Κομψό εσωτερικό σε σκούρα χρώματα

Είναι γενικά αποδεκτό ότι ένα εσωτερικό σε σκούρα χρώματα είναι ζοφερό. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Τα δωμάτια σε σκούρα χρώματα είναι εξαιρετικά ελκυστικά, γιατί διαθέτουν ιδιότητες όπως το μυστήριο, ο μαγνητισμός και, αναμφίβολα, έχουν τη δική τους ατομική ομορφιά.

Πρώτον, οι σκούροι τόνοι στο εσωτερικό είναι κομψοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σχεδιαστές είναι σίγουροι ότι η στάση απέναντι στο μαύρο στο εσωτερικό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προκατειλημμένη και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αυταπάτη. Οι απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα είναι πολύ διαφορετικές, για παράδειγμα, ότι το μαύρο κρύβει το χώρο και επίσης απορροφά το φως και είναι εντελώς ακατάλληλο για χώρους διαμονής. Υπάρχει αναμφίβολα κάποια αλήθεια σε αυτό, και δεν μπορεί κανείς να μην συμφωνήσει με αυτό. Το όλο θέμα είναι μόνο η σωστή και ικανή χρήση αυτού του χρώματος στο εσωτερικό, έτσι ώστε να μην φαίνεται ζοφερό. Ένα παράδειγμα είναι οι τοίχοι του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι εντελώς λευκοί και ελαφροί, ωστόσο, αυτό δεν τους βοηθά να φαίνονται αισιόδοξοι και χαρούμενοι..

Φωτογραφία σχεδίασης σκάλας Σχεδιασμός σκάλας Σκούρες σκάλες Σκούρος τόνος

Από αυτή την άποψη, όλα είναι ακριβώς το αντίθετο – αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα κομψό και εκλεπτυσμένο εσωτερικό, τότε το μαύρο θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτό, εκτός αν, φυσικά, το παρακάνετε με αυτό. Η σωστή προσέγγιση είναι να δημιουργήσετε ένα λιτό και κομψό σκοτεινό εσωτερικό. Όλα εδώ είναι τα ίδια με τα μαύρα ρούχα, κάτι που δεν είναι απαραίτητα σημάδι θλίψης και θλίψης. Αντίθετα, αντίθετα, μαρτυρά την παρουσία υψηλής γεύσης και μοναδικού στυλ. Επιπλέον, οποιοδήποτε χρώμα συνδυάζεται τέλεια με το μαύρο..

Σαλόνι σε σκούρα χρώματα

Φωτισμός στο σαλόνι Κάτοψη σαλονιού Σκοτεινό σχέδιο σαλονιού Σχεδιασμός σαλονιού Σαλόνι

Το εσωτερικό σε σκούρα χρώματα θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης ατμόσφαιρας μυστηρίου και κομψότητας στο σαλόνι. Και αν έχετε πραγματικά το θάρρος να το κάνετε αυτό, τότε δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι σε ένα σκοτεινό εσωτερικό, απαιτούνται ελαφρές προφορές, σωστά τοποθετημένες, tk. τα σκούρα χρώματα πρέπει να αραιώνονται με ανοιχτά και αισιόδοξα.

3

Ο σωστός φωτισμός είναι επίσης σημαντικός. Παρεμπιπτόντως, η δημιουργία ενός σκοτεινού εσωτερικού χώρου είναι δυνατή μόνο εάν τα παράθυρα του σαλονιού είναι αρκετά μεγάλα και έχουν θέα στην ηλιόλουστη πλευρά. αυτό το εσωτερικό απαιτεί πολύ φως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον τεχνητό φωτισμό – θα πρέπει επίσης να υπάρχει πολύς, και θα πρέπει επίσης να είναι καλά μελετημένος..

εννέα

Οι φωτισμένοι μεμονωμένοι χώροι φαίνονται θεαματικοί, για παράδειγμα, με τη βοήθεια τοπικών λαμπτήρων για να επισημάνετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή απλά για να επισημάνετε μια ή μια άλλη γωνία. Ταυτόχρονα, άλλα χωριστά σημεία στο δωμάτιο, αντίθετα, πρέπει να είναι κρυμμένα..

15

Για να ενισχύσετε την επίδραση της θεατρικότητας στο εσωτερικό, είναι καλό να χρησιμοποιείτε λείες και καθρέφτες επιφάνειες, καθώς και διάφορα λαμπερά υφάσματα, αντικείμενα από κρύσταλλο, ασήμι και χρυσό. Όσον αφορά τις βέλτιστες αναλογίες για τη διακόσμηση ενός καθιστικού σε σκούρα χρώματα, θα πρέπει να υπάρχουν 2 μέρη σκούρης και μεσαίας απόχρωσης και ένα μέρος ανοιχτού χρώματος. Ένα σκούρο χρώμα είναι ιδανικό για έπιπλα και δάπεδα, ένας μεσαίος τόνος για τοίχους και ένα ανοιχτό χρώμα είναι ιδανικό για οροφές και αξεσουάρ..

Υπνοδωμάτιο σε σκούρα χρώματα

Το υπνοδωμάτιο, φτιαγμένο σε σκούρους, ιδιαίτερα μαύρους τόνους, φαίνεται το πιο ενδιαφέρον, αν και ταυτόχρονα κομψό και ακόμη και εκλεπτυσμένο.

21

Το μαύρο χρώμα θεωρούνταν το πρότυπο στυλ και, ανά πάσα στιγμή. Από αυτή την άποψη, η άποψη ότι το μαύρο χρώμα μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό του υπνοδωματίου μόνο σε ελάχιστες ποσότητες είναι πολύ εσφαλμένη. Το αντίθετο – για να δημιουργήσετε το πιο ελκυστικό και κομψό δωμάτιο, το μαύρο χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες.

24

Χρησιμοποιώντας αυτό το χρώμα σωστά, το υπνοδωμάτιο μπορεί να φαίνεται τόσο καλό όσο το δωμάτιο. «πολυτέλεια» σε διάσημα ξενοδοχεία. Και μπορείτε να επιτύχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα εάν χρησιμοποιείτε ταπετσαρία με πλούσιο χρώμα, καθώς και ένα αέρινο ύφασμα με την παρουσία φωτεινών στοιχείων για τη διευθέτηση ενός κρεβατιού. Για παράδειγμα, βελούδινα μαξιλάρια ή βελούδινα κεφαλάρια και μεταξωτά κλινοσκεπάσματα είναι υπέροχα..

25

Η σκούρα ταπετσαρία με στολίδια μπορεί να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη του εσωτερικού, να προσθέσει όγκο στο χώρο. Επιπλέον, τα γεωμετρικά μοτίβα είναι πολύ δημοφιλή τώρα, ειδικά τα ακριβή μοτίβα είναι ήδη ένα εντελώς νέο επίπεδο..

Κουζίνα σε σκούρα χρώματα

Η γενικά αποδεκτή ιδέα ότι το δωμάτιο πρέπει να είναι φωτεινό και η κουζίνα δεν πέρασε. Όσον αφορά την κουζίνα, η λανθασμένη αντίληψη είναι ακόμη πιο έντονη, γιατί όλοι πιστεύουμε ότι εδώ πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερα μια ατμόσφαιρα καθαρότητας και φωτός. Ωστόσο, μια σκοτεινή κουζίνα είναι ένα ασυνήθιστα πρωτότυπο εσωτερικό σχέδιο..

οκτώ

Οι συμβατικά σκοτεινές κουζίνες χωρίζονται σε δύο τύπους: σκανδιναβικές και μινιμαλιστικές. Στο μινιμαλιστικό στυλ, υπάρχουν συνήθως πολλές αντανακλαστικές λείες επιφάνειες καθώς και λεπτομέρειες από χρώμιο. Και στη δεύτερη περίπτωση – η παρουσία ξύλινων επίπλων καλυμμένων με λεκέ και πληθώρα αντικειμένων σε ρουστίκ στιλ.

7

Όσον αφορά τον φωτισμό, συνήθως οι κουζίνες με σκούρο χρώμα είναι εξοπλισμένες με βιομηχανικούς και μάλλον μαζικούς λαμπτήρες. Ενθαρρύνεται επίσης η παρουσία ποικίλων αποχρώσεων στο εσωτερικό, για παράδειγμα, φούξια, τυρκουάζ ή τερακότα – όλα αυτά συνδυάζονται υπέροχα με το κύριο σκοτεινό και βαθύ εύρος του εσωτερικού..

6

Μπάνιο σε σκούρα χρώματα

Για το μπάνιο, όπως και όλα τα άλλα δωμάτια, μπορούν να γίνουν οι ίδιες συστάσεις. Η ιδέα θα πρέπει να εγκαταλειφθεί εντελώς εάν το φυσικό φως απουσιάζει εντελώς στο μπάνιο. σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές συνήθως συνδυάζουν τεχνητό και φυσικό φως, καθώς και οροφή και τοίχο.

23

Ο σχεδιασμός του μπάνιου σε σκούρα χρώματα πρέπει να είναι λεπτός. Η αίσθηση της αναλογίας είναι πολύ σημαντική εδώ, και γενικά, κυριολεκτικά κάθε λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, τοίχοι με μοτίβο με τη μορφή λεπτών διαμήκων ράβδων θα αυξήσουν οπτικά το χώρο, είναι επιθυμητό να έχουμε ένα κομψό κομψό υδραυλικό. Και αν το ίδιο το μπάνιο είναι τοποθετημένο με τον ίδιο τρόπο όπως οι τοίχοι, τότε έχετε πλήρη αρμονία. Σε γενικές γραμμές, η παρουσία μαύρου χρώματος στο μπάνιο το καθιστά πάντα ασυνήθιστο και αποκλειστικό, μετατρέποντάς το σε ένα πολύ κομψό δωμάτιο..

Μαύρο χρώμα στο μπάνιο Σκοτεινό σχέδιο μπάνιου Σκούρο μπάνιο Μπάνιο σε σκούρα χρώματα

Η πιο σχετική τάση τώρα είναι ο συνδυασμός λευκού και μαύρου και, με αυτόν τον τρόπο: το εσωτερικό των αντικειμένων είναι λευκό και το εξωτερικό είναι μαύρο..

Μαύρο σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών

Για τους χώρους διαμονής, το μαύρο είναι το πιο προτεινόμενο χρώμα για τους τοίχους. Είναι επίσης απαραίτητο ένα τέτοιο εσωτερικό να περιέχει τουλάχιστον ένα έγχρωμο ή λευκό έπιπλο. Εάν υπάρχουν αρκετοί από αυτούς, θα είναι απλά τέλειο. Επιπλέον, συνιστούμε την παρουσία ελαφρών ή φωτεινών αξεσουάρ και υφασμάτων. Ο συνδυασμός μαύρου και λευκού θεωρείται ο πιο τολμηρός και πρωτότυπος..

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια άλλη κίνηση – αυτό είναι ένα μαύρο πάτωμα, το οποίο θα φαίνεται επίσης πολύ ευγενές και κομψό. Παρεμπιπτόντως, αυτή η λύση κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα σήμερα..

Αλλά η μαύρη οροφή είναι μια πολύ πιο τολμηρή σχεδιαστική απόφαση και ακόμη και λίγο επικίνδυνη, λόγω του γεγονότος ότι σε αυτήν την κατάσταση το ύψος του δωματίου μπορεί να μειωθεί οπτικά και επίσης, η μαύρη οροφή μπορεί να τραβήξει όλη την προσοχή. Ωστόσο, εάν κάνετε καθρέφτη ή γυαλιστερή οροφή, το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς αντίθετο, επειδή τέτοιες επιφάνειες έχουν εξαιρετική ανακλαστικότητα.