Γκαρνταρόμπα στο υπνοδωμάτιο: επιλογές τοποθέτησης και παραδείγματα φωτογραφιών έτοιμων εσωτερικών λύσεων

Ένα ευρύχωρο γκαρνταρόμπα με πολλά ράφια και διαμερίσματα για πληγές ρούχα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ωστόσο, πολλές κυρίες αρνούνται μια τέτοια ιδέα, παρακινώντας την απόφασή τους από το γεγονός ότι για να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο, είναι επιτακτικό να διαθέσουμε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε να συζητήσουμε επιλογές για την οργάνωση ενός καμαρίνι στο υπνοδωμάτιο, το οποίο όχι μόνο θα πραγματοποιήσει το όνειρό σας, αλλά θα έχει και τα απαραίτητα, τα οποία, χάρη σε αυτή τη μέθοδο αποθήκευσης, θα έχουν πάντα μια κατάλληλη Κοίτα. Θα μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα καμαρίνια και πώς μπορούν να τοποθετηθούν στο υπνοδωμάτιο..

Γκαρνταρόμπα στο υπνοδωμάτιο – χαρακτηριστικά

Παρά το γεγονός ότι το πιο συνηθισμένο μέρος για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων είναι μια ντουλάπα, μια τέτοια συσκευή ως γκαρνταρόμπα έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι αυτού του τύπου επίπλων. Η παρουσία ενός καμαρίνι είναι μια ευκαιρία να έχετε περισσότερο χώρο για βολική αποθήκευση των πραγμάτων. Σε αυτή τη ζεστή γωνιά, μπορείτε ταυτόχρονα να τοποθετήσετε την ντουλάπα πολλών ατόμων ταυτόχρονα..

Και το πιο σημαντικό, το καμαρίνι σε καμία περίπτωση δεν θα στρεβλώσει το συνολικό εσωτερικό του δωματίου, ακόμη και αν μιλάμε για τη διευθέτηση μιας τέτοιας συσκευής σε υπνοδωμάτια με μικρό χώρο. Αντίθετα, μια τέτοια λύση θα γίνει ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό του δωματίου και θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσετε χώρο από κάθε είδους πράγματα, επειδή θα συγκεντρωθούν σε ένα μέρος και θα κρυφτούν με ασφάλεια πίσω από μια πόρτα ή μια κουρτίνα από την περιέργεια μάτια.

Αρχές τοποθέτησης γκαρνταρόμπας σε υπνοδωμάτιο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε κατά την έναρξη του σχεδιασμού του χώρου στην κρεβατοκάμαρα είναι να καθορίσετε το μέρος για να κοιμηθείτε, όπου υποτίθεται ότι τοποθετείται το κρεβάτι. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε τη διάταξη του χώρου αποθήκευσης. Επίσης, μην ξεχνάτε το ελεύθερο πέρασμα μεταξύ των επίπλων και την υποχρεωτική παρουσία χώρου για την ανοιχτή πόρτα. Είναι συνηθισμένο να εγκαθιστάτε όλα τα ράφια σε βολική απόσταση το ένα από το άλλο. Ο τύπος κρεμάστρες επιλέγεται σύμφωνα με το μέγεθος του καμαρίνι. Τα μικρά αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν σε κονσόλες ή συρτάρια.

Στενό ή μικρό υπνοδωμάτιο

Η πιο επιτυχημένη λύση για ένα στενό ή μικρό υπνοδωμάτιο θεωρείται ένα γωνιακό καμαρίνι, το οποίο δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, αλλά είναι αρκετά ευρύχωρο λόγω της εργονομίας του και των κυκλικών κρεμαστών. Επιπλέον, το γωνιακό καμαρίνι βοηθά στην οπτική ρύθμιση του δωματίου, εξομαλύνει τις αιχμηρές γωνίες και διευρύνει το χώρο..

Μεγάλο ή ορθογώνιο υπνοδωμάτιο

Κατά τη δημιουργία μιας ζεστής γωνιάς για την αλλαγή ρούχων και την αποθήκευση πραγμάτων σε ένα μακρόστενο ή ορθογώνιο δωμάτιο, η πραγματική λύση θα είναι ο εξοπλισμός ενός γκαρνταρόμπα με τη μορφή γραμμάτων P ή G. Σε αυτή την περίπτωση, η μετάβαση της δομής από έναν μακρύ τοίχο σε ένα πιο σύντομο ταυτόχρονα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το χώρο και να διορθώσετε οπτικά το σχήμα του δωματίου.

Μεγάλο και φαρδύ υπνοδωμάτιο

Ένα υπνοδωμάτιο με τέτοιες διαστάσεις σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρες γκαρνταρόμπα σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε κάθε εκατοστό, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια τα μελλοντικά ράφια και ντουλάπια αποθήκευσης κατά μήκος του μακρύτερου τοίχου.

Ντουλάπα ντουλάπα

Μια ντουλάπα με τη μορφή ντουλάπας είναι μια ευρύχωρη δομή με πολλά ράφια, διαμερίσματα και ράβδους, που μπορεί να μοιάζουν με τις πρόσφατα δημοφιλείς ντουλάπες, οργανωμένες πίσω από ένα ειδικό διαμέρισμα ή σε μια γωνία. Ταυτόχρονα, οι συρόμενες πόρτες θεωρούνται υποχρεωτικό μέρος κατά την εγκατάσταση τέτοιων επιλογών, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να αποκρύψετε το περιεχόμενο του γκαρνταρόμπα και δεν θα καταλαμβάνουν χώρο. Οι διαστάσεις και ο σχεδιασμός της ντουλάπας-ντουλάπας εξαρτάται πλήρως από τις γευστικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη και τις οικονομικές του δυνατότητες..

Γωνιακό καμαρίνι

Όπως ήδη είπαμε, η θέση του αποθηκευτικού χώρου σε μια από τις γωνίες του υπνοδωματίου είναι μια εξαιρετική λύση για τη διευθέτηση ενός μικρού δωματίου. Το καμαρίνι βρίσκεται σε τέτοια δωμάτια στην πλευρά της εισόδου ή κοντά σε έναν κοντό τοίχο δίπλα στο παράθυρο, το οποίο σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε φωτισμό στο ίδιο το κατάστημα. Αυτή η λύση πρακτικά δεν καταλαμβάνει χρήσιμο χώρο στο δωμάτιο και σας επιτρέπει να τοποθετήσετε ελεύθερα ένα κρεβάτι, συρταριέρα ή τραπέζι δίπλα..

Εντοιχισμένη ντουλάπα

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου γκαρνταρόμπας είναι η μέγιστη πλήρωση του διαθέσιμου χώρου – κόγχες που βρίσκονται πολύ συχνά στη διάταξη των υπνοδωματίων ή σε οποιοδήποτε ελεύθερο χώρο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός, κατά κανόνα, φιλοξενεί μεγαλύτερο αριθμό πραγμάτων και μπορεί να αντικαταστήσει ταυτόχρονα πολλά έπιπλα, για παράδειγμα, συρταριέρα ή ντουλάπα. Επιπλέον, στα περισσότερα παραδείγματα, οι ενσωματωμένες ντουλάπες είναι εξοπλισμένες με συρόμενες πόρτες, στις οποίες είναι προσαρτημένοι καθρέφτες ή ειδικά πάνελ με σχέδια ή στολίδια, που αντιστοιχούν στο γενικό ύφος της διακόσμησης του υπνοδωματίου..

Περπατώντας το καμαρίνι

Μια τέτοια πρόταση σχεδιασμού θα είναι μια εξαιρετική λύση για δωμάτια με μικρή περιοχή, η είσοδος του οποίου γίνεται μέσω ενός διαδρόμου. Σε αυτή την περίπτωση, τα προβλεπόμενα ράφια και τμήματα για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων βρίσκονται και στις δύο πλευρές των τοίχων του διαδρόμου με υποχρεωτικό κανόνα – παρέχοντας διέλευση σε δωμάτιο με πλάτος τουλάχιστον 80 εκ. Με τέτοια οργάνωση αποθήκευσης ντουλάπας , είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείτε συρόμενους τύπους θυρών ή να εξοπλίζετε ένα καμαρίνι με ανοιχτά ράφια.

Τακτοποίηση καμαρίνι πίσω από την κουρτίνα

Αυτή η ιδέα, στην πραγματικότητα, είναι ένα είδος ανοιχτού καμαρίνι, στη δημιουργία του οποίου, αντί για βαριές προσόψεις ή διάφορους τύπους θυρών, χρησιμοποιούνται κουρτίνες ή ειδικές οθόνες. Από τη μία πλευρά, αυτό εξοικονομεί χρήματα για την αγορά και εγκατάσταση δομών επίπλων. Από την άλλη πλευρά, είναι ταυτόχρονα όμορφο, άνετο και όλα τα πράγματα είναι στο χέρι. Επιπλέον, εάν έχετε βαρεθεί το χρώμα των υφασμάτων ή των υφασμάτων οθόνης, μπορείτε πάντα να ανανεώσετε ή να ενημερώσετε τέτοια μέσα διαφοροποίησης..

Λύσεις στυλ για το καμαρίνι για την κρεβατοκάμαρα

Δεδομένου ότι το καμαρίνι είναι αναπόσπαστο μέρος της κρεβατοκάμαρας, το στυλ σχεδιασμού του θα πρέπει να αντιστοιχεί πλήρως στην εσωτερική του λύση και όχι να διαφωνεί μαζί του. Η επιλογή των τελειωμάτων, των υλικών και των χρωμάτων σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει με το ύφος του ήδη διαμορφωμένου σχεδίου. Μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιθανά παραδείγματα παρακάτω..

Γκαρνταρόμπα σε κλασικό στιλ

Το κλασικό στυλ χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλων μορφών και ποικίλης διακόσμησης. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παρουσία επιχρύσωσης σε ανοιχτόχρωμο ξύλο, η παρουσία γλυπτών με υφή και πολλές λεπτομέρειες που τραβούν την προσοχή. Μπορείτε επίσης να δώσετε έμφαση σε παρόμοιο στυλ με μεγάλους καθρέφτες σε προσόψεις με περίτεχνα χαρακτικά και άλλες λεπτομέρειες..

Εσωτερικό γκαρνταρόμπας στυλ υψηλής τεχνολογίας

Η απλότητα της φόρμας και της λειτουργικότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του στυλ. Σε αυτό το παράδειγμα, όλα τα μέτωπα και τα καμαρίνια είναι κατασκευασμένα από επιχρωμιωμένο μέταλλο, τα οποία συνδυάζονται υπέροχα με γυαλιστερά μέτωπα, καθρέφτες και φωτισμό..

Τακτοποίηση καμαρίνι στο στυλ του μινιμαλισμού

Η μινιμαλιστική ντουλάπα χαρακτηρίζεται από την απλότητα των μορφών, τις ματ δομές και τη μονόχρωμη. Τέτοιες ντουλάπες διακρίνονται από τη μέγιστη ευρυχωρία, την ευελιξία και τον λακωνικό σχεδιασμό..

Όπως μπορείτε να δείτε, η διάταξη ενός καμαρίνι είναι δυνατή ακόμη και σε ένα υπνοδωμάτιο με μικρό χώρο, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τα όνειρα των περισσότερων γυναικών ή κοριτσιών πραγματικότητα. Το κύριο πράγμα είναι να δώσετε σωστή προτεραιότητα και να αποφασίσετε για το συνολικό στυλ του δωματίου.

Ένα δωμάτιο-ντουλάπα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά πρακτικό και προσιτό σχέδιο.!