Πραγματικός σχεδιασμός σαλονιού το 2019

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία του καθιστικού στο σπίτι ενός σύγχρονου ατόμου. Το σαλόνι είναι επίσης μια κάρτα επίσκεψης του σπιτιού, η οποία χρησιμοποιείται για να κρίνει τη γεύση και την ευημερία των ιδιοκτητών, τις συνήθειες και τα χόμπι τους, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις. Για πολλούς Ρώσους, το σαλόνι δεν είναι μόνο ένα κοινό δωμάτιο για να περνάτε ελεύθερο χρόνο μαζί, αυτό το δωμάτιο μπορεί να είναι υπνοδωμάτιο για ορισμένα μέλη της οικογένειας, για κάποιον λειτουργεί ως χώρος εργασίας και άλλοι το έχουν συνδυάσει εντελώς με την κουζίνα και την τραπεζαρία Το Ανάλογα με το λειτουργικό περιεχόμενο, τις ανάγκες των ιδιοκτητών και, φυσικά, το μέγεθος του δωματίου, επιλέγεται επίσης ο σχεδιασμός του καθιστικού. Πρόκειται για το πώς τη νέα σεζόν οι σχεδιαστές συνιστούν τη διακόσμηση αυτού του σημαντικού δωματίου για κάθε οικογένεια και αυτό το άρθρο θα συζητηθεί..

Εσωτερικό ενός σύγχρονου καθιστικού

Σαλόνι 2018: τάσεις σχεδιασμού

Ο ρυθμός της ζωής ενός σύγχρονου ανθρώπου τον ωθεί να περνά όλο και περισσότερο χρόνο στη δουλειά ή στο δρόμο προς το χώρο εργασίας και πίσω. Ο πιο ακριβός είναι ο ελεύθερος χρόνος που μπορεί να περάσει σε ένα ζεστό και ζεστό περιβάλλον στο σπίτι, με την οικογένεια, τους συγγενείς ή τους φίλους. Ως εκ τούτου, ακόμη και οι Ρώσοι που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους έξω από το σπίτι προσπαθούν να διακοσμήσουν το σαλόνι με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό το δωμάτιο όχι μόνο να είναι λειτουργικό και να πληροί όλες τις απαιτήσεις της προσωπικής άνεσης των ιδιοκτητών, αλλά και να φαίνεται κομψό, μπορεί Γίνε όμορφος. Ευτυχώς για εμάς, η μόδα για την εσωτερική διακόσμηση δεν είναι τόσο φευγαλέα όσο για πολλούς τομείς της ζωής μας. Σήμερα, ένα καλά επιλεγμένο σχέδιο μπορεί να είναι σχετικό για πολλά χρόνια. Το κύριο πράγμα είναι ότι η εμφάνιση του σπιτιού γενικά και το εσωτερικό του σαλονιού ειδικότερα είναι σε αρμονία με την προσωπική σας κατανόηση για την ομορφιά, την άνεση και την πρακτικότητα..

Πολυτελές σκηνικό

Φωτεινά στοιχεία

Ευρύχωρο σαλόνι με ψηλά παράθυρα

Όσον αφορά τις γενικές τάσεις της επόμενης σεζόν για τη διακόσμηση των σαλονιών, μπορεί να διακριθεί η ακόλουθη λίστα τάσεων:

 • το μοντέρνο σαλόνι είναι ένα ευρύχωρο και φωτεινό δωμάτιο, η εγκατάσταση πανοραμικών παραθύρων είναι ευπρόσδεκτη, παρέχοντας μέγιστο φυσικό φως. Σε μικρά δωμάτια, τα μεγάλα παράθυρα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της αύξησης της περιοχής. Για μικρές κατοικίες, οι σχεδιαστές συνιστούν να συνδυάσετε ένα μικρό σαλόνι με παρακείμενα δωμάτια (κουζίνα, διάδρομο ή διάδρομο) για να δημιουργήσετε ένα ευρύχωρο στούντιο.
 • ο αέρας και το φως θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα στο χώρο του σαλονιού, επομένως, διάφορα είδη χωρισμάτων και οθονών πρακτικά δεν βρίσκονται σε έργα σύγχρονης σχεδίασης. Ο χωρισμός ενός σαλόνι με πολλά λειτουργικά τμήματα πραγματοποιείται κυρίως μέσω επίπλων, τελειωμάτων και χρησιμοποιώντας σύστημα φωτισμού.
 • για να διατηρήσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας και ελευθερίας, ακόμη και σε μικρά δωμάτια, είναι απαραίτητο να μην γεμίζετε τον χώρο με περιττά έπιπλα και διακόσμηση. Αρχή «άνετος μινιμαλισμός» σχετικό με αυτήν την ημέρα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων και αρκετά πρακτικά εσωτερικά αντικείμενα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως διακοσμητικά στοιχεία – φωτιστικά, καθρέφτες και κουφώματα για αυτά, ρολόγια, μικρά έπιπλα (τραπεζάκια, ράφια, πουφ και διάφορα περίπτερα).
 • η μόδα για φιλικότητα προς το περιβάλλον δεν θα περάσει ποτέ, γιατί σχετίζεται με την ασφάλεια των υλικών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τίποτα σε ένα μοντέρνο σαλόνι – από υλικά φινιρίσματος έως υφάσματα – δεν πρέπει να βλάπτει τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και της φύσης.
 • η παλέτα χρωμάτων κυριαρχείται από ανοιχτόχρωμους τόνους, που συνήθως λειτουργούν ως βάση (ειδικά για μικρά δωμάτια), είναι απαραίτητες φωτεινές πινελιές, αλλά είναι σημαντικό να τις χρησιμοποιείτε σε δόσεις.
 • στυλιστικά μοντέρνο σαλόνι είναι σπάνια διακοσμημένο «σε καθαρή μορφή», κάποιο μείγμα στυλ που είναι παρόμοιο σε έννοια σας επιτρέπει να δημιουργήσετε σχέδια σχεδιασμού που πληρούν όλες τις απαιτήσεις της άνεσης ενός σύγχρονου ιδιοκτήτη.
 • μια άλλη τάση στο σχεδιασμό κοινών, οικογενειακών δωματίων μπορεί να ονομαστεί οικονομική προσέγγιση – δαπανώνται λιγότερα χρήματα για την ανακαίνιση και την επίπλωση ενός δωματίου από ό, τι μπορούσαν να αντέξουν οι ιδιοκτήτες (η φανταχτερή πολυτέλεια δεν είναι στη μόδα αυτές τις μέρες).

Λευκό και γκρι σχέδιο

Σαλόνι με πανοραμικό παράθυρο

Με φόντο τους λευκούς τοίχους

Φως και χώρος

Ξεχωριστά, θα ήθελα να σημειώσω μια τάση που εμφανίστηκε όχι πολύ καιρό πριν, αλλά χρησιμοποιείται ήδη ενεργά από σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο κατά το σχεδιασμό των σαλονιών. Ο λεγόμενος παράγοντας «Ουάου» συνίσταται στο γεγονός ότι σε μια πιο εντελώς ήρεμη, ουδέτερη και ακόμη και μερικές φορές βαρετή ατμόσφαιρα ενός κοινού δωματίου, τοποθετείται ένα εσωτερικό στοιχείο που διαφέρει σημαντικά από τα άλλα στοιχεία σε στυλ εκτέλεσης, χρωματικό συνδυασμό και ακόμη και λειτουργικό σκοπό.

Πρωτότυπα έπιπλα

Φωτεινές προφορές

Σοβαρότητα και συνοπτικότητα

Αυτό μπορεί να είναι ένα πρωτότυπο τραπέζι σαλονιού, ένας ασυνήθιστος πολυέλαιος, μια πολύ φωτεινή πολυθρόνα ή ακόμα και ένας πάγκος που μπορεί να βρεθεί στο πάρκο. Τα αποκλειστικά εσωτερικά αντικείμενα, που δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία ή από τα χέρια των ιδιοκτητών του σπιτιού, είναι πολύ δημοφιλή. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο σχέδιο ενός παιδιού τοποθετείται σε ένα πολυτελές πλαίσιο αντάξιο ενός καμβά από έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Or, κοντά στην αυστηρή εκτέλεση, σχεδόν επικαλυμμένα έπιπλα γραφείου, είναι εγκατεστημένο ένα τραπέζι, το οποίο ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έκοψε από το κούτσουρο που βρέθηκε.

Ασυνήθιστες συνδυαστικές

Φωτεινή ταπετσαρία

Χαρακτηριστικά της δημιουργίας ενός σύγχρονου σχεδιασμού καθιστικού το 2018

Οι τάσεις της μόδας στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες: την εμφάνιση καινοτομιών στη βιομηχανία οικοδομικών και υλικών φινιρίσματος, την παραγωγή επίπλων και αξεσουάρ, οικιακών συσκευών. Ο σχηματισμός τάσεων επηρεάζεται τόσο από την κατάσταση στον κόσμο όσο και από την οικονομική κατάσταση κάθε συγκεκριμένης χώρας. Όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο σχεδιασμού για κάθε χώρο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο τις τάσεις της μόδας, αλλά και τα χαρακτηριστικά του δωματίου σας – το μέγεθος και το σχήμα του, τη διάταξη, τον αριθμό των ανοιγμάτων παραθύρων και θυρών, τη θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα η κατοικία και η τοποθέτηση σε σχέση με τα βασικά σημεία (επίπεδο φυσικού φωτός).

Ελαφρύ εσωτερικό

Ελαφρύ σχέδιο σαλονιού

Μινιμαλιστική επίπλωση

Μέθοδοι ζώνης σε ένα πολυλειτουργικό σαλόνι

Πολύ συχνά, το σαλόνι παίζει όχι μόνο το ρόλο ενός κοινού δωματίου για συγκεντρώσεις με την οικογένεια ή με τους επισκέπτες. Σε πολλές κατοικίες, το σαλόνι περιέχει το χώρο εργασίας για ένα ή δύο μέλη της οικογένειας. Ορισμένα σαλόνια συνδέονται πλήρως σε έναν ενιαίο χώρο με την κουζίνα και την τραπεζαρία. Σε μια τέτοια κατάσταση, η χωροθέτηση (υπό όρους διαίρεση του δωματίου σε λειτουργικά τμήματα) είναι ένα απαραίτητο μέρος του σχεδιασμού του οικογενειακού δωματίου..

Ενωμένος χώρος

Κεντρική διάταξη

Σαλόνι με τσιμεντένιους τοίχους

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα διαμερίσματα και οι οθόνες διαφορετικών σχεδίων χάνουν τη δημοτικότητά τους, υπάρχουν μόνο τρεις επιλογές χωρισμού.

 • χρήση επίπλων (ο πιο συνηθισμένος τρόπος).
 • με τη βοήθεια διαφορών στη διακόσμηση (η χρήση επιπέδων, για παράδειγμα, στην οροφή και το πάτωμα, έχει γίνει επίσης λίγο δημοφιλής) τοίχοι, δάπεδα και, σε σπάνιες περιπτώσεις, οροφή.
 • μέσω συστήματος φωτισμού (θέση σημειακών πηγών φωτός ή φωτισμός ταινίας).

Θεαματικός σχεδιασμός

Ζώνη δωματίου

Μέθοδοι χωροθέτησης σαλόνι

Φυσικά, πολλές επιλογές ζώνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα δωμάτιο ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, περιγράψτε υπό όρους λειτουργικά τμήματα με έπιπλα και ενισχύστε το αποτέλεσμα με τα φωτιστικά και χρησιμοποιήστε το ίδιο φινίρισμα σε όλο το χώρο. Συχνά, μπορείτε επίσης να βρείτε έναν συμβολικό προσδιορισμό των ορίων μιας συγκεκριμένης ζώνης με τη βοήθεια χαλιού. Για παράδειγμα, σε έναν συνδυασμένο χώρο, το σαλόνι μπορεί να τοποθετηθεί εντελώς στο χαλί και τα τμήματα τραπεζαρίας και κουζίνας μπορούν να εγκατασταθούν σε δάπεδα χωρίς χαλιά..

Φωτεινά σημεία σε γκρι φόντο

Σαλόνι με γυάλινους τοίχους

Σαλόνι με τζάκι

Η επιλογή του σχεδιασμού και του στυλ διακόσμησης ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου

Προφανώς, το μέγεθος του δωματίου επηρεάζει άμεσα την επιλογή της μεθόδου της διακόσμησής του. Οι ιδέες σχεδίασης που μπορούν να διακοσμήσουν ένα ευρύχωρο σαλόνι θα είναι απλά ακατάλληλες για ένα μικρό. Φυσικά, είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα μεγάλο σαλόνι – δεν υπάρχουν περιορισμοί είτε στην επιλογή στυλ είτε σε συνδυασμούς χρωμάτων και τα έπιπλα μπορούν να αγοραστούν μαζικά, ευρύχωρα. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στις περισσότερες ρωσικές κατοικίες (ειδικά για πολυκατοικίες που χτίστηκαν τον περασμένο αιώνα), το σαλόνι είναι ένα μεσαίο ή μικρό δωμάτιο..

Μικρό σαλόνι

Ελαφρύ φινίρισμα για ένα μικρό δωμάτιο

Μικρός σχεδιασμός σαλονιού

Έτσι, για ένα μικρό δωμάτιο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μοντέρνο στυλ που τείνει στο λεγόμενο «άνετος μινιμαλισμός» – μόνο το απαραίτητο σύνολο επίπλων και αξεσουάρ, αλλά ταυτόχρονα, η ατμόσφαιρα δεν μπορεί να ονομαστεί ασκητική, είναι γεμάτη ζεστασιά και άνεση στο σπίτι. Όσον αφορά τις χρωματικές λύσεις, είναι προφανές ότι ένα ανοιχτό (πιο συχνά λευκό) χρώμα πρέπει να επιλεγεί ως βασικός τόνος. Αλλά στο φόντο του φινιρίσματος, μπορείτε ήδη να έχετε μια φωτεινή προφορά (κατά κανόνα, ένα μεγάλο αντικείμενο) και να αραιώσετε την ατμόσφαιρα με ουδέτερα στοιχεία σε τόνο – γκρι, μπεζ, το χρώμα οποιουδήποτε τύπου ξύλου.

Calρεμη ατμόσφαιρα

Διακόσμηση χώρου αναψυχής

Ασυνήθιστη αρχιτεκτονική

Σε ένα μικρό δωμάτιο, οι σχεδιαστικοί περιορισμοί σχετίζονται όχι μόνο με την επιλογή ενός γενικού στυλ και χρώματος – είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωστά τα έπιπλα (όχι πολύ ογκώδη, αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιείτε τις ανάγκες της οικογένειας), να μην υπερφορτώνετε το δωμάτιο με διακόσμηση (για παράδειγμα, για να διακοσμήσετε τα παράθυρα, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε τις πολύπλοκες, πολυεπίπεδες επιλογές, επιλέγοντας τον παραδοσιακό συνδυασμό λεπτού τούλι και χοντρών κουρτινών ή χωρίς καθόλου κουρτίνες).

Λεπτές αποχρώσεις

Έμφαση στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Εκλεκτικές λύσεις

Βασικό στοιχείο του εσωτερικού ενός μοντέρνου καθιστικού

Στο εσωτερικό σχεδόν κάθε δωματίου, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που καθορίζει τον τόνο για ολόκληρη την εικόνα. Στο υπνοδωμάτιο, το κρεβάτι είναι ένα τέτοιο εσωτερικό στοιχείο, στην τραπεζαρία υπάρχει μια τραπεζαρία που αποτελείται από τραπέζι και καρέκλες. Στο σαλόνι, όλα εξαρτώνται από τη λειτουργικότητα του δωματίου με το οποίο το έχουν προικίσει οι ιδιοκτήτες. Εάν το δωμάτιο είναι ένα στούντιο που στεγάζει το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία, τότε κάθε λειτουργικό τμήμα θα έχει το δικό του βασικό στοιχείο..

Λευκό σαλόνι με ψηλή οροφή

Σαλόνι σε ανοιχτό μπεζ χρώμα

Το βασίλειο της συμμετρίας

Εάν το σαλόνι είναι ξεχωριστό δωμάτιο, τότε τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως βασικό εσωτερικό στοιχείο:

 • καναπές;
 • τζάκι;
 • μια ομάδα επίπλων επίπλων (συχνότερα ένα ζευγάρι πολυθρόνες).

Φωτεινό ζευγάρι σε ένα φωτεινό εσωτερικό

Παραδοσιακά κίνητρα

Φωτεινό σχέδιο

Σχεδιασμός σαλονιού σε μοντέρνο στιλ

Για αρκετές εποχές, ο γωνιακός καναπές ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τον εξοπλισμό ενός σαλονιού με άνετα, πρακτικά και ευρύχωρα επικαλυμμένα έπιπλα. Το πλεονέκτημα των γωνιακών καναπέδων είναι ότι παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα καθίσματα στο μικρότερο δυνατό ποσό χρησιμοποιήσιμου χώρου διαβίωσης. Πολλά μοντέλα γωνιακών καναπέδων διαθέτουν αναδιπλούμενο μηχανισμό που επιτρέπει τη χρήση του ως πολύ ευρύχωρο κρεβάτι, καθώς και χώρο κάτω από τα καθίσματα που μπορούν να χρησιμεύσουν ως συστήματα αποθήκευσης.

Στοιχεία στυλ σοφίτας

Σαλόνι με γωνιακό καναπέ

Μεγάλος γωνιακός καναπές

Φινίρισμα με υφή

Στα ρωσικά σαλόνια, η χρήση ενός τζακιού συνοδεύεται σχεδόν πάντα από την τοποθέτηση ενός άλλου, όχι λιγότερο σημαντικού επίπλου – μιας τηλεόρασης. Κατά κανόνα, η ζώνη βίντεο βρίσκεται πάνω από το τζάκι (για εξοικονόμηση χώρου) ή σε άμεση γειτνίαση με αυτό. Και ήδη απέναντι από το τζάκι υπάρχει ένα σύνολο ταπετσαρισμένων επίπλων – καναπές, πολυθρόνες, πιθανώς πουφ ή οθωμανός.

Τζάκι με εστίαση στην τηλεόραση

Θεαματικό ζευγάρι

Σχέδιο αντίθεσης

Οι κύριες τάσεις της παλέτας χρωμάτων

Σε αντίθεση με τη μόδα για ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ, η οποία ανακοινώνει μια νέα λίστα χρωματικών τάσεων κάθε σεζόν, οι παραδοσιακές λύσεις κυριαρχούν στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού. Και αυτό μάλλον δεν συνδέεται με την επιθυμία των σχεδιαστών να μας παρέχουν σχετικούς τρόπους διακόσμησης των χώρων για πολλά χρόνια, αλλά με την ανάγκη να αυξήσουμε οπτικά τους μικρούς χώρους στα περισσότερα σπίτια ενός σύγχρονου ατόμου..

Σκανδιναβικό στιλ

Επίδραση του σκανδιναβικού στυλ

Λευκό και γκρι σχέδιο καθιστικού

Σαλόνι με τοξωτά παράθυρα

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα βασικά χρώματα είναι:

 • όλες οι αποχρώσεις του λευκού.
 • γκρί;
 • μπεζ.

Σε ανοιχτόχρωμο φόντο

Λακωνικό εσωτερικό

Χιονισμένες επιφάνειες

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ

Το γεγονός είναι ότι αυτά τα χρώματα και μια μεγάλη παλέτα των αποχρώσεών τους συνδυάζονται εύκολα με φωτεινότερες, πιο πολύχρωμες λύσεις. Με φόντο τα ανοιχτά χρώματα, το ξύλο οποιουδήποτε είδους και οι έντονες πινελιές επίπλων ή υφασμάτων φαίνονται θεαματικές. Ακόμη και ένας αρχάριος σχεδιαστής είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα μοναδικό, αλλά ταυτόχρονα πρακτικό σχέδιο σχεδιασμού καθιστικού που θα είναι προσιτό για μεγάλο αριθμό Ρώσων..

Σαλόνι σε μπλε αποχρώσεις

Κύκλοι στο κέντρο του σαλονιού

Δροσερή παλέτα χρωμάτων

Η ευρεία χρήση του λευκού ως βάση κατά τη διακόσμηση ενός καθιστικού (συχνότερα ως τόνος για διακόσμηση τοίχων) σχετίζεται επίσης με τη μεγάλη δημοτικότητα των σκανδιναβικών μοτίβων. Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι το σκανδιναβικό στυλ βασίζεται στη χρήση του λευκού ως βασικού χρώματος, των διαφόρων αποχρώσεων του γκρι ως βοηθητικού, αραιωμένου με ξύλινες επιφάνειες. Μικρές κηλίδες φωτεινού χρώματος φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές σε τόσο ουδέτερο φόντο – μπορεί να είναι υφάσματα, μικρή ποσότητα διακόσμησης ή ζωντανά φυτά..

Συνδυασμός λευκού και γκρι

Σκανδιναβικά κίνητρα στο σαλόνι

Αν μιλάμε για τάσεις που σχετίζονται με χρωματικές λύσεις για τη διακόσμηση των σαλονιών, τότε η χρήση μιας δροσερής παλέτας γίνεται ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Διάφορες αποχρώσεις του μπλε, του γκρι, του πράσινου και του μοβ χρησιμοποιούνται ενεργά ως βοηθητικές χρωματικές λύσεις. Για παράδειγμα, μια ταπετσαρία καναπέ με βελούδινο βελούδο σε ανοιχτόχρωμο φόντο στο φινίρισμα του σαλονιού θα φανεί κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή..

Όμορφες αποχρώσεις του μπλε

Επιπλώνοντας ένα μικρό σαλόνι

Πολύχρωμες λύσεις

Διάφορες αποχρώσεις του μπλε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη διακόσμηση ενός καθιστικού – διακόσμηση των τοίχων του. Τις περισσότερες φορές, οι σχεδιαστές επιλέγουν βαθιές, πολύπλοκες αποχρώσεις. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός των τοίχων θα έχει πολύ ισχυρή επίδραση στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Οι ειδικοί συστήνουν «ζέσταμα» ένα δωμάτιο με ευγενείς, αλλά ακόμα κρύους τοίχους, ενεργή χρήση επίπλων από ξύλο ζεστών αποχρώσεων.

Βαθύ εκλεπτυσμένο χρώμα

Λευκό και μπλε σχέδιο

Αλλά μια τέτοια διάταξη χρώματος θα είναι κατάλληλη σε δωμάτια που βρίσκονται στη νότια πλευρά του κτιρίου, σε δωμάτια που φωτίζονται από το φως του ήλιου τις περισσότερες φορές. Εάν το σαλόνι σας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά και, μεταξύ άλλων, έχει έλλειψη φυσικού φωτός για τον έναν ή τον άλλο λόγο, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις ζεστές και ανοιχτές αποχρώσεις – μια ελαφριά μπεζ παλέτα θα βοηθήσει όχι μόνο οπτικά «ζέσταμα» το δωμάτιο, αλλά επίσης δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας ελαφριάς και ελαφριάς εικόνας του εσωτερικού.

Μικρό σαλόνι σε μπεζ χρώμα

Όλες οι αποχρώσεις του μπεζ

Ζεστά χρώματα