Φωτογραφική ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού: τάσεις της μόδας 2021

Παρά το γεγονός ότι στον σύγχρονο αγοραστή προσφέρεται σήμερα μια πολύ εντυπωσιακή επιλογή υλικών για τη διακόσμηση τοίχων στο σαλόνι, η ταπετσαρία παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς και προσιτές επιλογές. Και σήμερα προτείνουμε να δώσουμε προσοχή στο χαρτί photowall, το οποίο, παρά το μακρύ του «εμπειρία» στον κόσμο του σχεδιασμού, συνεχίζουν να αυξάνουν τη βάση των θαυμαστών τους και παραμένουν δημοφιλείς. Εφαρμόζεται σε όλες τις εσωτερικές λύσεις πριν από περίπου είκοσι χρόνια, οι φωτογραφίες επέστρεψαν θριαμβευτικά στην πασαρέλα της μόδας και, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, θεωρούνται εξαιρετική λύση για τη γρήγορη μετατροπή του χώρου στο σαλόνι. Σχετικά με τους τύπους ταπετσαρίας φωτογραφιών, πώς να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα, με βάση τις ιδιαιτερότητες της διάταξης και του στυλ του εσωτερικού, θα σας πούμε αργότερα στο υλικό..

Μοντέρνα ταπετσαρία για το σαλόνι 2021 – χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Δεδομένου ότι κάθε υλικό φινιρίσματος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και χαρακτήρα και το χαρτί photowall, όπως καταλαβαίνετε, δεν αποτελεί επίσης εξαίρεση, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το άρθρο μας από αυτές τις στιγμές. Έτσι, στις μέρες μας, οι ταπετσαρίες φωτογραφιών κατασκευάζονται με σύγχρονο εξοπλισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες τεχνολογίες, που σας επιτρέπει να επιτύχετε το πιο ακριβές σχέδιο, την επίδραση της πραγματικότητας των εικόνων και τη φωτεινότητα των χρωμάτων. Τέτοια προϊόντα διακρίνονται από μια πλούσια ποικιλία θεμάτων, οπότε η χρήση τους όχι μόνο θα μεταμορφώσει το δωμάτιο, αλλά και θα δημιουργήσει τη σωστή διάθεση..

Καμβάδες με εικόνες διαφέρουν σε μέγεθος και αυτό είναι πολύ βολικό για τη διαρρύθμιση ενός καθιστικού με μη τυπικά μεγέθη τοίχων και ύψη οροφής.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι ταπετσαρίες φωτογραφιών συνδυάζονται τέλεια με άλλους τύπους τελειωμάτων και, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν..

Και τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παράγουν όλοι οι κατασκευαστές ποιοτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα οι εικόνες στους τοίχους να ξεθωριάζουν και να ξεθωριάζουν. Ως εκ τούτου, είναι πιο σχετικό να κάνετε μια επιλογή υπέρ προϊόντων που έχουν αποδειχθεί επιτυχώς στην αγορά..

Και το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ανάγκη για προκαταρκτική προετοιμασία της επιφάνειας του τοίχου. Ακόμα και τα μικρότερα ελαττώματα με την πρώτη ματιά μπορούν να οδηγήσουν σε ασυνέπειες στις εικόνες και παραμόρφωση ολόκληρης της εικόνας..

Ποικιλίες ταπετσαρίας φωτογραφιών για το εσωτερικό του σαλονιού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή μιας ταπετσαρίας φωτογραφιών για ένα σαλόνι είναι η ποιότητά τους, καθώς οι τύποι υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τοιχογραφιών επηρεάζουν άμεσα την οπτική γοητεία της εικόνας..

Ταπετσαρία από χαρτί

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι αναμφίβολα κατώτερος σε τιμή από όλα τα άλλα παραδείγματα και θεωρείται η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, σε αυτή την περίπτωση, μαζί με τη χαμηλή τιμή, η ποιότητα είναι επίσης χωλό. Η μέγιστη διάρκεια ζωής τέτοιων προϊόντων είναι περίπου 5 χρόνια, καθώς υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός και μικρών ζημιών, από τις οποίες δεν ασφαλίζεται κανένα δωμάτιο, οι καμβάδες χάνουν την αρχική τους ελκυστικότητα..

Ταπετσαρία βινυλίου

Τα προϊόντα αυτού του είδους διακρίνονται από μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα. Δεν φοβούνται την υγρασία και τις μηχανικές βλάβες, αντέχουν τέλεια στις επιδράσεις των απορρυπαντικών και κρύβουν υπέροχα ελαττώματα στην επιφάνεια των τοίχων.

Μη υφασμένη ταπετσαρία

Τέτοιοι καμβάδες επιτρέπουν στον αέρα να περνά ελεύθερα και δεν φοβούνται την υγρασία. Για να τους δώσει την αρχική τους εμφάνιση, κάθε οικοδέσποινα θα είναι αρκετή μόνο για να σκουπίσει τον τοίχο επικολλημένο με μη υφασμένη ταπετσαρία με ένα υγρό σφουγγάρι.

Υφή ταπετσαρίας

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εμφανίστηκε στην αγορά πολύ χαρτί με φωτεινή τοιχοποιία, η χρήση του οποίου επιτρέπει, εάν είναι επιθυμητό, ​​να μιμηθεί οποιαδήποτε επιφάνεια. Αυτά μπορεί να είναι καμβάδες με μικρή τραχύτητα. «κάτω από γύψο», καμβάδες ματ, που αποτελούνται από μικρούς κόκκους χαρακτηριστικούς της άμμου, ταπετσαρίες που δεν διαφέρουν ως προς την επιφάνεια από τους πίνακες ζωγραφικής, με έντονες πινελιές ή προϊόντα που μοιάζουν με λινή επιφάνεια στη δομή.

Τρισδιάστατη ταπετσαρία για το εσωτερικό του σαλονιού

Η χρήση τρισδιάστατων καμβάδων στο εσωτερικό ενός δωματίου για σαλόνι σημαίνει διακόσμηση ολόκληρου του δωματίου περιμετρικά ή μόνο ενός από τους τοίχους. Οι αυτοκόλλητες επιλογές επιτρέπουν στους τοίχους «αναπνέω» και θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται ειδικά κυτταρίνη και μη υφασμένα υλικά..

Οι πανοραμικές ταπετσαρίες 3D συνδυάζουν χαρτί και βινύλιο, κρύβουν τις ατέλειες στους τοίχους και ταξινομούνται ως ανθεκτικές.

Οι πολυστρωματικές τοιχογραφίες είναι κατασκευασμένες από λείο, βαρύ χαρτί, επικαλυμμένο με ένα λεπτό στρώμα λατέξ. Τέτοια προϊόντα είναι ανθεκτικά στο ξεθώριασμα και όταν είναι κολλημένα στην επιφάνεια, δεν επιτρέπουν τη διέλευση της κόλλας.

Σχεδιασμός φωτογραφιών ταπετσαρίας για το σαλόνι – οι κύριες τάσεις του 2021

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του σύγχρονου χαρτιού photowall είναι η οπτική τους γοητεία και η ποικιλία σχεδίων σάς επιτρέπει μόνο να τονίσετε αυτό το χαρακτηριστικό..

Η λίστα με τις κύριες τάσεις του 2021 περιλαμβάνει καμβάδες με ογκομετρικά γεωμετρικά σχήματα, ρίγες και τσεκ, καθώς και κάθε είδους διακοσμητικά λουλουδιών και μικροφωτογραφίες με λουλούδια.

Ασυνήθιστες αφηρημένες εικόνες και έθνικ στολίδι μπορούν να ονομαστούν όχι λιγότερο πρωτότυπη επιλογή. Τέτοιες προσφορές φαίνονται φρέσκες, κομψές και πολύ ελκυστικές..

Οι λάτρεις των κλασικών επιλογών μπορούν να δώσουν προσοχή σε κάθε είδους τοιχογραφίες, εικόνες με τζάκι, υπέροχη θέα στα κάστρα και άλλα τοπία.

Αν σας αρέσουν οι πιο σύγχρονες ιδέες, μπορείτε πάντα να προτιμάτε την πολύ μοντέρνα έκδοση με πορτρέτα διασημοτήτων, το δικό σας πορτρέτο, εικόνες ζώων ή θέα στη νυχτερινή πόλη..

Φωτογραφική ταπετσαρία στο σαλόνι – τρόποι επικόλλησης τοίχων

Η επιλογή ταπετσαρίας κοινής χρήσης σαλονιού είναι μόνο η μισή μάχη. Για να δημιουργήσετε ένα όμορφο και άνετο εσωτερικό στο σαλόνι, τα αγορασμένα υλικά πρέπει να είναι σε θέση να τοποθετηθούν σωστά στους τοίχους. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη συμβουλή ειδικού..

Ταπετσαρία φωτογραφιών ως προφορά

Μια τέτοια πρόταση θα ήταν το τέλειο συμπλήρωμα σε ένα εσωτερικό που στερείται εκφραστικών λεπτομερειών. Μεγάλες εικόνες και φωτεινά κομμάτια στους καμβάδες τονίζουν την πολυπλοκότητα του δωματίου και κάνουν το δωμάτιο πιο ζωντανό.

Δημιουργία ενός συνολικού τόνου

Μια τέτοια λύση περιλαμβάνει τη χρήση φωτογραφικής ταπετσαρίας σε έναν από τους τοίχους ως κύριο κίνητρο για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου. Με άλλα λόγια, η ταπετσαρία είναι το σημείο εκκίνησης κατά την επιλογή της ρύθμισης του καθιστικού. Για αυτούς επιλέγονται υφάσματα, έπιπλα και άλλα εξαρτήματα.

Οπτική αλλαγή μεγέθους δωματίου

Χάρη στην επιδέξια εργασία και την ποιότητα των σύγχρονων ταπετσαριών φωτογραφιών, η χρήση τους στο σχεδιασμό του καθιστικού θα είναι μια θαυμάσια λύση για τη διόρθωση του χώρου. Ορισμένοι τύποι ταπετσαριών είναι σε θέση να επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο, να αυξήσουν το ύψος της οροφής ή, αντιστρόφως, να επιμηκύνουν το δωμάτιο.

Κάλυψη ελαττωμάτων στους τοίχους

Μερικές φορές απλά δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν γρήγορα οι παρατυπίες στους τοίχους και σε αυτή την περίπτωση, οι τοιχογραφίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τέλεια αυτό το έργο. Για αυτούς τους σκοπούς, οι καμβάδες που μιμούνται διάφορες υφές είναι απλά ιδανικοί. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ποικίλους συνδυασμούς αποχρώσεων..

Διαίρεση δωματίου σε ζώνες

Ένας άλλος πρωτότυπος τρόπος επικόλλησης των τοίχων στο σαλόνι είναι η διαίρεση του δωματίου χρησιμοποιώντας χρώμα, υφή και εκτύπωση προϊόντων σε ζώνες. Μια τέτοια λύση θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ο χαρακτήρας του δωματίου και να τονιστεί η ευελιξία του..

Παρακάτω προσφέρουμε στους αναγνώστες μας μια επιλογή έτοιμων εσωτερικών λύσεων για το σαλόνι, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τύποι ταπετσαρίας φωτογραφιών για διακόσμηση τοίχων. Ένα τέτοιο οπτικό βοήθημα θα επιτρέψει την πιο ρεαλιστική εκτίμηση των πλεονεκτημάτων χρήσης ενός τέτοιου υλικού φινιρίσματος..