Σχεδιασμός δωματίου για κορίτσια: ιδέες για το 2019

Είναι δύσκολο να φανταστούμε περισσότερα διλήμματα που προκύπτουν κατά το σχεδιασμό μιας ανακαίνισης παρά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Εκτός από το γεγονός ότι οι γονείς πρέπει να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ασφαλή από την άποψη πιθανών τραυματισμών και φιλικότητας προς το περιβάλλον, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη η ηλικία, οι προτιμήσεις και οι δεξιότητες του παιδιού, να παρέχουν στο παιδί ένα σύνολο εσωτερικών χώρων στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη, και ταυτόχρονα δεν καταστρέφουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Και αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, δεδομένου ότι η φιλικότητα προς το περιβάλλον των υλικών και των επίπλων φινιρίσματος σχετίζεται άμεσα με το κόστος τους. Με την ηλικία του παιδιού, η κατάσταση χειροτερεύει – σε αντίθεση με το μωρό, του οποίου οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους γονείς, το παιδί προσχολικής ηλικίας και ακόμη περισσότερο ο έφηβος συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό της ανακαίνισης του δωματίου του. Και οι απόψεις των γονέων και ενός παιδιού πολύ συχνά αποκλίνουν σε όλα σχεδόν τα σημεία της οργάνωσης ενός μικρού κόσμου – ενός παιδικού δωματίου.

Εσωτερικό παιδικού δωματίου

Αλλά η ανακαίνιση στο δωμάτιο της νεότερης γενιάς δεν είναι μόνο μια σειρά από δύσκολες εργασίες και υπερνίκηση, αλλά και μια ευχάριστη διαδικασία (συχνά κοινή) που φέρνει την οικογένεια πιο κοντά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη διακόσμηση (το πιο ευχάριστο μέρος της ανακαίνισης ή της αλλαγής του παιδικού δωματίου) του δωματίου στο οποίο θα ζήσει και θα αναπτυχθεί η μικρή κυρία. Πώς να λάβετε υπόψη τις επιθυμίες της αναπτυσσόμενης πριγκίπισσας και τις τάσεις της μόδας, να συσχετίσετε τις δικές σας οικονομικές δυνατότητες με τα διαθέσιμα δεδομένα του δωματίου, μην ξεχάσετε τις συμβουλές ειδικών στην εργονομία και τη χρωματισμούς για να δημιουργήσετε ένα δύσκολο όμορφο, αλλά και πρακτικό, ασφαλές και πολυλειτουργικό εσωτερικό; Ελπίζουμε ότι η εντυπωσιακή επιλογή σχεδιαστικών έργων από εκατό φωτογραφικές αίθουσες για κορίτσια διαφορετικών ηλικιών θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στην ποικιλία των ιδεών σχεδιασμού και να καταρτίσετε το δικό σας βέλτιστο σχέδιο δράσης για την επισκευή της κόρης ή των θυγατέρων του παιδιού σας.

Σχεδιασμός δωματίου για κορίτσια

Το δωμάτιο της μικρής κυρίας

Παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία ενός σχεδιασμού δωματίου για ένα κορίτσι

Φυσικά, ο κύριος παράγοντας που καθορίζει τη διακόσμηση ενός δωματίου για ένα κορίτσι θα είναι η ηλικία της. Μετά από όλα, είναι αυτός που καθορίζει όχι μόνο τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις της μικρής νοικοκυράς, αλλά και τον ίδιο τον τρόπο ζωής του κοριτσιού. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες, εκτός από την ηλικία, που δεν επηρεάζουν λιγότερο την επιλογή του σχεδιασμού του παιδικού δωματίου. Το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου υπαγορεύουν άμεσα όχι μόνο την επιλογή, την ποσότητα και τη διάταξη των επίπλων, αλλά και τη χρωματική παλέτα γενικά, συγκεκριμένους συνδυασμούς αποχρώσεων ειδικότερα.

Φωτεινό σχέδιο

Πρωτότυπη διακόσμηση

Λακωνικό εσωτερικό

Εξοικονόμηση χώρου

Ο αριθμός και το μέγεθος των παραθύρων και των θυρών θα επηρεάσουν επίσης την επιλογή διακόσμησης δωματίου για ένα κορίτσι. Η θέση του δωματίου σε σχέση με τα βασικά σημεία δεν είναι λιγότερο σημαντική – και οι δύο παράγοντες επηρεάζουν το επίπεδο φυσικού φωτισμού του δωματίου, πράγμα που σημαίνει – η επιλογή της παλέτας χρωμάτων του εσωτερικού.

Ευρύχωρος σχεδιασμός βρεφονηπιακού σταθμού

Θεματικός σχεδιασμός

Παιδικό δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα

Ο χαρακτήρας του κοριτσιού, η ιδιοσυγκρασία, τα χόμπι και οι ικανότητές του, οι προτιμήσεις και το επίπεδο συμμετοχής σε μια συγκεκριμένη διαδικασία θα επηρεάσουν επίσης τη σύνθεση των εσωτερικών αντικειμένων του παιδικού δωματίου. Είναι προφανές ότι το δωμάτιο μιας μαθήτριας θα διαφέρει σημαντικά στη σύνθεση των εσωτερικών αντικειμένων από ένα δωμάτιο για ένα μωρό. Or φυτώριο για μια δραστήρια, αθλητική κυρία από το δωμάτιο ενός νεαρού ονειροπόλου με ρομαντικό χαρακτήρα.

Μπαρόκ κίνητρα

Πλούσια διακόσμηση

Κλασικά στοιχεία στυλ

Ρομαντικά κίνητρα

Θέση ύπνου με ένα θόλο

Μια άλλη σημαντική πτυχή του σχεδιασμού ανακαίνισης στο δωμάτιο ενός κοριτσιού είναι ο αριθμός των ίδιων των νοικοκυρών. Δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατόν να πολλαπλασιαστεί απλώς με δύο τον αριθμό των χώρων ύπνου και εργασίας (γωνίες για δημιουργικότητα), εάν τα κορίτσια έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας – ένα παιδί προσχολικής ηλικίας χρειάζεται πολύ ελεύθερο χώρο για ενεργά παιχνίδια και είναι σημαντικό για έναν έφηβο να οργανώσει έναν εργονομικό χώρο εργασίας και την ευκαιρία να βρεθεί στη μοναξιά σε ένα δωμάτιο που πρέπει να μοιραστείτε με την αδερφή σας. Το έργο είναι μόνο με την πρώτη ματιά συντριπτικό. Ορισμένες τεχνικές σχεδίασης βοηθούν στη διατήρηση της αυτονομίας για κάθε οικοδέσποινα μέσα στο κοινό δωμάτιο, αλλά περισσότερο αργότερα..

Καλλιτεχνική ζωγραφική στους τοίχους

Θέσεις ύπνου σε δύο επίπεδα

Σκανδιναβικό στιλ

Θαλάσσιο θέμα

Ταιριάζει με την ηλικία του κοριτσιού και το σχέδιο του δωματίου της

Ανεξάρτητα από την ηλικία της μικρής νοικοκυράς, το δωμάτιό της πρέπει να είναι ένα φωτεινό και καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Ακόμα και σε ένα μικρό χώρο, είναι απαραίτητο να βρείτε τη δυνατότητα οργάνωσης ενός βέλτιστου χώρου για ύπνο και ξεκούραση – όχι κοντά στα θερμαντικά σώματα θέρμανσης και όχι κοντά στο παράθυρο. Η τοποθεσία όλων των άλλων εσωτερικών αντικειμένων θα εξαρτηθεί ήδη από τις δυνατότητες του δωματίου και τις ανάγκες του κοριτσιού.

Παιδική σοφίτα

Σε λευκό φόντο

Σπορ σχεδιασμός

Μαγνητικός τοίχος γραφής

Βρεφικό δωμάτιο

Εάν έχετε την ευκαιρία και την επιθυμία να τοποθετήσετε το μωρό σε ξεχωριστό δωμάτιο από τις πρώτες μέρες της ζωής, τότε ο σχεδιασμός αυτού του δωματίου πρέπει να προσεγγιστεί όχι τόσο από την άποψη της μόδας και του στυλ όσο από τη συναισθηματική άνεση του το μωρό και τους γονείς του. Τους πρώτους μήνες της ζωής της, το μωρό δεν θα νοιάζεται για τη διακόσμηση του δωματίου της, το κύριο πράγμα είναι ότι το κλίμα στο δωμάτιο είναι κατάλληλο – ένα επαρκές επίπεδο υγρασίας και φωτισμού θα είναι το κλειδί. Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά είναι απίστευτα ενσυναίσθητα, νιώθουν τη διάθεση των γονιών τους. Εάν η μαμά και ο μπαμπάς ηρεμήσουν σε ένα ουδέτερο περιβάλλον, χαλαρώσουν σε ένα δωμάτιο σχεδιασμένο σε παστέλ χρώματα, τότε θα είναι ευκολότερο για το παιδί να κοιμηθεί σε παρόμοια ατμόσφαιρα..

Σχεδιασμός δωματίου νεογέννητων

Βρεφικό δωμάτιο

Ευρύχωρο βρεφικό δωμάτιο

Φωτεινό φυτώριο για νεογέννητο

Πιθανότατα δεν θα θέλετε να αναδιαμορφώσετε ένα δωμάτιο για μια αναπτυσσόμενη κοπέλα που αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο (με τη μορφή του δικού της δωματίου) έξω από την κούνια. Επομένως, είναι καλύτερο να κάνετε επισκευές στο δωμάτιο του μωρού με την προσδοκία των επόμενων ετών. Εάν η διακόσμηση των τοίχων είναι ουδέτερη, τότε θα είναι δυνατή η προσφορά ποικίλων χρωμάτων και κέντρων για την εστίαση της προσοχής με τη βοήθεια καλλιτεχνικής ζωγραφικής (η πιο ακριβή και απαιτητική εργασία) ή εσωτερικών αυτοκόλλητων ετικετών (η φθηνότερη και ευκολότερη μέθοδος ) με εικόνες από τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, παραμύθια.

Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Παστέλ χρώματα

Σχεδιασμός παιδικού σταθμού μικρού μεγέθους

Σε παστέλ χρώματα

Παιδικός σταθμός για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές δημοτικού

Έτσι, ο κόσμος ενός αναπτυσσόμενου μωρού δεν περιορίζεται πλέον στην κούνια και στα χέρια των γονέων, ξεκινά μια περίοδος ενεργού έρευνας και απόκτησης δεξιοτήτων. Σίγουρα θα πρέπει να αντικαταστήσετε την κούνια (πολλοί γονείς αρχικά επιλέγουν το λεγόμενο «καλλιέργεια επίπλων», που αυξάνεται σε μέγεθος όσο χρειάζεται, αλλά οι δυνατότητές του δεν είναι ατελείωτες), προσθέστε συστήματα αποθήκευσης – συνήθως μια συρταριέρα με αλλαξιέρα δεν αρκεί, συμπληρώνεται ή αντικαθίσταται με μια ντουλάπα, μια ντουλάπα (ανάλογα με το μέγεθος του δωμάτιο και διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου).

Ενσωματωμένα έπιπλα

Ουδέτερη παλέτα

Με φόντο τους ροζ τοίχους

Μη τετριμμένη προσέγγιση

Θα πρέπει επίσης να προβληματιστείτε με το σύστημα αποθήκευσης παιχνιδιών και βιβλίων – είναι καλύτερο να έχετε ένα απόθεμα στον αριθμό των ραφιών ή των κελιών, γιατί είναι προφανές ότι με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός των αντικειμένων θα αυξηθεί μόνο. Ακόμα και στο δωμάτιο ενός κοριτσιού που μόλις έμαθε να περπατά, είναι σημαντικό να βρούμε μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια γωνιά δημιουργικότητας (μαθήματα) – μπορεί να είναι ένα μικρό τραπέζι με καρέκλα ή κονσόλα (επιτραπέζιο), στο οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε, να σμιλεύσετε και να χειροτεχνείτε. Αλλά με όλα αυτά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στο παιδικό δωμάτιο πρέπει να παραμείνει κενό για τη δυνατότητα ενεργών παιχνιδιών. Δυστυχώς, όχι κάθε δωμάτιο για ένα κορίτσι μπορεί να καυχηθεί με έναν επαρκή αριθμό τετραγωνικών μέτρων, αλλά είναι απαραίτητο να βρούμε μια ευκαιρία να μην ακαταστατίσουμε τον διαθέσιμο χώρο..

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Παιδικό δωμάτιο με απομίμηση τζακιού

Αίθουσα προσχολικής ηλικίας

Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Με την πάροδο του χρόνου, μια μικρή γωνιά για δημιουργικότητα ή ένα μικρό τραπέζι με καρέκλα θα πρέπει να αντικατασταθεί με έναν πλήρη χώρο εργασίας. Αυτή η περίοδος θα συμπέσει σχεδόν σίγουρα με την προετοιμασία για το σχολείο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση «καλλιέργεια επίπλων» – το επίπεδο της επιφάνειας του τραπεζιού και το ύψος του καθίσματος, το πίσω μέρος της καρέκλας ρυθμίζεται ανάλογα με το ύψος του παιδιού. Η καλλιέργεια επίπλων δεν είναι μόνο εργονομική, αλλά φαίνεται επίσης μοντέρνα, μοντέρνα, μπορεί εύκολα να χωρέσει στον τρέχοντα σχεδιασμό ενός παιδικού δωματίου.

Σχέδιο μικρού παιδικού σταθμού

Γεωμετρική εκτύπωση

Μικρό δωμάτιο πριγκίπισσας

Η δυσκολία δημιουργίας ενός σχεδίου για ένα δωμάτιο προσχολικής ηλικίας δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι σε κάθε λειτουργική περιοχή πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να βρεθεί επαρκής ποσότητα ελεύθερου χώρου. Το δύσκολο έργο περιπλέκεται περαιτέρω από το γεγονός ότι το μωρό σας είναι ήδη σε θέση να εκφράσει το δικό του όραμα για το εσωτερικό του παιδικού δωματίου. Η εξεύρεση συμβιβασμού σε αυτό το στάδιο είναι ευκολότερη με τη βοήθεια της διακόσμησης – αυτοκόλλητα με αυτοκόλλητα με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες, κλινοσκεπάσματα με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή κουρτίνες με θεματικό σχεδιασμό θα σας βοηθήσουν να περάσετε με μικρές οικονομικές θυσίες..

Απέναντι στους γαλάζιους τοίχους

Παιδικό δωμάτιο με παράθυρο

Ελεύθερος χώρος για παιχνίδια

Φωτεινές επιφάνειες

Δωμάτιο εφήβου

Από τη μία πλευρά, η δημιουργία ενός σχεδίου στο δωμάτιο ενός εφήβου φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση, επειδή, τελικά, μπορείτε να παραμελήσετε την περιοχή για παιχνίδια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή μόνο στο τμήμα του ύπνου και της ξεκούρασης, του χώρου εργασίας και των συστημάτων αποθήκευσης. Αλλά η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι μια έφηβη συχνά δεν συμμετέχει εύκολα στη δημιουργία του εσωτερικού του δωματίου της, αλλά θέλει κυριολεκτικά να πάρει όλες τις βασικές αποφάσεις – από την επιλογή των υλικών φινιρίσματος έως τον σχεδιασμό επίπλων και τη διακόσμηση του δωματίου. Η εξεύρεση συμβιβασμού με τις επιθυμίες και τις δυνατότητες των γονέων μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά η δημιουργία μιας βέλτιστης στάσης είναι ρεαλιστική, το κύριο πράγμα είναι να σκεφτούμε εκ των προτέρων τον μέγιστο δυνατό αριθμό στοιχείων. Όσο πιο λεπτομερές είναι το σχέδιο δράσης για την επισκευή, τόσο λιγότερο χρόνο και χρήμα θα πρέπει να δαπανηθεί για αλλαγές..

Φωτεινό υπνοδωμάτιο ενός έφηβου κοριτσιού

Δωμάτιο σε γκρι αποχρώσεις

Παραδοσιακό στυλ

Δωμάτιο για ενήλικο κορίτσι

Ένα δωμάτιο για ένα ενήλικο κορίτσι (κορίτσι) μπορεί να μοιάζει με ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο. Η μόνη διαφορά από ένα υπνοδωμάτιο για ένα ζευγάρι μπορεί να είναι το μέγεθος του κρεβατιού – μια επιλογή για μινιμαλιστές. Και όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, δωμάτιο ενός έφηβου κοριτσιού «δίνει έξω» η παρουσία κοριτσίστικων ιδεών σχεδόν σε κάθε στοιχείο του εσωτερικού – η παρουσία ενός καμαρίνι (σε ​​μικρά δωμάτια, οι λειτουργίες του μπορούν να εκτελεστούν από ένα χώρο εργασίας ή ένα τραπέζι υπολογιστή), υφασμάτινη διακόσμηση ενός δωματίου, χρήση διακοσμητικών στοιχείων που δεν έχουν λειτουργικό φορτίο.

Έμφαση σε διακοσμητικά στοιχεία

Χρώμα μέντας στο σχεδιασμό του φυτώριου

Ανοιξιάτικη διάθεση

Φωτεινός τοίχος προφοράς

Επιφάνειες προφοράς

Έγχρωμες λύσεις για το δωμάτιο του κοριτσιού

Ακούσια οι πρώτοι συσχετισμοί στα λόγια «δωμάτιο για κορίτσια» γίνεται το εσωτερικό σε ροζ τόνους. Απλώς συνέβη ότι οι κατασκευαστές όχι μόνο ρούχων για παιδιά, αλλά και προϊόντων για τη διακόσμηση παιδικών δωματίων χρησιμοποιούν πολύ συχνά τη διαίρεση σε «γυμνός» και «ροζ» θέμα. Εάν το κορίτσι αρέσει πραγματικά σε αυτό το χρώμα και η ίδια ζητά από τους γονείς της να το χρησιμοποιήσουν στο σχεδιασμό του δωματίου, είναι απαραίτητο να ακούσουμε τη γνώμη της μικρής νοικοκυράς. Μετά από όλα, είναι αυτή που περνά τον περισσότερο χρόνο της ανάμεσα στο ροζ σύννεφο της δαντέλας, χαλαρώνει ή παίζει, αποκτά νέες δεξιότητες και γνώσεις. Επιπλέον, το ροζ έχει πολλές αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων οι γονείς σίγουρα θα είναι σε θέση να βρουν το βέλτιστο.

Όλες οι αποχρώσεις του ροζ

Ρουζ και πτυχώσεις για διακόσμηση

Σχεδιασμός ενός ευρύχωρου δωματίου για κορίτσια

Λεπτές αποχρώσεις

Έτσι, με ποια χρώματα στο εσωτερικό ενός δωματίου ενός κοριτσιού είναι καλύτερο να συνδυάσετε ροζ αποχρώσεις; Πρώτα απ ‘όλα, το λευκό χρώμα, επειδή είναι ευπροσάρμοστο, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε φωτεινές και φωτεινές εικόνες και είναι κατάλληλο για μικρά δωμάτια. Μπορείτε να επιλέξετε το λευκό ως βάση για τη διακόσμηση, στο φόντο του οποίου θα τοποθετηθούν ροζ έπιπλα ή να κάνετε ακριβώς το αντίθετο – τα χιονισμένα έπιπλα θα ξεχωρίσουν αποτελεσματικά στο φόντο των τοίχων με μια βαθιά ροζ απόχρωση.

Συνδυασμός ροζ και λευκού

Στο φυτώριο με πανοραμικό παράθυρο

Φωτεινή διακόσμηση τοίχων

Ριγέ τοίχοι για το φυτώριο

Λουλουδένιο μοτίβο

Ένας άλλος εντυπωσιακός και μοντέρνος συνδυασμός ροζ είναι δυνατός με το γκρι. Απαλό γκρι ή βαθιά μελαγχολία, ακόμη και ένας σκούρος τόνος γραφίτη για να τονίσει τη γεωμετρία του δωματίου, δημιουργεί αντίθεση – το γκρι είναι ευέλικτο και αρκετά ουδέτερο για να δημιουργήσει όμορφους συνδυασμούς με διάφορες αποχρώσεις του ροζ.

Ανοιχτό γκρι χρώμα για φόντο

Η χρήση του γκρι και του ροζ στο σχεδιασμό του παιδικού σταθμού

Φωτεινή προφορά στο χώρο ύπνου

Γκρι τόνος για φινίρισμα

Ένα άλλο τυπικό «κοριτσίστικη» χρώμα για εσωτερική διακόσμηση – μοβ (διάφορες αποχρώσεις του λιλά). Μπορείτε να επιλέξετε παστέλ, ανοιχτές αποχρώσεις του μωβ για να δημιουργήσετε τη διακόσμηση του δωματίου ή να γυρίσετε σε βαθιούς, πλούσιους τόνους για να δημιουργήσετε μια προφορά – αυτή μπορεί να είναι μια ολόκληρη επιφάνεια (ένας τοίχος ή μέρος του) και υφασμάτινη διακόσμηση ενός ύπνου θέση ή παράθυρα.

Ελαφρύς ιώδης τόνος

Λεπτά χρώματα

Ανοιχτό μοβ παλέτα

Μωβ για προφορά

Μπλε στο δωμάτιο του κοριτσιού – γιατί όχι; Μετά από όλα, αυτό το χρώμα έχει τόσες πολλές όμορφες αποχρώσεις γεμάτες φρεσκάδα, οι οποίες είναι ιδανικές για ένα δωμάτιο που βρίσκεται στη νότια πλευρά του κτιρίου. Ο τυπικός συνδυασμός μπλε και λευκού, δημιουργώντας μια φρέσκια και ελαφριά εικόνα, μπορεί να σκιασθεί με στοιχεία από βαθύ κατακόκκινο, μπλε, σμαράγδι.

Συνδυασμός μπλε και ροζ

Φωτεινό τιρκουάζ τόνο

Πρωτότυπες λύσεις χρώματος

Θαλάσσια στιλιστική

Φρέσκια και ελαφριά εμφάνιση

Μια από τις καθολικές επιλογές για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου για ένα παιδικό δωμάτιο για ένα παιδί οποιουδήποτε φύλου είναι η χρήση του λευκού ως βάση. Αυτή η τάση οφείλεται στην ευελιξία των λευκών αποχρώσεων και στην ικανότητα δημιουργίας οπτικής αύξησης σε μικρούς χώρους. Δεν είναι δύσκολο να συνδυάσετε το λευκό ως διακόσμηση τοίχου με οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων επίπλων και διακόσμησης. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ένα εντελώς λευκό δωμάτιο δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για το εσωτερικό ενός παιδικού σταθμού. Για να εστιάσουν την προσοχή, τα μάτια των παιδιών χρειάζονται τόνους, χρωματικές κηλίδες. Προκειμένου το λευκό χρώμα να μην σχετίζεται με τη στειρότητα του θαλάμου του νοσοκομείου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ξύλινες επιφάνειες όχι μόνο για να φέρετε φυσική ζεστασιά, αλλά και ποικιλία χρωμάτων..

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός

Χιονάτη εικόνα

Λευκό για φινίρισμα

Σε ένα μικρό δωμάτιο

Μια άλλη ασφαλής επιλογή παλέτας χρωμάτων για τη διακόσμηση του δωματίου ενός κοριτσιού είναι το μπεζ. Μια παλέτα ζεστών αποχρώσεων από ανοιχτό μπεζ, παστέλ έως το χρώμα της σοκολάτας γάλακτος μπορεί να δημιουργήσει μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο και να είναι σχετική για κορίτσια διαφορετικών ηλικιών.

Δωμάτιο σε μπεζ αποχρώσεις

Ζεστά χρώματα

Χώροι εργασίας στο νηπιαγωγείο

Μπεζ και ροδακινί αποχρώσεις

Αρκετά παραδείγματα διακόσμησης δωματίου για δύο ή περισσότερα κορίτσια

Ο σχεδιασμός του βρεφονηπιακού σταθμού, στο οποίο θα ζήσουν δύο κορίτσια, περιπλέκεται όχι μόνο από το γεγονός ότι απαιτείται περισσότερος χρήσιμος χώρος για την οργάνωση δύο υπνοδωματίων και χώρων εργασίας, αλλά και από την πιθανή διαφορά ηλικίας και μια σημαντική διαφορά στις ιδιοσυγκρασίες των μικρών Κυρίες. Εάν ένα κορίτσι είναι ενεργό και προτιμά να ασκείται με αθλητικό εξοπλισμό και το δεύτερο χρειάζεται ένα απομονωμένο μέρος για ήσυχα παιχνίδια ή μια γωνιά για δημιουργικότητα, οι γονείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολλές τεχνικές σχεδιασμού για να εξοικονομήσουν τετραγωνικά μέτρα συχνά μικρών παιδικών δωματίων.

Έμφαση στη διακόσμηση παραθύρων

Σε ένα δωμάτιο για δύο

Τρεις χώροι εργασίας

Κρεβάτι σε δύο επίπεδα

Μια κουκέτα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποθηκεύσετε τη χρήσιμη περιοχή ενός παιδικού δωματίου για να ελευθερώσετε χώρο για ενεργά παιχνίδια, δημιουργικότητα. Αλλά αυτό το παράδειγμα οργάνωσης χώρων ύπνου δεν είναι κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο κοριτσιών με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Είναι δυνατή μια επιλογή στην οποία είναι αδύνατο να βρεθεί συμβιβασμός μεταξύ των κοριτσιών στην απόφαση σχετικά με την τοποθέτηση των θέσεων ύπνου στο κατώτερο και το ανώτερο επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, η θέση των κρεβατιών θα εξαρτηθεί μόνο από το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου. Σε ένα τετράγωνο δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε χώρους ύπνου παράλληλους στους τοίχους ή κάθετα, παίρνοντας μία από τις ελεύθερες γωνίες.

Διάταξη δωματίου για δύο κορίτσια

Κάθετη διάταξη

Ασυνήθιστη διακόσμηση του βρεφονηπιακού σταθμού

Εξοικονόμηση χώρου στο νηπιαγωγείο

Σπίτι ως χώρος ύπνου

Η καλύτερη επιλογή για την εγκατάσταση κρεβατιών για κορίτσια είναι παράλληλα, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος σε όλες τις πλευρές των επίπλων. Αλλά μια τέτοια επιλογή, στην οποία ήταν δυνατό να προσεγγίσετε το λιπαρό μέρος και από τις δύο πλευρές, είναι δυνατή μόνο σε μεσαία και μεγάλα δωμάτια (πιο συχνά χρησιμοποιείται στο δωμάτιο των εφήβων κοριτσιών).

Σκανδιναβικά κίνητρα

Ασυνήθιστη διάταξη

Εσωτερικό ενός δωματίου για δύο κορίτσια

Υφαντική διακόσμηση

Διακόσμηση κεφαλαριού

Πρωτότυπη ταπετσαρία για το νηπιαγωγείο