Αποθηκευτικός χώρος στην κουζίνα. Πώς να τακτοποιήσετε τα πράγματα και να έχετε όλα όσα χρειάζεστε κοντά;

Η εύκολη πρόσβαση στο απόθεμα είναι η κύρια αρχή της οργάνωσης του χώρου αποθήκευσης στην κουζίνα. Έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τις καθημερινές σας δουλειές στο μαγείρεμα και το φαγητό.

Χώροι αποθήκευσης στην κουζίνα: πώς να οργανώσετε το δωμάτιό σας?

Η αποθήκευση είναι το θεμέλιο της καλής οργάνωσης λόγω πολλών παραγόντων. Το πιο σημαντικό είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε αυτό το ζήτημα. Από την πειθαρχία και την τήρηση των κανόνων, το να βάζετε πάντα τα πάντα στη θέση τους, στον προσεκτικό προγραμματισμό των αγορών. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σχηματίσετε σκόπιμα τις ζώνες στις οποίες πρόκειται να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα πράγματα..

Πολλές κουζίνες είναι απογοητευτικές με συνεχή αναζήτηση και συνεχή ακαταστασία. Ενώ μερικά πράγματα είναι εύκολο να κρυφτούν, υπάρχουν επίσης είδη κουζίνας και αξεσουάρ που απλά λατρεύουν να είναι ακατάστατα. Έτσι, προκύπτουν δύο ερωτήματα που πρέπει να λυθούν:

Τι είδους έπιπλα υπάρχουν για την αποθήκευση διαφόρων ειδών στην κουζίνα?

Η καλή οργάνωση αυξάνει τη λειτουργικότητα του εσωτερικού και αποτρέπει πολύ εύκολα το χάος στην κουζίνα. Επομένως, ο χώρος απογραφής και αποθήκευσης απαιτεί έξυπνες λύσεις για μοντέρνα έπιπλα κουζίνας. Τα μεγάλα δοχεία και τα καπάκια τους, τα εύθραυστα μαχαιροπίρουνα, τα μπαχαρικά, τα μικρά οικιακά αντικείμενα μπορούν να κρυφτούν έτσι ώστε να είναι αόρατα, αλλά ταυτόχρονα εύκολα προσβάσιμα. Άλλωστε, διαφορετικοί χώροι αποθήκευσης στην κουζίνα είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της τάξης..

Χρησιμοποιώντας κρεμαστά κουτιά για μικρά αντικείμενα

Ξεκινήστε με τα πιο μικρά πράγματα στην κουζίνα, όπως τα μπαχαρικά που αναφέρονται παραπάνω. Αντί να σκορπίζετε βότανα σε τυχαία, ακανόνιστα βάζα και κουτιά, ή ακόμη χειρότερα, να τα αποθηκεύετε σε ανοιχτά φακελάκια, είναι πολύ καλύτερο να τα τοποθετήσετε σε γυάλινα, σφραγισμένα βάζα. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε τα δοχεία στο διοργανωτή σε ένα ρηχό συρτάρι (χωρίς συρόμενο), το οποίο θα βρει γρήγορα το μπαχαρικό που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή και θα εγγυηθεί τη φρεσκάδα του..

Χρησιμοποιώντας πλαστικούς οργανωτές για συρτάρια διαφόρων μεγεθών, μπορείτε επίσης να οργανώσετε άλλα προϊόντα όπως μαχαιροπίρουνα και μικρά εργαλεία κουζίνας όπως ανοιχτήρι, μαχαίρι πίτσας κλπ. Όλα τα μικρά αξεσουάρ θα βρουν τη θέση τους.

Ευρύχωρο ντουλάπι κάτω από τον πάγκο εργασίας για μεγάλα πιάτα

Τι γίνεται με τα ογκώδη αντικείμενα όπως κατσαρόλες, τηγάνια, φούρνους κλπ; Τοποθετούνται πιο βολικά σε ευρύχωρα ντουλάπια κάτω από τον πάγκο. Και πάλι, όπως συμβαίνει με τα μικρά πράγματα, τα συστήματα συρταριών παρέχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Για τη βέλτιστη χρήση του χώρου, αξίζει να προσαρμόσετε το μέγεθος του κουτιού για τα αντικείμενα που θέλετε να αποθηκεύσετε σε αυτό..

Γωνιακά ντουλάπια κουζίνας

Τα γωνιακά ντουλάπια είναι επίσης ένα καλό μέρος για να αποθηκεύσετε μεγάλο εξοπλισμό και σκεύη. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι και εδώ φροντίζετε για τη συναρμολόγηση των συστημάτων που μπορούν να αποσυρθούν. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι το ίδιο το ράφι αυτού του συστήματος είναι ελαφρώς στρογγυλεμένο σε ορισμένα σημεία, επειδή σε αυτή την περίπτωση θα ταιριάζουν ακόμη περισσότερα οβάλ ή στρογγυλά αντικείμενα..

Τα ευρύχωρα γωνιακά ντουλάπια προσφέρουν πολλές δυνατότητες αποθήκευσης, υπό την προϋπόθεση ότι τα παραδοσιακά ράφια με χαμηλή προσβασιμότητα αντικαθίστανται από πλήρη συρτάρια. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε βέλτιστη χρήση του πολύτιμου γωνιακού χώρου βελτιώνοντας σημαντικά τη χρηστικότητα. Αρκεί να τραβήξετε το συρτάρι για να έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα περιεχόμενα.

Οργάνωση λειτουργικού ντουλάπι τροφίμων

Ο πρώτος χώρος στην κουζίνα που πρέπει να προσέξετε είναι ο χώρος αποθήκευσης. Για να το σχεδιάσετε σωστά, πρέπει πρώτα να αξιολογήσετε τον ελεύθερο χώρο και τις αγοραστικές συνήθειες των μελών της οικογένειας και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τον τύπο και τον αριθμό των ντουλαπιών και των συρταριών που χρειάζονται. Είναι καλύτερο να σχεδιάσετε το ντουλάπι σας στην κουζίνα και όχι σε ξεχωριστό δωμάτιο. Αυτό σας δίνει άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε ξηρά συσκευασμένα τρόφιμα, ραφές και άλλα είδη..

Εξετάστε ένα σύστημα που έχει παρόμοιο σχεδιασμό με ένα ψυγείο – τα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν τόσο στις πόρτες όσο και στα ράφια που ανοίγουν μπροστά. Θα ήταν προτιμότερο να τοποθετήσετε ένα ψυγείο δίπλα σε ένα τέτοιο ντουλάπι, στο οποίο θα αποθηκεύετε φρέσκα τρόφιμα που χρειάζονται ψύξη, μαζί με έναν καταψύκτη, όπου τα τρόφιμα είναι κατεψυγμένα. Χάρη σε αυτό, μπορείτε πάντα να έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε είδος φαγητού. Επομένως, για την αποθήκευση τροφίμων σε στενότερα ερμάρια, χρησιμοποιούνται εξελιγμένα συστήματα, τα οποία είναι βέλτιστα για ντουλάπια πλάτους 150 έως 400 mm..

Χώρος αποθήκευσης στον τόπο παρασκευής και πλύσης των τροφίμων

Τα συστήματα αποθήκευσης τροφίμων πρέπει να βρίσκονται όχι μόνο κοντά στο ψυγείο, αλλά και σε μέρη όπου παρασκευάζονται και πλένονται τα τρόφιμα. Τα πιάτα συνήθως παρασκευάζονται δεξιά ή αριστερά από το νεροχύτη ή στον ίδιο τον νεροχύτη, επειδή το φαγητό απαιτεί νερό για να μαγειρευτούν. Ο χειρισμός τροφίμων παράγει τα περισσότερα απόβλητα, οπότε αξίζει να επιλέξετε τον σωστό κάδο απορριμμάτων μαζί με τα δοχεία για διαχωρισμό. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε λύσεις όπως σετ καλαθιών που έχουν τοποθετηθεί απευθείας στο συρτάρι. Θυμηθείτε να αποθηκεύετε τα βασικά απορρυπαντικά κάτω από το νεροχύτη όταν σχεδιάζετε την περιοχή του νεροχύτη σας..

Το καλύτερο μέρος για ένα πλυντήριο πιάτων είναι δίπλα στο νεροχύτη και τον κάδο απορριμμάτων, καθώς και ντουλάπια όπου αποθηκεύονται μαχαιροπίρουνα, πιάτα, φλιτζάνια και ποτήρια. Αυτή η διάταξη θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε τα πιάτα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων και στη συνέχεια να τα τοποθετήσετε γρήγορα σε ντουλάπια μετά το πλύσιμο. Τα συστήματα αποθήκευσης μαχαιροπίρουνα είναι ιδανικά συστήματα αποθήκευσης για μικρά γεύματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πλάκες μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικές θέσεις σε μεγάλα κουτιά, ώστε, εάν είναι απαραίτητο, να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος..

Χώρος ψησίματος και μαγειρέματος: επιλογές αποθήκευσης

Στην περιοχή μαγειρέματος και ψησίματος, η σόμπα και ο φούρνος είναι τα πιο σημαντικά. Φούρνοι μικροκυμάτων, μηχανές καφέ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάγκους, αλλά και σε κλειστό χώρο αποθήκευσης θεωρούνται προσθήκη. Τα ντουλάπια μπορούν να εξοπλιστούν με ράφια που ανοίγουν.

Οι δυνατότητες δημιουργίας μιας λειτουργικής και ταυτόχρονα όμορφης κουζίνας σε ένα δωμάτιο, μεγάλο και μικρό, είναι σχεδόν ατελείωτες. Η εργονομία και οι έξυπνες λύσεις αποθήκευσης διασφαλίζουν ότι όχι μόνο το μαγείρεμα στην κουζίνα είναι ευχάριστο, αλλά και το να είσαι με την οικογένεια ή τους φίλους σου.