Ταπετσαρία στο διάδρομο και το διάδρομο: τάσεις του 2019

Εάν το θέατρο ξεκινά με μια κρεμάστρα, τότε κάθε κατοικία ξεκινά από έναν διάδρομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να οργανώσετε αυτό το ωφελιμιστικό δωμάτιο όχι μόνο λειτουργικά και πρακτικά, αλλά και κομψά, όμορφα, σύμφωνα με τον επιλεγμένο σχεδιασμό ολόκληρου του σπιτιού. Όποιος εισέρχεται στο σπίτι ή στο διαμέρισμά μας για πρώτη φορά αρχίζει να διαμορφώνει τη γνώμη του για το σχεδιασμό του σπιτιού από μια επιθεώρηση του διαδρόμου. Σε αυτή τη δημοσίευση, θα θέλαμε να μιλήσουμε για τη δυνατότητα διακόσμησης των επιφανειών των διαδρόμων και των διαδρόμων χρησιμοποιώντας ένα τόσο κοινό υλικό φινιρίσματος όπως η ταπετσαρία. Ελπίζουμε ότι η εντυπωσιακή συλλογή έργων σχεδιασμού βοηθητικών δωματίων θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε για να αναδιαμορφώσετε το σπίτι σας επιλέγοντας μοντέρνα ταπετσαρία για διακόσμηση..

Διακόσμηση του διαδρόμου με ταπετσαρία

Διάδρομος σε μπεζ τόνους

Ταπετσαρία για το διάδρομο και το διάδρομο – η επιλογή του συνδυασμού χρωμάτων

Η ποικιλία των σύγχρονων καταστημάτων υλικών φινιρίσματος είναι εντυπωσιακή σε αφθονία. Μια ποικιλία χρωμάτων και υφών, απομιμήσεις διαφόρων επιφανειών σας επιτρέπει να επιλέξετε μια επιλογή φινιρίσματος για δωμάτια οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους, στιλιστική κατεύθυνση και λειτουργικά αξεσουάρ. Η επιλογή του χρώματος ταπετσαρίας για το διάδρομο θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες:

 • το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου ·
 • την παρουσία παραθύρου στο δωμάτιο (πιθανώς για διαδρόμους σε ιδιωτικά νοικοκυριά).
 • στιλιστικός σχεδιασμός ολόκληρου του δωματίου.
 • παλέτα χρωμάτων δωματίων δίπλα στο διάδρομο.
 • έγχρωμες λύσεις για δάπεδα και οροφές.
 • τα χρώματα των κύριων επίπλων (συχνότερα συστήματα αποθήκευσης).
 • προσωπικές προτιμήσεις των οικοδεσπότες.

Πολύχρωμο ταπετσαρία

Ανοιχτές αποχρώσεις

Γεωμετρική εκτύπωση

Φυσικά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών σπιτιών προσπαθούν να δημιουργήσουν όχι μόνο έναν πρακτικό και λειτουργικό σχεδιασμό βοηθητικών χώρων, αλλά και μια μοντέρνα εικόνα ολόκληρου του σπιτιού. Ως εκ τούτου, η γνώμη των σύγχρονων σχεδιαστών για το ποιες χρωματικές λύσεις είναι σχετικές στις τρέχουσες και τις επερχόμενες σεζόν δεν αγνοείται. Οι τοπικές παραδόσεις και τα εδαφικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν επίσης την επιλογή της διακόσμησης για το διάδρομο και τους διαδρόμους..

Ταπετσαρία με μοτίβο

Σκοτεινή ταπετσαρία στο διάδρομο

Ταπετσαρία για βοηθητικά δωμάτια

Λουλουδένιο μοτίβο

Απλή ταπετσαρία για το διάδρομο ή το διάδρομο

Τα δωμάτια του διαδρόμου, ως επί το πλείστον, είναι λιτοί χώροι χωρίς παράθυρα. Ως εκ τούτου, η επιλογή των μονόχρωμων τελειωμάτων για μικρά δωμάτια είναι αρκετά κατανοητή. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες μικρών βοηθητικών χώρων προτιμούν τις ελαφριές μονόχρωμες λύσεις κατά την επιλογή ταπετσαρίας – για να αυξήσουν οπτικά τον όγκο των δωματίων.

Ανοιχτα χρώματα

Φυσικές αποχρώσεις

Απλή ταπετσαρία

Ζωντανό σχέδιο χρωμάτων

Αλλά ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο, θέλετε να δημιουργήσετε μια ορισμένη αντίθεση. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνδυάσετε το χρώμα των τοίχων με το χρωματικό σχήμα των φύλλων της πόρτας, τις πλάκες για αυτά και τις σανίδες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι φαρδιές σανίδες είναι απίστευτα δημοφιλείς αυτές τις μέρες, ένα χρώμα σε αντίθεση θα ήταν μια αξιοσημείωτη επιλογή. Μόνο με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι η χρήση λευκών χιονισμένων σανίδων και πλακών στο διάδρομο είναι μια επικίνδυνη επιχείρηση, επειδή καθιστούν δυνατή την προστασία του πιο επικίνδυνου τμήματος των τοίχων από την άποψη της ρύπανσης. Δεν έχει σημασία τι χρώμα έχουν οι σανίδες σας, το κυριότερο είναι ότι μπορούν να πλυθούν (σε αντίθεση με ορισμένους τύπους ταπετσαρίας).

Λευκές επιφάνειες και απλή ταπετσαρία

Συνδυάζεται με λευκά σοβατεπί

Αντιθέσεις στο σχεδιασμό του διαδρόμου

Μονόχρωμο φινίρισμα

Ο συνδυασμός μονόχρωμης ταπετσαρίας με σκούρα στοιχεία σχεδίασης για πάνελ πόρτας και τοίχους δεν φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακός. Η αντίθεση των ανοιχτόχρωμων τοίχων και των αξεσουάρ σκούρου πλαισίου βοηθά όχι μόνο να φέρει ποικιλία χρωμάτων στο σχεδιασμό των βοηθητικών δωματίων, αλλά και να κάνει την εικόνα του εσωτερικού πιο δομημένη, γραφική και καθαρή. Φυσικά, για ένα τέτοιο σχέδιο, είναι απαραίτητο να ισοπεδώσετε όλες τις επιφάνειες, να βεβαιωθείτε ότι οι εσωτερικές πόρτες έχουν εγκατασταθεί σωστά (εξάλλου, πολύ συχνά μπορείτε να φτάσετε σε όλα τα δωμάτια της κατοικίας από το διάδρομο).

Σκούρο σοβατεπί και απλή ταπετσαρία

Σκούρες σανίδες και πόρτες

Μοτίβο με φινίρισμα σε ωφελιμιστικό χώρο

Ποια εκτύπωση για ταπετσαρία να επιλέξετε – πολύχρωμα γεωμετρικά ή ρομαντικά λουλουδάτα, φωτεινά ή ελάχιστα αισθητά, μεγάλα ή μικρά; Πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος του δωματίου, το σχήμα και τη διάταξη, την επιθυμία σας να επισημάνετε οποιαδήποτε περιοχή (δημιουργήστε μια έμφαση στην επιφάνεια) ή να διακοσμήσετε το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα, σε ήρεμα χρώματα.

Ασυνήθιστες λύσεις

Ολική διακόσμηση με ταπετσαρία

Μη τετριμμένα χρώματα

Ασυνήθιστη εκτύπωση

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια έμφαση στην επιφάνεια με τυπωμένη ταπετσαρία. Αυτή η τεχνική σχεδιασμού μπορεί να εκτελεστεί ακόμη και σε μεσαία και μικρά δωμάτια. Για παράδειγμα, σε έναν στενό διάδρομο, μπορείτε να επικολλήσετε ταπετσαρία με ένα μοτίβο στον τοίχο στον οποίο στηρίζεται …

Ουδέτερη επιλογή

Και στο διάδρομο, με τη βοήθεια τελειωμάτων εκτύπωσης, μπορείτε να διακοσμήσετε μια θέση, τοίχο με έμφαση ή μέρος του. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακριβή ταπετσαρία, η κατανάλωση του καμβά θα είναι ακόμα ελάχιστη. Μια τέτοια επιφάνεια μπορεί να είναι ένας τοίχος με κρεμάστρα ή παράλληλη επιφάνεια, μια περιοχή για την τοποθέτηση εξωτερικών ενδυμάτων (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία που πλένεται) ή μια θέση με καθρέφτη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακριβά καμβά, ταπετσαρία φωτογραφιών).

Διακόσμηση θέσεων

Πρωτότυπο σχέδιο

Μωβ διάδρομος

Εστίαση σε θέσεις

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με άλλα υλικά φινιρίσματος

Το ειδικό μικροκλίμα του διαδρόμου υπαγορεύει τα χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό απολύτως όλων των επιφανειών. Ο κίνδυνος υγρασίας και βρωμιάς σε κάθετες επιφάνειες ωθεί πολλούς ιδιοκτήτες να συνδυάσουν ταπετσαρία με άλλα υλικά φινιρίσματος. Τις περισσότερες φορές, τα πάνελ τοίχου χρησιμοποιούνται στο κάτω μέρος των τοίχων (είναι εύκολο να πλυθούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά) και στο επάνω τμήμα μπορείτε να κολλήσετε ταπετσαρία οποιασδήποτε σύνθεσης. Εκτός από την πρακτικότητα, αυτή η προσέγγιση σάς επιτρέπει να προσθέσετε χρώμα και ποικιλία υφής στο σχεδιασμό των ωφελιμιστικών χώρων..

Παραδοσιακά κίνητρα

Ελαφριά παλέτα

Ταπετσαρία και πάνελ τοίχου

Σκούρα ταπετσαρία, φωτεινά πάνελ

Πολύχρωμο σχέδιο

Η ταπετσαρία μπορεί να συνδυαστεί όχι στην ίδια επιφάνεια, αλλά καμβάδες και άλλα υλικά φινιρίσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικά επίπεδα. Μπορείτε να συνδυάσετε ταπετσαρία με:

 • διακοσμητικός γύψος?
 • ζωγραφική:
 • υγρή ταπετσαρία?
 • καλλιτεχνική ζωγραφική?
 • πάνελ τοίχου.

Ασυνήθιστες συνδυαστικές

Λευκό και μπλε εσωτερικό

Εσωτερικό ενός σύγχρονου διαδρόμου

Διακόσμηση του χώρου κοντά στις σκάλες

Δημιουργικός συνδυασμός

Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους ταπετσαρίας σε ένα βοηθητικό δωμάτιο. Για παράδειγμα, σε ένα διάδρομο ή διάδρομο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια έμφαση χρησιμοποιώντας καμβάδες διαφορετικούς στο χρώμα ή την υφή (και μερικές φορές τεχνολογικές ιδιότητες) από το κύριο υλικό φινιρίσματος. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε όχι μόνο να αποκτήσετε μια ποικιλία χρωμάτων στο εσωτερικό του βοηθητικού χώρου, αλλά και να επιστήσετε την προσοχή στις πιο επιτυχημένες ζώνες, να αποσπάσετε τα μάτια σας από τα ελαττώματα της αρχιτεκτονικής ή της διακόσμησης.

Τοίχος προφοράς

Συνδυάζοντας ταπετσαρία

Η επιλογή ταπετσαρίας για το διάδρομο και το διάδρομο, ανάλογα με τη σύνθεση

Εάν πρακτικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή ταπετσαρίας για επικόλληση του διαδρόμου, τότε όλα δεν είναι τόσο απλά με το διάδρομο και το ιδιαίτερο μικροκλίμα του. Ανάλογα με το πού βρίσκεται η αίθουσα εισόδου, σε ένα διαμέρισμα ή σε μια ιδιωτική κατοικία, οι επιφάνειές της πρέπει να αντιμετωπίζουν ένα διαφορετικό επίπεδο επιβλαβών επιπτώσεων. Φυσικά, το κύριο φορτίο πέφτει στο δάπεδο, αλλά και σε κάθετες επιφάνειες «παίρνει» υγρασία, σκόνη, άμμος, βρωμιά και μηχανική καταπόνηση διαφόρων τύπων.

Ταπετσαρία με χρυσή λάμψη

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Καμβάδες με εικόνα

Παιχνίδι αντιθέσεων

Συνδυασμός λευκού και καφέ

Αρκετά υψηλή υγρασία, ο κίνδυνος ρύπανσης και διάφοροι τύποι άλλων επιρροών είναι οι καθοριστικοί παράγοντες στην επιλογή ταπετσαρίας για το διάδρομο σε σύνθεση, τουλάχιστον για την επικόλληση του κάτω τμήματος των τοίχων. Αλλά, αν χρησιμοποιείτε συνδυασμό ταπετσαρίας με άλλα υλικά φινιρίσματος, τότε πρακτικά δεν μπορείτε να περιοριστείτε στην επιλογή των καμβάδων για διακόσμηση. Εξετάστε το ζήτημα της επιλογής ταπετσαρίας με βάση τις τεχνολογικές ιδιότητες του υλικού, με περισσότερες λεπτομέρειες.

Μοτίβα για το διάδρομο

Διάδρομος σε ανοιχτά χρώματα

Ταπετσαρία για τους τοίχους του διαδρόμου

Δημοφιλή εκτύπωση

Ταπετσαρία από χαρτί

Ας ξεκινήσουμε με τον λιγότερο δημοφιλή τύπο ταπετσαρίας για επικόλληση τοίχων στο διάδρομο – χαρτί. Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα στην υψηλή περιβαλλοντική φιλικότητα του υλικού κατασκευής και τους τελειωμένους καμβάδες, μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και το χαμηλότερο κόστος, οι καμβάδες χαρτιού σπάνια χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση του διαδρόμου. Η δυσανεξία στην υγρασία και η αδυναμία καθαρισμού του χαρτιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του υλικού φινιρίσματος. Επιπλέον, οι καμβάδες από χαρτί ξεθωριάζουν γρήγορα από την έκθεση στο ηλιακό φως και δεν ανέχονται καθόλου τη μηχανική καταπόνηση. Επιπλέον, η επιφάνεια στην οποία είναι κολλημένοι οι καμβάδες χαρτιού πρέπει να είναι τέλεια ισοπεδωμένη (τα προϊόντα έχουν μικρό πάχος φύλλου).

Ταπετσαρία και πάνελ τοίχου

Πρωτότυπο σχέδιο

Αλλά η ταπετσαρία από χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει το πάνω μέρος των τοίχων όταν συνδυάζετε φινιρίσματα με πάνελ τοίχου. Σε αυτή την περίπτωση, όλο το φορτίο και οι κίνδυνοι μόλυνσης πέφτουν στην επιφάνεια, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να πλυθούν, αλλά και να χρησιμοποιούν καθαριστικά.

Δροσερή παλέτα

Συνδυασμός τελειωμάτων

Calρεμα χρώματα

Ταπετσαρίες βινυλίου

Η καλύτερη επιλογή για διακόσμηση τοίχων είναι η χρήση προϊόντων βινυλίου. Τα μη υφασμένα υφάσματα είναι προτιμότερα. Ένα τέτοιο φινίρισμα είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό στην υγρασία, τη βρωμιά, τη σκόνη και την άμμο, ανθεκτικό σε μηχανική καταπόνηση (με μέτρο) και είναι κατάλληλο για τραχιές επιφάνειες – η πυκνή δομή των καμβάδων κρύβει παρατυπίες. Επιπλέον, οι ταπετσαρίες βινυλίου παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, ικανών να μιμούνται διάφορες επιφάνειες (τόσο δημοφιλείς για ωφελιμιστικούς χώρους «ξύλινος», «τούβλο» και «πέτρα» τοίχους), δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο και διατηρούν την παρουσίασή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν χρησιμοποιούνται σωστά.

Συνδυάζεται με λευκά στοιχεία

Φωτεινό σχέδιο

Εσωτερικό σε αντίθεση

Οι ταπετσαρίες βινυλίου παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αλλά ταυτόχρονα παράγονται καμβάδες για ζωγραφική. Οι τοίχοι που καλύπτονται με τέτοιο υλικό φινιρίσματος μπορούν να βαφτούν έως και 4-5 φορές (εξαρτάται πολύ από το πάχος του βινυλίου στους καμβάδες), κάτι που είναι απίστευτα βολικό για σπίτια με μικρά παιδιά και / ή κατοικίδια.

Εκλεκτικός σχεδιασμός

Φωτεινό διάδρομο

Μεγάλη εκτύπωση

Μη ασήμαντη επιλογή

Άλλοι τύποι ταπετσαρίας

Υφασμα και επιμεταλλωμένο (με ασημένια, χρυσή ή χάλκινη γυαλάδα του καμβά) ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαδρόμου χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια και στη συνέχεια, κυρίως για το φινίρισμα του άνω τμήματος των τοίχων ή της οροφής. Το θέμα δεν είναι μόνο στο μάλλον υψηλό κόστος (ειδικά σε σύγκριση με ταπετσαρία από χαρτί), αλλά και στη χαμηλή αντίσταση του φινιρίσματος στην υγρασία, διάφορους τύπους μηχανικής καταπόνησης και ρύπανσης..

Μεταλλική ταπετσαρία

Σε σκούρο χρώμα

Γραφική εκτύπωση

Στο πνεύμα του gzhel

Κλασικό στιλ

Και εδώ η υγρή ταπετσαρία έγιναν πρόσφατα όλο και πιο δημοφιλείς, συμπεριλαμβανομένης της διακόσμησης βοηθητικών χώρων. Οι Ρώσοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών προσελκύονται από έναν αρκετά απλό τρόπο εφαρμογής διακόσμησης – η υγρή ταπετσαρία πωλείται με τη μορφή ενός έτοιμου μείγματος, το οποίο είναι εύκολο να εφαρμοστεί με μια βούρτσα ή ρολό μόνος σας. Ως αποτέλεσμα, η επιφάνεια λαμβάνεται χωρίς αρμούς και συχνότερα με πρωτότυπη υφή, επειδή διάφορα μικρά σωματίδια, πολύχρωμα γυαλιά και ακόμη και λάμψεις προστίθενται ειδικά σε πολλά μείγματα..

Λευκό και μπλε σχέδιο

Φινίρισμα με υγρή ταπετσαρία

Σχεδιασμός διαδρόμου

Ταπετσαρία δεν έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους. Σε μικρά χρηστικά δωμάτια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες οπτικές ψευδαισθήσεις. Για παράδειγμα, αν στο τέλος ακόμη και ενός μικρού διαδρόμου κολλήσετε μια εικόνα με ένα τοπίο να απομακρύνεται σε απόσταση (σκάλες, δρόμος ή μαρίνα), μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίσθηση άπειρου χώρου.

Φωτογραφία ταπετσαρία με χάρτη

Πρωτότυπο οπτικό εφέ