Ντουλάπι μπάνιου: τύποι σχεδίου και τα καλύτερα παραδείγματα φωτογραφιών στο εσωτερικό

Η διαδικασία οργάνωσης ενός μπάνιου είναι αρκετά επίπονη, καθώς απαιτεί την επιλογή μεγάλου αριθμού αντικειμένων. Και δεν πρόκειται μόνο για βασικά, εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία όπως μπάνιο, τουαλέτα ή νεροχύτη. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει το ντουλάπι, το οποίο είναι πολύ πιο λειτουργικό και πιο ευρύχωρο από τα ντουλάπια ή τα ανοιχτά ράφια. Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή; Τι πρέπει να προσέξετε; Αυτό προτείνουμε να μιλήσουμε τώρα..

Ντουλάπι μπάνιου: ποικιλίες με μέθοδο εγκατάστασης

Κάθε είδος επίπλου έχει πολλές κατηγορίες. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μέθοδο εγκατάστασης. Όχι μόνο η οπτική αντίληψη του μπάνιου εξαρτάται από αυτό, αλλά και η προσωπική άνεση κάθε μέλους της οικογένειας..

Βάση δαπέδου

Η πιο κοινή λύση μπάνιου είναι μια μονάδα δαπέδου. Είναι ιδιαίτερα σταθερό και αξιόπιστο. Χάρη στην παρουσία των ποδιών, θα αντέξει ακριβώς κάθε φορτίο. Επιπλέον, μπορεί πάντα να αναδιαταχθεί σε άλλο μέρος, εάν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, ο καθαρισμός του δαπέδου με τέτοια έπιπλα μπορεί να είναι προβληματικός..

Κρεμαστό βάθρο

Αυτή η επιλογή συχνά ονομάζεται επίσης επιλογή κονσόλας. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι η κομψότητα και το στυλ. Βασικά, ένα τέτοιο ντουλάπι επιλέγεται για ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό μπάνιο. Είναι λακωνικό, δεν έχει πολύπλοκο σχεδιασμό και τις περισσότερες φορές γίνεται σε ουδέτερες αποχρώσεις. Η διαδικασία καθαρισμού με τέτοια έπιπλα δεν είναι ενοχλητική. Αλλά ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι το στήριγμα. Για να είναι αξιόπιστο, είναι καλύτερο να προσελκύσετε ειδικούς για εγκατάσταση.

Τι υλικό να επιλέξετε ένα ντουλάπι στο μπάνιο?

Ο συνολικός σχεδιασμός των επίπλων παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά οι ειδικοί εξακολουθούν να συνιστούν να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα του υλικού. Η αντοχή του ντουλαπιού, το κόστος και η διάρκεια ζωής του εξαρτώνται από αυτό..

Πλαστικό ντουλάπι μπάνιου

Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά ντουλαπιών είναι το πλαστικό. Αυτή είναι μια προσιτή λύση για όλους, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημά της. Επιπλέον, τα πλαστικά ντουλάπια σίγουρα δεν θα υποφέρουν από υγρασία. Μεταξύ των ελλείψεων, αξίζει να σημειωθεί η ευθραυστότητα. Το θέμα είναι ότι το πλαστικό δεν είναι πολύ ισχυρό, επομένως υπάρχουν γρατζουνιές και άλλες ζημιές σε αυτό. Με την πάροδο του χρόνου, το ντουλάπι δεν θα φαίνεται ελκυστικό. Και, φυσικά, τέτοια σχέδια δεν είναι κατάλληλα σε κάθε εσωτερικό χώρο. Επομένως, είναι καλύτερο να σταθμίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν από την αγορά..

Ξύλινη μονάδα ματαιοδοξίας για μπάνιο

Πρόσφατα, τα ξύλινα ντουλάπια έχουν γίνει πιο συναφή. Φαίνονται πραγματικά ελκυστικά, ειδικά αν το μπάνιο είναι διακοσμημένο σε σκανδιναβικό στιλ. Επιπλέον, το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο είναι σύμφωνο με τις σύγχρονες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό μειονεκτημάτων. Το δέντρο δεν είναι ανθεκτικό στην υγρασία, τις χημικές ουσίες και τις ακραίες θερμοκρασίες. Επομένως, είναι καλύτερο να το προστατεύσετε με μια ειδική μεμβράνη ή βερνίκι. Μια εναλλακτική επιλογή θα ήταν ένα ντουλάπι από αδιάβροχο ξύλο όπως τικ ή βελανιδιά. Λάβετε όμως υπόψη ότι το κόστος του θα είναι πολύ υψηλότερο. Ένα ντουλάπι με φυσική επένδυση καπλαμά μπορεί να είναι μια οικονομική λύση. Φαίνεται ελκυστικό, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε σε υψηλή διάρκεια ζωής αυτής της δομής..

Ντουλάπι μπάνιου από MDF ή πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα

Εάν ένα ξύλινο ντουλάπι είναι πολύ ακριβό για εσάς, σας συνιστούμε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις από MDF ή μοριοσανίδες. Τα ξύσματα από συμπιεσμένο ξύλο χρησιμοποιούνται συχνά για την κατασκευή επίπλων. Φυσικά, αυτά τα υλικά είναι επίσης ανθεκτικά στο νερό. Σε αντίθεση όμως με την προηγούμενη έκδοση, έχουν χαμηλότερη τιμή, καθώς και σχέδιο για κάθε γούστο..

Ντουλάπι με γυάλινες μπροστινές όψεις

Μια άλλη δημοφιλής λύση μπάνιου είναι ένα ντουλάπι με γυάλινες μπροστινές ή πόρτες. Αυτή η λύση φαίνεται πολύ κομψή και δίνει στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη κομψότητα. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο ακόμη και για ένα μικρό μπάνιο. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα πεζοδρόμιο με σκληρυμένο γυαλί, χάρη στο οποίο θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αλλά λάβετε υπόψη ότι τα σημάδια νερού θα είναι ορατά σε αυτά..

Πολυτελές πέτρινο ντουλάπι

Perhapsσως η πιο ελκυστική και πραγματικά πολυτελής επιλογή για μπάνιο θα ήταν ένα πέτρινο ντουλάπι. Θεωρείται το πιο ακριβό και έγκυρο υλικό. Εκτιμάται ιδιαίτερα για τη δύναμη και την αντοχή του και η εμφάνισή του δεν αφήνει σχεδόν κανέναν αδιάφορο. Ωστόσο, ένα τέτοιο ντουλάπι απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Επιπλέον, η φυσική και η τεχνητή πέτρα ραγίζουν από κρούσεις. Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι το βάρος του. Ως εκ τούτου, η πέτρα χρησιμοποιείται κυρίως μόνο για τη διακόσμηση πάγκων..

Πώς να επιλέξετε ντουλάπι μπάνιου?

Πριν προχωρήσετε στην επιλογή ενός ντουλαπιού, σας συνιστούμε να μελετήσετε τις διαστάσεις και τη διάταξη του μπάνιου. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα ποια επιλογή χρειάζεται. Επιπλέον, τώρα οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα, μεταξύ των οποίων θα είναι σίγουρα δυνατό να βρεθεί μια κατάλληλη λύση.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε την τοποθεσία εγκατάστασης. Το σχήμα του ντουλαπιού εξαρτάται από αυτό. Η ορθογώνια έκδοση είναι κατάλληλη για όλα τα μεγέθη μπάνιου. Είναι άνετο, έχει μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων και ράφια. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε πρωτότυπο σχέδιο στις προσόψεις. Για ένα μικρό μπάνιο, ένα γωνιακό μοντέλο είναι πιο κατάλληλο. Φυσικά, δεν πρέπει να υπολογίζετε σε μεγάλη χωρητικότητα. Αλλά αυτή η επιλογή δεν φαίνεται λιγότερο ελκυστική. Ο συνολικός σχεδιασμός του μπάνιου είναι επίσης σημαντικός στη διαδικασία επιλογής. Μετά από όλα, τα έπιπλα πρέπει να φαίνονται αρμονικά σε αυτό. Ένα ντουλάπι ουδέτερης απόχρωσης θα ήταν μια καθολική επιλογή. Και, φυσικά, καθορίστε τον προϋπολογισμό για την αγορά..

Το ντουλάπι στο μπάνιο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού. Το καθιστά πλήρες και λειτουργικό. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων και ειδών υγιεινής. Επομένως, ζυγίστε προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις πριν αγοράσετε ένα κατάλληλο μοντέλο..