Σχέδιο σχεδίου ενός σπιτιού στο Μόναχο – λακωνικός μινιμαλισμός

Το μινιμαλιστικό στυλ δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Μερικοί εκπλήσσονται με τη στειρότητα και τη σοβαρότητα των σχημάτων και των γραμμών, ενώ άλλοι χαίρονται με μεγάλους και ελαφρούς χώρους, λογικές και λειτουργικές λύσεις. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού βρίσκουν τον μινιμαλισμό βαρετό και μονότονο, ενώ άλλοι το βρίσκουν στιλάτο και λιτό, με άψογη αίσθηση αναλογίας. Για πολλούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών σπιτιών, ο μινιμαλισμός είναι ένας τρόπος να βρείτε τον εαυτό σας, να βρείτε ηρεμία και αρμονία με τον κόσμο γύρω σας, να απαλλαγείτε από όλα τα περιττά.

Εξωτερικό γερμανικό σπίτι

Σας παρουσιάζουμε ένα σχέδιο σχεδιασμού μιας ιδιωτικής κατοικίας που βρίσκεται στο Μόναχο. Αυτό το παράδειγμα μινιμαλιστικών διαθέσεων στο σχεδιασμό του εξωτερικού και του εσωτερικού του σπιτιού εντυπωσιάζει με την απλή και λακωνική, αυστηρότητα και λειτουργικότητά του με την πρώτη ματιά..

Τραγανές γραμμές και ουδέτερη παλέτα

Μεγάλοι όγκοι, εμβέλεια και χώρος, σαφείς μορφές και αυστηρές γραμμές – όλα αυτά αποτελούν τη βάση της δομής ενός ιδιωτικού γερμανικού σπιτιού. Τόσο η πρόσοψη του κτιρίου όσο και ο εσωτερικός σχεδιασμός της κατοικίας χαρακτηρίζονται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • καθαρά, μονολιθικά γεωμετρικά σχήματα, η κλίμακα των οποίων κόβει την ανάσα.
  • ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, μονόχρωμες λύσεις.
  • στερεές επιφάνειες κατασκευασμένες από φυσικά φυσικά υλικά.
  • μεγάλες ποσότητες ελεύθερου χώρου.
  • πανοραμικά παράθυρα, δωμάτια γεμάτα με ηλιακό φως.
  • ενιαία εσωτερικά δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους.
  • λειτουργικά έπιπλα αυστηρών μορφών χωρίς διακόσμηση.
  • συχνά κρυφές πηγές τεχνητού φωτισμού ή φωτιστικών που λειτουργούν ως εστιακά κέντρα, αποτελώντας τη μόνη λειτουργική διακόσμηση στο δωμάτιο.
  • έλλειψη υφασμάτων σε άλογα και έπιπλα.
  • σχεδόν πλήρης απουσία διακόσμησης, με εξαίρεση ένα ή δύο είδη αυστηρών μορφών και με λειτουργικό υπόβαθρο.

Άποψη του νοικοκυριού του Μονάχου

Readyδη στην αυλή ενός ιδιωτικού νοικοκυριού, μπορείτε να αποκτήσετε μια εντύπωση για τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του – αυστηρές και σαφείς γραμμές, μεγάλες, μονολιθικές μορφές υπάρχουν σε όλα. Ακόμη και το υπαίθριο καθιστικό αντιπροσωπεύεται σχεδόν από ένα μνημείο πάγκου. Μια μεγάλη, μονοκόμματη κατασκευή χωρίς την παραμικρή ένδειξη διακόσμησης, εκτός από τον ενσωματωμένο φωτισμό, μπορεί να σταθεί σε αυτήν την αυλή για περισσότερες από μία γενιές αλλαγών ιδιοκτητών και να εξυπηρετήσει πιστά.

Πρωτότυπος πάγκος με φωτισμό

Οι αντίθετοι συνδυασμοί χρωμάτων του φινιρίσματος του κτιρίου και των δομών, η χρήση αποχρώσεων με διαφορετικές θερμοκρασίες χρώματος, επέτρεψαν τη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας και δυναμικής εικόνας του εξωτερικού του κτιρίου και την εισαγωγή ενός μοντέρνου πνεύματος στο τοπίο του σχεδιασμού της αυλής, γεμάτο με ένα πρωτότυπο μείγμα αυστηρότητας και αγάπης για τη φύση.

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Στην κύρια είσοδο του σπιτιού, βλέπουμε ότι η χρήση φυσικών υλικών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση, έγινε η βάση της έννοιας του σχεδίου σχεδιασμού.

Στην κεντρική είσοδο

Φυσικά υλικά στη διακόσμηση του σπιτιού

Σχεδόν ολόκληρος ο εσωτερικός χώρος είναι διακοσμημένος με ένα συνδυασμό λευκών χιονισμένων επιφανειών διασταυρωμένων με εσωτερικά στοιχεία από ξύλο με όμορφο φυσικό μοτίβο. Η δροσιά των λευκών τοίχων και του πέτρινου δαπέδου, που συναντά τη φυσική ζεστασιά των ξύλινων επιφανειών, δημιουργεί μια αρμονική και ελκυστική συμμαχία.

Εσωτερική διακόσμηση γερμανικού σπιτιού

Συνδυασμός λευκών τοίχων και ξύλινων επιφανειών

Ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό του γερμανικού σπιτιού δίνεται στο σύστημα φωτισμού. Στα περισσότερα δωμάτια, τα φωτιστικά σώματα είναι είτε κρυμμένα είτε διακοσμημένα με αποχρώσεις τοίχων εντελώς ουδέτερου σχήματος και χρώματος. Αλλά στο διάστημα μεταξύ των ορόφων, αντίθετα, τα φωτιστικά γίνονται το κεντρικό κέντρο του εσωτερικού, κρέμονται από την οροφή σε μεγάλες σταγόνες γυαλιού σε διαφορετικά επίπεδα..

Χώρος μεταξύ των ορόφων

Ένα άλλο δωμάτιο όπου το μόνο διακοσμητικό στοιχείο με λειτουργικό φορτίο είναι ένα φωτιστικό είναι η τραπεζαρία. Σε αυτό το ευρύχωρο και φωτεινό δωμάτιο με λευκούς χιονισμένους τοίχους και έπιπλα για την τραπεζαρία, ο αρχικός πολυέλαιος πάνω από την τραπεζαρία έχει γίνει διακόσμηση της εικόνας. Ένα άλλο στοιχείο έκπληξης είναι μια παλιά ντουλάπα από μασίφ ξύλο με σκαλιστή διακόσμηση..

Εσωτερικό τραπεζαρίας

Η τραπεζαρία είναι μια ειδική αίθουσα σε μια γερμανική κατοικία – μόνο εδώ οι σχεδιαστές, μαζί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, επέτρεψαν στον εαυτό τους να διακοσμήσει το δωμάτιο με διακόσμηση τοίχου. Δεν είναι εύκολο να συναντήσεις έναν πίνακα στον τοίχο ενός μινιμαλιστικού σπιτιού.

Τραπεζαρία με πρόσβαση στην πίσω αυλή

Ο μινιμαλισμός δεν είναι ξένος για τη χρήση σχεδιαστών εσωτερικών αντικειμένων. Τα πρωτότυπα έπιπλα ασυνήθιστων σχημάτων είναι ο κύριος διεκδικητής για τον τίτλο του εστιακού κέντρου κάθε δωματίου, επειδή, εκτός από τα αισθητικά χαρακτηριστικά, έχει μια βαθιά πρακτική έννοια της διαμονής σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Γνήσια επίπλωση

Μόνο στην ανοιχτή βεράντα του δεύτερου ορόφου βλέπουμε το αποτέλεσμα της χρήσης ομαλών γραμμών για τη διακόσμηση του υπαίθριου χώρου αναψυχής. Η αρχική καμπύλη θέση καθίσματος είχε αντίθεση με την καθαρή γεωμετρία, παρά τη συνολική ουδετερότητα της παλέτας χρωμάτων.

Ασυνήθιστος σχεδιασμός ανοιχτής βεράντας

Στο σχεδιασμό του σπιτιού του Μονάχου, λείες γραμμές και φόρμες με στροφές απουσιάζουν σχεδόν εντελώς. Οι ωφελιμιστικές εγκαταστάσεις δεν αποτελούσαν εξαίρεση. Όλα στο μπάνιο είναι αυστηρά, γεωμετρικά και λακωνικά. Τα απλά χρώματα και η λειτουργικότητα είναι υψίστης σημασίας.

Σχεδιασμός μπάνιου