Πώς να επιλέξετε πόρτες στο μπάνιο: τύποι σχεδίων και χαρακτηριστικά επιλογής προϊόντων

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανακαίνιση είναι μια πολύ ενοχλητική και δαπανηρή απόλαυση, ειδικά όταν πρόκειται για πολύπλοκα έργα που καλύπτουν όλες τις γωνίες του δωματίου. Από αυτή την άποψη, οι ειδικοί συνιστούν να ληφθεί σοβαρά υπόψη η επιλογή των υλικών και των αντικειμένων που προορίζονται για εσωτερική επίπλωση. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε κάθε λεπτομέρεια εκ των προτέρων και οι πόρτες σε αυτήν την περίπτωση δεν αποτελούν επίσης εξαίρεση..

Όταν επιλέγετε εσωτερικά σχέδια, είναι συνηθισμένο να δίνετε προσοχή στην εξωτερική ελκυστικότητα, το διακοσμητικό φινίρισμα και το χρώμα, καθώς και να βασίζεστε στις δικές σας προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες..

Εάν μιλάμε για μια πόρτα για ένα μπάνιο, τότε σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από τα αναφερόμενα αντικείμενα, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η ποιοτική πλευρά του αξεσουάρ, καθώς τέτοια δωμάτια χαρακτηρίζονται από την παρουσία υψηλής υγρασίας, θερμοκρασιακών αλλαγών και τη συσσώρευση συμπύκνωσης. Επιπλέον, η πόρτα πρέπει να διατηρεί την ιδιωτικότητα του δωματίου..

Ποια μοντέλα θυρών μπάνιου προσφέρονται στον καταναλωτή σήμερα και πώς να επιλέξετε το σωστό προϊόν, διαβάστε παρακάτω.

Πόρτες μπάνιου: ποικιλίες προϊόντων

Όπως και πολλά άλλα έπιπλα, οι πόρτες μπάνιου έχουν διάφορες ποικιλίες, γεγονός που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ενός σπιτιού ή διαμερίσματος όπου προγραμματίζονται εργασίες ανακαίνισης να επιλέξουν ένα μοντέλο που είναι κατάλληλο για χαρακτηριστικά σχεδιασμού.

Αιώρηση

Οι κλασικές πόρτες με κούνια διακρίνονται από μια σειρά από θετικές ιδιότητες, όπως μια προσιτή τιμή, μια τεράστια ποικιλία επιλογών, ευκολία εγκατάστασης και τυπικά μεγέθη. Η ανάγκη για πρόσθετη εγκατάσταση ενός κατωφλίου που μπορεί να αυξήσει τις ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες της δομής επιλύεται ξεχωριστά. Εάν το ζήτημα της εξοικονόμησης χώρου είναι προτεραιότητα και για ένα μοντέλο πόρτας με κούνια, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεστε μια θέση, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε πιο συμπαγείς επιλογές.

Πτυσσόμενες πόρτες

Μια τέτοια πρόταση θα σας επιτρέψει να οργανώσετε πολύ εργονομικά το χώρο κοντά στο μπάνιο, επομένως είναι ιδανικό για στενά δωμάτια. Τέτοια σχέδια διατίθενται σε δύο τύπους – «αρμονικός», που αποτελείται από τρία ή περισσότερα μέρη και επιλογές που γλιστρούν μεταξύ τους και στις δύο κατευθύνσεις χωρίς πτυχώσεις. Όταν ξεδιπλωθούν, τέτοια προϊόντα δεν χρειάζονται ελεύθερο χώρο και όταν διπλωθούν, δυστυχώς, αφήνουν ένα πολύ στενό πέρασμα για είσοδο ή έξοδο από το δωμάτιο. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι πτυσσόμενες δομές δεν έχουν υψηλό επίπεδο ηχομόνωσης..

Μοντέλα συρόμενων θυρών και κουπέ

Δεδομένου ότι οι συρόμενες πόρτες και οι συρόμενες πόρτες για το μπάνιο μετακινούνται στο πλάι εξίσου όταν ανοίγουν, οι σχεδιαστές τις έχουν συνδυάσει σε μία θέση. Ωστόσο, οι προτεινόμενες επιλογές είναι κάπως διαφορετικές μεταξύ τους. Οι συρόμενες κατασκευές αποτελούνται από δύο μισά. Οι συρόμενες πόρτες είναι ένα συμπαγές φύλλο, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, κυλά πίσω κατά μήκος του τοίχου. Τέτοια σχέδια φαίνονται κομψά και ελκυστικά, ωστόσο, κατά την τοποθέτησή τους, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν γάντζοι στους τοίχους και τις πρίζες. Σε αυτή την περίπτωση δεν παρέχεται εγκατάσταση του κατωφλίου, γεγονός που στη συνέχεια μειώνει την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση των θυρών.

Μεντεσέ πόρτες μπάνιου

Μια εξίσου πρωτότυπη λύση για τη διάταξη του μπάνιου μπορεί να ονομαστεί η χρήση αρθρωτών θυρών, οι οποίες είναι ασυνήθιστες συρόμενες κατασκευές σε κυλίνδρους με κορυφαία στερέωση. Τέτοια μοντέλα είναι υπέροχα κατάλληλα για μια πόρτα μπάνιου που ανοίγει σε έναν ευρύχωρο διάδρομο, ο οποίος σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα το φύλλο της πόρτας σε έναν ελεύθερο πλευρικό τοίχο.

Επιλέγοντας ένα υλικό για την κατασκευή θυρών

Ανεξάρτητα από το σκοπό, όλα τα μοντέλα θυρών διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το υλικό κατασκευής. Και εδώ στους αγοραστές προσφέρεται επίσης μια μεγάλη επιλογή για κάθε γούστο και οικονομική ευκαιρία..

Πόρτες MDF

Τα μοντέλα πορτών από πάνελ MDF, κατά κανόνα, παράγονται σε μεγάλη ποικιλία χρωματικών αποχρώσεων και μπορούν να συμπληρωθούν με διακοσμητικά ένθετα από γυαλί ή γυαλί, επομένως συνδυάζονται τέλεια με οποιεσδήποτε λύσεις εσωτερικού στυλ. Το κύριο πλεονέκτημα των θυρών MDF είναι η υψηλή αντοχή στις εξωτερικές επιδράσεις και η λογική τιμή. Τα μειονεκτήματα τέτοιων προϊόντων περιλαμβάνουν κάποια τάση συσσώρευσης υγρασίας. Ωστόσο, εάν υπάρχει καλός εξαερισμός στο μπάνιο, οι ιδιοκτήτες του δωματίου μπορεί να μην ανησυχούν για την παραμόρφωση του καμβά..

Πόρτες από μασίφ ξύλο

Παρά το αρκετά υψηλό κόστος, οι ξύλινες πόρτες παραμένουν δημοφιλείς επειδή είναι ανθεκτικές, αξιόπιστες και ελκυστικές. Η ιδανική λύση για το μπάνιο θα είναι δομές οξιάς, βελανιδιάς ή λάρυγγας. Τα προϊόντα πεύκου είναι λιγότερο ανθεκτικά στην υγρασία, επομένως, οι σχεδιαστές δεν συνιστούν τη χρήση τους για τον εξοπλισμό ενός χώρου υγιεινής.

Προϊόντα από καπλαμά ύφασμα

Το καπλαμά είναι ένα λεπτό φύλλο ξύλου κολλημένο πάνω από ινοσανίδες. Τέτοια μοντέλα μεταφέρουν πλήρως το χρώμα και τη δομή του ξύλου, αλλά διαφέρουν σε μικρότερο βάρος και χαμηλότερο κόστος. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε παρόμοιο σχέδιο στο εσωτερικό του μπάνιου, φροντίστε για καλό εξαερισμό..

Πόρτες με οικολογικό καπλαμά

Μια τέτοια πρόταση μπορεί να ονομαστεί εντελώς αντίθετη από την προηγούμενη. Το μοτίβο και το ανάγλυφο του δέντρου σε αυτό το παράδειγμα είναι μόνο μια απομίμηση υψηλής ποιότητας, επειδή στην πραγματικότητα είναι πλαστικό. Οι πόρτες από οικολογικό καπλαμά είναι τέλειες για την οργάνωση ενός μπάνιου, καθώς αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στην υγρασία.

Πόρτα PVC

Τα προϊόντα από PVC ή πολυβινυλοχλωρίδιο απορροφούν τέλεια την υγρασία και είναι ανθεκτικά στη συμπύκνωση. Επιπλέον, αυτές οι πόρτες περιέχουν ειδικές ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό μούχλας. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι οι πλαστικές πόρτες είναι κατώτερες σε δύναμη και οπτική γοητεία σε άλλες κατασκευές. Οι περισσότεροι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με προφίλ αλουμινίου και διακόσμηση με τη μορφή γυάλινων ενθεμάτων.

Διαστάσεις πόρτας μπάνιου

Δεδομένου ότι οι πόρτες που προορίζονται για εγκατάσταση στο μπάνιο διαφέρουν ελαφρώς σε μέγεθος από τα τυπικά εσωτερικά σχέδια, οι ειδικοί συνιστούν να δώσετε σίγουρα προσοχή σε μια τέτοια απόχρωση. Κατά κανόνα, αυτά είναι πιο συμπαγή και μικρότερα προϊόντα. Αυτό το χαρακτηριστικό οφείλεται στο γεγονός ότι το δωμάτιο του μπάνιου συχνά δεν μπορεί να καυχηθεί για μια μεγάλη πλατεία. Επιπλέον, αυτές οι πόρτες έχουν μη τυπικό ύψος. Ειδικά όταν πρόκειται για την εγκατάσταση μοντέλων με κατώφλι. Επομένως, το κλειδί της επιτυχίας κατά την επιλογή της τέλειας πόρτας του μπάνιου μπορεί να ονομαστεί υποχρεωτική μέτρηση της πόρτας, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος, το πλάτος και το βάθος..

Η επιλογή της πόρτας του μπάνιου δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη όχι μόνο την οπτική γοητεία, αλλά και τη λειτουργική πλευρά της δομής. Επιπλέον, όταν επιλέγετε μια κατάλληλη επιλογή, πρέπει επιπλέον να παρέχετε πολλές αποχρώσεις. Ελπίζουμε ότι το υλικό μας θα είναι χρήσιμο για εσάς και θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη σύγχρονη συλλογή τέτοιων αξεσουάρ μπάνιου..