Πάτωμα σαλονιού: παρκέ, laminate ή πλακάκια

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων σκέφτονται να πάρουν μια σημαντική απόφαση – να επιλέξουν ένα πάτωμα για το σαλόνι. Laminate, ξύλινο δάπεδο ή πλακάκια; Αυτό είναι σωστό, επειδή το καλά επιλεγμένο υλικό για το πάτωμα στο σαλόνι εγγυάται πολλά χρόνια ειρήνης. Από την άλλη πλευρά, η λάθος απόφαση μπορεί να είναι πολύ ταλαιπωρία. Αν θέλετε να μάθετε τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών επιλογών δαπέδου για το σαλόνι, καθώς και να δείτε πολλές φωτογραφίες σχετικά με αυτό το θέμα, τότε δείτε το άρθρο που παρουσιάζεται.

Πάτωμα σαλονιού: ζήτημα τιμής

Οικονομικό laminate

Η πιο κοινή λύση όσον αφορά την εγκατάσταση του δαπέδου στο σαλόνι, αλλά όχι μόνο, είναι τα πάνελ, δηλαδή το laminate. Ο κύριος παράγοντας που καθορίζει μια τέτοια επιλογή είναι, πρώτα απ ‘όλα, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Είναι επίσης σημαντικό η εγκατάστασή τους να είναι πολύ απλή και να μειώνει σημαντικά το κόστος. Στην περίπτωση άλλων λύσεων, όπως κεραμικών πλακιδίων, μερικές φορές πρέπει να πληρώσετε πολλά για την εγκατάσταση στο σαλόνι. Το laminate δεν συνεπάγεται μεγάλα έξοδα εάν αποφασίσετε να οργανώσετε αυτοσυναρμολόγηση.

Γενικά, το δάπεδο laminate θεωρείται ιδανική σχέση ποιότητας / τιμής και υπάρχουν πολλά να μάθετε γι ‘αυτό. Ωστόσο, η ποιότητα αναφέρεται στη διαδικασία κατασκευής και επεξεργασίας και, σε μικρότερο βαθμό, στη διάρκεια ζωής ενός τέτοιου δαπέδου. Όσον αφορά την ανθεκτικότητα των πάνελ, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν, για παράδειγμα, με ξύλινο παρκέ..

Ξύλο ή ακριβή αποκλειστικότητα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο όταν έχετε ένα παρκέ στο σπίτι, μπορείτε να μιλήσετε για ένα ξύλινο πάτωμα – αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα πάνελ είναι επίσης συνήθως κατασκευασμένα από 100% ξύλινα υλικά, αλλά η διαφορά μεταξύ αυτών και του παρκέ είναι τεράστια..

Στην τιμή περιλαμβάνεται εξίσου μεγάλη ανισορροπία. Για δρύινα παρκέ μεσαίας κατηγορίας, πληρώστε τη μισή τιμή παρκέ δαπέδου από εξωτικά δέντρα. Γιατί το ξύλινο παρκέ είναι τόσο ακριβό; Πρώτα απ ‘όλα, πληρώνετε για την ποιότητα του ξύλου και για την εργασία. Σε αντάλλαγμα, παίρνετε ένα εξαιρετικό υλικό φινιρίσματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για δεκαετίες. Η αντοχή του ξύλινου δαπέδου μπορεί να αυξηθεί με ξύσιμο. Αυτή είναι μια μέθοδος αποκόλλησης της επίστρωσης και επίστρωσης με βερνίκι. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά ακριβή, αλλά ωφέλιμη στην περίπτωση του ξύλινου παρκέ. Αντί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το δάπεδο, μπορείτε να το ανανεώσετε για το 30% του κόστους..

Όλες οι επενδύσεις που σχετίζονται με το ξύλινο δάπεδο πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν τη συναρμολόγηση του. Η αυτόματη εγκατάσταση είναι δυνατή, αλλά αυτό το έργο είναι σίγουρα πιο δύσκολο από την εγκατάσταση ενός laminate, οπότε αξίζει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Πλακάκια σαλονιού; Γιατί όχι!

Η τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα του σαλονιού γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό όταν το σαλόνι συνδέεται με την ανοιχτή κουζίνα. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα ομοιομορφίας και στα δύο δωμάτια, τοποθετούνται πλακάκια στα πατώματα. Ωστόσο, στα σαλόνια κυριαρχεί ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο από, για παράδειγμα, στο μπάνιο. Εάν αποφασίσετε για αυτό το υλικό φινιρίσματος, τότε οι ειδικοί στο εσωτερικό σχέδιο συνιστούν πλακάκια για το σαλόνι σε ανοιχτόχρωμα, ζεστά χρώματα ή σε μοτίβα που μιμούνται το ξύλο. Επιπλέον, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα – μια τέτοια επίστρωση φυσά συνεχώς κρύα. Η λύση στο πρόβλημα είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση, αλλά αυτή είναι μια δαπανηρή επένδυση..

Η πρακτικότητα μιλά για τα κεραμίδια πρώτα και κύρια. Το πέτρινο ή κεραμικό δάπεδο είναι εύκολο στη συντήρηση. Ταιριάζει απόλυτα στον μοντέρνο σχεδιασμό του δωματίου.

Δάπεδα από φελλό και μπαμπού – κορυφαίες τάσεις

Υπάρχουν τώρα αρκετές εξειδικευμένες λύσεις στην αγορά που αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς. Ένα από αυτά είναι το δάπεδο από φελλό. Το δάπεδο από φελλό είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τις σανίδες, αλλά δεν είναι τόσο σταθερό. Αυτό οφείλεται στην πολύ ισχυρότερη συμπίεση του ξύλου. Από την άλλη πλευρά, ένα δάπεδο από φελλό με τα προαναφερθέντα σχήματα υλικού είναι η πιο μαλακή λύση, απορροφώντας το θόρυβο και παρέχοντας υψηλή άνεση στο περπάτημα..

Υπάρχουν πολλοί τύποι δαπέδων από φελλό, από πάνελ, σανίδες έως δάπεδα από φελλό. Η τιμή είναι περίπου η ίδια όπως για ένα laminate.

Μια άλλη ασυνήθιστη εναλλακτική λύση είναι το δάπεδο από μπαμπού. Ένα τετραγωνικό μέτρο μπορεί να είναι ακριβότερο από το παρκέ. Αυτή είναι μια εξωτική λύση, αλλά δεν βλάπτει το περιβάλλον. Το μπαμπού λαμβάνεται από ειδικά αγροκτήματα που βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το μπαμπού είναι μια εξαιρετική λύση για άτομα που εκτιμούν την άνεση και το είδος του κύρους, φροντίζοντας για την φιλικότητα προς το περιβάλλον του σπιτιού τους. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το δάπεδο από μπαμπού θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, αλλά χρειάζεται τη σωστή θερμοκρασία και υγρασία..

Παρκέ στο σαλόνι: χτυπήματα από φυσικές πρώτες ύλες

Δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το σαλόνι σας: ξύλινο δάπεδο, παραδοσιακό παρκέ, σανίδες από φυσικό ή εξωτικό ξύλο, βιομηχανικό παρκέ ή ίσως ασβεστωμένες σανίδες. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό δάπεδο για το στυλ του εσωτερικού. Μπορείτε να βρείτε έμπνευση στη συλλογή φωτογραφιών.

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι, ποιο όροφο να επιλέξετε; Η επιλογή του δαπέδου στην αίθουσα είναι σημαντική επειδή αυτή η επιφάνεια είναι το κύριο στοιχείο φινιρίσματος που καθορίζει το σχεδιασμό ολόκληρου του εσωτερικού. Το πάτωμα του σαλονιού μπορεί να είναι κατασκευασμένο από οικιακό ή εξωτικό ξύλο, μακριές σανίδες ή παρκέ από ξύλο διαφορετικών χρωμάτων. Ο πελάτης μπορεί επίσης να επιλέξει έναν έτοιμο τύπο φινιρίσματος δαπέδου (βερνίκι, κερί, λάδι). Αν αγαπάτε τη φυσικότητα, επιλέξτε ξύλινα πατώματα σε ασυνήθιστα χρώματα και σχέδια. Μοντέρνα πατώματα με πολύπλοκες συνθέσεις και πλούσια χρώματα θα φαίνονται τέλεια στο σαλόνι..

Ξύλινα πατώματα: παρκέ

Το παρκέ είναι πάντα της μόδας. Ξύλινα δάπεδα από βελανιδιά, καρυδιά ή οξιά, πιο συχνά με σχέδια «ψαροκόκκαλο», δομικά στοιχεία ή τετράγωνα – αυτή είναι η επιλογή που θυμόμαστε από το παρελθόν. Το παρκέ είναι κομψό, ανθεκτικό και αποκτά ακόμη και ομορφιά με την ηλικία. Αυτό το υλικό φαίνεται υπέροχο σε οποιοδήποτε διαμέρισμα, ανεξάρτητα από το στυλ του. Σε ένα παραδοσιακά διακοσμημένο σαλόνι, ένα τέτοιο παρκέ θα γίνει ένα σημαντικό συστατικό του κλασικού στυλ. Θα φέρει μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Τα τοπικά είδη ξύλου είναι επιρρεπή σε αλλαγές χρώματος, για παράδειγμα όταν χρωματίζονται. Ως εκ τούτου, μπορούν εύκολα να γίνουν μια εναλλακτική λύση σε πολύ πιο ακριβά εξωτικά δάπεδα..

Παρκέ: εξωτικό ξύλο

Εξωτικά ξύλα από απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου (συμπεριλαμβανομένων των merbau, teak, wenge, iroko, tauari, dussi, rosewood, kempas) είναι πολύ δημοφιλή σε εμάς. Τα εξωτικά παρκέ δάπεδα έρχονται σε μια ποικιλία από όμορφα φυσικά χρώματα, από άχυρο και μέλι, κόκκινο και μπορντό έως αποχρώσεις του καφέ, ακόμη και του μαύρου. Γι ‘αυτό ταιριάζουν τόσο εύκολα με το εσωτερικό χρώμα. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού του δαπέδου είναι ο ασυνήθιστος κόκκος ευρωπαϊκού ξύλου.. 

Σαλόνι και δάπεδα: ασβεστωμένες σανίδες

Η λεύκανση χρησιμοποιείται συνήθως σε ελαφρύτερα ξύλα όπως σφενδάμι, βελανιδιά ή τέφρα. Αυτή η διαδικασία αναδεικνύει τη φυσική δομή του ξύλου, τονίζει τέλεια το μοτίβο των κόκκων, το οποίο κάνει το δάπεδο να φαίνεται ευγενές. Απλές λευκασμένες σανίδες φωτίζουν το σαλόνι, δίνοντάς του μια σκανδιναβική αίσθηση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το λευκό είναι μια ολόκληρη γκάμα αποχρώσεων: από μπλε έως γκρι και περιστέρι έως ανοιχτό μπεζ, έτσι υπάρχουν πολλές επιλογές για δάπεδα στο σαλόνι..

Ένα ελαφρύ πάτωμα θα αυξήσει οπτικά το χώρο. Προσοχή όμως: οι στενές σανίδες επιμηκύνουν το εσωτερικό, ενώ οι φαρδιές σανίδες το συντομεύουν οπτικά. Δεδομένου ότι το λάδι δεν κλείνει τους πόρους του ξύλου, το πάτωμα που τελειώνει με αυτό θα αλλάξει ελαφρώς χρώμα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει σίγουρα να ληφθεί υπόψη κατά την ανακαίνιση ενός σαλονιού..

Βιομηχανικό παρκέ

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα είναι το βιομηχανικό παρκέ μετά την εγκατάσταση. Οι στενές, άκρες από μασίφ ξύλο (ευρωπαϊκές ή εξωτικές) μπορούν να έχουν διαφορετικές αποχρώσεις και διφορούμενα μοτίβα κόκκων. Αυτή η τυχαιότητα, αν και μπορεί να φαίνεται ως μειονέκτημα, είναι στην πραγματικότητα ένα τεράστιο πλεονέκτημα, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα από άτομα με εκλεπτυσμένη αίσθηση εσωτερικού στυλ. Η αφηρημένη σύνθεση του βιομηχανικού παρκέ θα τονίσει την τραχιά ομορφιά του σαλονιού και θα του δώσει ενέργεια. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού του τύπου επίστρωσης είναι η εξαιρετική αντοχή του..

Σαλόνι: τα πιο μοντέρνα πατώματα

Τα εκλεπτυσμένα χρώματα, τα ασυνήθιστα σχέδια και τα μοτίβα που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του ξύλου είναι μια τάση. Για παράδειγμα, το παρκέ δάπεδο XXL είναι ένα χτύπημα και μπορεί να παλαιωθεί σκόπιμα. Τα ασημένια ξύλινα πατώματα είναι επίσης μοντέρνα. Αυτό το δάπεδο είναι ιδανικό για μια σοφίτα όπου θέλετε να τονίσετε τη δροσερή υγρασία του ξύλου. Το απόλυτο χτύπημα είναι οι κύβοι του δαπέδου, δηλαδή οι ξύλινοι γρίφοι. Τα επιμέρους μπλοκ συναρμολογούνται σε ένα πλέγμα παρκέ σε τετράγωνα 4×4 εκ. Ένα τέτοιο δάπεδο είναι κομψό και, επιπλέον, ανθεκτικό στην καταστροφή. Δάπεδα με ρωγμές, κόμπους, σκούρες γραμμές που κάποτε ήταν ελάττωμα επιστρέφουν στη μόδα σήμερα..

Χαλί στο σαλόνι στο πάτωμα

Το χαλί είναι μια απαραίτητη προσθήκη σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Αποδεικνύει την καλή γεύση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και δίνει επίσης στο εσωτερικό ένα ζεστό και κομψό στυλ. Η επιλογή των χαλιών είναι τεράστια όσον αφορά το χρώμα, το σχήμα, το μοτίβο και το υλικό. Δείτε 10 πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό υφαντικό δάπεδο. Εδώ είναι:

Προσοχή! Ένα ελαφρύ χαλί δεν θα αντέξει στο χρόνο αν είστε ο περήφανος ιδιοκτήτης παιδιών ή ζώων.

Πάτωμα σαλονιού – laminate

Το laminate δάπεδο είναι μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να έχουν ένα αποτελεσματικό εσωτερικό, αλλά δεν έχουν αρκετό χρόνο ή χρήματα για να τοποθετήσουν παρκέ..

Το μοντέρνο δάπεδο laminate μπορεί να μοιάζει με ευγενή υλικά όπως ξύλο και φυσική πέτρα. Δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά και ανθεκτικό, ανθεκτικό σε φθορές και χημικά. Επιπλέον, το laminate δάπεδο μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και μόλις εγκατασταθεί είναι χωρίς γρατζουνιές και δεν απαιτεί βερνίκι. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η σχετικά χαμηλή τιμή. Δυστυχώς, το υλικό έχει ένα μειονέκτημα: δεν μπορεί να επισκευαστεί (τα κατεστραμμένα στοιχεία πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως) και όταν περπατάτε σε σκληρές μπότες, μπορείτε να ακούσετε έναν θαμπό ήχο, ο οποίος μερικές φορές μπορεί να είναι δυσάρεστος, για παράδειγμα, για τους γείτονες κάτω.

Πάτωμα κουζίνας σαλονιού – πλακάκια ή laminate / παρκέ?

Τα τελευταία χρόνια, οι πολυλειτουργικοί εσωτερικοί χώροι κερδίζουν δημοτικότητα. Η μόδα για ανοιχτούς χώρους ουσιαστικά εισέβαλε σε σπίτια και διαμερίσματα. Δεν χρειάζεται να πείσετε κανέναν για τη λειτουργικότητα και τα άλλα οφέλη μιας τέτοιας λύσης.

Σαλόνι σε συνδυασμό με κουζίνα: τα πλεονεκτήματα ενός δωματίου 2 σε 1

Εάν έχετε συνηθίσει σε έναν πιο κλασικό εσωτερικό σχεδιασμό, ο συνδυασμός σαλόνι με κουζίνα μπορεί να φαίνεται παράλογος με την πρώτη ματιά. Αρχικά, έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικούς χώρους: ο πρώτος είναι για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε, και ο δεύτερος για το μαγείρεμα και πιθανώς και για φαγητό. Κουζίνα και σαλόνι σε ένα – αυτό είναι πρωτίστως μια πρακτική λύση. Ειδικά σε μικρά διαμερίσματα, τα οποία όχι μόνο εξοικονομούν χώρο, αλλά και διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο, και όλα αυτά χάρη στο διαμέρισμα που λείπει. Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσουν οι αρχιτεκτονικές καινοτομίες, μπορεί να πειστείτε από τα άλλα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης..

Ένα σαλόνι σε συνδυασμό με κουζίνα είναι ιδανικό, ειδικά για νέους γονείς ή άτομα που προσκαλούν συχνά επισκέπτες. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε επαφή με τους οικιακούς ή καλεσμένους φίλους σας χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε συνεχώς τη συνομιλία ή να παρακολουθείτε μαζί τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές. Εάν έχετε παιδιά, αυτό σας δίνει επίσης την ευκαιρία να μαγειρέψετε δείπνο και να κάνετε babysit ταυτόχρονα. Χάρη σε αυτήν την τοποθεσία, μπορείτε να παρακολουθείτε συνεχώς τι κάνουν αυτή τη στιγμή και να αντιδράσετε εάν είναι απαραίτητο..

Η κουζίνα που σχετίζεται με το δωμάτιο επιτρέπει έναν ελαφρύτερο εσωτερικό σχεδιασμό. Δεν θα χρειαστεί να διαθέσετε δύο ζώνες, οπότε συνδυάστε τις σε ένα συνεκτικό σύνολο και θα δείτε ότι αυτή η λύση λειτουργεί πραγματικά. Ωστόσο, η επιλογή υλικού δαπέδου μπορεί να είναι προβληματική. Πρέπει να προτιμήσετε πλακάκια ή laminate; Θα ταιριάξουν τα πλακάκια με το σαλόνι; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνελ στην κουζίνα χωρίς να ανησυχούν για τη δύναμη και την αντοχή τους; Πρέπει να εφαρμόσω δύο διαφορετικές λύσεις στο ίδιο δωμάτιο?

Συμβουλή ειδικού! Σε μικρά διαμερίσματα όπου η κουζίνα συνδέεται με το σαλόνι, η επιλογή ενός ομοιόμορφου δαπέδου είναι η καλύτερη λύση. Λάβετε επίσης υπόψη ότι το υλικό δαπέδου διατηρήθηκε σε ανοιχτόχρωμο χρώμα – μια τέτοια τελειωμένη μονόχρωμη επιφάνεια θα κάνει το εσωτερικό πιο οπτικά ευρύχωρο..

Πολλοί σχεδιαστές πιστεύουν ότι τα πλακάκια είναι κατάλληλα μόνο για την κουζίνα και το μπάνιο, ενώ το σαλόνι πρέπει να έχει laminate ή παρκέ δάπεδο. Μην ανησυχείτε – η παραβίαση αυτής της αρχής μπορεί να έχει ένα πραγματικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Η κουζίνα και το σαλόνι σε ένα σας δίνουν την ευκαιρία να πάρετε πολλές ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις που σίγουρα θα ταιριάζουν στο σπίτι σας..

Κουζίνα και σαλόνι που συνδέονται με τον ίδιο όροφο

Είναι μακράν η ασφαλέστερη λύση από άποψη αισθητικής. Η κουζίνα, που συνδέεται με το σαλόνι με ένα ομοιογενές δάπεδο, κάνει το χώρο οπτικά μεγαλύτερο και η συνολική διάταξη γίνεται πολύ πιο άνετη. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο επιλογής λανθασμένων πάνελ για πλακάκια, γεγονός που μπορεί να χαλάσει σημαντικά το οπτικό αποτέλεσμα. Το δάπεδο laminate λειτουργεί καλύτερα σε ένα σαλόνι. Ωστόσο, τα κεραμίδια στην κουζίνα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τι να διαλέξω λοιπόν?

Πλακάκια σαλονιού και κουζίνας

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το δάπεδο στις κουζίνες πρέπει φυσικά να είναι πιο ανθεκτικά από τα φινιρίσματα που χρησιμοποιούνται στα σαλόνια. Ως εκ τούτου, τα κεραμίδια για το σαλόνι και την κουζίνα πρέπει να χαρακτηρίζονται όχι μόνο από τις κατάλληλες παραμέτρους, αλλά και από την αισθητική, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στη διάταξη της αίθουσας..

Και οι δύο αυτές προϋποθέσεις πληρούνται από τα ολοένα και πιο δημοφιλή gres, καθώς μοιάζει με κλασικά κεραμικά πλακίδια. Οι διαφορές είναι ορατές μόνο όταν χρησιμοποιούνται. Οι σανίδες σχηματίζονται υπό πολύ υψηλή πίεση και στη συνέχεια πυροδοτούνται για να εξασφαλιστεί η κατάλληλη σκληρότητα και αντοχή στην τριβή και χαμηλή απορρόφηση νερού.

Θυμηθείτε ότι τα κεραμίδια στην κουζίνα πρέπει να είναι τζάμια για να προστατεύσετε καλύτερα την επιφάνεια. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του δαπέδου από ζημιές σε περίπτωση διαρροής ουσιών με υψηλή χρώση..

Τα κεραμίδια από πορσελάνη είναι επίσης πολύ δημοφιλή στους αγοραστές. Έχει σίγουρα ένα πιο ενδιαφέρον σχέδιο από τα αντίστοιχα γυάλινα, καθώς μπορεί να μιμηθεί, για παράδειγμα, μια ξύλινη επιφάνεια. Ωστόσο, επιλέξτε το υλικό με προσοχή! Τα πορσελάνινα αντικείμενα είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν και, κυρίως, είναι πιο ολισθηρά. Σε χώρους όπως σαλόνι με κουζίνα, η τοποθέτηση πλακιδίων σε όλο το πάτωμα μπορεί να μην είναι πρακτική..

Στην πράξη, τα κεραμίδια είναι μια πολύ ανθεκτική λύση. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το υλικό δημιουργεί ένα υπέροχο εσωτερικό, αλλά δίνει επίσης στο δωμάτιο μια ελαφρώς τραχιά εμφάνιση. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι τα πλακάκια είναι κρύα στην αφή. Αν σας αρέσει να περπατάτε ξυπόλητοι στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας, σκεφτείτε να συνδυάσετε πλακάκια με ενδοδαπέδια θέρμανση..

Τι να επιλέξετε: laminate ή παρκέ στο σαλόνι και την κουζίνα?

Το κλασικό παρκέ και το laminate θα λειτουργήσουν καλά στο σαλόνι, όπου είναι κυρίως επιρρεπείς σε τριβή. Δυστυχώς, η κατάσταση στην κουζίνα γίνεται πιο περίπλοκη. Τα πάνελ στο σαλόνι, τα οποία επιλέγονται συχνότερα, δεν είναι αρκετά ανθεκτικά στην καταστροφική υγρασία, όπως συχνά βρίσκεται στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάνελ δαπέδου δεν θα λειτουργήσουν στην κουζίνα. Πρώτα απ ‘όλα, είναι μια λύση που εγγυάται γρήγορο καθαρισμό. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ισχυρές χημικές ουσίες και να σκουπίζετε απελπιστικά το πάτωμα. Απλώς σκουπίστε το με ζεστό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό.

Συμβουλή ειδικού! Εάν επιλέξετε ξύλινες σανίδες για το σαλόνι που συνδέεται με την κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα από τα εξωτικά είδη ξύλου, για παράδειγμα, merbau, iroko, badi, jatoba, dussi – αυτή είναι μια σκληρή πρώτη ύλη με χαμηλότερο συντελεστή συρρίκνωσης και σημαντική αντοχή στην υγρασία.

Η αισθητική και η συνηθισμένη άνεση είναι επίσης μεγάλα πλεονεκτήματα της ύπαρξης πάνελ δαπέδου. Η παρουσία τους στην κουζίνα όχι μόνο θα επιτρέψει ένα πιο θεαματικό φινίρισμα, αλλά θα φέρει και λίγη φρεσκάδα και πρωτοτυπία στους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι τα πάνελ, σε αντίθεση με τα πλακάκια, δεν είναι τόσο κρύα στην αφή, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Δυστυχώς, για τα πλακάκια, η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν μπορεί να αποφευχθεί..

Όταν επιλέγετε ξύλινα πάνελ που θα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα, πρέπει πρώτα να καθοδηγηθείτε από παραμέτρους όπως:

  • υψηλή κατηγορία λειαντικής φθοράς – τουλάχιστον AC3, και αν χρησιμοποιείτε την κουζίνα πολύ συχνά, τότε θα πρέπει να επιλέξετε AC4.
  • σκληρότητα ξύλου: τα πιο σκληρά είναι εξωτικά δέντρα (jatoba, kempas, merbau – σκληρότητα πάνω από 4 στην κλίμακα Brinell), οικονομικές λύσεις με υψηλή σκληρότητα (από 3 έως 4 μονάδες στην κλίμακα Brinell) είναι δρυς, καρυδιά, τέφρα.
  • αντοχή στην υγρασία?
  • πρόσθετη προστασία της επιφάνειας από την υγρασία και εξασφάλιση αντιολισθητικών ιδιοτήτων.

Εάν τα πάνελ δαπέδου του καθιστικού θα χρησιμοποιηθούν επίσης στην κουζίνα, είναι επιτακτική ανάγκη να πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις. Διαφορετικά, μπορούν να καταστραφούν πολύ γρήγορα. Σε ακραίες καταστάσεις, ακόμη και μια μικρή ποσότητα υγρασίας μπορεί να αρχίσει να παραμορφώνει το υλικό, το οποίο είναι πλήρως αντικαταστάσιμο αρκετά γρήγορα. Θυμηθείτε αυτό και μην εστιάσετε στο μοτίβο ή το χρώμα κατά την επιλογή ενός laminate.. 

Πλακάκια + laminate / παρκέ στην κουζίνα από το σαλόνι

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι ποια λύση σας ενδιαφέρει περισσότερο, χρησιμοποιήστε τις δοκιμασμένες επιλογές. Το σαλόνι, σε συνδυασμό με την κουζίνα, είναι ένα δωμάτιο, το οποίο, ωστόσο, μπορεί να διακοσμηθεί με δύο διαφορετικούς, αρμονικούς τρόπους. Πολύ ανθεκτικά και αριστοκρατικά πλακάκια στην κουζίνα και ζεστά και ευχάριστα πάνελ από φυσικό ξύλο ή το υποκατάστατό του στο σαλόνι; Γιατί όχι!

Τα κεραμίδια που συνδέονται με πάνελ είναι μια εξαιρετική λύση για χρήση σε ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους. Για μικρούς χώρους, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην κατακλύσετε το εσωτερικό με δύο διαφορετικά στυλ διακόσμησης. Δώστε επίσης προσοχή στο υλικό – ένα νησί κουζίνας ή τραπέζι μπορεί να βοηθήσει στη συγκάλυψη των συνόρων μεταξύ κουζίνας και σαλονιού. Εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, τα πλακάκια στην κουζίνα σας είναι η καλύτερη λύση. Στην πραγματικότητα, δεν απαιτεί πρόσθετη φροντίδα..

Μια αρκετά εξωφρενική λύση μπορεί να είναι ένα πάτωμα στο σαλόνι με πλακάκια και πάνελ. Ωστόσο, επιλέξτε αυτήν τη λύση μόνο εάν είστε πραγματικά σίγουροι για το αποτέλεσμα που θα έχετε. Διαφορετικά, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μόνο το κλασικό laminate..

Συμβουλή ειδικού! Εάν θέλετε το πάτωμα στο σαλόνι και την κουζίνα να είναι όσο το δυνατόν πιο παρόμοια, παρά τη χρήση διαφορετικών υλικών, τότε συνδυάστε τις σανίδες ή τα πάνελ στο δωμάτιο με τα ξύλινα πλακάκια που θα χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του δαπέδου της κουζίνας Το.

Τα πάνελ δαπέδου του καθιστικού δεν χρειάζεται να είναι τόσο ανθεκτικά όσο αυτά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται αρκετά εντατικά, επομένως είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα προϊόν με υψηλή κατηγορία φθοράς λειαντικών (το προαναφερθέν AC3 θα πρέπει να είναι επαρκές). Δώστε επίσης προσοχή στον βαθμό αντοχής στην υγρασία των πάνελ – η απουσία χωρίσματος σημαίνει ότι η υγρασία από την κουζίνα θα εξαπλωθεί σίγουρα και στα δύο δωμάτια. Αυτή η ποσότητα νερού δεν θα καταστρέψει τα απροστάτευτα πάνελ αμέσως, αλλά αναμφίβολα θα επιταχύνει τις διαδικασίες καταστροφής με τα χρόνια..

Επίσης να θυμάστε ότι το laminate που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει με τα πλακάκια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας. Είναι καλύτερα να επιλέξετε προϊόντα με παρόμοια απόχρωση ή να ορίσετε το υλικό με βάση την αντίθεση. Ωστόσο, εκ των προτέρων, δώστε προσοχή στη γενική εσωτερική δομή – το πάτωμα πρέπει να το συμπληρώνει. Το κεραμίδι που συνδέεται με το laminate απαιτεί επίσης εξέταση των διαφορετικών μεγεθών και ιδιοτήτων και των δύο υλικών και σωστή σύνδεση των δαπέδων..

Σχεδιασμός δαπέδου σαλόνι: πώς να επιλέξετε ένα χρώμα για το εσωτερικό?

Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι μια συναρπαστική και προκλητική εργασία. Όλα τα εξαρτήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη, ανεξάρτητα από το πώς θα διατηρηθεί η εσωτερική δομή. Η επιλογή του δαπέδου είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά το ευρύ φάσμα που διατίθεται στην αγορά, τόσο σε υλικά όσο και σε χρώματα, σας επιτρέπει να βρείτε τον κατάλληλο τύπο για κάθε δωμάτιο..

Το πάτωμα στο σαλόνι πρέπει να αντικατοπτρίζει την καλή γεύση των κατοίκων και να συνδυάζεται τέλεια με τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Τα χαλιά που καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου αποτελούν παρελθόν και οι μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι μπορούν να αντέξουν οικονομικά μόνο μικρά υφάσματα κάτω από το τραπέζι του καφέ. Επομένως, η ιδανική λύση για το σαλόνι είναι η χρήση ξύλινου δαπέδου, το οποίο θα προσθέσει κομψότητα και στυλ στο εσωτερικό..

Όταν επιλέγετε τον τύπο ξύλου για το πάτωμα, καθοδηγηθείτε από το είδος των παραθύρων και των θυρών που χρησιμοποιήσατε, τι χρώμα έχουν οι τοίχοι και ποια έπιπλα θα τοποθετηθούν στο δωμάτιο. Δεν αφορά μόνο το χρώμα τους, αλλά και το στιλ τους..

Μη συμβατικές λύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιοκτήτες μοντέρνων εσωτερικών χώρων, των οποίων τα γούστα συμβαδίζουν με τις δημοφιλείς τάσεις σχεδιασμού. Σε πιο κλασικές διασκευές, πρέπει να στοχεύετε στο να μην αναμειγνύετε πολύ υλικό και χρώμα. Οι σανίδες πρέπει να είναι από το ίδιο ξύλο με το πάτωμα και η πόρτα, συνήθως ξύλινη, μπορεί να είναι δύο αποχρώσεις πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή, αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται οι πολύ έντονες αντιθέσεις. Είναι επίσης καλό αν τα κουφώματα, τα μαρσπιέ και άλλα φινιρίσματα είναι του ίδιου ξύλινου χρώματος με το πάτωμα ή την πόρτα..

Σαλόνι – λευκό πάτωμα

Η μόδα για τα ασβεστωμένα δάπεδα ήρθε σε εμάς από τη Σκανδιναβία. Η λεύκανση περιλαμβάνει την επικάλυψη των σανίδων με ειδικό τύπο λαδιού ή βαφής δαπέδου, το οποίο στη συνέχεια βερνικώνεται. Τα λευκασμένα ξύλινα πατώματα είναι φωτεινά και φαίνονται πάντα φρέσκα και καθαρά.

Σαλόνι με σκούρο πάτωμα

Δάπεδα από σκούρο ξύλο με τραγανά μοτίβα κόκκων είναι μια πραγματική πρόκληση για τον διακοσμητή. Όταν αποφασίζετε να τα εφαρμόσετε, πρέπει να καταλάβετε ότι θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό, καθορίζοντας το στυλ και το κλίμα του. Μαζικά κομψά τραπέζια και ντουλάπες, κλασικοί δερμάτινοι καναπέδες, ανατολίτικα υφάσματα, βαριές κουρτίνες και ταπετσαρίες σε ζεστά «νότιος» τόνοι, αξεσουάρ από ορείχαλκο και σκούρα ψάθινα έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα με το πάτωμα. Ωστόσο, μπορείτε να πειραματιστείτε με ελαφριά και απλά έπιπλα σκανδιναβικού στιλ, δημιουργώντας μια σαφή αντίθεση με το σκοτεινό πάτωμα..

Ελαφρύ πάτωμα στο σαλόνι

Τα ουδέτερα, ανοιχτόχρωμα δάπεδα είναι πιο συχνά κατασκευασμένα από φυσική οξιά, οξιά στον ατμό, κανονική βελανιδιά και κόκκινη βελανιδιά. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, το συρταριέρα μιας γιαγιάς, ένα λαμπερό ράφι που είναι δύσκολο να χωριστεί ή απλά έπιπλα από πεύκο θα φαίνονται καλά. Σχεδόν όλοι οι τύποι υφασμάτων είναι επίσης κατάλληλοι για ελαφριά πατώματα. Θα έχετε την ελευθερία να επιλέξετε το χρώμα των τοίχων, συμπεριλαμβανομένων των τόνων όπως π.χ. «ζεστός» μπεζ, καφέ, ροδάκινο, κόκκινη ή τερακότα απόχρωση, και «κρύο» μπλε, πράσινο, μοβ, γκρι, υγρή κιμωλία.

Θυμηθείτε ότι ενώ τα έπιπλα ή άλλα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης μπορούν πάντα να αλλάξουν και οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν γρήγορα και εύκολα σε διαφορετικό χρώμα, η αντικατάσταση του δαπέδου είναι σίγουρα μια πιο δύσκολη και δαπανηρή επένδυση. Επομένως, η επιλογή πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά και επίσης να συμβουλευτεί έναν έμπειρο ειδικό..