Ταπετσαρία για την κουζίνα: μοντέρνος σχεδιασμός 2019

Ο χώρος της κουζίνας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς σε κάθε ρωσικό σπίτι. Πολυλειτουργικός και πολύπλοκος ως προς το σχεδιασμό, αυτός ο χώρος χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσέγγιση κατά την εκπόνηση ενός σχεδίου σχεδιασμού από μια παγκόσμια ανακαίνιση σε μια μικρή τροποποίηση. Και σε αυτό το θέμα, κάθε λεπτομέρεια, κάθε στοιχείο του εσωτερικού είναι σημαντικό. Λοιπόν, το φινίρισμα ενός δωματίου με ένα τόσο μεγάλο εύρος λειτουργιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα, μαζί με την επιλογή ενός συνόλου επίπλων. Υψηλή υγρασία, ακραίες θερμοκρασίες, αρκετά υψηλός κίνδυνος μόλυνσης της επιφάνειας, μηχανική καταπόνηση – όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επιλογή των υλικών φινιρίσματος για όλες τις επιφάνειες της κουζίνας. Αλλά σε αυτήν τη δημοσίευση, θα θέλαμε να δώσουμε προσοχή στο φινίρισμα των επιπέδων του δωματίου της κουζίνας με ταπετσαρία. Ας καταλάβουμε μαζί τι θα είναι δημοφιλές το 2018, τι λύσεις χρώματος και υφής μας προσφέρουν οι σχεδιαστές ως οι πιο σχετικές επιλογές.

Πρωτότυπο σχέδιο κουζίνας

Ταπετσαρία για την κουζίνα του 2018 και οι τεχνολογικές τους ιδιότητες

Οι κατασκευαστές υλικών φινιρίσματος δεν σταματούν να εργάζονται για τη δημιουργία πρακτικών, αισθητικών και ασφαλέστερων προϊόντων που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στο σχεδιασμό ενός τόσο δύσκολου δωματίου από την άποψη του μικροκλίματος όπως η κουζίνα. Και το φάσμα των προσφορών τους είναι απίστευτα ευρύ. Αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη πολλές αποχρώσεις, έτσι ώστε η επιλογή του υλικού φινιρίσματος να μην ταιριάζει απλώς με το επιλεγμένο στυλ και το χρωματικό σχέδιο του δωματίου, αλλά γίνεται επίσης εύκολο στη χρήση, να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να χάσει την αισθητική του ιδιότητες..

Πολύχρωμη ταπετσαρία στην κουζίνα

Παραδοσιακό στυλ

Σύγχρονο στυλ

Για τους περισσότερους Ρώσους, είναι η ταπετσαρία που είναι το πιο δημοφιλές υλικό για τη διακόσμηση τοίχων. Ο χώρος της κουζίνας δεν αποτελεί εξαίρεση, παρά το απαιτητικό και πολλαπλών απαιτήσεων περιβάλλον του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρέπει όλοι οι τοίχοι του χώρου της κουζίνας να καλύπτονται με ταπετσαρία, και όμως η περισσότερη επιφάνεια της ρωσικής κουζίνας έχει ακριβώς ένα τέτοιο φινίρισμα..

Διακόσμηση μικρής κουζίνας

Ασυνήθιστος συνδυασμός

Πλινθοδομή και ταπετσαρία

Για να μεταβείτε στο κατάστημα ή στο Διαδίκτυο αναζητώντας το σωστό υλικό προετοιμασίας, ας κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στους υπάρχοντες τύπους ταπετσαρίας και τουλάχιστον να εξαλείψουμε τις ακατάλληλες επιλογές. Έτσι, αυτό που ταπετσαρία σίγουρα δεν αξίζει να αγοράσετε για την κουζίνα είναι το χαρτί. Τα προφανή πλεονεκτήματα σε χαμηλό κόστος και ένα ευρύ φάσμα όλων των ειδών χρωμάτων και σχεδίων, όλα υπερτερούν των μειονεκτημάτων:

  • χαμηλή αντοχή?
  • απώλεια αισθητικής μετά από εισχώρηση υγρασίας.
  • αδυναμία καθαρισμού επιφανειών.
  • εξασθένιση της εικόνας υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός.
  • εύθραυστο.

Φυσικές αποχρώσεις

Στυλ χώρας

Μοντέρν

Δεδομένου του γεγονότος ότι η ανακαίνιση κουζίνας είναι μία από τις πιο δαπανηρές και χρονοβόρες εργασίες σε οποιοδήποτε σπίτι, ακόμη και ένας ιδιοκτήτης σπιτιού δύσκολα θα συμφωνήσει να κολλήσει εκ νέου τους τοίχους στην κουζίνα κάθε 2 χρόνια. Ακόμη και ταπετσαρία από χαρτί με ειδικό εμποτισμό που δημιουργεί αδιάβροχη μεμβράνη στην επιφάνεια του υλικού δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή η ίδια η βάση των προϊόντων είναι βραχύβια, εύκολα εκτεθειμένη σε μηχανική καταπόνηση και τριβή και χάνει την παρουσίασή του.

Φωτεινό σχέδιο

Μοντέρνα κουζίνα

Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση υφασμάτινης ταπετσαρίας ως υλικού φινιρίσματος για το φινίρισμα της κουζίνας. Ακόμη και με την παρουσία μιας πολύ ισχυρής κουκούλας, οι υφασμάτινοι καμβάδες θα είναι υποχρεωτικά κορεσμένοι με όλες τις μυρωδιές της κουζίνας – σε αυτή την περίπτωση, η φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού, η ικανότητά του να περνά αέρα δεν παίζει στα χέρια του ιδιοκτήτη του σπιτιού Το Επιπλέον, τα υφάσματα δεν πρέπει να καθαρίζονται με ένα υγρό σφουγγάρι, πολύ περισσότερο με ένα καθαριστικό. Και στο μεταξύ κοστίζουν πολύ.

Φινίρισμα με υφή

Συνδυασμένες επιφάνειες

Λοιπόν, ποια πρέπει να είναι η επιλογή για τον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος ή σπιτιού που θέλει σχετικά φθηνά και ταυτόχρονα να διακοσμήσει αποτελεσματικά τις επιφάνειες της κουζίνας του; Η ταπετσαρία βινυλίου με ένα παχύ στρώμα βινυλίου είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορούν να ονομαστούν με ασφάλεια αρκετά ισχυρές και ανθεκτικές. Η ταπετσαρία βινυλίου δεν φοβάται την υγρασία και το μηχανικό στρες (χωρίς φανατισμό, φυσικά). Με σωστή λειτουργία, τέτοια προϊόντα μπορούν να διαρκέσουν για αρκετά χρόνια χωρίς απώλεια αισθητικών ιδιοτήτων – δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο, μπορούν να καθαριστούν από διάφορους τύπους μόλυνσης..

Φωτεινά στοιχεία

Ταπετσαρία με floral εκτύπωση

Λευκές προσόψεις και σκούρο φόντο

Αλλά η ταπετσαρία βινυλίου έχει πολλά υποείδη. Πρώτα απ ‘όλα, διαφέρουν στον τύπο της βάσης-χαρτί και μη υφασμένα (μη υφασμένα). Φυσικά, η μη υφασμένη ταπετσαρία βινυλίου θα είναι ισχυρότερη και πιο ανθεκτική. Τέτοια προϊόντα έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά..

Ελαφρύ εσωτερικό

Δείπνο Ζώνη

Επίσης, οι ταπετσαρίες βινυλίου διαφέρουν στην πυκνότητα του βινυλίου που εφαρμόζεται στο υπόστρωμα. Για την κουζίνα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα πιο πυκνά προϊόντα (οι πληροφορίες βρίσκονται στη συσκευασία ταπετσαρίας), αλλά οπτικά η πυκνότητα μπορεί επίσης να ελεγχθεί πιέζοντας απλά ένα δάχτυλο στην επιφάνεια του καμβά. Αναζητήστε προϊόντα με ετικέτα «συμπαγές βινύλιο» – αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για την ταπετσαρία της κουζίνας στις διάφορες λειτουργικές περιοχές της.

Ελαφρύ σχέδιο

Ουδέτερα χρώματα

Λεπτοί συνδυασμοί

Η ταπετσαρία βινυλίου μπορεί να έχει μοτίβο (εκτύπωση, απομίμηση διαφόρων επιφανειών – από ξύλο σε πέτρα ή τούβλο) και μπορεί να προορίζεται για ζωγραφική σε οποιοδήποτε τόνο και να έχει ελαφριά, πιο συχνά λευκή βάση. Στις ετικέτες ταπετσαρίας βινυλίου που προορίζονται για ζωγραφική, συνήθως αναφέρονται πληροφορίες για το πόσες φορές μπορούν να βαφτούν επιφάνειες (συνήθως 5-6 φορές). Μάλιστα, μετά την 4η χρώση, οι επιφάνειες αρχίζουν να χάνουν την εμφάνισή τους. Αλλά ακόμη και τέτοιες δυνατότητες μας παρέχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την αλλαγή του σχεδιασμού του χώρου της κουζίνας (διαφορετικό σχέδιο χρωμάτων) ή την αφαίρεση λεκέδων που δεν μπορούν να καθαριστούν..

Τοίχος προφοράς

Γραφική εκτύπωση

Πρόσφατα, η υγρή ταπετσαρία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Ευκολία εφαρμογής – απλώς χρησιμοποιείτε το έτοιμο μείγμα ως χρώμα για επιφάνειες, ωθεί πολλούς Ρώσους να χρησιμοποιήσουν αυτό το είδος φινιρίσματος ως μια άξια εναλλακτική λύση στους καμβάδες που έχουμε συνηθίσει. Σε σύγκριση με την ταπετσαρία βινυλίου, η υγρή ταπετσαρία έχει, ίσως, μόνο ένα σοβαρό μειονέκτημα – την έλλειψη εκτύπωσης. Αλλά οι μονόχρωμες λύσεις (ή υπερχείλιση διαφόρων αποχρώσεων του ίδιου εύρους χρωμάτων) είναι σε τάση για έργα μοντέρνου σχεδιασμού, οπότε η αγορά υγρών ταπετσαριών μπορεί να είναι μια καλή επένδυση χρημάτων, χρόνου και προσπάθειας..

Η υγρή ταπετσαρία

Μονόχρωμο φινίρισμα

Χρώμα, μοτίβο και υφή για μοντέρνα ταπετσαρία κουζίνας

Η χρωματική παλέτα του χώρου της κουζίνας διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τις προσόψεις του σετ επίπλων και τη διακόσμηση τοίχων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού της ανακαίνισης να αποφασίσετε όχι μόνο για την επιλογή της απόχρωσης (εκτύπωση, υφή) της ταπετσαρίας για τους τοίχους, αλλά και τον συνδυασμό τους με το χρώμα του συνόλου επίπλων. Φυσικά, οι σχεδιαστές μας προσφέρουν παραλλαγές υλικών φινιρίσματος στα πιο δημοφιλή χρώματα. Αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή των χρωμάτων των τελειωτικών καμβάδων θα εξαρτηθεί από τις παραμέτρους της κουζίνας και την ιδέα σας για την αισθητική..

Φανταχτερή ταπετσαρία

Δημιουργική προσέγγιση

Διακόσμηση της κουζίνας με ταπετσαρία

Έτσι, η επιλογή του χρώματος ταπετσαρίας για τους τοίχους επηρεάζεται από:

  • περιοχή και σχήμα του δωματίου.
  • τη θέση του δωματίου σε σχέση με τα βασικά σημεία και το επίπεδο φωτισμού (αριθμός και μέγεθος παραθύρων).
  • τη θέση της κουζίνας σε σχέση με άλλους χώρους της κατοικίας και την αντιστοιχία με το χρωματικό σχέδιο αυτών των χώρων ·
  • η σκιά των προσόψεων του σετ κουζίνας και η επιθυμία σας να τις αναδείξετε ή να εστιάσετε στο φινίρισμα κάθετων επιφανειών.
  • το χρώμα του υλικού φινιρίσματος με το οποίο θα συνδυαστεί η ταπετσαρία (πάνελ τοίχου, ζωγραφική, πλακάκια ή άλλες επιλογές σχεδίασης).

Κουζίνα σε γκρι αποχρώσεις

Ουδέτερος σχεδιασμός

Μικρός σχεδιασμός κουζίνας

Δυστυχώς, οι περισσότερες εγκαταστάσεις κουζίνας σε τυπικά διαμερίσματα δεν μπορούν να καυχηθούν για μια μεγάλη, ακόμη και επαρκή περιοχή. Σε μικρές κουζίνες, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμα υλικά φινιρίσματος. Μην φοβάστε τα ανοιχτά χρώματα, ακόμη και σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης – η ταπετσαρία υψηλής ποιότητας μπορεί να καθαριστεί εύκολα. Αλλά μια ελαφριά, ελαφριά και οπτικά καθαρή εικόνα του δωματίου θα σας εγγυηθεί. Επιπλέον, οι προσόψεις κουζίνας οποιουδήποτε συνδυασμού χρωμάτων θα φαίνονται θεαματικές σε ανοιχτόχρωμο φόντο..

Κουζίνα σε λευκό χρώμα

Σχεδιασμός τμημάτων τραπεζαρίας

Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο σε προεξοχή

Για αρκετές εποχές, το γκρι δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά του και είναι πάντοτε παρόν στους κορυφαίους 5 πιο συχνά χρησιμοποιούμενους τόνους της εποχής μας στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό – το γκρι είναι καθολικό, συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα και αποχρώσεις, καμία από τις ποικιλίες του δεν μπορεί να ερεθίσει τα μάτια μας, η ουδετερότητά του είναι καλή ακόμη και για τους άπειρους ιδιοκτήτες σπιτιού που σχεδιάζουν ένα σχέδιο σπιτιού για πρώτη φορά. Το μόνο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι σχεδόν όλες οι αποχρώσεις του γκρι είναι κρύες παλέτες χρωμάτων. Για να αραιώσετε τη δροσιά της κουζίνας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ξύλινες επιφάνειες με ζεστά φυσικά χρώματα ή φωτεινά αξεσουάρ (κίτρινο, πορτοκαλί και ακόμη και κόκκινο).

Δημοφιλή χρώματα

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι

Γκρι τοίχος προφοράς

Μοντέρνα κουζίνα

Σε πολλά ξένα σχέδια σχεδιασμού χώρων κουζίνας, μπορείτε να δείτε τη διακόσμηση ενός από τους τοίχους ή μέρους του χρησιμοποιώντας μαύρη ταπετσαρία. Αυτή δεν είναι η συνηθισμένη επιλογή φινιρίσματος για εμάς – ένας μαύρος μαγνητικός καμβάς, στον οποίο μπορείτε να γράψετε σαν σε μαυροπίνακα, να επισυνάψετε σημειώσεις, συνταγές, λίστες αγορών και ό, τι σας αρέσει. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν ήδη εκτιμήσει την ευκολία ενός τέτοιου σχεδιασμού..

Γράμματα σε μαύρο φόντο

Μαγνητικός καμβάς

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία με μοτίβο, τότε δώστε προσοχή στη γεωμετρική εκτύπωση – μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τυπωμένους καμβάδες. Εάν το δωμάτιο της κουζίνας διαθέτει μεγάλη επιφάνεια και καλό φυσικό φωτισμό, τότε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υλικό φινιρίσματος με μεγάλο και φωτεινό γεωμετρικό μοτίβο, διαφορετικά είναι καλύτερο να σταματήσετε σε μια όχι πολύ ποικίλη εκτύπωση μεσαίου μεγέθους.

Πολύχρωμο σχέδιο

Γεωμετρική εκτύπωση

Τα καρό και οι ριγέ ταπετσαρίες δεν χάνουν δημοτικότητα. Η συνάφειά τους παρατηρείται ακριβώς στη χρήση για το φινίρισμα κουζινών. Η ταπετσαρία σε ένα κλουβί δίνει στην εικόνα της κουζίνας μια ζεστασιά και ζεστασιά, φέρνοντας μια πινελιά απλότητας ακόμη και στο πιο εξελιγμένο εσωτερικό..

Ελέγξτε την εκτύπωση

Διακριτική γεωμετρία

Καρό ταπετσαρία

Οποιοσδήποτε κατασκευαστής ταπετσαρίας διαθέτει μια συλλογή από καμβάδες κουζίνας με εκτύπωση λαχανικών (πιο συχνά λουλουδιών). Και το θέμα δεν είναι ότι οι κατασκευαστές ενεργούν σύμφωνα με την παράδοση – πάντα θα υπάρχουν αγοραστές που προτιμούν τη συγκεκριμένη έκδοση ζωγραφικής για την κουζίνα τους, ανεξάρτητα από το τι λένε οι σχεδιαστές για τις τελευταίες τάσεις. Το λουλουδάτο μοτίβο είναι υπέροχο για το στυλ της Προβηγκίας, shabby chic, ρομαντικό, εκλεκτικό και μερικές επιλογές σε στυλ επαρχίας.

Φωτεινά λουλούδια

Λουλούδια σε σκούρο φόντο

Floral ταπετσαρία

Ταπετσαρία για μια μικρή κουζίνα

Κατά την επιλογή του χρώματος της ταπετσαρίας, εκτός από το χρώμα των προσόψεων της κουζίνας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το συνδυασμό χρωμάτων των κουρτινών (εάν υπάρχουν στην κουζίνα σας). Ένας απλός και καθολικός κανόνας λειτουργεί άψογα – εάν οι κουρτίνες έχουν μοτίβο, τότε η ταπετσαρία πρέπει να επιλέγεται σε απλά χρώματα και αντίστροφα – το φινίρισμα μπορεί να έχει μοτίβο εάν τα υφάσματα για παράθυρα παρουσιάζονται με τροποποίηση χωρίς εκτύπωση.

Συνδυαστικά φινιρίσματος και υφασμάτων

Κουζίνα σε μπεζ αποχρώσεις

Χρήση ταπετσαρίας στην κουζίνα: επιλογές φινιρίσματος

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους χρήσης ταπετσαρίας για διακόσμηση κουζίνας είναι να καλύψετε όλες τις κάθετες επιφάνειες που δεν καταλαμβάνονται από ντουλάπια κουζίνας και μια ποδιά. Αυτή η προσέγγιση είναι λογική – η πιο δύσκολη από την άποψη της ρύπανσης και της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες, ο χώρος της περιοχής εργασίας θα προστατευτεί και τα υπόλοιπα επίπεδα τοίχου μπορούν να καθαριστούν εάν λερωθούν κατά λάθος. Για μικρούς χώρους κουζίνας, αυτή η επιλογή σχεδιασμού μπορεί να ονομαστεί βέλτιστη..

Δροσερή παλέτα

Κουζίνα σε γκρι και μπλε αποχρώσεις

Επικόλληση τοίχων με ταπετσαρία

Η περιοχή στην οποία η ταπετσαρία των τοίχων θα είναι η λιγότερο επικίνδυνη είναι η τραπεζαρία. Με τη βοήθεια της ταπετσαρίας, μπορείτε όχι μόνο να διακοσμήσετε αυτό το λειτουργικό τμήμα, αλλά και να ζωνώνετε το δωμάτιο. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο ακριβά, πολυτελή καμβά σε αυτόν τον τομέα – δεν απαιτούνται περισσότερα από ένα ρολά για έναν τοίχο (εάν η κουζίνα είναι μεσαίου μεγέθους).

Ταπετσαρία στην κουζίνα

Φωτεινή τραπεζαρία

Αρχική εκτύπωση ταπετσαρίας

Ασυνήθιστοι συνδυασμοί

Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε έναν τοίχο έμφασης με ταπετσαρία εάν δεν υπάρχει ομάδα φαγητού κοντά του. Σε ορισμένες κουζίνες, η τραπεζαρία βρίσκεται πίσω από το νησί της κουζίνας ή τον πάγκο μπαρ, σε άλλες βγάζεται εντελώς σε ξεχωριστό δωμάτιο (τραπεζαρία ή σαλόνι). Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν πρακτικά περιορισμοί στην επιλογή των καμβάδων διακόσμησης – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία με εκτύπωση φωτογραφιών σε ολόκληρο τον τοίχο, θεαματικούς καμβάδες που μιμούνται τούβλα ή τοιχοποιία, ξύλινη επένδυση.

Διακόσμηση μικρής κουζίνας

Παραδοσιακό στυλ

Μπλε κουζίνα

Πρωτότυπη προφορά

Ένας άλλος τρόπος χρήσης ταπετσαρίας στην κουζίνα είναι η επικόλληση σε απόσταση από την επάνω επιφάνεια των ντουλαπιών τοίχου έως την οροφή. Αποδεικνύεται ένα είδος ευρείας ταινίας από καμβάδες βινυλίου. Ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης και των ιδεών εσωτερικού σχεδιασμού, μια τέτοια λωρίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προφορά. Στο φόντο των απλών προσόψεων των ντουλαπιών κουζίνας, ακόμη και ένα μοτίβο ταπετσαρίας, ακόμη και σε ανοιχτόχρωμο φόντο, μπορεί να γίνει στοιχείο προφοράς..

Ταπετσαρία στο πάνω μέρος των τοίχων

Η ταπετσαρία στους τοίχους που δεν καταλαμβάνεται από το σετ κουζίνας μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά φινιρίσματος. Ο σχεδιασμός κάθετων επιφανειών με πάνελ (περίπου μέχρι το μέσο του ύψους του δωματίου) σε ουδέτερο χρώμα και ταπετσαρία με φωτεινή, ποικίλη εκτύπωση φαίνεται θεαματική. Αλλά αυτή η μέθοδος φινιρίσματος θα φανεί θεαματική μόνο σε μια μεσαία και μεγάλη κουζίνα..

Συνδυασμός πάνελ και ταπετσαρίας

Στυλ Προβηγκίας

Ασυνήθιστες λύσεις

Η χρήση ταπετσαρίας για τη διακόσμηση της οροφής στον χώρο της κουζίνας δεν είναι συνηθισμένη. Αλλά μια τέτοια τεχνική σχεδιασμού έχει το δικαίωμα να υπάρχει. Αλλά αν η ταπετσαρία χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση της οροφής, τότε υπάρχουν καλοί λόγοι για αυτό – η χρήση φωτεινής εκτύπωσης, ασυνήθιστου μοτίβου, η επιλογή ενός τμήματος (συχνότερα στο κέντρο του δωματίου, γύρω από τον πολυέλαιο).

Ταπετσαρία για το ταβάνι της κουζίνας

Ασυνήθιστο ταβάνι

Δημιουργικός σχεδιασμός κουζίνας