Ντεκουπάζ στο μπάνιο

Μεταφρασμένο από τα γαλλικά, σημαίνει decoupage «Τομή», αλλά αυτή η τεχνική διακόσμησης εμφανίστηκε στην Κίνα, χρησιμοποιήθηκε για τη ζωγραφική επίπλων. Σήμερα το ντεκουπάζ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αν και αυτή η τεχνική είναι πρακτικά μια παραλλαγή κολάζ. Το ντεκουπάζ είναι η συγκόλληση αποκοπών, στολιδιών από χαρτοπετσέτες τριών στρωμάτων σε αντικείμενα και οποιεσδήποτε άλλες επιφάνειες που θα θέλατε να ενημερώσετε ή να τους δώσετε μια αποκλειστική εμφάνιση..

Ανακαίνιση μπάνιου

Ντεκουπάζ στο μπάνιο Ντεκουπάζ στο εσωτερικό του μπάνιου Ντεκουπάζ στον τοίχο του μπάνιου DIY ντεκουπάζ μπάνιου Πλακάκια ντεκουπάζ στο μπάνιο Έπιπλα μπάνιου ντεκουπάζ Ντεκουπάζ στη φωτογραφία του μπάνιου Ιδέες ντεκουπάζ Πιάτα ντεκουπάζ στο μπάνιο Ιδέες για ντεκουπάζ στο μπάνιο Ντεκουπάζ σαπουνιού Πώς να διακοσμήσετε ένα μπάνιο με ντεκουπάζ

Ένα μπάνιο το πρωί θα πρέπει να μας ενσταλάζει ευθυμία και μεγάλη, και το βράδυ θα πρέπει να χαλαρώνει και να δίνει μια άνετη αίσθηση χαλάρωσης. Είναι πολύ σημαντικό η διακόσμηση του μπάνιου να μην είναι ενοχλητική και, αν συμβεί αυτό, τότε «να κατηγορώ» κεραμίδι: κουράστηκα από το σχέδιο ή είναι απλά παλιό. Και αν η επισκευή δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη, τότε το ντεκουπάζ θα είναι η καλύτερη λύση. Σε λίγες μόνο ώρες, μπορείτε να μετατρέψετε την μπανιέρα σας σε έργο τέχνης, έναν πραγματικό νησιώτικο παράδεισο στο διαμέρισμά σας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι οι συνθέσεις λουλουδιών με τη μορφή πίνακα..

Προπαρασκευαστικές εργασίες για ντεκουπάζ σε κεραμίδια

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να επιλέξετε ένα κίνητρο ντεκουπάζ. Θα πρέπει να ταιριάζει ή να έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα του κεραμιδιού και να ταιριάζει σύνθετα. Συνιστάται να σχεδιάσετε ένα σκίτσο σε χαρτί. Για διακόσμηση, είναι κατάλληλες χαρτοπετσέτες τριών στρωμάτων, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν σε κανονικό σούπερ μάρκετ, συνήθως σε συσκευασία 50 τεμαχίων. Θα χρειαστείτε κόλλα ντεκουπάζ και βερνίκι ντεκουπάζ, πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα και είναι ακριβά. Ένα εξαιρετικό υποκατάστατο αυτών των υλικών θα είναι η κόλλα PVA και το ακρυλικό βερνίκι, τα οποία είναι φθηνότερα και διατίθενται σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Επιπλέον, χρειάζεστε κοφτερό ψαλίδι, είναι δυνατό μανικιούρ, βούρτσες και περίγραμμα ντεκουπάζ. Με κόστος, θα είναι περίπου 150 εθνικού νομίσματος (400-450 ρούβλια).

Τεχνολογία εφαρμογής

Cracked and Shabby Chic Aging Effect Style "Ρετρό"

Αρχικά, προετοιμάζουμε την επιφάνεια: απολιπάνουμε με οινόπνευμα ή καθαριστικό παραθύρων και στεγνώνουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε το σχέδιο στη χαρτοπετσέτα και αφαιρούμε τα δύο κάτω στρώματα, είναι πιο εύκολο να το κόψουμε μέχρι να χωριστεί η χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια κολλάμε το σχέδιο. Υπάρχουν δύο επιλογές:

Στη συνέχεια, βάζουμε κόλλα στην μπροστινή πλευρά και τη μοιράζουμε με κυκλικές κινήσεις στην επιφάνεια του θραύσματος. Αυτό είναι το πιο εμπεριστατωμένο μέρος της δουλειάς, καθώς η χαρτοπετσέτα υγραίνεται και μπορεί να σκιστεί. Για να μην συμβεί αυτό, μπορείτε να το πασπαλίζετε με λακ πριν από τη δουλειά. Μετά την πλήρη ξήρανση, εφαρμόστε ακρυλικό βερνίκι σε δύο στρώσεις. Εάν θέλετε να δώσετε στο σχέδιο μια φυσική κιτρινίλα, χρησιμοποιήστε ένα βερνίκι γιοτ. Κάθε στρώση πρέπει να στεγνώσει, διαφορετικά το βερνίκι θα σπάσει. Χρησιμοποιώντας ένα περίγραμμα ντεκουπάζ, συνδέουμε το σχέδιο με την επιφάνεια.

Πώς να συγχωνεύσετε μια χαρτοπετσέτα από το παρασκήνιο?

Εξετάστε λεπτομερείς οδηγίες χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός πιάτου σαπουνιού

 • Να αρχίσει

  Να τι πρέπει να πάρουμε στο τέλος!

 • Παίρνουμε το μελλοντικό αξεσουάρ

  Παίρνουμε ένα σαπούνι ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο

 • Καθαρίζουμε και απολιπαίνουμε

  Αφαιρούμε όλες τις ετικέτες, λιπαίνουμε και καθαρίζουμε με γυαλόχαρτο για καλύτερη πρόσφυση. Στη συνέχεια, συλλέγουμε νερό στο δοχείο, αυτό θα το προστατεύσει από τη χαλάρωση.

 • Εναυσμα

  It’sρθε η ώρα για το αστάρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα, ως πιο οικονομική επιλογή, ή ακρυλικό τέχνης. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε δύο στρώσεις αστάρι.

 • Περνάμε με γυαλόχαρτο

  Αφού στεγνώσει το χώμα, είναι απαραίτητο να περπατήσετε με μηδενικό γυαλόχαρτο για να αποκτήσετε μια πιο λεία επιφάνεια.

 • Κολλήστε τη χαρτοπετσέτα

  Στη συνέχεια, κόψτε το κομμάτι που σας αρέσει από τη χαρτοπετσέτα. Στην περίπτωσή μας, η χαρτοπετσέτα ήταν πολύ λεπτή, οπότε έπρεπε να την κολλήσω μέσα από το αρχείο. Βάζουμε τη πολύχρωμη πλευρά στο αρχείο και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ανεμιστήρα, ρίχνοντας αργά νερό, ισιώνουμε τη χαρτοπετσέτα.

 • Αφαίρεση περιττών

  Το υπερβολικό νερό μπορεί να αποστραγγιστεί, η πετσέτα δεν θα πέσει, κρατάει σφιχτά.

 • Τύπος

  Τώρα συνδέουμε τη χαρτοπετσέτα στο απαραίτητο αντικείμενο και πατάμε και αφαιρούμε καλά το αρχείο.

 • Καλύψτε με κόλλα

  Τώρα πρέπει να αραιώσετε την κόλλα PVA σε νερό (1: 2) έτσι ώστε να γλιστράει και να καλύπτει το προϊόν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα ανεμιστήρα ή το δάχτυλό σας, καθώς είναι πιο βολικό για εσάς).

 • Περνάμε ξανά από το γυαλόχαρτο

  Ξύσιμο πάλι. Τώρα, με τη βοήθεια ακρυλικού χρυσού χρώματος, περνάμε από τα μέρη στα οποία πρόκειται να κάνουμε craquelure.

 • Εφαρμόστε τη σύνθεση craquelure

  Αφού στεγνώσει το χρώμα, εφαρμόζουμε μια σύνθεση craquelure ενός συστατικού (στην περίπτωσή μας, αυτό είναι «Decola») και περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες.

 • Δημιουργούμε "ρωγμές

  Τα μέρη με βερνίκι craquelure καλύπτονται με ακρυλικό χρώμα. Οι ρωγμές θα εμφανιστούν αμέσως κάτω από τη βούρτσα.

 • Τελευταίες πινελιές"

  Στο τέλος της άκρης μπορεί να επιχρυσωθεί. Καλύπτουμε με βερνίκι αεροζόλ σε πολλά στρώματα.

 • Ετοιμος!

  Να τι έχουμε

 • Κατάλληλο μέρος

  Έτσι φαίνεται το αξεσουάρ μας στο εσωτερικό.!

ΠροηγούμενοΕπόμενο123456789101112131415

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διακοσμήσετε ντουλάπια μπάνιου, ράφια ακόμη και «τόπος στοχαστή». Η τεχνική του ντεκουπάζ μόλις αρχίζει να μπαίνει στη μόδα, οπότε πρέπει να καταφέρετε να κάνετε το εσωτερικό στο διαμέρισμά σας ασυνήθιστο για να εκπλήξετε όλους τους φίλους σας.