Μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός υπνοδωματίου υψηλής τεχνολογίας

«Υψηλής τεχνολογίας» κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «σύγχρονες τεχνολογίες». Αρχικά, αυτό το στυλ στην εσωτερική διακόσμηση χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στην αρχιτεκτονική, καθώς και στη διευθέτηση χώρων γραφείων. Ωστόσο, στον σύγχρονο κόσμο, έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στο εσωτερικό των κατοικιών. Αυτό το στυλ συνδέεται με τον πλούτο, την ευημερία και την επιτυχία. Η υψηλής τεχνολογίας εκσυγχρονίζεται σταδιακά και περιλαμβάνει όλο και περισσότερους κλάδους. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από: ευθύτητα, πραγματισμό, αιχμηρές και σαφείς γραμμές, χρήση υαλοπινάκων και μετάλλων, φωτισμό με ευρύχωρο αποτέλεσμα, καθώς και χρήση των τελευταίων και πιο προηγμένων τεχνολογιών και τεχνικών. Η υψηλής τεχνολογίας δανείζεται ορισμένες δυνατότητες από άλλα στυλ. Έτσι, για παράδειγμα, η χρήση στοιχείων επικοινωνίας και σχεδιασμού ντεκόρ που άντλησε από το στυλ της σοφίτας και μια μικρή ποσότητα διακόσμησης και λειτουργικότητας από τον μινιμαλισμό.

Υψηλής τεχνολογίας χρώματα εσωτερικών χώρων

Ο συνδυασμός χρωμάτων υψηλής τεχνολογίας είναι συγκρατημένος και λακωνικός. Συνήθως, τα σχέδια τέτοιων εσωτερικών χώρων είναι μονόχρωμα, κοντά το ένα στο άλλο. Λευκό, μαύρο, μεταλλικό, γκρι και μπεζ γεμίζουν την παλέτα αυτού του στυλ. Η προφορά και τα φωτεινά χρώματα είναι επίσης αποδεκτά, αλλά σε μικρότερες ποσότητες, προκειμένου να μην γίνει το εσωτερικό άγευστο και να μην υπερφορτωθεί. Μπορείτε να εστιάσετε σε μεμονωμένα στοιχεία διακόσμησης και στοιχεία διακόσμησης. Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το στυλ δίνεται σε υφές, υλικό και λεπτομέρειες..

Επιπλα

Τα έπιπλα υπνοδωματίου υψηλής τεχνολογίας πρέπει να κατασκευάζονται σε απλά γεωμετρικά σχήματα. Το κρεβάτι μπορεί να έχει είτε ένα απλό ορθογώνιο σχήμα είτε ένα μη τυπικό στρογγυλό. Η συρταριέρα μπορεί να γίνει σε σχήμα κύβου. Τα έπιπλα σε αυτό το στυλ διακρίνονται από τη λειτουργικότητα, που αντικατοπτρίζονται σε πρόσθετες ενότητες, για παράδειγμα, μια πολυθρόνα με ένα ράφι που ανοίγει ή ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Γυαλιστερά μέτωπα, εξαρτήματα και πόδια από χρώμιο και η χρήση μεταλλικών αντικειμένων είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Θυμηθείτε ότι σε ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο πρέπει να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο, οπότε αφήστε μόνο το κρεβάτι και την ντουλάπα έξω από μαζικά αντικείμενα..

Ντεκόρ

Μια ελάχιστη ποσότητα διακόσμησης χρησιμοποιείται σε αυτό το στυλ, αλλά είναι ακόμα εκεί. Εξαίρεση αποτελούν οι μεγάλοι πίνακες που απεικονίζουν την πόλη και τους ουρανοξύστες, ψηλοί λαμπτήρες δαπέδου αυστηρής λακωνικής μορφής, μεγάλα βάζα δαπέδου, ψηλοί καθρέφτες και κάθε είδους μεταλλικά προϊόντα. Οι σύγχρονες τεχνολογίες και τα gadget παίζουν επίσης το ρόλο του κοσμήματος. Όχι μόνο ως διακόσμηση, αλλά και για τη διαμόρφωση χώρων, τα γυάλινα χωρίσματα είναι επίσης τέλεια: διαφανή, ματ, επικολλημένα με μεμβράνη και φιμέ.

Φωτισμός

Μία από τις κύριες πηγές φωτισμού στο στυλ είναι οι προβολείς σε εσοχή. Τέτοιοι λαμπτήρες ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ υψηλής τεχνολογίας λόγω του γεγονότος ότι φαίνονται μινιμαλιστικοί, απλοί, κομψοί και διακρίνονται από την ευκολία τους. Επιτρέπεται επίσης η χρήση πολυελαίων, αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι αυτά πρέπει να είναι λακωνικά και εξορθολογισμένα γεωμετρικά σχήματα..

Ένα παράδειγμα είναι πολλαπλά κάθετα μενταγιόν από γυαλί ή σφαιρικές αποχρώσεις χρωμίου που θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό. Συνήθως, σε αυτό το στυλ, η χωροθέτηση του χώρου είναι αρκετά απαιτητική και ο τοπικός φωτισμός είναι κατά συνέπεια συνηθισμένος. Μία από αυτές τις συσκευές φωτισμού είναι οι λαμπτήρες δαπέδου, συχνά ψηλές και τοξωτές. Στα υπνοδωμάτια, τα φωτιστικά δαπέδου φαίνονται ιδιαίτερα καλά δίπλα σε κομοδίνα ή πολυθρόνες. Οι λαμπτήρες τοίχου διαφόρων γεωμετρικών σχημάτων φαίνονται ενδιαφέροντες και οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες θα συμπληρώσουν τέλεια το δωμάτιο με το ύφος των τελευταίων τεχνολογιών.

Επένδυση τοίχου

Σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, μια ποικιλία υλικών φινιρίσματος είναι ευπρόσδεκτη. Το κυριότερο είναι ο φουτουρισμός και ο μινιμαλισμός. Η πιο πρακτική και ευέλικτη επιλογή θα είναι η μονόχρωμη ταπετσαρία βινυλίου που μπορεί να ενσωματωθεί επιτυχώς σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Εκτός από τις αισθητικές του ιδιότητες, αυτός ο τύπος επένδυσης τοίχων είναι πολύ πρακτικός, επειδή, λόγω της αντοχής τους, αυτές οι ταπετσαρίες μπορούν να πλυθούν ακόμη και με απορρυπαντικά που περιλαμβάνουν χημικά συστατικά. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε τη μη υφασμένη ταπετσαρία, επειδή παρά το γεγονός ότι η ταπετσαρία με μοτίβο υφάσματος φαίνεται φυσική και ζεστή, σε ένα εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας θα φαίνονται γελοία και ξένα.

Μην υποτιμάτε τη σημασία της ταπετσαρίας φωτογραφιών στο εσωτερικό. Αυτός ο τύπος διακόσμησης τοίχων θα ταιριάζει απόλυτα στο ύφος των νέων τεχνολογιών. Προσθέστε φωτογραφίες από μακρινούς γαλαξίες ή αφηρημένα, ασυνήθιστα, γεωμετρικά σχέδια στους τοίχους. Οι τοιχογραφίες τοίχου φαίνονται υπέροχα όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και στην οροφή, διευρύνοντας οπτικά το χώρο και δημιουργώντας τη σωστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Μια νέα, αλλά όχι λιγότερο δημοφιλής λύση είναι οι διάφορες τοιχογραφίες. Μπορεί να είναι γκράφιτι, αερογράφο, ζωγραφική στο χέρι ή με στένσιλ – όλες αυτές οι τεχνικές φαίνονται εξίσου μοντέρνες και πρωτότυπες στο εσωτερικό..

Παρκέ

Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται στο στυλ είναι γυαλί και μέταλλο σε μονόχρωμη παλέτα χρωμάτων. Το πάτωμα δεν πρέπει να ξεχωρίζει από το κύριο σχέδιο χρωμάτων στο εσωτερικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλαζία-βινύλιο, laminate, καθώς και μασίφ και παρκέ σαν δάπεδο. Μιλώντας για χρώματα, μαύρο, ασημί, λευκό και γκρι αποχρώσεις, οι αφύσικες αποχρώσεις είναι ευπρόσδεκτες σε εσωτερικούς χώρους υψηλής τεχνολογίας..

Το στυλ υψηλής τεχνολογίας διακρίνεται από την ιδιαίτερη κομψότητα και την πρωτοτυπία του, προκαλώντας πολλές αντικρουόμενες απόψεις για τον εαυτό του. Μερικά έλκονται από τέτοια φουτουριστικά και μινιμαλιστικά δωμάτια, ενώ άλλα είναι ακριβώς τέτοια χαρακτηριστικά αυτού του στυλ που απωθούν. Οι εσωτερικοί χώροι σε αυτό το στυλ είναι κατάλληλοι για άτομα που δεν προσκολλώνται στο παρελθόν, δεν ανέχονται περιττές λεπτομέρειες και δεν προσκολλώνται σε αναμνήσεις. Η υψηλής τεχνολογίας είναι ένα στυλ όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένο από τη φύση, το οποίο προήλθε σαν από ένα μακρινό μέλλον ή ανεξερεύνητοι γαλαξίες, το οποίο θα είναι μια εξαιρετική λύση για τη διακόσμηση ενός μοντέρνου υπνοδωματίου.