Προϋπολογισμός έργου: εσωτερικό σκανδιναβικού στιλ

Το σκανδιναβικό στυλ είναι πολύ δημοκρατικό – συνδέει παλιές και νέες τάσεις, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μερικές φορές προβληματικά έπιπλα, παρουσιάζοντας τη φθορά ως ένα μοντέρνο vintage στοιχείο, χρησιμεύει ως μέσο έκφρασης οπτικά των ενδιαφερόντων και των προτιμήσεων του ιδιοκτήτη, της διάθεσής του και χαρακτήρας.

Vintage λεπτομέρειες στο εσωτερικό Ρουστίκ συρταριέρα και κρεμάστρα

Το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό, φιλόξενο και μοντέρνο εσωτερικό με αποδεκτό εκλεκτικισμό. Για παράδειγμα, δίπλα σε τραχιά έπιπλα από πλακέτα (τραπέζια, σκαμπό, πάγκους) μπορεί να υπάρχει μια μαλακή καρέκλα γραφείου σε μεταλλική βάση, πλαστικές καρέκλες σχεδιαστών που χαιρετούν από τα μέσα του περασμένου αιώνα (από τους Charles και Ray Eames και Eero Saarinen ).

Εκλεκτικισμός στο εσωτερικό Εκλεκτικισμός στο εσωτερικό Εκλεκτικισμός στο εσωτερικό

Τα κυρίαρχα χρώματα του στυλ είναι το λευκό και όλες οι αποχρώσεις των γήινων τόνων..

Το λευκό χρώμα συμβολίζει τις χιονισμένες εκτάσεις της βόρειας χώρας, αποχρώσεις του καφέ – στιβαρότητα, ασφάλεια, φυσικότητα. Τα έγχρωμα μπλοκ (συνδυασμοί λευκού και γκρι) χρησιμοποιούνται ως ένα από τα μέσα χωροθέτησης χώρου – χώρος εργασίας, χώροι αναψυχής, τραπεζαρία, κουζίνα, υπνοδωμάτιο.

Γκρι μπλοκ - εργαλείο ζωνών Γκρι μπλοκ - εργαλείο ζωνών Λωρίδα ταπετσαρίας - εργαλείο ζωνών Ανάδειξη του χώρου της κουζίνας

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του στυλ είναι η επίπλωση από φυσικό ξύλο. Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας (ή να παραγγείλετε από έναν τοπικό τεχνίτη). Εάν εξοπλίσετε ένα τραπέζι καφέ ή μια βάση τηλεόρασης από ξύλινα απορρίμματα με τροχούς, αυτό θα διευκολύνει τη χρήση επίπλων όχι μόνο για τον προορισμό τους, αλλά και όταν καθαρίζεται το διαμέρισμα..

DIY ξύλινο σκαμπό DIY ξύλινο σκαμπό Ξύλινο ντουλάπι στους τροχούς Σπιτικό τραπεζάκι σαλονιού σε ρόδες

Αρθρωτά έπιπλα, έπιπλα μετασχηματιστή, ανοιχτά ράφια και ράφια, κομψά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα. «ημι-αντίκες» με αναδιπλούμενα συρτάρια, που σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χώρο και να διανείμετε ορθολογικά τα έπιπλα στο χώρο. Τα πτυσσόμενα επικαλυμμένα έπιπλα, που χρησιμεύουν ως καναπές και κρεβάτι, ανάλογα με την ώρα της ημέρας, είναι αρκετά ευρύχωρα. Σε αυτό, έχοντας συγκεντρωθεί για οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις, αρκετοί άνθρωποι θα ταιριάζουν άνετα. Τμηματικά έπιπλα με κλειστά μέτωπα, εξοπλισμένα με λαβές για άνοιγμα αριστερά ή δεξιά, βοηθούν στην απόκρυψη αυτών των πραγμάτων που δεν χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή.

Ταπετσαρισμένος μετασχηματιστής επίπλων Ταπετσαρισμένος μετασχηματιστής επίπλων Ένας ορθολογικός χώρος εργασίας Ράφια με ανοιχτό και κλειστό μέτωπο

Η αναγνωρισιμότητα του στυλ εκδηλώνεται στο συνδυασμό επίπλων, αξεσουάρ και αντικειμένων διακόσμησης – χαλιά από δέρμα προβάτου, στοιχεία πλαισίου στον τοίχο. Είναι οι μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες που δημιουργούν την ατμόσφαιρα ζεστασιάς και χαρούμενων αισθήσεων. Η εξατομίκευση του χώρου πραγματοποιείται με την τοποθέτηση φωτογραφιών, αγαπημένων εικόνων, αφισών, εφαρμογών σε πλαίσια και χωρίς.

Πλαίσιο διακοσμητικό στοιχείο στον τοίχο Πλαίσιο διακοσμητικό στοιχείο στον τοίχο Ράφια πλαισίου για αξεσουάρ Προσωπικό στοιχείο στο εσωτερικό

Οι διακοσμήσεις τοίχου πάνω από τον καναπέ φαίνονται πολύ καλλιτεχνικές. Μαξιλάρια, «διεσπαρμένος» με οποιαδήποτε σειρά, προσθέστε δυναμισμό και εκφραστικότητα στο εσωτερικό. Τα καλύμματα των μαξιλαριών, τα καλύμματα για τις καρέκλες και τις πολυθρόνες και τα κλινοσκεπάσματα είναι κατασκευασμένα από πυκνά, τυπωμένα υφάσματα. Εκτυπώσεις με στολίδια που αντιπροσωπεύουν την άγρια ​​ζωή του Βορρά (ποτάμια, δέντρα, πουλιά, ζώα του δάσους), καθώς και βελονάκι ή μεγάλα προϊόντα πλεξίματος, μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο λαμπερό ακόμη και σε γκρι και λευκούς τόνους. Η αγάπη της χώρας τους μεταξύ των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης εκδηλώνεται με τη χρήση λαογραφικών μοτίβων, τυποποιημένων εικόνων ενός σταυρού από την εθνική σημαία της Δανίας (Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Φινλανδία).

Σκανδιναβικά κίνητρα στη διακόσμηση Εθνικά χαρακτηριστικά ως στοιχείο διακόσμησης

Το πρόβλημα των περιορισμένων υλικών επιλύεται όχι μόνο με τη βοήθεια προσεκτικά επιλεγμένων επίπλων και την ορθολογική κατανομή τους στην περιοχή. Μία από τις οπτικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για την αύξηση της έντασης είναι ο φωτισμός. Το σύστημα φωτισμού περιλαμβάνει φυσικές ροές ακτινοβολίας που εισέρχονται από τα παράθυρα και τεχνητές λάμπες οροφής, τοίχου, δαπέδου και τραπεζιού. Την παραμονή των διακοπών, ο διακοσμητικός φωτισμός με τη μορφή γιρλάντας από λαμπτήρες LED είναι αρκετά κατάλληλος.

Τα παράθυρα είναι διακοσμημένα με ημιδιαφανείς κουρτίνες, περσίδες ή αφήνονται εντελώς ανοιχτά (με την έννοια ότι δεν υπάρχουν κουρτίνες).

Εορταστικός φωτισμός Εορταστικός φωτισμός Γιορτινή γιρλάντα λαμπτήρων Παράθυρο χωρίς κουρτίνες για μέγιστο φωτισμό

Οι απλές και καθαρές φόρμες που χαρακτηρίζουν το σκανδιναβικό στυλ ανοίγουν ένα τεράστιο πεδίο δημιουργικής έκφρασης.

Την παραμονή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, ένα ογκώδες δέντρο θα αντικατασταθεί εντελώς από το δισδιάστατο αντίστοιχο του κατασκευασμένο από σανίδες – και η μυρωδιά του ξύλου θα γεμίσει το δωμάτιο και δεν θα χρειαστεί πολύς χώρος. Μικρές σανίδες επάνω «κλαδια δεντρου» θα παίξει το ρόλο των ράφια στα οποία θα τοποθετηθεί ένα τετράδιο με αρχείο με τις ευχές της Πρωτοχρονιάς, ξύλινα παιχνίδια που δεν απειλούν να σπάσουν αν πέσουν. Ένα μικροσκοπικό ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια κατσαρόλα θα φέρει το άρωμα φρέσκων βελόνων και την άνοιξη το δέντρο μπορεί να φυτευτεί μπροστά από το σπίτι. Τα κλαδιά σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο θα διακοσμήσουν μερικά σπιτικά παιχνίδια από αλουμινόχαρτο. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό του σκανδιναβικού σχεδιασμού, ή μάλλον, σχεδιαστές που, αντί για δέντρα που κόβονται για την παραγωγή επίπλων, φυτεύουν καινούργια..

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 2D μορφή Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 2D μορφή Ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο - εσωτερική διακόσμηση Χριστουγεννιάτικο μπουκέτο

  Το σκανδιναβικό στυλ είναι μια εξαιρετική λύση για τη διακόσμηση ενός χώρου διαβίωσης για όσους θέλουν να συνδυάσουν λειτουργικότητα, αισθητική και οικονομική απόδοση.