Λευκοί τοίχοι – ελαφροί και καθαροί

Μεταξύ της τεράστιας ποικιλίας επιλογών χρωμάτων για τοίχους, είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε. Το πιο ευέλικτο χρώμα είναι το λευκό..

Υπάρχει μια προκατάληψη ότι οι λευκοί τοίχοι έχουν πολλά μειονεκτήματα: λερωμένος, πολύ απλός, μια σχέση με κυβερνητικούς χώρους και άλλα. Όλα αυτά είναι παρατραβηγμένα. Οι λευκοί τοίχοι είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσετε οποιοδήποτε στυλ σε ένα δωμάτιο, να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εργαλεία σχεδιασμού και στοιχεία διακόσμησης. Επιπλέον, τα σύγχρονα υλικά ελαχιστοποιούν τις μη πρακτικές ιδιότητες μιας τέτοιας επίστρωσης..

Τζάκι με λευκούς τοίχους Χιονάτη κρεβατοκάμαρα με έναν φωτεινό τοίχο

Πιστεύεται ότι μια τέτοια στιλιστική απόφαση προήλθε τη δεκαετία του 1920 στην Αγγλία. Η σύζυγος ενός επιχειρηματία άνθρακα έβαψε τους τοίχους του σπιτιού της σε λευκό χρώμα. Αυτό το βήμα ήταν μια διαμαρτυρία ενάντια στην κύρια απασχόληση του συζύγου της. Στη συνέχεια, αυτή η ιδέα ανέλαβε ο απαιτητικός σχεδιαστής και ενσωματώθηκε στα έργα του..

δωμάτιο με λευκούς τοίχους και φωτεινά στοιχεία Ο συνδυασμός λευκών τοίχων με ξύλινη επένδυση

Η επίδραση του λευκού σε ένα άτομο

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα για οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι απαραίτητο να μάθετε τι επίδραση θα έχει στους ανθρώπους εκεί. Από αυτή την άποψη, το λευκό έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα. Μεταξύ των ιδιοτήτων του:

Παιδικό δωμάτιο σε λευκό χρώμα Λευκοί τοίχοι και έπιπλα σε αντίθεση Λευκοί τοίχοι με αντίθετα στοιχεία

Το χρώμα είναι θετικό, ενώ συνδυάζει ολόκληρο το φάσμα χρωμάτων. Ως εκ τούτου, ψυχολόγοι, ψυχίατροι και άλλοι γιατροί καταφεύγουν σε λευκή βοήθεια στη διαδικασία θεραπείας των ασθενών. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην ικανότητα ολόκληρου του φάσματος χρωμάτων να φορτώνει ομοιόμορφα και τις τρεις συσκευές ανίχνευσης χρώματος της ανθρώπινης όρασης. Αυτή η λειτουργία μειώνει τα περιττά συναισθήματα και καταπρανει.

Εάν προκύψει μια δύσκολη επιλογή χρώματος, τότε είναι το λευκό που μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε από αυτά με την επιφύλαξη της αντίληψης. Ταυτόχρονα, δεν συνιστάται ο υπερκορεσμός του χώρου με αυτό, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ψευδή αίσθηση ανωτερότητας ή, αντίθετα, της δικής του κατωτερότητας..

Χιονάτη κρεβατοκάμαρα με μεγάλη εικόνα Μεγάλο σαλόνι με λευκούς τοίχους Λευκοί τοίχοι στη διακόσμηση του σπιτιού

Σύμφωνα με τους ερευνητές των επιπτώσεων που προκαλούν τα χρώματα και οι αποχρώσεις τους στον άνθρωπο, το λευκό είναι κοσμετολογικό. Πιστεύεται ότι βοηθάει να γεμίσουν τα κύτταρα με υγρασία και να διεγείρει την κυτταρική ανανέωση. Έτσι, οι λευκοί τοίχοι στο εσωτερικό του χώρου διαβίωσης βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας..

Λευκή σκάλα στο εσωτερικό

Τα πλεονεκτήματα των λευκών τοίχων στο διαμέρισμα

Εκτός από τη θετική επίδραση του λευκού με μέτρο σε ένα άτομο, έχει και άλλα οφέλη. Το κύριο είναι η δυνατότητα αύξησης του φωτισμού των δωματίων. Τα λευκά αντικείμενα αντανακλούν το φως. Ένα δωμάτιο με λευκούς τοίχους απλά δεν μπορεί να έχει σκοτεινές γωνίες. Δημιουργεί την αίσθηση ότι έχετε επιπλέον πηγές φωτός.

Τεράστιο χιονισμένο σαλόνι Λευκοί τοίχοι και ξύλινο πάτωμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα σε δωμάτια με παράθυρα που βλέπουν βόρεια ή καλυμμένα με δέντρα. Αυτή η ιδιότητα εκφράζεται σαφώς κατά την κρύα εποχή, όταν οι ώρες της ημέρας είναι πολύ μικρές και υπάρχει κίνδυνος εποχικής κατάθλιψης..

Η δεύτερη σημαντική ιδιότητα των λευκών τοίχων είναι η ψευδαίσθηση της επέκτασης του χώρου. Η ικανότητα του λευκού να αυξάνει οπτικά την ένταση των δωματίων μετατρέπεται σε αύξηση του όγκου του δωματίου, ωθώντας οπτικά τους τοίχους. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της ανθρώπινης οπτικής συσκευής κάνει κάποιον να αντιλαμβάνεται τα φωτεινά αντικείμενα ως μακρινά. Αυτό θα κάνει ένα στενό λευκό δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο..

Μεγάλη αίθουσα με λευκούς τοίχους Αντίθεση λευκών τοίχων και μαύρων επίπλων

Μια άλλη ποιότητα του λευκού που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται για τοίχους είναι η ευελιξία και η συμβατότητα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εσωτερικό με φόντο τους λευκούς τοίχους. Εάν οι επιφάνειες με μοτίβο ή χρωματιστά στοιχεία σας υποχρεώνουν ήδη να αναζητάτε συνδυασμούς, τότε οι λευκοί τοίχοι θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας χρώματα χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας δυσαρμονίας. Ακόμα και οι λαμπερές αποχρώσεις θα νιώσουν πιο απαλές όταν περιβάλλεται από λευκό.

Αυτό το γεγονός θα σας επιτρέψει να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή και να αλλάξετε εντελώς το περιβάλλον, χωρίς να ανησυχείτε για τη συμβατότητα με τους τοίχους. Κάθε νέο πράγμα στο σπίτι θα ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό χωρίς σύγκρουση με το φινίρισμα της επιφάνειας..

Φωτεινά στοιχεία σε έναν λευκό τοίχο Λευκά έπιπλα στο σαλόνι

Η ελευθερία επιλογής του στυλ για το δωμάτιο μπορεί να θεωρηθεί πολύ χρήσιμη. Ο λευκός τοίχος φαίνεται υπέροχος τόσο σε κλασικό εσωτερικό όσο και σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Τυχόν αξεσουάρ, πίνακες ζωγραφικής και λάμπες θα φαίνονται καλά σε λευκό φινίρισμα. Επιπλέον, μια τέτοια επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο δημιουργικότητας και να τη βάψετε με χρώματα ή να χρησιμοποιήσετε ένα στένσιλ..

Δομές λευκού τοίχου

Εάν ο ιδιοκτήτης του δωματίου είναι περήφανος για τις στιλιστικές λύσεις και αντικείμενα που έχει επιλέξει για το εσωτερικό, τότε είναι οι λευκοί τοίχοι που θα τονίσουν όλη την αποκλειστικότητα του στοιχείου. Ακόμη και η πιο εξελιγμένη διακόσμηση θα είναι αισθητή σε τέτοιο φόντο και οι επισκέπτες θα μπορούν πάντα να εκτιμούν τη γεύση του σχεδιαστή..

Συνδυασμοί με λευκούς τοίχους στο εσωτερικό διαφορετικών δωματίων

Παρά τα πλεονεκτήματα του λευκού, μόνο του φαίνεται απροσδιόριστος. Στο δωμάτιο όπου οι λευκοί τοίχοι δεν αραιώνονται με χρωματιστά διακοσμητικά στοιχεία, θα φυσήξει το πνεύμα των κρατικών κτιρίων.

Λευκοί τοίχοι στο εσωτερικό Λευκοί τοίχοι και σκούρο πάτωμα Φωτεινά στοιχεία σε λευκούς τοίχους

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το δωμάτιο καθαρό και τρυφερό, χωρίς να χρησιμοποιείτε φωτεινές και σκληρές αποχρώσεις, τότε μπορείτε να συνδυάσετε λευκούς τοίχους με στοιχεία άμμου, γάλακτος, κρέμας, γκρι-μπλε και άλλα παστέλ χρώματα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαμπάνια, κρέμα, ελεφαντόδοντο, καφέ και στη συνέχεια το δωμάτιο θα φαίνεται κομψό, διατηρώντας όλες τις ιδιότητες του λευκού.

Λευκή αψίδα Λευκό μπάνιο

Οποιοδήποτε υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση ενός δωματίου με λευκούς τοίχους. Αλλά το φυσικό ξύλο, το δέρμα, το λινό, το βαμβάκι φαίνονται ιδιαίτερα πλεονεκτικά. Ένα φυσικό θέμα είναι μια πολύ σχετική επιλογή για ένα τέτοιο δωμάτιο. Ζωντανά φυτά σε γλάστρες και εικόνες ζώων θα ταιριάζουν αρμονικά εδώ. Το λουλουδάτο στολίδι στα υφάσματα θα είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα στο εσωτερικό.

Αίθουσα με έναν λευκό πολυέλαιο Ράφια βιβλίων σε λευκό τοίχο

Παρά την φαινομενική απλότητα του λευκού εσωτερικού σχεδιασμού, αυτό το χρωματικό σχέδιο είναι ένα σημάδι πολυτέλειας και πλούτου. Τα αξεσουάρ θα προσθέσουν πολυτέλεια στο δωμάτιο, το οποίο θα τονίσει τη μοναδικότητα και τη κομψότητα των λευκών χιονισμένων επιφανειών και θα δείξει τη λεπτή γεύση του ιδιοκτήτη..