Γυάλινες πόρτες στο εσωτερικό: οι καλύτερες φωτογραφίες μοντέρνου σχεδιασμού

Εάν βρίσκεστε στο στάδιο της επιλογής μιας πόρτας στο σπίτι σας, τότε πιθανότατα έχετε παρατηρήσει πόσο απίστευτα δημοφιλή έχουν γίνει τα γυάλινα πάνελ τα τελευταία χρόνια. Οι γυάλινες πόρτες είναι σπάνιες στους χώρους διαβίωσης, πράγμα κρίμα γιατί μπορούν να δώσουν πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η μετάδοση φωτός, η οποία είναι ιδιαίτερα επιθυμητή σε μικρά διαμερίσματα, σε δυσπρόσιτες γωνίες. Εξετάστε τις επιλογές για την εγκατάσταση γυάλινων θυρών στο σπίτι σας.

Γυάλινες πόρτες στο εσωτερικό: πιθανές επιλογές

Οι γυάλινες πόρτες στο εσωτερικό φαίνονται πολύ ελκυστικές, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν ως ένα λεπτό περίγραμμα μεταξύ των χώρων. Οι συρόμενες δομές που συνδέουν το υπνοδωμάτιο με το μπάνιο θα φαίνονται πιο εντυπωσιακές. Η υγρασία θα παραμείνει μέσα, αλλά η λεπτή γοητεία θα βγει.

Ωστόσο, η επιλογή μιας ξύλινης πόρτας με τζάμια που μπορεί να πάρει πολλά διαφορετικά σχήματα είναι πολύ πιο δημοφιλής. Μερικά θα καταλάβουν σχεδόν ολόκληρη την πόρτα, άλλα θα έχουν τη μορφή τετράγωνου παραθύρου ή πιο ιδιότροπου σχεδιασμού. Το φως εξακολουθεί να διαπερνά το εσωτερικό, αν και όχι τόσο καλά όσο στην περίπτωση των γυάλινων κατασκευών.

Η ροή του φυσικού φωτός είναι σημαντική για κάτι περισσότερο από τον εσωτερικό φωτισμό. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο ευρύχωρο φαίνεται το δωμάτιο. Το τζάμι βοηθά στην οπτική μεγέθυνση των τετραγωνικών μέτρων, απελευθερώνοντας οπτικά τα φύλλα της πόρτας.

Είναι οι γυάλινες πόρτες ασφαλείς στο εσωτερικό;?

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, η οποία είναι ίσως πρωταρχικής σημασίας για όλους όσους σκέφτονται να αγοράσουν γυάλινες πόρτες, μπορεί να είναι μόνο μία: ναι! Εάν, φυσικά, επιλέξετε πόρτες καλής ποιότητας από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Πρακτικά σχέδια αυτού του υλικού είναι επί του παρόντος κατασκευασμένα από σκληρυμένο γυαλί, ακριβώς όπως τα τζάμια.

Η σκλήρυνση είναι η υποβολή ενός γυάλινου πάνελ σε μια παρατεταμένη διαδικασία πυροδότησης, λόγω της οποίας αποκτά εξαιρετικά υψηλή αντοχή σε παραμόρφωση και κρούση. Ως αποτέλεσμα, το υλικό είναι πολύ ανθεκτικό. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ακόμη και το σπασμένο γυαλί δεν θα προκαλέσει κοψίματα. Κατά την πρόσκρουση, θρυμματίζεται σε ψίχουλα, αβλαβή σωματίδια όπως ο θρυμματισμένος κρύσταλλος.

Θερμομόνωση γυάλινης πόρτας

Η φήμη των παλιών παραθύρων μπορεί να κάνει τις σύγχρονες γυάλινες επιφάνειες να υποτιμούν. Οι καιροί έχουν αλλάξει, η τεχνολογία έχει βελτιωθεί, αφού τώρα τα μεγάλα τζάμια αποτελούν ακόμη και εγγύηση ενεργειακής απόδοσης. Όταν αγοράζετε γυάλινες πόρτες για το εσωτερικό, απλά πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τον συντελεστή μεταφοράς θερμότητας U [W / (m2 · K)]. Όσο χαμηλότερο είναι, τόσο χαμηλότεροι θα είναι οι λογαριασμοί θέρμανσης. Ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας ολόκληρου του υαλοπίνακα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1,3 W / (m2 K).

Η ποιότητα του γυαλιού θα είναι το κλειδί. Επί του παρόντος, οι μονωτικές μονάδες γυαλιού είναι στάνταρ, στις οποίες σχηματίζονται ερμητικά κλειστοί θάλαμοι μεταξύ των φύλλων, γεμάτοι με ξηρό αέρα ή ένα από τα ευγενή αέρια. Ωστόσο, δεν έχει σημασία μόνο το γυαλί, αλλά και ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας της πόρτας σας..

Ο ανθρώπινος παράγοντας θα παίξει επίσης μεγάλο ρόλο. Αυτό αναφέρεται στη συναρμολόγηση των θυρών. Εάν γίνει λανθασμένα, μπορεί να καταστρέψει τις προσπάθειες εγκατάστασης και να προκαλέσει τη διαφυγή θερμότητας από το εσωτερικό. Πολλοί κατασκευαστές θυρών το γνωρίζουν καλά αυτό, επομένως παρατείνουν (ακόμη και για αρκετά χρόνια) την περίοδο εγγύησης για το προϊόν τους..

Τύποι γυαλιού για εσωτερικές πόρτες

Καθαρό γυαλί

Όταν επιλέγετε διαφανές γυαλί, θυμηθείτε ότι όλα θα είναι ορατά μέσα από μια τέτοια πόρτα. Για το λόγο αυτό, σπάνια βρίσκεται σε γυάλινες πόρτες ή σε καμβάδες με μεγάλα τζάμια. Το διάφανο γυαλί είναι ιδανικό για γοητευτικά παράθυρα, όπως λευκές γαλλικές πόρτες.

Παγωμένο γυαλί

Παρέχει ιδιωτικότητα επιτρέποντας στο ηλιακό φως να εισέλθει στο δωμάτιο. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται σε πόρτες μπάνιου και τουαλέτας, οι οποίες τείνουν να είναι αρκετά μικροί χώροι.

Μοτίβο γυαλί

Η υφή του πίνακα δεν είναι ομοιόμορφη και έχει μοτίβο. Αν και αυτή η επιλογή από γυαλί μπορεί να μην αφήνει αρκετό φως να περάσει, ειδικά τις μέρες με συννεφιά, αν τοποθετηθεί σε λευκές πόρτες, μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα φρεσκάδας και ελευθερίας..

Υαλογράφημα

Όταν επιλέγετε βιτρό, μπορείτε να προτιμήσετε παγωμένες ή γυάλινες επιλογές. Αυτό θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που δεν μπορεί να παραποιηθεί. Αυτή είναι η πιο ακριβή αλλά και η πιο πρωτότυπη διακοσμητική ιδέα γυαλιού. Μια πόρτα με βιτρό, κατασκευασμένη από έναν πλοίαρχο, φαίνεται πολυτελής.

Διακοσμημένο γυαλί με αμμοβολή

Το πολύ δημοφιλές επάνω στρώμα γυαλιού αφαιρείται από τη ροή άμμου υψηλής πίεσης προκαλώντας αμαύρωση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχήμα για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό μοτίβο.

Γυάλινες συρόμενες πόρτες στο εσωτερικό

Οι εσωτερικές πόρτες σε ένα σπίτι εκτελούν πολλές σημαντικές λειτουργίες και αποτελούν επίσης διακοσμητικό στοιχείο. Χάρη σε αυτά, μπορείτε να αφαιρέσετε τον ήχο από το εξωτερικό και να διαχωρίσετε το δωμάτιο από άλλα δωμάτια. Επιπλέον, τονίζουν τον χαρακτήρα του εσωτερικού. Οι γυάλινες συρόμενες πόρτες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι είναι εξαιρετικά πρακτικά; Κατάλληλο για κάθε εσωτερικό χώρο, ανεξάρτητα από το στυλ που επικρατεί σε αυτό. Οι γυάλινες πόρτες θα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού. Αυτό διευκολύνει τη διαίρεση του χώρου που θα παραμείνει συνεπής..

Ποια δωμάτια είναι κατάλληλα για γυάλινες πόρτες?

Οι γυάλινες πόρτες θα λειτουργούν σε σκοτεινά δωμάτια. Έτσι, το εσωτερικό θα φωτιστεί επιπλέον, και ως εκ τούτου πολύ πιο ευχάριστο και άνετο. Επίσης, επιλέγονται συχνά για κοινόχρηστους χώρους όπως σαλόνια, τραπεζαρίες και κουζίνες. Επιπλέον, οι γυάλινες πόρτες θα λειτουργήσουν όπου θέλετε να παρουσιάσετε ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο..

Οι γυάλινες πόρτες χαρακτηρίζονται από μια ποικιλία σχεδίων, ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και εξαρτημάτων. Διατίθενται τόσο σε μονές όσο και σε διπλές πόρτες. Μπορείτε επίσης να βρείτε μοντέλα εγκατεστημένα σε συρόμενα συστήματα αλουμινίου, δηλαδή κουφώματα και MDF.