Εσωτερικό τετράγωνου υπνοδωματίου: πώς να χρησιμοποιείτε το χώρο ορθολογικά και κομψά

Τα τετράγωνα δωμάτια είναι πολύ δημοφιλή στους καταναλωτές λόγω του ευέλικτου σχήματος τους. Ωστόσο, ο εξοπλισμός και η διακόσμηση ενός τέτοιου δωματίου είναι κάπως πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Τα τετράγωνα δωμάτια, ελλείψει στενών χώρων, έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο αυτού του σχήματος, τότε με μια σωστά σχεδιασμένη εσωτερική διακόσμηση, το υπνοδωμάτιό σας είναι καταδικασμένο να είναι όμορφο, ευρύχωρο και ενδιαφέρον. Αυτά τα δωμάτια έχουν πολύ χώρο τόσο για σχεδιασμό όσο και για τεχνικές δραστηριότητες, οπότε έχετε μια δύσκολη δουλειά, αλλά δικαιολογεί πλήρως τους πόρους που δαπανώνται..

Μικρό τετράγωνο σχέδιο υπνοδωματίου

Πολύ συχνά, σε πολυκατοικίες, τα δωμάτια είναι αρκετά μικρά και περιορισμένα σε χώρο. Το μέγεθος είναι το κύριο μειονέκτημα τέτοιων χώρων, ωστόσο, τα μειονεκτήματα μπορούν πάντα να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, τα μικρά τετράγωνα υπνοδωμάτια δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα και, σύμφωνα με πολλούς σχεδιαστές, είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε διακόσμηση και να οργανώσετε χώρο, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο να γίνει σε μεγάλα δωμάτια. Για να αυξήσετε οπτικά το χώρο στο δωμάτιο, συνιστούμε να τοποθετήσετε επαρκή αριθμό φυσικών και τεχνητών πηγών φωτός στο δωμάτιο, αποφεύγοντας μεγάλα και θολά μοτίβα σε κουρτίνες και επενδύσεις τοίχων, κάνοντας το δωμάτιο σε ανοιχτόχρωμα χρώματα και επίσης μην υπερφορτώνετε το δωμάτιο με πολλά έπιπλα και διακόσμηση..

Ζώνη ενός τετράγωνου υπνοδωματίου

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα τετράγωνα δωμάτια είναι αρκετά ευέλικτα και εάν πρέπει να διανείμετε χώρο σε πολλές ζώνες, αυτό το σχήμα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες μεθόδους ζωνών. Οι δύο κύριες κατευθύνσεις στη χωροταξική διαμόρφωση είναι μη αναστρέψιμες και αναστρέψιμες μέθοδοι ζωνών. Οι μη αναστρέψιμες πραγματοποιούνται με τη βοήθεια της αναδιαμόρφωσης των χώρων και της μεταφοράς τοίχων, αλλά αυτή η μέθοδος είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, απαιτώντας πολλά χρήματα και προσπάθεια. Επιπλέον, απαιτείται ειδική άδεια για την ανοικοδόμηση χώρων σε πολυκατοικίες και ορισμένοι τοίχοι δεν μπορούν να μετακινηθούν καθόλου, επειδή είναι φέροντες.

Οι αναστρέψιμες μέθοδοι είναι πιο πρακτικές και ευκολότερες στην εφαρμογή. Τα αναστρέψιμα περιλαμβάνουν διατάξεις με φως, τόνους σε χρώματα και έπιπλα, κουρτίνες και εγκατάσταση χωρισμάτων. Μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες μεθόδους ζωνών είναι ένα ράφι, το οποίο, λόγω του μεγέθους του, χωρίζει τέλεια το δωμάτιο, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα του δωματίου. Κινητές και καθολικές κουρτίνες, κομψά διακοσμητικά χωρίσματα και βάθρα διαφορετικών υψών και περιοχών είναι τέλεια ως διαχωριστικό ζώνης..

Ενσωμάτωση χώρου

Η ενσωμάτωση του χώρου, που ονομάζεται επίσης έννοια του ανοιχτού χώρου, είναι η τέλεια λύση για το εσωτερικό ενός μικρού δωματίου. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης του χώρου βοηθά να απαλλαγούμε από το καταπιεστικό συναίσθημα που δημιουργείται σε ένα μικρό κλειστό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, για να μην υπερφορτώσετε το χώρο και να τον αυξήσετε οπτικά, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε απλά σετ επίπλων μικρού μεγέθους. Και για την ορθολογική χρήση του χώρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπερυψωμένα κρεβάτια, κάτω από τα οποία θα υπάρχει αρκετός χώρος για την αποθήκευση ορισμένων πραγμάτων, καθώς και να εγκαταλείψετε τα τεράστια κάθετα ντουλάπια υπέρ των μινιμαλιστικών κομμάτων.

Ανοιχτά χρώματα στο εσωτερικό ενός τετράγωνου υπνοδωματίου

Οι φωτεινές αποχρώσεις πάντα μεγεθύνουν οπτικά το χώρο, δίνουν στο δωμάτιο φωτεινότητα και επίσης φαίνονται κομψές και μοντέρνες. Λευκά, μπεζ και ανοιχτό γκρι χρώματα θα κάνουν το δωμάτιο πραγματικά ζεστό και θα δώσουν στο δωμάτιο ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Το λευκό συνήθως σχετίζεται με την καθαρότητα και το φως, οπότε μην φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό, επειδή θα φανεί ενδιαφέρον σε μονόχρωμα σχέδια, αλλά οι επιθέσεις θα αραιώσουν ή θα συμπληρώσουν τέλεια τα φωτεινά χρώματα..

Λεπτομέρειες προφοράς

Στο εσωτερικό, είναι πάντα σημαντικό να μην ξεχνάμε τις λεπτομέρειες προφοράς. Μπορούν να είναι διακοσμητικό τζάκι ή τηλεόραση. Μπροστά στο κομμάτι έμφασης του σετ επίπλων, μπορείτε επίσης να βάλετε ένα χαλί σε αντίθεση χρώματος. Το κύριο πράγμα στα τετράγωνα δωμάτια είναι να αποφεύγετε την ακαταστασία και να κατανέμετε σωστά κάθε εκατοστό του χώρου, οπότε μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα διακόσμησης. Η διακόσμηση μπορεί να τονιστεί σε διακοσμητικά μαξιλάρια, βάζα, φωτιστικά δαπέδου, καθρέφτες και πίνακες ζωγραφικής.

Φωτισμός στο υπνοδωμάτιο

Μη χρησιμοποιείτε ογκώδη φωτιστικά. Επιλέξτε πρακτικά φωτιστικά για να προσθέσετε τη σωστή ατμόσφαιρα και άνεση στο υπνοδωμάτιό σας. Ένα κομψό φωτιστικό δαπέδου μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε ένα κρεβάτι ή μια πολυθρόνα και ένας απαλός φωτισμός μπορεί να εγκατασταθεί σε ντουλάπια ή ράφια. Προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο, οι λαμπτήρες κομοδίνου μπορούν επίσης να αντικατασταθούν με φωτεινές εφαρμογές. Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε δωματίου, επομένως είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά το σενάριο φωτισμού στην κρεβατοκάμαρα. Γίνετε δημιουργικοί και δημιουργήστε ένα λειτουργικό και ελκυστικό σχέδιο.

Κρεβάτι σε τετράγωνο υπνοδωμάτιο

Ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα σε ένα υπνοδωμάτιο είναι, φυσικά, το κρεβάτι. Πριν αγοράσετε ένα κρεβάτι, εξετάστε προσεκτικά τον εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου και, στη συνέχεια, αποφασίστε για το μέγεθός του. Εάν ένα μικρό μονό κρεβάτι είναι άνετο για εσάς και επίσης ταιριάζει καλά στο εσωτερικό του δωματίου, τότε μη διστάσετε να σταματήσετε την επιλογή σας σε αυτό. Αυτή η επιλογή θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο και να το κάνετε πιο ευρύχωρο. Όταν επιλέγετε ένα μεγάλο κρεβάτι σε ένα τετράγωνο υπνοδωμάτιο, προσέξτε, καθώς με την εγκατάστασή του δεν υπάρχει χώρος για άλλα έπιπλα στο δωμάτιο. Παρ ‘όλα αυτά, το μεγάλο κρεβάτι φαίνεται πολυτελές και μπορεί να κερδηθεί πλεονεκτικά με τη βοήθεια ενδιαφέρουσων σχεδιαστικών λύσεων..

Πρόσθετα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Το εσωτερικό ενός τετράγωνου υπνοδωματίου θα φανεί πολύ πιο κερδοφόρο αν αφαιρέσετε τα συνολικά και ογκώδη αντικείμενα των επίπλων από το δωμάτιο. Αντικαταστήστε τις μεγάλες ντουλάπες με απλά κομψά ή ντουλάπες τοίχου. Οι σχεδιαστές και οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να αφήσετε τουλάχιστον μισό μέτρο ελεύθερου χώρου μπροστά από αντικείμενα με συρτάρια και τουλάχιστον δύο μέτρα μπροστά από το κρεβάτι και το γραφείο. Χρησιμοποιήστε τον χώρο με σύνεση!

Κατά την ανακαίνιση ενός τετράγωνου υπνοδωματίου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτού του σχήματος του δωματίου, ωστόσο, το αποτέλεσμα θα αξίζει τις προσπάθειές σας. Και για να είναι το δωμάτιο ευχάριστο όχι μόνο από αισθητικής άποψης, αλλά και λειτουργικό – προσεγγίστε αυτό το ζήτημα υπεύθυνα και μελετήστε όλες τις αποχρώσεις του έργου.