Λειτουργικό διαμέρισμα ενός δωματίου στούντιο 25 τ. Μ.

Στο έργο ενός στούντιο διαμερίσματος, το οποίο έχει 25 τ. μ. πρέπει να αντιμετωπίσετε προσεκτικά και να σκεφτείτε τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Εξάλλου, το κύριο καθήκον ενός τόσο μικρού δωματίου είναι να έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα ανάλογο πλήρους μεγέθους..

Και πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε όλες τις σημαντικές λειτουργικές περιοχές. Ταυτόχρονα, ολόκληρος ο χώρος θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην είναι γεμάτος με περιττά πράγματα, περιττά έπιπλα κ.ο.κ..

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο

Έτσι, για να είναι σωστή, βολική και λειτουργική η κατανομή του χώρου, πρέπει να καταρτίσετε ένα τεχνικό σχέδιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περαιτέρω λάθη και να το επαναλάβετε..

Ένα ικανό σχέδιο είναι η μισή επιτυχία στην επισκευή

Τεχνικό σχέδιο διαμερίσματος στούντιο

Καταρτίζοντας ένα σχέδιο και λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δωματίου, μπορείτε να δείτε αμέσως πού και πώς να τοποθετήσετε αυτόν ή αυτόν τον χώρο και τα έπιπλα, καθώς και όλες τις άλλες λεπτομέρειες. Δεδομένης της θέσης των μπαταριών, του άξονα εξαερισμού, του ανυψωτικού, που σημειώνονται στο σχέδιο, είναι ευκολότερο να τακτοποιήσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Διακόσμηση στούντιο διαμερίσματος

Αφού σχεδιάσετε τα σχέδια, μπορείτε να προχωρήσετε στον γενικό σχεδιασμό του δωματίου. Και μπορείτε να ξεκινήσετε με το χρώμα. Τις περισσότερες φορές, το καλύτερο είναι ο ελαφρύς σχεδιασμός τέτοιων διαμερισμάτων, ίσως ακόμη και με λευκούς τοίχους και οροφές. Το γεγονός είναι ότι τα μικρά διαμερίσματα στούντιο έχουν συνήθως μόνο ένα παράθυρο, αντίστοιχα, λίγο φως εισέρχεται στο δωμάτιο. Εάν επιλέξετε οποιοδήποτε σκούρο χρώμα, τότε το δωμάτιο θα είναι ζοφερό και θα μειωθεί οπτικά. Τα φωτεινά χρώματα κρύβουν επίσης το χώρο. Αλλά τα ελαφριά, αντίθετα, θα κάνουν το δωμάτιο οπτικά μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο. Φυσικά, εάν θέλετε να δείτε φωτεινά χρώματα στο διαμέρισμά σας, αυτό δεν απαγορεύεται, αλλά είναι καλύτερα αν έχουν τη μορφή κάποιας μικρής λεπτομέρειας ή μοτίβου, για παράδειγμα, σε χαλί..

Αρκετά φωτεινά στοιχεία

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την οπτική αντίληψη ενός δωματίου είναι να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη, ο οποίος είναι τεράστιος, που καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο και ακριβώς απέναντι από το παράθυρο. Το φως από το παράθυρο που αντανακλάται στον καθρέφτη θα κάνει το δωμάτιο φωτεινό και ευάερο. Επιπλέον, μπορεί να μην είναι απλώς ένας καθρέφτης στον τοίχο, αλλά οι πόρτες μιας συρόμενης ντουλάπας με καθρέφτη επιφάνεια..

Ό, τι και να πει κάποιος, αλλά τα πλεονεκτήματα των καθρεφτών είναι πολλά.

Το πλεονέκτημα των καθρεφτών

Στη συνέχεια, θα στραφούμε στο ζήτημα της χωροθέτησης χώρου, το οποίο θα βοηθήσει στην σωστή κατανομή των ρόλων για κάθε μέρος του διαμερίσματος..

Χωρισμός εις ζώνας

Σε αυτή την περίπτωση, εξετάζουμε ένα έργο όπου η κουζίνα, η τουαλέτα και το μπάνιο βρίσκονται χωριστά. Επομένως, μας μένει να εξοπλίσουμε το δωμάτιο για ένα σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο..

Χώρος ανάπαυσης (ή επισκέπτης)

Έτσι, έχουμε ήδη καθορίσει ότι ένας τοίχος καταλαμβάνεται από ένα παράθυρο, ο δεύτερος (απέναντι) – από μια ντουλάπα. Ένας άλλος τοίχος είναι κατειλημμένος, καθώς έχει περάσματα προς το μπάνιο και την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένας δωρεάν τοίχος για τον καναπέ. Αυτή είναι η καταλληλότερη επιλογή για τη θέση μιας περιοχής αναψυχής ή μιας περιοχής επισκεπτών. Αλλά δεδομένου ότι υπάρχει λίγος χώρος στο δωμάτιο, ο καναπές πρέπει να γίνει λειτουργικός. Δηλαδή, πρώτον, πρέπει να είναι μετασχηματιστής, έτσι ώστε όταν αναδιπλώνεται, να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο. Δεύτερον, να έχετε ένα συρτάρι για να βάλετε κλινοσκεπάσματα ή άλλα αντικείμενα εκεί, ώστε να μην γεμίζετε τον χώρο με περιττά ντουλάπια ή ντουλάπια.

Μια τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον καναπέ. Εάν το επιτρέπουν τα οικονομικά, αγοράστε ένα πλάσμα, μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο, με αποτέλεσμα να μην πιάνει χώρο.

Καναπές μετατρέψιμο Πλάσμα μπροστά από τον καναπέ

Ζώνη ύπνου

Ο χώρος ύπνου θα βρίσκεται εδώ, αλλά όχι σε αυτόν τον καναπέ. Δηλαδή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεγόμενο κρεβάτι ντουλάπας, το οποίο, όταν συναρμολογηθεί, μοιάζει με μέρος ενός τοίχου..

Σύγχρονο κρεβάτι ντουλάπας

Ζώνη εργασίας

Δεν είναι απαραίτητο να διατεθεί ξεχωριστός χώρος για την περιοχή εργασίας, δεδομένου ότι υπάρχει πολύ λίγος. Ένα άλλο κόλπο είναι η τοποθέτηση ενός γραφείου υπολογιστή σε μια ντουλάπα. Είναι βολικό, συμπαγές και εξοικονομεί χώρο..

Ζώνη εργασίας

Παρεμπιπτόντως

Αυτή η επιλογή είναι επίσης καλή επειδή, στην πραγματικότητα, σας κλείνει από την τεχνολογία ενώ κοιμάστε. Οι ειδικοί του Feng Shui πιστεύουν ότι η τεχνική βλάπτει τον ύπνο μας.

Υποδοχή επισκεπτών

Για να δεχτείτε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, μπορείτε επίσης να καταφύγετε σε κάθε είδους κόλπα. Μετά από όλα, δεν υπάρχει πουθενά για να αποθηκεύσετε ένα μεγάλο τραπέζι. Ως εκ τούτου, εφευρέθηκε ένα ειδικό τραπέζι, του οποίου τα πλευρικά μέρη, όταν συναρμολογούνται, αντιπροσωπεύουν κάτι σαν διακόσμηση.

Διακόσμηση πρώτα και μετά τραπέζι

Στη συνέχεια, αποσυνδέονται, τοποθετείται ένα επιτραπέζιο πάνω τους και voila – το τραπέζι είναι έτοιμο.

Συλλογή του εορταστικού τραπεζιού Τραπέζι επισκεπτών στο στούντιο διαμέρισμα

Κουζίνα

Φυσικά, η κουζίνα είναι επίσης μικρή. Επομένως, ο χώρος χρησιμοποιείται στο μέγιστο όφελος. Ο νεροχύτης μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο παράθυρο: πλένετε τα πιάτα και θαυμάζετε τη θέα έξω από το παράθυρο – ρομαντισμός.

Μικροσκοπική κουζίνα σε διαμέρισμα στούντιο

Επιπλέον, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο αγοράζοντας μια πλάκα. Δηλαδή, η σόμπα δεν θα έχει, ως συνήθως, φούρνο, μόνο το επάνω μέρος, και από κάτω θα υπάρχουν ντουλάπια για πιάτα και άλλα πράγματα. Αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι διακοσμημένο στα ίδια ανοιχτά χρώματα, ώστε να φαίνεται πιο ευρύχωρο..

Κουζίνα σε στούντιο διαμέρισμα

Τουαλέτα και μπάνιο

Αυτό το δωμάτιο συχνά δεν έχει αρκετό όγκο για να φιλοξενήσει μπανιέρα, οπότε το αντικαθιστούμε με καμπίνα ντους. Η τουαλέτα είναι επίσης συμπαγής, ακόμη και ο νεροχύτης είναι στενός. Διακοσμούμε σε ανοιχτό, γκρι χρώματα.

Τουαλέτα και μπάνιο

Για να εξοικονομήσουν χώρο, μερικές φορές καταφεύγουν στα πιο απίθανα κόλπα, το κύριο πράγμα είναι ότι είναι βολικό.

Σχεδιασμός μικρού δωματίου

Έτσι, ένα στούντιο διαμέρισμα με μέγεθος μόνο 25 τ. μ. μπορεί και πρέπει να είναι άνετο, λειτουργικό και αισθητικό. Το κύριο πράγμα είναι να σκεφτούμε τα πάντα προσεκτικά, τα υπόλοιπα είναι θέμα τεχνολογίας.