Σχεδιασμός διαμερίσματος στη Γερμανία με έκταση 44 τ. Μ

Εάν σκοπεύετε να ανακαινίσετε ένα διαμέρισμα με έκταση που δεν υπερβαίνει τα 45 τ. m, αν είστε προβληματισμένοι για το πώς να τοποθετήσετε όλες τις λειτουργικές περιοχές που είναι απαραίτητες για την κανονική ζωή και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον, τότε το επόμενο σχέδιο σχεδίου ενός γερμανικού διαμερίσματος μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για εσάς. Αυστηρές και λακωνικές μορφές, μονόχρωμα χρώματα και απλά μοντέλα επίπλων μπορούν να μεταμορφωθούν αν προσθέσετε λίγη δημιουργικότητα στο σχεδιασμό των δωματίων – φωτεινές προθέσεις, ενδιαφέρουσα διακόσμηση τοίχων και πρωτότυπες ιδέες σχεδιασμού. Ας δούμε μαζί πώς οι ιδιοκτήτες των γερμανικών διαμερισμάτων μέτριου μεγέθους, μαζί με τον σχεδιαστή, κατάφεραν να εξοπλίσουν την κατοικία σε μοντέρνο στυλ με μια δημιουργική προσέγγιση στη διακόσμηση..

Σχέδιο διαμερίσματος στη Γερμανία

Εάν το διαμέρισμά σας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη περιοχή, αλλά πρέπει να εξοπλίσετε ένα πλήρες υπνοδωμάτιο, να διαθέσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για ένα μπάνιο, μην ξεχνάτε ένα σαλόνι και ένα μέρος για γεύματα – το έργο δεν είναι εύκολο για εσάς. Προφανώς, οποιαδήποτε διάταξη λειτουργικών τμημάτων του σπιτιού σας θα συνεπάγεται ένα μονόχρωμο φινίρισμα. Για δωμάτια με μέτριο μέγεθος, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε την τυπωμένη ταπετσαρία και να επικεντρωθείτε σε ανοιχτά χρώματα, ώστε όχι μόνο να επεκτείνετε οπτικά τον λιτό χώρο, αλλά και να προετοιμάσετε το τέλειο φόντο για διακόσμηση τοίχου.

Απλοί τοίχοι ενός γερμανικού διαμερίσματος

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε την ευκαιρία να ενσωματώσετε τονισμούς στο εσωτερικό του δωματίου με τη βοήθεια της διακόσμησης. Πρώτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο φωτεινούς τόνους για τοίχους με έμφαση. Δεύτερον, οι προφορές έχουν επίσης υφή. Σε αυτή την τεχνική σχεδίασης κατέφευγαν οι σχεδιαστές του γερμανικού διαμερίσματος – χρησιμοποίησαν τοιχοποιία, βαμμένα σε λευκό ως υφή. Έτσι, ο σχεδιασμός του διαμερίσματος αποκτά κάποια ωμότητα, οι ηχώ του βιομηχανικού στυλ σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο υπόβαθρο για έργα τέχνης που θα διακοσμήσουν τους τοίχους και θα φέρουν μια ποικιλία χρωμάτων στο εσωτερικό..

Τουβλότοιχος ως υφή με υφή

Εξετάστε πώς οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Γερμανία κατάφεραν να τοποθετήσουν ένα σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα σε μερικές δεκάδες τετραγωνικά μέτρα. Ο χώρος της κουζίνας χωρίζεται από τον κύριο χώρο με έναν τοίχο οθόνης, ο οποίος χρησιμεύει ως βάση για ένα ενσωματωμένο σετ κουζίνας. Το δεύτερο μέρος του συνόλου επίπλων με οικιακές συσκευές, επιφάνειες εργασίας και συστήματα αποθήκευσης βρίσκεται παράλληλα.

Πολυλειτουργικοί χώροι

Η χιονισμένη εκτέλεση των προσόψεων της κουζίνας είναι η πιο επιθυμητή επιλογή για μια λειτουργική περιοχή στην οποία δεν υπάρχει φυσικό φως. Το χιονισμένο ειδύλλιο έχει εξαπλωθεί όχι μόνο στο χρώμα των ακουστικών που έχουν κατασκευαστεί από το δάπεδο μέχρι την οροφή, αλλά και στις οικιακές συσκευές και τα αξεσουάρ κουζίνας..

Χώρος κουζίνας σε γκρι και λευκή παλέτα

Μετά τους λευκούς και γκρι τόνους του χώρου της κουζίνας, το βλέμμα απαιτεί φωτεινότητα και η τραπεζαρία από αυτή την άποψη πληροί όλες τις προσδοκίες. Μια πολύχρωμη τραπεζαρία με φωτεινό τραπέζι και καρέκλες διαφορετικών χρωμάτων μπορεί να αυξήσει όχι μόνο τη διάθεσή σας, αλλά και την όρεξή σας.

Φωτεινή τραπεζαρία

Υπάρχει ένα ανοιχτό σχέδιο μεταξύ της τραπεζαρίας και του καθιστικού, το οποίο επιτρέπει όχι μόνο να διατηρήσει την ελευθερία κινήσεων μεταξύ λειτουργικών τμημάτων, αλλά και να επιτρέψει στο δωμάτιο να γεμίσει με φως από δύο μεγάλα παράθυρα, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για δωμάτια με ένα μέτριο τετράγωνο.

Πολύχρωμο γκρουπ τραπεζαρίας

Ο μαλακός χώρος του σαλονιού παρουσιάζεται με απλή και λακωνική επίπλωση, αλλά ταυτόχρονα δεν στερείται άνετης άνεσης και προφανούς λειτουργικότητας. Η επένδυση σε γκρι αποχρώσεις δεν προσελκύει την προσοχή, αλλά είναι απίστευτα πρακτική και ταιριάζει καλά με τυχόν πρόσθετα στοιχεία εσωτερικού χώρου – φωτιστικά, διακόσμηση τοίχων και δαπέδων, τραπέζια -σταντ.

Κατοικία σε γκρι αποχρώσεις

Μια εξαιρετική ιδέα για λιτά σαλόνια είναι τα ενσωματωμένα ανοιχτά ράφια για βιβλία και κάθε είδους μικρά πράγματα, ως εναλλακτική λύση στα μεγάλα ντουλάπια που έχουν πολύ μονολιθική εμφάνιση. Ο χιονισμένος σχεδιασμός της βιβλιοθήκης κάνει τον σχεδιασμό του οπτικά σχεδόν χωρίς βάρος, δίνει ολόκληρη την εικόνα του δωματίου φωτεινές, ανάλαφρες και καθαρές νότες.

Χιονάτη ράφι βιβλίων

Στο υπνοδωμάτιο, όλα είναι επίσης απλά και συνοπτικά – λευκό χιόνι, ελάχιστο έπιπλο, κυρίως διακόσμηση τοίχου. Για άλλη μια φορά, ο σχεδιαστής προσφέρει μια έκδοση με έναν ασβεστωμένο τοίχο από τούβλα ως τοίχο με έμφαση στο κεφάλι του κρεβατιού. Ένα μικρό δωμάτιο φαίνεται πιο ευρύχωρο χάρη στο φινίρισμα φωτός και το φυσικό φως από ένα μεγάλο παράθυρο.

Υπνοδωμάτιο σε λευκό

Ένα μικρό ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης με τη μορφή μιας ντουλάπας είναι ιδανικό για ένα διαμέρισμα μέτριου μεγέθους, στο οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ξεχωριστού δωματίου για γκαρνταρόμπα και ακόμη και στο χώρο της κρεβατοκάμαρας δεν υπάρχει δυνατότητα χωροθέτησης χώρου για την αποθήκευση μιας ντουλάπας και την επιλογή μιας καθημερινής εμφάνισης.

Εντοιχισμένη ντουλάπα

Υπάρχει ένα μπάνιο δίπλα στην κρεβατοκάμαρα, το εσωτερικό του οποίου είναι ενδιαφέρον όχι μόνο από την άποψη του αρχικού σχήματος του δωματίου και της ασυνήθιστης θέσης των υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά και των επιλεγμένων χρωμάτων. Οι χιονισμένοι τοίχοι του ωφελιμιστικού δωματίου αραιώνονται αποτελεσματικά με μια φωτεινή προφορά – το κόκκινο χρώμα της διακόσμησης του τοίχου πάνω από το μπάνιο.

Αντίθεση σε ένα λευκό μπάνιο

Στο μπάνιο, όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο τετραγωνικό εκατοστό, όχι μόνο το λευκό χρώμα του φινιρίσματος θα βοηθήσει στην οπτική επέκταση του χώρου, αλλά και στις επιφάνειες καθρεφτών χωρίς πλαίσια.

Ερυθρός τοίχος πάνω από το μπάνιο