσελάνη είναι τόσο σκληρό όσο η τζάμια πορσελάνης, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη απορρόφηση νερού, γεγονός που καθιστά εύκολο να λεκιάσει, για παράδειγμα, με καφέ, κρασί, χυμό φρούτων ή μελάνι, αν και μπορεί να καθαριστεί με ένα ειδικό καθαριστικό λεκέδων , αλλά είναι αρκετά ενοχλητικό. Αν γυαλιστεί, η γυαλάδα μπορεί να ξεθωριάσει με την πάροδο των ετών σε πιο εκμεταλλευόμενες περιοχές, αλλά αναμφίβολα έχει τη δική της γοητεία, που χαρακτηρίζεται από ένα πιο έντονο χρώμα. Το γυαλισμένο κεραμίδι από πορσελάνη φαίνεται πιο φυσικό, αλλά λόγω της μικροπορώδους του πρέπει να εμποτιστεί αμέσως μετά την εγκατάσταση.

Τα κεραμικά από πορσελάνη διαφέρουν από τερακότα ή κλίνκερ. Αυτά τα πλακάκια, σε σύγκριση με τα σκληρά κεραμικά, φθείρονται γρηγορότερα και σπάνε πιο εύκολα. Υπάρχει επίσης ένα φυσικό και τεχνικό υλικό που ονομάζεται gres. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα των υαλοπινάκων, με εξαίρεση την αισθητική αξία, καθώς έχει ελαφρώς διαφορετικές αναλογίες εξαρτημάτων. Η σύνθεση του υλικού περιλαμβάνει άργιλο υψηλής ποιότητας, ο οποίος επηρεάζει την αισθητική και την ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να δείτε φυσικούς κόκκους σε βεράντες ή σκάλες, αν και ορισμένες συλλογές πλακιδίων μπορεί να ταιριάζουν με το εσωτερικό της κουζίνας, αλλά σε εξαιρετικά μινιμαλιστικό, σχεδόν ασκητικό στιλ. Τα κεραμικά πλακίδια στο πάτωμα μιας αίθουσας μαγειρέματος είναι η πιο κοινή επιλογή..

Το Gres είναι ένας τύπος πολύ σκληρών κεραμικών πλακιδίων. Μπορεί να γυαλιστεί, φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι ανθεκτικό στους λεκέδες και τη βρωμιά που εισχωρούν στους μικροπόρους, οπότε αξίζει να το μουλιάσετε. Το κεραμίδι που ονομάζεται υαλοπίνακες δεν απαιτεί εμποτισμό, καθώς δεν λεκιάζει και δεν απορροφά υγρασία. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα, για παράδειγμα, χτυπήματος ή πτώσης ενός βαρύ αντικειμένου, το κομμάτι μπορεί να σπάσει. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία επιφανειών, όπως γυαλισμένο, σατέν, λαππάτο. Το Gres θα μιμείται ιδανικά φυσικά υλικά όπως ξύλο ή γρανίτη.

Κεραμικά πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα

Τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου κουζίνας είναι εξαιρετικά δημοφιλή και έρχονται σε αμέτρητα μεγέθη, σχέδια και χρώματα. Όλοι μπορούν εύκολα να επιλέξουν την επιλογή που ταιριάζει τόσο στο στυλ της κουζίνας όσο και στη γεύση. Σε μοντέρνα σχέδια, είναι κατάλληλα ομοιογενή γυαλισμένα πλακάκια διαστάσεων 60 x 60 cm, τα ρουστίκ είναι ματ με ανώμαλες άκρες, λίγο σαν πέτρα. Με τη σειρά του, τα ξύλινα πλακάκια θα κάνουν το εσωτερικό πιο άνετο. Μπορείτε εύκολα να βρείτε πλακάκια σε τιμή που ταιριάζει.

Πλεονεκτήματα:

 • ανθεκτικό σε φθορές, τριβή.
 • εύκολο να καθαριστεί?
 • μπορείτε να βρείτε φθηνές και ευχάριστες επιλογές.
 • φαίνεται όμορφο και κομψό.
 • υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων στην αγορά.

Μειονεκτήματα:

 • το πάτωμα είναι σκληρό και κρύο, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε τη θέρμανση.
 • εάν πέσει ένα βαρύ αντικείμενο, μπορεί να υποστεί ζημιά.
 • το γυαλισμένο υλικό είναι πολύ ολισθηρό, ειδικά όταν είναι υγρό.

Σχεδιασμός δαπέδου κουζίνας – τούβλο

Το δάπεδο από τούβλα είναι μια σχετικά σπάνια λύση, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Δίνει στο εσωτερικό μια κάπως ντεμοντέ και ρουστίκ εμφάνιση. Λειτουργεί καλά σε ένα κομψό εξοχικό σπίτι ή διαμέρισμα σε ένα παλιό σπίτι. Λίγοι άνθρωποι σήμερα αποφασίζουν να εγκαταστήσουν ένα τέτοιο πάτωμα σε ένα νεόδμητο σπίτι, αλλά αν αγοράσατε ένα σπίτι με αυτό το φινίρισμα, μην το αλλάξετε σε άλλο.

Πλεονεκτήματα:

 • πολύ διακοσμητικό και πρωτότυπο?
 • διαρκής.

Μειονεκτήματα:

 • ογκώδη τοιχοποιία?
 • το δάπεδο από τούβλα είναι βαρύ.
 • δεν είναι πολύ ανθεκτικό στη βρωμιά επειδή έχει ανώμαλη επιφάνεια.

Πάτωμα κουζίνας – σκυρόδεμα

Τα τσιμεντένια πατώματα ταιριάζουν απόλυτα με μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους με μεγάλες επιφάνειες με τζάμια, καθώς και βιομηχανικά και σε στιλ σοφίτας. Οι λείες επιφάνειες από σκυρόδεμα αυξάνουν οπτικά το χώρο, παρέχοντας ένα εξαιρετικό ουδέτερο σκηνικό για έπιπλα και αξεσουάρ κουζίνας. Ταιριάζουν με κάθε είδους ξύλο. Με τη βοήθεια ενός ειδικού χρώματος, μπορείτε να βάψετε ένα τέτοιο πάτωμα στο σύνολό του ή σύμφωνα με ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο.

Πλεονεκτήματα:

 • σχετικά φθηνή λύση?
 • το δάπεδο είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό σε τριβή και ρωγμές.
 • εύκολο στον καθαρισμό (χωρίς κενά), χωρίς συντήρηση.

Μειονεκτήματα:

 • κρύο και σκληρό, επομένως συνιστάται η εγκατάσταση θέρμανσης.
 • η εγκατάσταση απαιτεί πολύ χρόνο.

Τρισδιάστατοι όροφοι – κουζίνα με κομψή διακόσμηση ρητίνης

Η ρητίνη προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες τοποθέτησης. Σας επιτρέπει να έχετε μια μεγάλη, λεία επιφάνεια χωρίς αρμούς, γεγονός που κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων (η ρητίνη μπορεί να βαφτεί). Ένα τέτοιο δάπεδο είναι επενδεδυμένο με γυαλιστερό, ματ ή ημι-γυαλιστερό..

Πλεονεκτήματα:

 • δεν είναι βαρύ για εγκατάσταση?
 • δεν υπάρχουν χώροι, οπότε είναι εύκολο να το διατηρήσετε καθαρό.
 • ζεστό στο άγγιγμα.

Μειονεκτήματα:

 • αισθητική;
 • απαιτεί επαγγελματική και κατάλληλη προετοιμασία του υποστρώματος.

Τα πατώματα ρητίνης έχουν πολλές χρήσεις σε βιομηχανικά κτίρια, δημόσια κτίρια και ιδιωτικές κατοικίες. 3D δάπεδα δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό. Τα διακοσμητικά δάπεδα είναι μια λύση που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν μοναδικό και πρωτότυπο χώρο διαβίωσης. Το πάτωμα ρητίνης, εμπλουτισμένο με εφέ 3D, είναι μια λειτουργική λύση. Ανακαλύψτε τις εφαρμογές και τα οφέλη του τρισδιάστατου δαπέδου ρητίνης.

Τα δάπεδα από ρητίνη χρησιμοποιούνται ευρέως για την ευκολία χρήσης τους και την οπτική τους έλξη όταν πρόκειται για διακοσμητικές ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με τον τύπο. Τα δάπεδα από ρητίνη είναι προς το συμφέρον των επενδυτών λόγω της καλής απόδοσης, της αντοχής και της αντοχής τους, καθώς και της αισθητικής τους εμφάνισης. Τα τρισδιάστατα εποξειδικά δάπεδα έρχονται σε ποικιλία χρωμάτων και υφών. Επιτρέπουν την παραγωγή τόσο ματ όσο και γυαλιστερών επιλογών. Τα τρισδιάστατα πατώματα είναι κατάλληλα για μπάνιο ή κουζίνα, λιγότερο συχνά χρησιμοποιούνται σε κατοικημένες ή άλλες περιοχές.

Τύποι δαπέδων ρητίνης

Τα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από διαφορετικούς τύπους ρητινών. Οι εποξειδικές ρητίνες είναι από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες. Πολύχρωμα διακοσμητικά δάπεδα μπορούν να δημιουργηθούν με εποξική. Η επιφάνεια θα έχει υψηλή αντοχή στην τριβή και καλή πρόσφυση στο υπόστρωμα. Είναι χημικά σταθερό και εύκολο να διατηρηθεί καθαρό..

Τα δάπεδα από ρητίνη πολυουρεθάνης είναι διαφορετικού τύπου. Έχει πολύ καλή αντοχή, τριβή και χημική αντοχή. Λόγω της έλλειψης ευαισθησίας στο φως, τα δάπεδα από ρητίνη πολυουρεθάνης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, στην επιφάνεια εξωτερικών σκαλοπατιών ή βεράντες.

Υπάρχει επίσης μια ομάδα βιομηχανικών δαπέδων στα οποία οι ρητίνες εμπλουτίζονται με διάφορα εξαρτήματα για να αυξήσουν την αντοχή σε μηχανική καταπόνηση. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει δάπεδα από πολυουρεθάνη-τσιμέντο, τα οποία προορίζονται για χρήση σε κτίρια με πολύ υψηλή θερμική, χημική και μηχανική καταπόνηση. Τα βιομηχανικά δάπεδα είναι επίσης κατασκευασμένα από ρητίνη σε συνδυασμό με αδρανή χαλαζία. Χρησιμοποιούνται σε μέρη με μεγάλη κίνηση. Τα πατώματα ρητίνης είναι επίσης κατασκευασμένα από πολυεστέρα και μεθακρυλικές ρητίνες, οι οποίες έχουν καλή χημική αντοχή.

Δάπεδα βινυλίου κουζίνας

Ευέλικτο και εύκολο στην εγκατάσταση, το δάπεδο βινυλίου επιτρέπει γρήγορη μεταμόρφωση στο εσωτερικό. Και όταν βαριέστε, είναι εύκολο να αφαιρέσετε μια τέτοια επίστρωση μόνοι σας, χωρίς να χρειαστεί πολύς χρόνος. Η τιμή είναι συγκρίσιμη με τα πλαστικοποιημένα πάνελ, αλλά δεν δίνει ένα δυσάρεστο «χτυπώντας» αποτέλεσμα. Το δάπεδο βινυλίου νέας γενιάς μιμείται επίσης τέλεια φυσικά υλικά όπως ξύλο, κεραμικά και πέτρα. Η γκάμα σχεδιασμού είναι σχεδόν απεριόριστη, οπότε είναι εύκολο να ταιριάξετε το φινίρισμα με το εσωτερικό στυλ σας.

Πλεονεκτήματα:

 • μπορεί να εγκατασταθεί σε παλιά δάπεδα.
 • ζεστό και ευχάριστο στα πόδια.
 • αδιάβροχη και αντιολισθητική επίστρωση.
 • φθηνό υλικό.

Μειονεκτήματα:

 • δεν είναι πολύ ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τις κοπές.
 • δεν αρέσει σε όλους «πλαστική ύλη» εμφάνιση.

Δάπεδα κουζίνας: το οποίο είναι καλύτερο από νέα υλικά?

EcoMalta – διάλυμα χαλαζία. Το κύριο συστατικό είναι ο χαλαζίας, άλλα μέταλλα και αδρανή. Το διάλυμα στεγνώνει και γίνεται σκληρό, πολύ ανθεκτικό σε αλλαγές θερμοκρασίας, τριβή, μηχανικές βλάβες. Είναι επίσης ένα δάπεδο ανθεκτικό στην υγρασία, που πλένεται και δεν αποχρωματίζεται. Χάρη στην υψηλή ευελιξία του, μπορείτε να επιτύχετε μια συνεχή, λεία επιφάνεια έως και αρκετές δεκάδες μέτρα. Αυτή η επιφάνεια δίνει στο εσωτερικό μια ελαφρώς ωμή, βιομηχανική εμφάνιση, αλλά σε αντίθεση με τα υλικά που περιέχουν τσιμέντο, είναι ζεστή και ευχάριστη στην αφή. Ωστόσο, μπορεί να αποδοθεί σε οικολογικά δάπεδα, καθώς δεν περιέχει τσιμέντο, ασβέστη, γύψο, εποξειδικές ρητίνες. Λεπτότερο – νερό, χάρη στο οποίο δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν αυξάνει την παραγωγή CO2 και δεν στεγνώνει τον αέρα μέσα. Το EcoMalta έχει πάχος 2-3 mm και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ενδοδαπέδια θέρμανση.

Laminam – συντηγμένο χαλαζία. Αποτελείται μόνο από χαλαζία και νερό, επομένως είναι 100% φυσικό. Χάρη σε μια ειδική τεχνολογία, το μείγμα υποβάλλεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρή πίεση, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά σκληρό υλικό. Οι σανίδες κατασκευάζονται σε μορφές 324 x 162 cm και 300 x 100 cm. Έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης από τη φυσική πέτρα, καθώς είναι ανθεκτικές, ανθεκτικές σε μηχανικές βλάβες, υψηλές θερμοκρασίες και λεκέδες (για παράδειγμα, οξύ φρούτων, κρασί). Το υλικό δεν αποχρωματίζει ούτε αλλάζει την εμφάνισή του με την πάροδο των ετών.

Ζεστό πάτωμα στην κουζίνα – φελλός

Ο φελλός είναι φυσικός και φιλικός προς το περιβάλλον. Μονώνει τέλεια θερμικά (συγκρίσιμο με πολυστυρόλιο και ορυκτοβάμβακα) και ηχητικά. Το υλικό είναι εύκαμπτο, καθώς προσφέρεται για πίεση, αλλά επιστρέφει γρήγορα στην προηγούμενη κατάσταση. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί επειδή έχει τη μορφή πλακιδίων ή πάνελ. Η κουζίνα πρέπει να καλύπτεται με ένα στρώμα βερνικιού ανθεκτικό στην υγρασία. Ο φελλός είναι ζεστός στην αφή και ηλεκτροστατικός, καθώς δεν προσελκύει σκόνη, επομένως είναι ασφαλής για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Το υλικό είναι ανθεκτικό σε μύκητες και μούχλα. Σε επαφή με τη φωτιά, αναφλέγεται με δυσκολία και αργά. Οι εσωτερικοί χώροι, επενδυμένοι με φελλό, φαίνονται πιο άνετοι και το πιο σημαντικό – ζεστοί.

Πλεονεκτήματα:

 • το πάτωμα είναι ζεστό και ευχάριστο για γυμνά πόδια.
 • μαλακό, εύκαμπτο και αντιολισθητικό.
 • βελτιώνει την εσωτερική ακουστική.

Μειονεκτήματα:

 • απαιτεί προσεκτικό στυλ.
 • δεν αρέσει σε όλους η κοκκώδης υφή του φελλού.

Όροφος στην κουζίνα-σαλόνι

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το πάτωμα καλύπτεται όλο και περισσότερο με ένα υλικό σε ολόκληρη την επιφάνεια ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο και να δημιουργήσετε μια συνεπή διάταξη. Ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί όταν, αφού περάσετε το κατώφλι από το επίπεδο του διαδρόμου, δείτε ότι το πάτωμα σε άλλα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας, έχει τοποθετηθεί με το ίδιο υλικό. Αυτός ο τύπος στιλιστικής συνέπειας δίνει στους εσωτερικούς χώρους μια αρμονική έκφραση..

Ορισμένοι σχεδιαστές δεν εγκρίνουν τη χρήση του ίδιου υλικού στο πάτωμα σε όλα τα δωμάτια, οπότε αν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, αξίζει να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσης επιφάνειας με διαφορετικά υλικά σε αυτόν τον χώρο, ειδικά αν θέλετε την κουζίνα και σαλόνι για να σχηματίσουν ένα ενδιαφέρον tandem. Αυτή είναι μια πολύ κοινή λύση για τη δημιουργία ενός μοντέρνου και κομψού χώρου διαβίωσης..

Χρώμα δαπέδου κουζίνας

Το πάτωμα στην κουζίνα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του εσωτερικού, καθώς και να είναι σε αρμονία με άλλα δωμάτια. Επομένως, μια καλή και ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούμενη λύση είναι η εγκατάσταση του ίδιου υλικού σε όλο το σπίτι ή το διαμέρισμα. Όταν επιλέγετε ένα χρώμα, θυμηθείτε ότι το πάτωμα της κουζίνας πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτο και διαχρονικό, ώστε να φαίνεται καλό όταν αλλάζετε έπιπλα ή αξεσουάρ και, παρά τη διάρκεια χρήσης, εξακολουθεί να χαίρεται με την άψογη ομορφιά του..

Λευκό πάτωμα στην κουζίνα

Μπορεί να φαίνεται ότι ένα λευκό πάτωμα δεν θα λειτουργήσει στην κουζίνα, ωστόσο, χάρη στον κατάλληλο εμποτισμό, μπορεί να προστατευθεί από λεκέδες ή άλλη βρωμιά. Χάρη σε πολλά βερνίκια που χρησιμοποιούν τεχνολογία UV, το δάπεδο θα πληροί υψηλά κριτήρια ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό το στρώμα βερνικιού να μην δημιουργεί τεχνητό αποτέλεσμα στους πίνακες, επειδή η φυσική δομή της βελανιδιάς ξεχωρίζει από κάτω. Έτσι, το λευκό πάτωμα είναι και πρακτικό και όμορφο..

Ελαφρύ πάτωμα στην κουζίνα

Το ελαφρύ πάτωμα της κουζίνας δεν είναι μόνο λευκό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σανίδες επικαλυμμένες με διαυγή ή ανοιχτόχρωμα έλαια ή βερνίκια. Πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις μπορείτε να βρείτε στη συλλογή φωτογραφιών. Στους ανθρώπους που προτιμούν ελαφριά πατώματα κουζίνας που χαίρονται με τη φυσικότητά τους, σίγουρα θα αρέσουν σανίδες όπως: μέλι, βανίλια, σαμπάνια, proseco κ.λπ..

Γκρι δάπεδο στην κουζίνα

Σήμερα, το γκρι είναι πολύ δημοφιλές σε εσωτερικούς χώρους. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές αποχρώσεις. Μεταξύ αυτών είναι σανίδες: λευκό και γκρι μαργαριτάρι. Το γκρι δάπεδο ταιριάζει πολύ καλά σε κουζίνες με λευκά και καφέ έπιπλα.

Κουζίνα με σκούρο πάτωμα

Το υποδάπεδο είναι περισσότερο μια λύση για τολμηρούς ανθρώπους που τους αρέσουν πιο φωτεινά χρώματα στο εσωτερικό. Θα φανεί ιδιαίτερα καλό σε ανοιχτόχρωμο φόντο με τη μορφή τοίχων, επίπλων και άλλου εξοπλισμού. Έτσι, δεν θα υπερφορτώσετε το δωμάτιο, αλλά, αντίθετα, θα αυξήσετε τις οπτικές του ιδιότητες..

Μαύρο και άσπρο πάτωμα κουζίνας

Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα για το πάτωμα της κουζίνας σας; Maybeσως σε αυτή την περίπτωση να σας αρέσει η ιδέα του συνδυασμού λευκών και μαύρων σανίδων διατεταγμένων, για παράδειγμα, σε γαλλικά, ουγγρικά ή παραδοσιακά μοτίβα ψαροκόκαλο. Η μέθοδος δαπέδου ψαροκόκαλο είναι πλέον πολύ μοντέρνα και φαίνεται κομψή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μοντέρνους όσο και σε παραδοσιακούς εσωτερικούς χώρους. Ένα τέτοιο δάπεδο θα προσθέσει οποιαδήποτε τάξη και κομψότητα στο εσωτερικό. Εξετάστε μια σκακιέρα που προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες όταν πρόκειται για τέλειους εσωτερικούς χώρους κουζίνας. 

Πάτωμα κουζίνας σε ένα μικρό διαμέρισμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι οπτικής επέκτασης ενός μικρού διαμερίσματος – μπορείτε να το κάνετε με σωστή τοποθέτηση και φωτισμό τοίχων, καθώς και προσεκτική επιλογή επίπλων και διακοσμητικών αξεσουάρ. Κατά τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων με μια μικρή περιοχή, θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό του δαπέδου. Ποιοι τύποι επιφανειών είναι καλύτεροι για μικρά διαμερίσματα και ποια κόλπα θα σας βοηθήσουν να μεγεθύνετε οπτικά τα δωμάτια?

Τα δάπεδα είναι μια από τις πιο σημαντικές επιφάνειες σε ένα σπίτι – εκτός από τους τοίχους και τις οροφές, καταλαμβάνουν μια μεγάλη περιοχή διαμερισμάτων. Λόγω αυτού, η εμφάνισή τους επηρεάζεται έντονα από άλλα εσωτερικά στοιχεία, κάτι που είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας κατά τη διαρρύθμιση ενός μικρού διαμερίσματος..

Μικρό πάτωμα κουζίνας: ελαφρύ, λαμπερό, ομοιόμορφο

Για ένα μικρό διαμέρισμα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ελαφριά δάπεδα – αντανακλαστικά και το πιο σημαντικό ομοιόμορφο. Τα ανοιχτά χρώματα ενισχύουν οπτικά το εσωτερικό και αντανακλούν επίσης φυσικές και τεχνητές ακτίνες σε λαμπερές επιφάνειες. Ένα μικρό διαμέρισμα θα έχει επίσης περισσότερο χώρο εάν έχει το ίδιο δάπεδο σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Ιδανικά, η επιφάνεια θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ανοιχτόχρωμο ξύλο (οξιά, τέφρα, βελανιδιά ή ακακία) ή εξωτικά είδη (hevea, tauari, light μπαμπού), καθώς και πλαστικοποιημένα πάνελ. Τα δάπεδα μπορούν να κατασκευαστούν από φωτεινή, λαμπερή τερακότα καθώς και ρητίνη. Όταν επιλέγετε κεραμικά από πορσελάνη, επιλέξτε πλακάκια μεγάλου μεγέθους (60 × 60 cm ή 90 × 30 cm). Όσο λιγότερο αισθητές είναι οι αρθρώσεις του υλικού στην κουζίνα, τόσο πιο ομαλές και επομένως τόσο περισσότερο φαίνεται το πάτωμα..

Οπτικά κόλπα

Χρησιμοποιώντας το σωστό δάπεδο, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις αναλογίες του εσωτερικού. Η εναλλαγή φωτεινών και σκοτεινών λωρίδων συντομεύει και διευρύνει οπτικά μια στενή και μακριά κουζίνα. Με τη σειρά του, ένα ρυθμικά επαναλαμβανόμενο διακοσμητικό στοιχείο (για παράδειγμα, κεραμικά πλακίδια) διευρύνει το χώρο χωρίς να αλλάζει η αναλογία του εσωτερικού. Κάνετε το δωμάτιο πολύ σύντομο τοποθετώντας τα ίδια στοιχεία παράλληλα με πιο κοντούς τοίχους.

Όταν επιλέγετε δάπεδο κουζίνας, λάβετε υπόψη ότι θα λειτουργεί στο πλαίσιο άλλων υλικών και επιφανειών. Λοιπόν τι κάνεις? Υπάρχει απαγορευμένο περιεχόμενο; Αξίζει τον κίνδυνο, καθώς επιτρέπονται πολλά τελειώματα. Μπορείτε να επιλέξετε μια στρατηγική που βασίζεται στη δημιουργία αντιθέσεων, να συνδυάσετε ξύλο με κεραμικά πλακάκια, τσιμεντένιο πάτωμα με πέτρα, διάφορες υφές και σχέδια μεταξύ τους.