Φινίρισμα του σπιτιού στο εσωτερικό: φωτογραφίες σχεδιαστικών λύσεων

Το τελείωμα μιας ιδιωτικής κατοικίας στο εσωτερικό είναι το τελευταίο στάδιο της κατασκευής. Πρέπει να επιλέξετε μια κατεύθυνση στυλ εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τα απαραίτητα υλικά, καθώς και να πραγματοποιήσετε προπαρασκευαστικές εργασίες. Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών εργασιών, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του υλικού που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή..

Το εσωτερικό φινίρισμα μπορεί να γίνει μόνο μετά τη δημιουργία υποδαπέδου, εγκατεστημένης ηλεκτρικής καλωδίωσης, διάταξης συστήματος παροχής νερού και συστήματος θέρμανσης. Ο κατάλογος των τελειωτικών έργων εσωτερικής διακόσμησης περιλαμβάνει: στόκο και γύψο, βαφή και ταπετσαρία στο σπίτι, πλακάκια και δάπεδα.

λευκή διακόσμηση σπιτιού

εσωτερική διακόσμηση με ανοιχτόχρωμο ξύλο

Διακόσμηση οροφής

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τις εργασίες επισκευής από την οροφή, καθώς κατά τη διάρκεια της εργασίας μπορείτε να καταστρέψετε το πάτωμα ή να λεκιάσετε τους τοίχους. Η διακόσμηση οροφής θεωρείται η πιο δύσκολη λόγω της ταλαιπωρίας της εφαρμογής υλικών, αλλά ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Η επιλογή του ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού σπιτιού προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υλικών φινιρίσματος, επιπλέον, οι σχεδιαστές καταλήγουν πάντα σε κάτι νέο και πρωτότυπο. Δημοφιλή φινιρίσματα: ψευδοροφές ή ψευδοροφές, βαφή ή ασβέστη, ταπετσαρία στο ταβάνι. Αρχικά, πρέπει να ισοπεδώσετε την επιφάνεια με γύψο και στόκο, εμποτίζοντας την οροφή με αστάρι, μετά την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε την τελική επίστρωση.

σπίτι με εσωτερική επένδυση ξύλου

Πτώσεις οροφών

Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε μια δομή, να την διορθώσετε προσαρτώντας την στο πάτωμα. Με τη βοήθεια τέτοιων οροφών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνθετη δομή φωτισμού, καθώς και να δημιουργήσετε μια οροφή πολλαπλών επιπέδων. Η βάση με τη μορφή δομής πρέπει να είναι στόκος, βαμμένη ή επικολλημένη με ταπετσαρία. Το μειονέκτημα αυτού του τύπου οροφής είναι ότι μειώνει το ύψος του δωματίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο χώρος θα γίνει μικρότερος..

ξύλινη επένδυσηδιακόσμηση σπιτιού με ξύλο

Τεντωμένη οροφή

Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας οροφής είναι επίσης ικανός να κρύψει την επικάλυψη, δίνει πρόσβαση σε διάφορες επιλογές φωτισμού. Η δομή πρέπει να στερεωθεί απευθείας στους τοίχους. Με τη βοήθεια τεντωμένων οροφών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο, καθώς έχουν μεγάλη ποικιλία, μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις οροφές με εκτύπωση ή μοτίβο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό τεντωμένων και ψευδοροφών.

Ο σχεδιασμός είναι ένα προφίλ με ειδικό μηχανισμό snap-on που είναι προσαρτημένο περιμετρικά του δωματίου. Είναι καλύτερα να αναθέσετε την εγκατάσταση τεντωμένων οροφών σε επαγγελματίες.

τεντωμένες οροφές σε ένα ξύλινο σπίτι

Ταπετσαρία

Η επικόλληση της οροφής με ταπετσαρία είναι μια επιλογή προϋπολογισμού που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο. Το φινίρισμα θεωρείται δύσκολο, καθώς θα απαιτηθούν δεξιότητες και εξοπλισμός, επιπλέον, είναι αδύνατο να το κάνετε μόνοι σας. Μόνο υγρή ή ειδική ταπετσαρία οροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση. Η ταπετσαρία βινυλίου απαγορεύεται αυστηρά και η επιλογή ταπετσαρίας ανά χρώμα θα εκπλήξει ευχάριστα κάθε απαιτητικό ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού σπιτιού..

γύψο φινίρισμα

Λευκανση και βαψιμο

Αυτή η επιλογή για το φινίρισμα της οροφής είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολύ καιρό, είναι η πιο εύκολη στην εφαρμογή. Για την ολοκλήρωση της εργασίας, δεν χρειάζεστε γνώσεις ή ειδικές δεξιότητες, μπορείτε να ασπρίσετε ή να βάψετε τον εαυτό σας. Το πλεονέκτημα έγκειται στο χαμηλό κόστος εργασίας και την απλότητά τους. Για τη λεύκανση, χρησιμοποιείται ασβέστης και για το βάψιμο μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε κατάλληλο χρώμα, το εύρος χρωμάτων δεν περιορίζεται σε τίποτα.

χιονόλευκη διακόσμηση σπιτιού

Διακόσμηση τοίχου

Αφού ολοκληρώσετε τις οροφές, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο – τελειώνοντας τους τοίχους μέσα στο σπίτι. Εδώ, η ποικιλία κατασκευών είναι εντυπωσιακή, αφού πολλές επιλογές προσφέρονται ως υλικά. Η επιλογή των υλικών εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση στυλ του δωματίου, το σχέδιο σχεδιασμού που αναπτύχθηκε νωρίτερα. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν ταπετσαρία, κεραμικά πλακίδια, πέτρα (φυσική και τεχνητή), διακοσμητικό γύψο, γυψοσανίδα ή απλή βαφή..

όμορφη διακοσμητική διακόσμηση σπιτιού

Σε γενικές γραμμές, μπορεί να ειπωθεί ότι το φινίρισμα των τοίχων είναι λίγο πιο εύκολο από το να τελειώσετε τις οροφές, αλλά και εδώ, μπορεί επίσης να απαιτηθούν ειδικές δεξιότητες στην εργασία με το εργαλείο. Σε γενικές γραμμές, για όλα τα υλικά υπάρχει μια κύρια προϋπόθεση – πριν εφαρμόσετε το στρώμα διαθήκης, πρέπει να φροντίσετε οι τοίχοι να είναι απόλυτα λείοι και όλη η τραχύτητα να αφαιρείται με στόκο και γύψο.

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το στυλ του δωματίου, καθώς και από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το ίδιο το σπίτι. Για παράδειγμα, στο μπάνιο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα κεραμικά πλακίδια, τα οποία είναι εύκολο να διατηρηθούν, ανθεκτικά σε υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες. Για ένα υπνοδωμάτιο, η ταπετσαρία, ο διακοσμητικός γύψος ή η γυψοσανίδα θα είναι η καλύτερη επιλογή. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα χρησιμοποιούμενα υλικά συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργούν μια ενιαία εικόνα και μπορούν να εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να σημειωθεί ότι πανομοιότυπα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση τοίχων και οροφών. Εξαίρεση θα είναι τα κεραμικά πλακίδια και η πέτρα (φυσικά ή τεχνητά), τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα οροφών λόγω του εντυπωσιακού βάρους τους..

πρωτότυπη διακόσμηση ενός εξοχικού σπιτιού πρωτότυπο φινίρισμα φινίρισμα ενός ξύλινου σπιτιού

Φινίρισμα δαπέδου

Η κύρια εργασία στο δάπεδο έγινε κατά τη δημιουργία του ιδρύματος, η τελική εσωτερική εργασία γίνεται καλύτερα στο τέλος της εσωτερικής διάταξης. Η επιλογή του δαπέδου εξαρτάται από τον τύπο του κτιρίου. Για παράδειγμα, σε ένα τούβλο με τσιμεντένιο δάπεδο δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή του υλικού, εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο κεραμικά πλακάκια όσο και παρκέ ή άλλα υλικά..

Εάν το σπίτι και τα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από ξύλο, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σανίδες, laminate, παρκέ ή λινέλαιο. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε κεραμικά πλακίδια, πέτρα και παρόμοια υλικά. Ο περιορισμός οφείλεται στο γεγονός ότι η κατασκευή ενός ξύλινου δαπέδου έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εάν είναι επιθυμητό, ​​κεραμικά πλακίδια με σύστημα ζεστού δαπέδου μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε ξύλινο δάπεδο, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το πάτωμα δεν θα στρεβλωθεί, επιπλέον, η αξιοπιστία και η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου δαπέδου θα είναι ένα μεγάλο ερώτημα..

διακόσμηση σπιτιού σε ανοιχτά χρώματα διακόσμηση σπιτιού ημι-αντίκες φινίρισμα ενός εξοχικού σπιτιού

Φινίρισμα λειτουργιών

Η διακόσμηση ενός μπάνιου, κουζίνας ή τουαλέτας απαιτεί προσεκτική προσοχή στην επιλογή των υλικών. Για να διακοσμήσετε αυτούς τους χώρους, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε υλικά που είναι ανθεκτικά σε ακραίες θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται η χρήση ακρυλικών χρωμάτων για οροφές · για τοίχους είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κεραμικά πλακάκια, επένδυση ή συνηθισμένη βαφή. Το δάπεδο είναι καλύτερα κατασκευασμένο από κεραμίδι, πέτρα ή λινέλαιο.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα υλικά για το φινίρισμα ενός καθιστικού ή υπνοδωματίου, ωστόσο, εδώ είναι που ένα άτομο ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του, οπότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φυσικά υλικά.

μπλε επένδυσηεσωτερική διακόσμηση ενός σπιτιού με πλαίσιο

Η διακόσμηση του διαδρόμου είναι ένα ιδιαίτερο θέμα, η προσέγγιση του οποίου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτική. Αυτό το δωμάτιο βρίσκεται πολύ κοντά στο δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε υλικά. Είναι καλύτερο να προτιμάτε υλικά με αυξημένη αντοχή στην υγρασία, πρέπει να είναι ανθεκτικά σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, καθαρίζονται εύκολα από μόλυνση. Επίσης στο διάδρομο πρέπει να δώσετε προσοχή στη θερμομόνωση, η οποία πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

μοντέρνο σπίτι κομψό σπίτι λευκό φινίρισμα λευκό ξύλινο σπίτι