Σύγχρονοι πολυέλαιοι: μοντέλα φωτογραφιών του 2018

Ο φωτισμός παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας οποιουδήποτε δωματίου. Ανάλογα με το μέγεθος, το σκοπό και το σύνολο των λειτουργικών περιοχών του χώρου, μπορεί να έχει διαφορετικές πηγές τεχνητού φωτός. Αλλά σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες οροφής – πολυέλαιοι. Έχουν περάσει πολύ οι μέρες που ένας πολυέλαιος χρησίμευε μόνο ως φωτιστικό. Σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, μια λάμπα οροφής μπορεί να λειτουργήσει ως το κύριο διακοσμητικό στοιχείο, να είναι έγχρωμη προφορά ενός σχεδίου, να χρησιμεύσει για τη σύνδεση των κεντρικών αντικειμένων ενός δωματίου ή να αντικατοπτρίζει την έννοια μιας στιλιστικής κατεύθυνσης. Με μια λέξη, η επιλογή ενός πολυέλαιου, ανεξάρτητα από το δωμάτιο που διακοσμείτε, πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα, γιατί θα χρειαστεί να λύσετε πολλά διλήμματα – το μέγεθος και το σχήμα του λαμπτήρα, το χρωματικό σχέδιο, τη δύναμη της συσκευής , ακόμη και το χρώμα και η ένταση των ροών φωτός. Λοιπόν, μπορείτε να δείτε τον μοντέρνο σχεδιασμό των κρεμαστών λαμπτήρων για δωμάτια για διαφορετικούς σκοπούς στη μεγάλη ποικιλία έργων σχεδιασμού φωτογραφιών που συλλέγονται σε όλο τον κόσμο..

Πρωτότυπος μοντέρνος πολυέλαιος

Πολυέλαιος με πολλαπλές αποχρώσεις

Κριτήρια για την επιλογή ενός σύγχρονου πολυέλαιου

Εκτός από το κύριο λειτουργικό συστατικό του – φωτισμός του χώρου, ο πολυέλαιος μπορεί να εκτελέσει άλλες επιλογές – για να χωρίσει το δωμάτιο, να το κάνει οπτικά πιο ευρύχωρο και ογκώδες λόγω της σωστά επιλεγμένης έντασης φωτισμού και της κατανομής των ροών φωτός, μπορεί να δημιουργήσει την απαραίτητη προφορά , γίνονται το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού, αποσπούν την προσοχή από ανεπιτυχή αντικείμενα ή ολόκληρες ζώνες.

16

51

37

44

45

Έτσι, τα ακόλουθα κριτήρια επηρεάζουν την επιλογή ενός πολυέλαιου:

  • ο σκοπός του δωματίου – είναι προφανές ότι ένας πολυέλαιος για μπάνιο και σαλόνι, για παράδειγμα, πρέπει να επιλέγεται με διαφορετικούς τρόπους.
  • το μέγεθος του δωματίου και ο αριθμός των λειτουργικών ζωνών, η παρουσία άλλων συσκευών φωτισμού – ακόμη και σε δωμάτια μικρού μεγέθους, το σύστημα φωτισμού σπάνια αποτελείται από ένα φωτιστικό, λόγω της πολυλειτουργικότητας των χώρων, κάθε τμήμα χρειάζεται τη δική του πηγή τεχνητό φως;
  • η παλέτα χρωμάτων του εσωτερικού επηρεάζει την επιλογή του σχεδιασμού του πολυέλαιου, τη δύναμη και το χρώμα φωτισμού του (ζεστά ή κρύα ρεύματα).
  • η στιλιστική κατεύθυνση στο εσωτερικό σχέδιο επηρεάζει άμεσα την επιλογή του μοντέλου πολυέλαιου.
  • τις οικονομικές δυνατότητες των ιδιοκτητών των χώρων για τους οποίους επιλέγεται η λάμπα και η ιδέα τους για την ομορφιά και την πρακτικότητα των φωτιστικών – το εύρος του κόστους των σύγχρονων πολυελαίων είναι απίστευτα ευρύ.

17

δεκαοχτώ

23

48

49

Τύποι μοντέρνων πολυελαίων κατά σχέδιο και στυλ

Από την άποψη των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, ο πιο δημοφιλής τύπος πολυελαίων σήμερα είναι οι κρεμαστοί λαμπτήρες. Το όνομα μιλά από μόνο του – ένας τέτοιος πολυέλαιος έχει απαραίτητα μια χορδή, κορδόνι ή αλυσίδα στην οποία είναι προσαρτημένα τα κύρια στοιχεία του λαμπτήρα – ένα πλαφόν (ένα ή περισσότερα) και η δομή στήριξής του. Το μήκος του κρεμαστού λαμπτήρα μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου (κυρίως το ύψος της οροφής) και την ατμόσφαιρα που πρέπει να δημιουργηθεί στο δωμάτιο με τη βοήθειά του – πανηγυρικός, φωτίζοντας έντονα ολόκληρο το χώρο ή οικείο, διαχυτικό ο φωτισμός και η μείωση του φωτός.

22

28

29

τριάντα

92

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος πολυέλαιου είναι οι λαμπτήρες οροφής. Τέτοια φωτιστικά δεν έχουν ανάρτηση και είναι προσαρτημένα απευθείας στην οροφή. Η δομή μπορεί να αποτελείται από ένα μεγάλο πλακίδιο δίπλα στην επιφάνεια της οροφής ή από πολλά πλακίδια που υποστηρίζονται από ένα μόνο σύστημα. Οι πολυελαίοι οροφής είναι ιδανικοί για δωμάτια με χαμηλή οροφή. Αυτοί οι λαμπτήρες φροντίζονται εύκολα. Αλλά για να αντικαταστήσετε έναν λαμπτήρα σε έναν πολυέλαιο που αποτελείται από μια μεγάλη σκιά, θα πρέπει να ξεβιδώσετε ολόκληρη τη δομή από την οροφή.

4

5

77

94

100

Υπάρχουν επίσης πολυέλαιοι που είναι δύσκολο να ταυτιστούν με έναν από τους δύο τύπους λαμπτήρων από άποψη σχεδίασης. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για μοντέλα σχεδιαστών, προσχηματικά σχήματα, μπορούν να στερεωθούν εν μέρει στην οροφή, εν μέρει να τοποθετηθούν σε αναρτήσεις ή να αντιπροσωπεύουν μια δομή που είναι εξωτερικά δύσκολο να εντοπιστεί για έναν ή έναν άλλο τύπο εξαρτήματος..

12

59

63

85

Κλασικοί πολυέλαιοι και οι παραλλαγές τους

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους πολυελαίων από άποψη στιλιστικής απόδοσης είναι το κλασικό μοντέλο. Οι περισσότεροι από εμάς συσχετίζουμε την ίδια την ιδέα ενός πολυέλαιου με αυτόν τον τύπο φωτιστικού – λείες γραμμές μιας αναρτημένης δομής με αρκετές αποχρώσεις, τις περισσότερες φορές περιέχει διακοσμητικά στοιχεία. Αλλά ο τίτλος «κλασσικός» ένας πολυέλαιος δεν πρέπει να σας μπερδέψει – αυτός ο τύπος λαμπτήρα είναι σχετικός για σχεδόν οποιοδήποτε στυλ εσωτερικής διακόσμησης – από νεοκλασικά έως πρωτοποριακά. Οι παραδοσιακοί πολυέλαιοι σε μοντέρνο σχεδιασμό μπορούν να παρουσιαστούν σε μεγάλη ποικιλία παραλλαγών.

35

50

69

75

Αρχικά, ο κλασικός πολυέλαιος ήταν η προσωποποίηση του πλούτου και του γούστου των ιδιοκτητών (στην πραγματικότητα, μόνο οι πλούσιοι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά πολυελαίους). Wereταν κατασκευασμένα από φυσικά υλικά – μέταλλο, γυαλί, κρύσταλλο, οι αποχρώσεις μπορούσαν να είναι κατασκευασμένες από ύφασμα. Για πολλούς συμπατριώτες μας, ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος εξακολουθεί να είναι σύμβολο πολυτέλειας, κομψότητας και ευεξίας..

έντεκα

84

91

Οι πρώτοι πολυέλαιοι ήταν ουσιαστικά κρεμαστά κηροπήγια. Τα κεριά εισήχθησαν σε ειδικά μεταλλικά πλαίσια. Η μνήμη των ριζών του κλασικού πολυέλαιου ενσωματώνεται σε μοντέρνα μοντέλα. Οι κρεμαστοί λαμπτήρες με μίμηση αναμμένων κεριών είναι απίστευτα δημοφιλείς και φαίνονται υπέροχοι σε δωμάτια για οποιονδήποτε σκοπό, φτιαγμένοι σε νεοκλασικό στιλ, διάφορες τροποποιήσεις του κλασικού στυλ, σύγχρονες και άθλιες κομψότητες.

οκτώ

15

είκοσι

33

47

Οι μοντέρνοι πολυέλαιοι σε παραδοσιακό στυλ μπορούν να είναι πλήρως κατασκευασμένοι από πλαστικό, διακοσμημένοι με διακοσμητικά στοιχεία (όπως κρύσταλλα Swarovski) και ταυτόχρονα να φαίνονται πολυτελή, αξιοσέβαστα και ακόμη και επιτηδευμένα. Αλλά το μοντέρνο στυλ διακόσμησης των χώρων διαβίωσης εξακολουθεί να μας κάνει να αγοράζουμε λακωνικούς πολυελαίους με ελάχιστο σετ διακόσμησης.

46

58

95

97

Εάν προσθέσουμε πολλά διακοσμητικά στοιχεία στον κλασικό πολυέλαιο με έντονο χρώμα, τότε γίνεται εύκολα μια ανήσυχη διακόσμηση του εσωτερικού, αλλά η κύρια έγχρωμη προφορά του, το κέντρο έλξης για όλα τα μάτια.

34

42

53

55

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι παραδοσιακοί πολυέλαιοι με μεταλλικό, ελαφρύ πλαίσιο και αρκετές αποχρώσεις, συχνότερα από ύφασμα. Τέτοιοι κρεμαστοί λαμπτήρες είναι αρκετά ευέλικτοι, ταιριάζουν αρμονικά στο μοντέρνο εσωτερικό κάθε τύπου δωματίου. Ένας τέτοιος πολυέλαιος θα είναι κατάλληλος σε σαλόνι, υπνοδωμάτιο, ακόμη και παιδικό δωμάτιο ή ευρύχωρο διάδρομο. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί πολύ ψηλά ταβάνια στο δωμάτιο..

6

39

31

Κρεμαστά φωτιστικά Art Nouveau

Το στυλ Art Nouveau εμφανίστηκε ως αντίβαρο σε όλα τα κλασικά κίνητρα στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης. Όλα τα νέα και υπερσύγχρονα, αντίθετα με τις παραδοσιακές μορφές, ονομάστηκαν μοντέρνα. Στην πραγματικότητα, προς το παρόν, κάθε πολυέλαιος που διαφέρει στον τύπο της εκτέλεσης από τον κλασικό μπορεί να ονομαστεί λαμπτήρας στο στυλ Art Nouveau. Πρόκειται για υπερσύγχρονους πολυελαίους με πρωτοποριακό σχεδιασμό που φέρνουν δημιουργικότητα στο σχεδιασμό του χώρου και μινιμαλιστικούς λαμπτήρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό κάθε δωματίου..

εννέα

δέκα

19

40

68

93

Οι επιλογές για πολυέλαιους αρ νουβό είναι αμέτρητες. Αυτά μπορεί να είναι λακωνικά σχέδια με αρκετούς λαμπτήρες χωρίς αποχρώσεις ή φανταχτερά φωτιστικά με πολλά διακοσμητικά στοιχεία πίσω από τα οποία είναι δύσκολο να δούμε τις ίδιες τις πηγές φωτός..

13

21

57

64

65

Πολυέλαιοι σε οικολογικό στιλ

Η επιθυμία να χρησιμοποιηθούν όλα τα φυσικά σε μοντέρνο στυλ δεν θα μπορούσε να αγνοήσει μια τέτοια σφαίρα εσωτερικού σχεδιασμού όπως η παραγωγή φωτιστικών. Ταυτόχρονα, οι πολυέλαιοι που δημιουργούνται με φυσικά υλικά μπορούν να ταιριάζουν οργανικά όχι μόνο σε οικολογικό στυλ ή χώρα. Συμπληρώνουν τέλεια σχεδόν όλες τις ποικιλίες μοντέρνου στυλ, φαίνονται αρμονικά σε δωμάτια διακοσμημένα σε στιλ shabby chic, Προβηγκίας, εκλεκτικισμού, σκανδιναβικής ακόμη και πρωτοπορίας.

72

41

98

Στην κατασκευή πολυέλαιων οικολογικού στυλ, χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά – μέταλλο, ξύλο, γυαλί, κρύσταλλο, ύφασμα, χαρτί (πιο συχνά ρύζι), κοχύλια, βότσαλα, κλαδιά, άχυρο, μπαμπού μπορούν να λειτουργήσουν ως διακοσμητικά στοιχεία.

71

74

79

Πολυέλαιος για τη χωροθέτηση ενός μοντέρνου δωματίου

Παραδοσιακά, ο πολυέλαιος είναι αναρτημένος στο κέντρο του δωματίου. Αλλά πρόσφατα, οι πολυλειτουργικοί εσωτερικοί χώροι έχουν γίνει πιο διαδεδομένοι – ένας χώρος που αποτελείται από πολλά τμήματα χρειάζεται ένα πιο διευρυμένο σύστημα φωτισμού. Πολύ συχνά, ο κεντρικός πολυέλαιος συμπληρώνεται με ενσωματωμένο φωτισμό – αυτό μπορεί να είναι είτε μια λωρίδα LED που βρίσκεται κατά μήκος της περιμέτρου της οροφής είτε λαμπτήρες που βρίσκονται τοπικά, ανάλογα με τη θέση των λειτουργικών περιοχών.

2

73

80

89

Ο πολυέλαιος μπορεί να βρίσκεται όχι μόνο στο κέντρο του δωματίου. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει στοιχείο της χωροθέτησης ενός συγκεκριμένου λειτουργικού τμήματος. Σε ένα σαλόνι που συνδυάζει τις λειτουργίες μιας τραπεζαρίας, ο πολυέλαιος μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από την τραπεζαρία. Στο κοινό δωμάτιο με τζάκι, μπορεί να είναι ένας πολυέλαιος «κίνηση» προς τη μαλακή ζώνη, ειδικά αν, εκτός από τον κρεμαστό λαμπτήρα, υπάρχουν και άλλες πηγές φωτός – ένας λαμπτήρας δαπέδου ή απλίκες τοίχου.

δεκατέσσερα

81

36

82

87

88

Στο υπνοδωμάτιο, ο πολυέλαιος μπορεί να κρεμαστεί όχι στο κέντρο του δωματίου, αλλά στους πρόποδες του κρεβατιού (αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια αρκετά μεγάλη δομή, αλλά το ύψος του καμβά δεν επιτρέπει) ή να εξοπλίσετε τα κομοδίνα με ένα ζευγάρι κρεμαστά φωτιστικά και στις δύο πλευρές του κρεβατιού.

67

56

78

90

Για ένα ευρύχωρο δωμάτιο, ένα ζευγάρι πανομοιότυποι πολυέλαιοι είναι μια αρκετά συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνική σχεδιασμού για ξένα έργα. Αλλά στη χώρα μας, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπόρεσαν να εκτιμήσουν τα οφέλη μιας τέτοιας διάταξης φωτιστικών. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να φωτίσετε μια μεγάλη περιοχή του δωματίου διατηρώντας παράλληλα ένα συμμετρικό σκηνικό, από την άλλη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο παράλληλο που μπορεί να γίνει το highlight του εσωτερικού..

24

26

27

52

32

61

Κι αν δεν υπάρχουν δύο, αλλά τρεις πολυέλαιοι; Φυσικά, ένας τέτοιος φωτισμός και διακόσμηση απαιτεί σημαντική έκταση του δωματίου και επαρκές ύψος. Η τριάδα πανομοιότυπων κρεμαστών λαμπτήρων φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή όταν τοποθετείται αυστηρά σε μια σειρά..

60

38

Είναι λογικό ο πολυέλαιος, αν δεν είναι το μόνο φωτιστικό στο δωμάτιο, να ταιριάζει με το στυλ των άλλων λαμπτήρων. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται να επιλέξετε συσκευές από μια συλλογή, αρκεί να επιλέξετε μοντέλα του ίδιου στιλιστικού αξεσουάρ, κατασκευασμένα από τα ίδια υλικά, αν και σε διαφορετικά χρώματα, διακοσμημένα με διαφορετική διακόσμηση.

1

3

54

62

66

86

Από την άλλη πλευρά, οι πολυέλαιοι που είναι εξαιρετικοί στον τρόπο κατασκευής και διακόσμησης και φωτίζουν ένα δωμάτιο είναι μια ενδιαφέρουσα και τολμηρή κίνηση. Εάν αισθάνεστε αρκετά γενναίοι για να σχεδιάσετε ένα τέτοιο εσωτερικό, αυτό θα γίνει ένα διακριτικό χαρακτηριστικό όχι μόνο αυτού του δωματίου, αλλά ολόκληρου του σπιτιού..

25

43

70

83