Πώς να επιλέξετε τούλι για το σαλόνι: μια επισκόπηση των επιλογών και των κανόνων επιλογής

Ένας τέτοιος ορισμός ως τούλι συγκεντρώνει μια σημαντική ποσότητα αέρινων υφασμάτων που διαφέρουν σε ποιότητα, υφή και διακόσμηση. Το τούλι χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού κάθε δωματίου και καθιστικού, συμπεριλαμβανομένων.

Αυτός ο τύπος υφάσματος οφείλεται στη γέννηση του βασιλιά της Γαλλίας, ο οποίος έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να δημιουργήσουν ένα αβαρές ύφασμα που σας επιτρέπει να βλέπετε ελεύθερα από το παράθυρο όλα όσα συμβαίνουν πίσω από αυτό και ταυτόχρονα να κρύβετε το άτομο που κοιτάζει μέσα από το υλικό. Το ύφασμα που κατασκευάστηκε, ως αποτέλεσμα, εκτελούσε άψογα τις προστατευτικές του λειτουργίες, κρύβοντας ανθρώπους και αντικείμενα στο δωμάτιο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Και το πιο σημαντικό, μια τέτοια διακόσμηση των παραθύρων έδινε σε όλο το δωμάτιο μια ατμόσφαιρα και γέμιζε το δωμάτιο με ζεστασιά..

Οι πρώτοι τύποι τούλι κατασκευάζονταν στο χέρι, ήταν ακριβοί και αποτελούσαν προνόμιο των πλούσιων πολιτών. Σήμερα, η παραγωγή τέτοιων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και ειδικές μηχανές ασχολούνται με την παραγωγή της. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του τούλι, εδώ στον σύγχρονο καταναλωτή παρέχεται μια μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Σήμερα προτείνουμε να συζητήσουμε τους κανόνες για την επιλογή τούλι για το σαλόνι, το οποίο είναι το κέντρο κάθε σπιτιού. Θα μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα τούλια και πώς να επιλέξετε τα σωστά υφάσματα για μια συγκεκριμένη έκδοση του εσωτερικού..

Τούλι στο σαλόνι – ιδιότητες υφάσματος

Ξεκινώντας τη μικρή μας ανασκόπηση σχετικά με το θέμα της επιλογής του σωστού τούλι για το σαλόνι, δεν μπορούμε παρά να πούμε στους αναγνώστες μας για τις υπέροχες ιδιότητες αυτού του υλικού, χάρη στις οποίες αυτός ο τύπος υφάσματος έχει κερδίσει τη δημοτικότητά του. Εκτός από την ελκυστική του εμφάνιση, το τούλι έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα, ελαφρότητα, που σας επιτρέπει να μην χρησιμοποιείτε πολύπλοκους συνδετήρες για να στερεώσετε τον καμβά και διαφάνεια, που συμβάλλει στη διείσδυση του φωτός της ημέρας στο δωμάτιο και συμβάλλει σε οπτική αύξηση του μεγέθους του δωματίου.

Η λεπτή δομή του υφάσματος, όπως και πολλά χρόνια πριν, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα έξω από το παράθυρο και ταυτόχρονα κρύβει με επιτυχία το εσωτερικό περιεχόμενο του δωματίου. Το τούλι δεν παγιδεύει καθόλου αέρα, είναι αρκετά εύκολο να το φροντίσει, έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υφών και πυκνότητας. Και τέλος, στον αγοραστή παρέχεται μια εντυπωσιακή επιλογή υλικών, που κυμαίνεται από απλές και απλές επιλογές έως πολυτελή προϊόντα..

Κριτήρια επιλογής τούλι για το σαλόνι

Προκειμένου το επιλεγμένο τούλι να φαίνεται τέλειο στο σαλόνι σας, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για τον σκοπό του. Αυτό σημαίνει ότι τα υφάσματα σε αυτή την περίπτωση μπορούν να παίξουν έναν κυρίαρχο, τονιστικό ρόλο ή να χρησιμεύσουν ως συμπληρωματικό υπόβαθρο, το οποίο δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας του σχεδιασμού και δίνει έμφαση στο συνολικό ύφος του εσωτερικού. Όταν χρησιμοποιείτε συνδυασμένες συνθέσεις, από διάφορους καμβάδες, η παρουσία υφής και φωτεινότητας χρώματος είναι ευπρόσδεκτη μόνο σε έναν από αυτούς. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικές.

Το ανοιχτόχρωμο ύφασμα από τούλι μπορεί να επεκτείνει οπτικά το χώρο. Τα σκοτεινά υλικά, από την άλλη πλευρά, το μειώνουν. Επίσης, μην ξεχνάτε τη θέση των ίδιων των ανοιγμάτων παραθύρων. Τα παράθυρα, που βλέπουν βόρεια ή ανατολικά, συνήθως χρειάζονται επιπλέον φως. Επομένως, για ένα τέτοιο σαλόνι, οι ελαφριές και μέγιστες διαφανείς τούλινες κουρτίνες θα είναι μια πραγματική επιλογή. Για ένα σαλόνι με παράθυρα με νότιο προσανατολισμό, είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείτε πιο πυκνά υφάσματα, σε σκούρα χρώματα ή με την προσθήκη μοτίβων.

Τούλι στο σαλόνι – μια επισκόπηση των ποικιλιών

Παρά τη γενική αντίληψη του τούλι ως υφάσματος, αυτός ο τύπος υφάσματος περιλαμβάνει διάφορους τύπους υλικών που διαφέρουν ως προς τη δομή και την εμφάνιση. Ανάλογα με τη μέθοδο ύφανσης των νημάτων, ολόκληρο το τούλι μπορεί να χωριστεί σε λείο τούλι, το οποίο περιλαμβάνει κάμπριο, σιφόν και ζακάρ, πλέγμα και με μοτίβο, για παράδειγμα, οργάντζα, πέπλο ή μουσελίνα. Κρίνοντας από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το τούλι, οι πιο δημοφιλείς επιλογές σε αυτή την περίπτωση είναι φυσικά υφάσματα – μετάξι, λινό και βαμβάκι, συνθετικά – πολυεστέρας, βισκόζη και πολυαμίδη και μικτά υφάσματα.

Οι κουρτίνες από νάιλον, που μοιάζουν εξωτερικά με μετάξι και έχουν πολύ λεία δομή, δεν φαίνονται λιγότερο υπέροχες. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιθανές επιλογές. Όσον αφορά το μήκος του τούλι για το σαλόνι, εδώ μπορείτε να προτιμήσετε τόσο τις παραδοσιακές κουρτίνες στο πάτωμα ή ελαφρώς χαμηλότερα, όσο και τα περικομμένα προϊόντα..

Σύγχρονο στυλ

Η επιλογή του τέλειου τούλι για ένα σαλόνι σε μοντέρνο στυλ πρέπει πρώτα απ ‘όλα να βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του ίδιου του εσωτερικού, επειδή ο ίδιος τύπος υφάσματος σε διαφορετικά σχέδια μπορεί να φαίνεται και να φαίνεται εντελώς διαφορετικός. Οι μοντέρνες επιλογές σχεδίασης περιλαμβάνουν μινιμαλισμό, με χαρακτηριστική υπεροχή απλών πραγμάτων, το σκανδιναβικό στυλ, ο σχεδιασμός του οποίου βασίζεται σε λευκό, καθώς και μια σοφίτα που έχει μετακινηθεί από σοφίτες και μια διάταξη ανοίγματος, ηλεκτρικά που συνδυάζουν πολλά στυλ ταυτόχρονα, νεοκλασικισμός , μποέμ -διακόσμηση και πολλές άλλες λακωνικές προτάσεις. Η ιδανική λύση για τέτοιου είδους σχέδια θα είναι παραλλαγές από συμπαγές τούλι σε λευκό, γκρι, πράσινο, μπλε και άλλα σχέδια που θα επιτρέψουν στο δωμάτιο «αναπνέω». Στις περιπτώσεις που φαίνεται και μια τέτοια πρόταση «απλά», μπορείτε να αντικαταστήσετε τους εκφραστικούς, κατά τη γνώμη σας, καμβάδες με προϊόντα με διακριτική εκτύπωση.

Κλασικό στιλ

Μεταξύ των εσωτερικών χώρων, κατασκευασμένων σε κλασικό στυλ, μπορεί κανείς να περιλαμβάνει όχι μόνο τον κλασικισμό, διάσημο για την αρχαιότητά του. Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει παραλλαγές σχεδιασμού σε ρωμαϊκό ή ελληνικό στυλ, αυτοκρατορία, μπαρόκ, αναγεννησιακούς εσωτερικούς χώρους και άλλα προσχηματικά και πλούσια διακοσμητικά. Σε τέτοια παραδείγματα, το συναίσθημα της επισημότητας είναι σχετικό. Επομένως, μαζί με συγκρατημένα μονόχρωμα προϊόντα ή κουρτίνες με τούλι, με τη δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε συνθέσεις πολλαπλών στρωμάτων, μερικές φορές αποτελούμενες από πολλά χρώματα. Όχι λιγότερο επιτυχημένη λύση για ένα σαλόνι σε κλασικό στιλ θα είναι πολύπλοκες λαμπρεκίνες, όλα τα είδη παραλαβών και όμορφη κουρτίνα.

Τούλι για το σαλόνι με βλεφαρίδες

Οι εποχές όπου ήταν δυνατό να διακοσμήσετε ένα άνοιγμα παραθύρου μόνο με τη βοήθεια ενός τυπικού γείσου, το οποίο στα περισσότερα παραδείγματα δεν ταιριάζει καθόλου στο σχεδιασμό του δωματίου, έχουν παρέλθει, και σήμερα μας προσφέρονται πολλές επιλογές για την τοποθέτηση τούλι Το Αλλά ο πιο πρακτικός και δημοφιλής τρόπος, ωστόσο, παραμένει η χρήση οπών, τα οποία είναι ειδικά άγκιστρα στερεωμένα πάνω από το παράθυρο. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται πάντα ελκυστικός και έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας, της αντοχής και της αξιοπιστίας. Σε αυτή την περίπτωση, το τούλι πέφτει στο πάτωμα σε ομοιόμορφες πτυχώσεις και γλιστρά εύκολα από τη μία πλευρά στην άλλη. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, οι οπές είναι μέταλλο, πλαστικό και ξύλο, το οποίο σας επιτρέπει να αγοράσετε τόσο οικονομικό όσο και ακριβότερο μοντέλο. Η διάμετρος των δακτυλίων κουρτίνας κυμαίνεται από 1,5 έως 5 εκ. Το τυπικό σχήμα είναι ένας κύκλος ή ένα τετράγωνο.

Το σωστά επιλεγμένο τούλι για το σαλόνι δεν θα είναι μόνο μια υπέροχη διακόσμηση για ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά θα προσθέσει επίσης μια αίσθηση άνεσης και άνεσης σε ολόκληρο το σχέδιο. Και η γνώση των ιδιοτήτων αυτού του τύπου υφασμάτων και οι κανόνες επιλογής που θα μπορούσατε να γνωρίσετε στο προτεινόμενο υλικό θα σας βοηθήσουν να τονίσετε το εσωτερικό στυλ που επιλέξατε και να παρουσιάσετε το σαλόνι στο καλύτερο δυνατό φως.!