Μαύρη κουζίνα: τολμηρές ιδέες σχεδιασμού

Η επιλογή μαύρου χρώματος για τη δημιουργία εσωτερικού σχεδιασμού με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα είναι μια τολμηρή απόφαση, επίσης όταν πρόκειται για την κουζίνα και τα έπιπλα για αυτό. Το μαύρο συχνά συνδέεται με κάτι ζοφερό και λυπηρό. Αλλά στην πραγματικότητα, με τη σωστή χρήση αυτού του χρώματος στο εσωτερικό, μπορείτε να πάρετε ένα κομψό, πλούσιο και κομψό σχέδιο δωματίου..

Σχεδιασμός μαύρης κουζίνας: βασικές ιδέες

Στο εσωτερικό σχέδιο μιας μαύρης κουζίνας, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε πού θα επικρατήσει το επιλεγμένο χρώμα: στη διακόσμηση του δωματίου ή των επίπλων κουζίνας. Επιλέγοντας μαύρο για το φινίρισμα του χώρου της κουζίνας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιείται σε όλες τις επιφάνειες, είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε για να χωρίσετε ή απλά να προσθέσετε αντίθετα χρώματα. Για παράδειγμα, ένα σχέδιο κεραμιδιών πάνω από έναν πάγκο, ένα μέρος των πάνελ σε έναν τοίχο ή μια οροφή μπορεί να γίνει σε μαύρο χρώμα. Επιλέξτε ένα τελείως μαύρο φινίρισμα εάν η κουζίνα είναι πολύ ευρύχωρη και μεγάλη, με καλό φυσικό και τεχνητό φωτισμό..

Ασπρόμαυρη κουζίνα

Ένας από τους πιο λακωνικούς και αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων, ο οποίος είναι ιδανικός για το σχεδιασμό της κουζίνας σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου: κλασικό, υψηλής τεχνολογίας, σοφίτα και μινιμαλισμό. Μπορείτε να εφαρμόσετε με ασφάλεια μια ασπρόμαυρη λύση, για παράδειγμα, σε συνδυασμό μαύρης κάτω ζώνης και λευκής άνω ζώνης και αντίστροφα, η αρχική αντίθεση μιας χιονισμένης κουζίνας με μαύρο πάγκο και μικρές οικιακές συσκευές με μαύρο σώμα, δάπεδο με μαύρα μεγάλα πλακάκια, σκούρο ταβάνι με λευκούς ή ελαφρούς τοίχους και έπιπλα.

Κουζίνα με μαύρο πάγκο

Ένα σύνολο μοντέρνων επίπλων κουζίνας με μαύρο τοπ είναι ένα πολύ δημοφιλές και μοντέρνο τέχνασμα σχεδιασμού. Μια τέτοια ασυνήθιστη επιφάνεια ενός οικείου τραπεζιού κουζίνας συνδυάζεται τέλεια με ελαφρούς τοίχους και προσόψεις επίπλων, αντιμετωπίζει τέλεια το ρόλο μιας τολμηρής και αποτελεσματικής προφοράς. Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι ένας σκοτεινός πάγκος σε ανοιχτόχρωμο φόντο διευρύνει οπτικά το χώρο και φαίνεται υπέροχος με οπίσθιο φωτισμό..

Μαύρη και κόκκινη κουζίνα

Μια άλλη τολμηρή, παθιασμένη και υποβλητική σχεδιαστική λύση για ενεργούς, συναισθηματικούς και αποφασισμένους ανθρώπους. Η μέτρια χρήση του κόκκινου και η υποχρεωτική προσθήκη ανοιχτόχρωμων ουδέτερων αποχρώσεων όπως το γκρι ή το λευκό σε μεγάλες και μικρές εσωτερικές λεπτομέρειες αποτελούν σημαντικές προϋποθέσεις για έναν αρμονικό και αποτελεσματικό σχεδιασμό σε μαύρο και κόκκινο..

Μαύρη και γκρι κουζίνα

Φανταζόμενη εσωτερική διακόσμηση σε μαύρους και γκρι τόνους, ακούγεται ακούσια ότι πρόκειται για έναν μάλλον θλιβερό και δύσκολο συνδυασμό. Αλλά οι ειδικοί του σύγχρονου σχεδιασμού μας πείθουν εύκολα, ζωντανεύοντας πολύ κομψά, ζεστά και άνετα έργα. Πρώτον, το γκρι έχει πολλές απίστευτα ελκυστικές αποχρώσεις: μπλε-γκρι, γκρι μαργαριτάρι, γκρι-ροζ. Τέτοιες ευχάριστες και λεπτές αποχρώσεις, απαραίτητα σε συνδυασμό με φωτεινό φωτισμό πολλαπλών επιπέδων, θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά και θα κάνουν μια μαύρη κουζίνα να λάμψει..

Μαύρη ματ κουζίνα

Μια μαύρη κουζίνα σε ματ φινίρισμα είναι μια επιλογή που διακρίνεται από μια ιδιαίτερη κομψότητα, πολυπλοκότητα και μια συγκεκριμένη αρχοντιά. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα θα είναι αισθητά εάν πληρούνται κάποιες απλές προϋποθέσεις. Ένα σύνολο επίπλων κουζίνας με μαύρες ματ προσόψεις μπορεί να μειώσει οπτικά το χώρο του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ελαφρύ αντίθεση ή φωτεινό φινίρισμα για έναν ευρύχωρο χώρο κουζίνας. Είναι επιτακτικό να τοποθετήσετε σωστά τονισμούς με πηγές φωτός όσον αφορά το σχεδιασμό: αυτοί μπορεί να είναι λαμπτήρες οροφής και τοίχου, λαμπτήρες φθορισμού, φωτισμός σημείων επίπλων.

Μαύρη γυαλιστερή κουζίνα

Η γυαλιστερή ενσάρκωση της μαύρης κουζίνας θα μας ενθουσιάσει με το παιχνίδι του φωτός στις αντανακλάσεις των λαμπερών προσόψεών της. Η μαύρη γυαλάδα στα έπιπλα κουζίνας δεν είναι πλέον τόσο ζοφερή με την πρώτη ματιά, αλλά απαιτεί επίσης επαρκή και υψηλής ποιότητας φωτισμό. Η γυαλάδα αποκαλύπτει τέλεια το βάθος των χρωμάτων και των αποχρώσεων με τις οποίες συνδυάζεται στο εσωτερικό: τιρκουάζ, μπλε, κόκκινο, κίτρινο, μοβ.

Μαύρες ράγες κουζίνας

Οι ράγες οροφής είναι μια αρκετά νέα, αλλά ήδη πολύ αγαπημένη, βολική και λειτουργική συσκευή για την τοποθέτηση διαφόρων αξεσουάρ κουζίνας και μικρών πραγμάτων. Οι ράγες είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι, ξύλο και πλαστικό με τη μορφή σωλήνα μικρής διαμέτρου με συνδετήρες και άγκιστρα. Τοποθετείται στην κουζίνα σε αναρτημένη έκδοση, οριζόντια κατά μήκος της επιφάνειας εργασίας του τραπεζιού κουζίνας ή κάθετα. Είναι οι μαύρες ράγες οροφής που αντιμετωπίζουν τέλεια τη λειτουργία των φωτεινών τόνων και της αντίθεσης σε ελαφριά κεραμίδια κουζίνας..

Κουζίνα με μαύρο μαρμάρινο λουκ

Πολυτελής, πλούσια και ευγενής εσωτερική διακόσμηση κουζίνας. Η επιλογή φυσικού ή τεχνητού μαύρου μαρμάρου για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου εσωτερικού θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητές σας. Αλλά η διάταξη των στοιχείων ενός τέτοιου διακοσμητικού υλικού φινιρίσματος μπορεί να διαφέρει από δάπεδα και πάγκους έως εξαιρετικά πάνελ τοίχου και πάνελ. Επίσης, μερικές φορές ο μαύρος μαρμάρινος σχεδιασμός χρησιμοποιείται για τις προσόψεις των σετ επίπλων κουζίνας..

Μαύρα πλακάκια στην κουζίνα

Εξαιρετικά ματ και γυαλιστερά γυαλιστερά, άνετα μεγάλα και επίπονα μικρά, μοναδικής υφής και παραδοσιακά ομαλά, άνετα δάπεδα και όμορφα μαύρα πλακάκια τοίχου στην κουζίνα – αυτό είναι ένα από τα πιο μοντέρνα και δημοφιλή μοντέρνα επιχρίσματα για τον χώρο της κουζίνας, και ίσως ακόμη και η ζώνη του αν είναι απαραίτητο. Τα μεγάλα ματ πλακάκια είναι μια άνετη και όμορφη επιλογή για το πάτωμα, μεσαίου μεγέθους γυαλιστερά πλακάκια με υφή μπορούν να ταιριάζουν απόλυτα στον τοίχο πάνω από τον πάγκο. Ο συνδυασμός λευκών και μαύρων πλακιδίων οποιουδήποτε μεγέθους σε μοτίβο σκακιέρας σε οποιαδήποτε από τις επιφάνειες της κουζίνας φαίνεται πάντα πολύ φωτεινό και κομψό..

Ο εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας σε μαύρο χρώμα είναι μια εξαιρετική και θαρραλέα απόφαση, η οποία, με την επιφύλαξη των συστάσεων των ειδικών του εσωτερικού σχεδιασμού, αναμφίβολα θα δικαιολογηθεί και σίγουρα θα σας αρέσει..