Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο – τρέχων σχεδιασμός 2016

Σύμφωνα με την έρευνα και τους υπολογισμούς των επιστημόνων, περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας σε ένα όνειρο. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που, κατά τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου, είναι τόσο σημαντικό για εμάς όχι μόνο να κορεστεί αυτό το δωμάτιο με λειτουργικότητα, αλλά και να δημιουργηθεί μια ζεστή, άνετη, ζεστή ατμόσφαιρα. Η υφασμάτινη διακόσμηση του δωματίου παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για ύπνο και χαλάρωση. Οι όμορφες κουρτίνες στα παράθυρα δεν είναι μόνο αξιόπιστη προστασία από τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας ή από τα φώτα του δρόμου και τις ανεπιθύμητες ματιές το βράδυ, αλλά και διακοσμούν το δωμάτιο. Μερικές φορές είναι οι κουρτίνες που παίζουν το ρόλο ενός στοιχείου προφοράς του εσωτερικού και το υπνοδωμάτιο σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση..

Παραδοσιακές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες με υποκλοπές

Η μόδα δεν μένει ακίνητη, όλο και περισσότερες νέες, πρωτότυπες, μοντέρνες ιδέες εμφανίζονται μεταξύ των σχεδιαστών που αναπτύσσουν διακόσμηση για παράθυρα. Οι τάσεις της μόδας δεν μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν σε συνηθισμένα σπίτια και διαμερίσματα, για να ανταποκριθούν στο πρακτικό στοιχείο της κουρτίνας παραθύρων, το οποίο είναι τόσο σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Αλλά οι τάσεις της επόμενης σεζόν δείχνουν μια πολύ λακωνική, απλή και ακόμη και αυστηρή προσέγγιση στη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων με υφάσματα. Τα έργα μοντέρνου σχεδιασμού είναι γεμάτα με δημοκρατικές και λειτουργικές λύσεις, οι κουρτίνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε μαζί ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, υφής και μοντέλων λύσεων για τη διακόσμηση ενός μοντέρνου υπνοδωματίου με κουρτίνες, κουρτίνες και κουρτίνες. Ελπίζουμε ότι η εκτεταμένη επιλογή των έτοιμων λύσεων θα σας βοηθήσει να εμπνεύσετε τα δικά σας επιτεύγματα..

Ρουστίκ υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο με πανοραμικά παράθυρα

Μια όμορφη και πρακτική λύση – επιλογή υφάσματος για κουρτίνες

Η καταλληλότητα του υλικού για το ράψιμο κουρτινών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικοί μπορούν να διακριθούν:

 • σύνθεση;
 • πυκνότητα;
 • το βάρος;
 • η ικανότητα να κουρτίνας?
 • αντοχή στη φθορά.
 • απαιτήσεις φροντίδας ·
 • εξωτερικές αισθητικές ιδιότητες.

Παραδοσιακές ελαφριές κουρτίνες

Τα υφάσματα υψηλής ποιότητας έχουν υψηλή πυκνότητα, καλύπτουν καλά και διατηρούν την εμφανίσιμη εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να μην κάνετε λάθος υπολογισμό με την αγορά υφάσματος για κουρτίνες, κοιτάξτε το υλικό στο φως, ελέγξτε για ρυτίδες, ελέγξτε ολόκληρο τον καμβά για ομοιομορφία βαφής και διατήρηση του σχεδίου, εκτύπωση ή κέντημα.

Φωτεινές κουρτίνες με στολίδι

Για να αποκτήσετε μια εντύπωση για την ικανότητα του υφάσματος να περνάει, αρκεί να ξετυλίξετε μερικά μέτρα υλικού και να συλλέξετε τις πτυχώσεις. Το ύφασμα χαμηλής ποιότητας τεντώνεται εύκολα, τα νήματα αποκλίνουν στις ραφές και τέτοιο υλικό, ακόμη και μετά από σχολαστικό σιδέρωμα, φαίνεται ακατάστατο, ζαρωμένο.

Σε μια χιονόλευκη παράσταση

Φροντίστε να ρωτήσετε πώς να φροντίσετε το ύφασμά σας. Ανάλογα με την προέλευση των ινών (φυσικές, συνθετικές ή τα μείγματά τους), από τις οποίες αποτελείται το υλικό, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι φροντίδας. Τα ανάμεικτα υφάσματα είναι πλέον τα πιο δημοφιλή και μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε απαλό κύκλο. Το μετάξι, το βελούδο, η οργάντζα διατηρούν τέλεια την εμφάνισή τους όταν στεγνώνουν, αλλά ποικιλίες βαμβακιού, chintz και οι περισσότεροι τύποι πολυεστέρα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο υπό κανονικές συνθήκες.

Κουρτίνες με βολάν

Σε ανοιχτό γκρι αποχρώσεις

Βαμβάκι. Τα υφάσματα από βαμβακερές ίνες είναι ιδανικά για διακόσμηση παραθύρων σε μεγάλη ποικιλία στυλ. Κατασκευασμένο από φυτό βαμβακιού, το υλικό είναι ισχυρό και ανθεκτικό, είναι εύκολο να βαφτεί, είναι εύκολο να εκτυπωθεί σε αυτό. Τα βαμβακερά υφάσματα έχουν συχνά τεχνητές ακαθαρσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση των τεχνολογικών ιδιοτήτων του τελικού προϊόντος. Το βαμβακερό υλικό μπορεί να έχει διαφορετική πυκνότητα, να υφαίνει υφή, περνάει καλά, μεταφέρει θερμότητα και προστατεύει από το φως του ήλιου. Αλλά το βαμβάκι έχει τα μειονεκτήματά του – είναι πολύ ευαίσθητο στην επίδραση του ηλιακού φωτός, το χρώμα και ο τυπωμένος σχεδιασμός ξεθωριάζουν αρκετά γρήγορα. Εάν τα παράθυρά σας βλέπουν νότια ή νοτιοδυτικά, θα χρειαστεί να πάρετε μια επένδυση για βαμβακερές κουρτίνες, διαφορετικά θα πρέπει σύντομα να σκεφτείτε να αλλάξετε τη διακόσμηση του παραθύρου.

Βαμβακερές κουρτίνες

Σκούρο βαμβάκι

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ. Τα υφάσματα από λινά ίνες είναι επίσης ισχυρά και ανθεκτικά. Αλλά το λινάρι είναι πολύ πιο σκληρό από το βαμβάκι, έχει μια πρωτότυπη δομή, για την οποία αγαπήθηκε από πολλούς σχεδιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιού σε όλο τον κόσμο. Το λινό υλικό είναι εξαιρετικό για να κρατάει σφιχτές πτυχώσεις και είναι ιδανικό για υφασμάτινες περσίδες ή πτυχωτές κουρτίνες. Αλλά όσο υψηλότερο είναι το περιεχόμενο των φυσικών ινών λιναριού στο ύφασμα, τόσο πιο εύκολο θα είναι το τσαλάκωμα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το σιδέρωμα. Αλλά πολλοί σχεδιαστές προτείνουν να μην σιδερώνετε καθόλου λινά κουρτίνες για να αποδείξετε τη φυσικότητα του υφάσματος και να δώσετε στο δωμάτιο μια μικρή ανεμελιά, αγροτικά κίνητρα και μια προφανή εγγύτητα στη φύση (όταν πρόκειται για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου που βρίσκεται σε εξοχικό). Τα υφάσματα από λινό ύφασμα εκτίθενται επίσης στο άμεσο ηλιακό φως, ξεθωριάζουν και αλλοιώνονται γρήγορα (απαιτείται επένδυση).

Λινές κουρτίνες

Κουρτίνες για χωρισμό κρεβατοκάμαρας και μπάνιου

Μετάξι. Όπως όλοι γνωρίζουν, οι ίνες μεταξιού είναι απόβλητα προϊόντα του μεταξοσκώληκα. Τα υφάσματα με μεταξωτά νήματα είναι εξαιρετικά για τη δημιουργία περιποιήσεων παραθύρων. Ένα τέτοιο υλικό δεν είναι φθηνό, αλλά το υψηλό κόστος αντισταθμίζεται από την όμορφη εμφάνιση των γραφικών πτυχών που πέφτουν κάτω από το δίπλωμα. Επιπλέον, το μεταξωτό ύφασμα είναι ισχυρό και ανθεκτικό, πρακτικά δεν τσαλακώνεται και μπορεί να βαφτεί και να τυπωθεί τέλεια. Αλλά για τους περισσότερους τύπους μεταξωτών υφασμάτων, παρέχεται μόνο στεγνό καθάρισμα..

Μεταξωτές κουρτίνες

Μεταξωτές κουρτίνες

Συνθετικά υφάσματα. Είναι συνηθισμένο να αναφερόμαστε σε συνθετικούς καμβάδες όχι μόνο τεχνητά δημιουργημένα υλικά, αλλά και μίγματα με φυσικά προϊόντα. Είναι η παρουσία τεχνητών ινών που εμπλουτίζει το ύφασμα με ιδιότητες όπως ελαστικότητα, αντοχή και αντοχή στο νερό. Τα πιο δημοφιλή υφάσματα κουρτίνας περιλαμβάνουν:

 • οξικό άλας;
 • νάιλον;
 • βισκόζη;
 • πολυεστέρας.

Συνθετικό ύφασμα

Τα συνθετικά υφάσματα φροντίζονται εύκολα, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να σιδερώνονται σε χαμηλή θερμοκρασία, διαφορετικά οι ίνες μπορεί απλώς να λιώσουν. Αλλά τα περισσότερα σύγχρονα συνθετικά υλικά είναι σε θέση να κάνουν χωρίς σιδέρωμα, εάν στεγνώσουν σε ισιωμένη μορφή..

Ανάγλυφο ύφασμα κουρτίνας

Χιονάτες κουρτίνες

Πριν κατευθυνθείτε στο κατάστημα για τις κουρτίνες, πρέπει να καταλάβετε σαφώς πόσο πυκνά πρέπει να είναι τα υφάσματα, πόσο συχνά θα τα τραβάτε, αν θα μπορείτε να στεγνώσετε στεγνά το ύφασμα ή να το φροντίσετε μόνοι σας. Με πολλούς τρόπους, η επιλογή υλικού για κουρτίνες εξαρτάται από τη θέση του υπνοδωματίου σας σε σχέση με τα βασικά σημεία. Για τη νότια και νοτιοδυτική πλευρά, θα χρειαστείτε αρκετά παχιές κουρτίνες που μπορούν να προστατεύσουν το δωμάτιο από τις ακτίνες του ήλιου. Λοιπόν, φυσικά, ο τρόπος ζωής σας επηρεάζει άμεσα την επιλογή του υφάσματος κουρτινών – το πρόγραμμα βάρδιας και η ανάγκη για ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τις δικές του προσαρμογές.

Οπτική αύξηση του ύψους του δωματίου

Σχεδιασμός κουρτινών για το μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Προκειμένου η επιλογή κουρτινών για το υπνοδωμάτιο να είναι επιτυχής και να σας ευχαριστήσει για πολλά χρόνια, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη, εκτός από τη θέση του δωματίου σε σχέση με τα βασικά σημεία, δείκτες όπως:

 • στιλιστικές αποφάσεις που λαμβάνονται κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου – διακόσμηση, επίπλωση, υφασμάτινη διακόσμηση για μια κουκέτα και άλλα εσωτερικά στοιχεία.
 • μέγεθος και αριθμός παραθύρων.
 • το ύφασμα και το σχέδιο που χρησιμοποιούνται για την ταπετσαρία των επιπλέον επίπλων και ταπετσαριών του κρεβατιού.

Υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Λευκές κουρτίνες για εσωτερικό με αντίθεση

Όσον αφορά το σχεδιασμό κουρτινών για παράθυρα στο υπνοδωμάτιο, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση παραδοσιακών επιλογών σε απλές και συνοπτικές λύσεις. Το μοντέρνο στυλ εσωτερικού σχεδιασμού γενικά επιδιώκει μια δημοκρατική και ακόμη και αυστηρή εμφάνιση, αλλά δεν στερείται άνετης και άνετης ατμόσφαιρας. Οι κλασικές κουρτίνες και οι κουρτίνες με κάθετες πτυχώσεις μπορούν να γίνουν ένα αρμονικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου. Η παραδοσιακή επιλογή κουρτινών όχι μόνο θα σας προστατεύσει από πιθανά λάθη, αλλά και θα δώσει στο δωμάτιο μια κομψή πολυπλοκότητα, συνδυασμένη επιδέξια με απίστευτη πρακτικότητα..

Λευκές κουρτίνες

Σκούρες γκρι κουρτίνες

Το μοντέρνο στυλ διακόσμησης των χώρων διαβίωσης τείνει να είναι διακριτικό μινιμαλισμό, έτσι συχνά τα μεγάλα παράθυρα στα δωμάτια στερούνται εντελώς διακόσμησης. Αλλά για τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας, η έλλειψη υφάσματος μπορεί να είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες. Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση κουρτινών συσκότισης χωρίς κουρτίνες για περιπτώσεις που πρέπει να προστατευτείτε από το φως του ήλιου, τα φωτεινά φανάρια ή τα αδιάκριτα μάτια και τον υπόλοιπο χρόνο, ισιώστε τους καμβάδες και επιτρέψτε στο δωμάτιο να λούζεται με φυσικό φως..

Κουρτίνες για στιλ σοφίτας

Παραδοσιακές κουρτίνες και κουρτίνες, διακοσμημένες με διασταυρούμενους βρόχους, μέσω των οποίων το γείσο είναι απλά σπειρωτό – ένας σύγχρονος και πρωτότυπος τρόπος κάλυψης ενός παραθύρου. Το πλεονέκτημα τέτοιων μοντέλων είναι ότι αν έχετε λίγη εμπειρία, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας και ως κουρτινόξυλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό μεταλλικό ή πλαστικό σωλήνα χωρίς αξεσουάρ..

Ελαφρές κουρτίνες με αναστρέψιμους βρόχους

Πρωτότυπο σχέδιο κουρτίνας

Κλασσικός κουρτίνες στα μάτια (πλαστικοί ή μεταλλικοί δακτύλιοι) – μια δημοφιλής επιλογή για κάλυψη παραθύρων σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο. Οι δακτύλιοι με ίση απόσταση που ενσωματώνονται στο ύφασμα δημιουργούν τέλεια ομοιόμορφες και οριζόντιες πτυχώσεις. Οι κουρτίνες ματιών φαίνονται κομψές, ελκυστικές, αλλά δεν τραβούν την προσοχή από τα εστιακά σημεία του δωματίου, όπως η περιοχή ύπνου..

Κουρτίνες στα μάτια

Φωτεινές κουρτίνες στα μάτια

Για ένα νεοκλασικό υπνοδωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές κουρτίνες με επένδυση, διακοσμώντας ελαφρώς το μοντέλο. Οι γραβάτες με φούντες θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις κουρτίνες από ακριβό, υψηλής ποιότητας ύφασμα, για να μην αναφέρουμε τον λειτουργικό σκοπό μιας τέτοιας διακόσμησης..

Κουρτίνες με γάντζους και φούντες

Αρχική κουρτίνα κουφωμάτων

Perhapsσως η πιο λειτουργική από όλες τις γνωστές επιλογές κουρτινών είναι υφασμάτινες περσίδες. Ο σχεδιασμός των περσίδων έχει ένα πολύ απλό, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου φωτισμού δωματίου. Για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, οι περσίδες (ειδικά οι οριζόντιες) σχετίζονται με το στυλ γραφείου, τις πλαστικές ή ξύλινες κατασκευές που ήταν δημοφιλείς τον περασμένο αιώνα. Αλλά οι σύγχρονες έτοιμες λύσεις για τη διακόσμηση των χώρων κατοικιών έχουν προχωρήσει πολύ στον προοδευτικό σχεδιασμό τους. Οι σύγχρονες περσίδες είναι κατασκευασμένες από ύφασμα, το οποίο φροντίζεται εύκολα · τα εξαρτήματα των δομών μπορούν να διαρκέσουν έως και 20 χρόνια (με σωστή χρήση). Όσον αφορά την παλέτα χρωμάτων και υφής – είναι αρκετά εκτεταμένη και ικανή να ικανοποιήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού με διαφορετικές προτιμήσεις γεύσης και προϋπολογισμούς για τη διακόσμηση παραθύρων στο υπνοδωμάτιο.

Κάθετες περσίδες για την κρεβατοκάμαρα

Μοντέρνα κουρτίνα παραθύρων - περσίδες

Υφασμάτινες περσίδες - κομψές, μοντέρνες, πρακτικές

Χιονάτες περσίδες για την κρεβατοκάμαρα

Με τη φράση «κουρτίνες με λαμπρέκι» πολλά παρουσιάζουν πολυτελή και ακόμη φανταχτερά σχέδια υφάσματος με βολάν, κρόσσια και κρόσσια σε κλασικό στιλ. Αλλά η σύγχρονη ερμηνεία των μοντέλων κουρτινών με lambrequin έχει πολύ λακωνικό σχεδιασμό – απλά σχέδια με ευθείες γραμμές και τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη διακόσμηση.

Κουρτίνες με λαμπρέκι

Σε έργα μοντέρνου σχεδιασμού υπνοδωματίων, μπορούν επίσης να βρεθούν παραδοσιακές κουρτίνες με λαμπρέκι σε γαλλικό στιλ – με υφή, χαριτωμένη, με σύνθετη υφή πτυχώσεων. Εάν διακοσμήσετε ένα τέτοιο lambrequin με περιθώρια και συμπληρώσετε τα σχέδια κουρτινών με flounces, μπορείτε να πάρετε μια σχεδόν παραδοσιακή εμφάνιση διακόσμησης παραθύρων σε στυλ κλασικισμού, μπαρόκ ή ροκοκό.

Πολυτελές lambrequin, περιθώριο και flounces

Ρολό ή κουρτίνες οθόνης ιδανικό για τη διακόσμηση παραθύρων στο υπνοδωμάτιο, επειδή προστατεύουν το χώρο καλά από το φως του ήλιου. Οι οθόνες μπορούν να κατασκευαστούν από απλό και χρωματιστό ύφασμα.

Ρολά

Κουρτίνες μικρής οθόνης

Ρωμαϊκές κουρτίνες είναι μια παραλλαγή περσίδων, στην οποία ένας συμπαγής ιστός υφάσματος συλλέγεται σε ομοιόμορφα κατανεμημένες οριζόντιες πτυχώσεις προς την κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω του ανοίγματος του παραθύρου. Οι κουρτίνες προστατεύουν αξιόπιστα το δωμάτιο από το φως του ήλιου, δείχνουν μοντέρνες και δεν απαιτούν μεγάλες ποσότητες υφάσματος.

Ρωμαϊκές κουρτίνες

Έγχρωμες λύσεις για κουρτίνες παραθύρων – ένα καλειδοσκόπιο ιδεών

Όταν επιλέγετε αποχρώσεις και χρώματα κουρτινών για τη διακόσμηση χώρων διαβίωσης, υπάρχει ένας απλός ανείπωτος κανόνας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυπωμένες κουρτίνες με απλή ταπετσαρία, αλλά αν χρησιμοποιείται μοτίβο στη διακόσμηση των τοίχων, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε το απλό ύφασμα. Ο χώρος ύπνου δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι κουρτίνες με ένα μεγάλο μοτίβο θα φαίνονται οργανικά σε ένα δωμάτιο με απλούς τοίχους, ειδικά αν, εκτός από τη διακόσμηση του παραθύρου, δεν υπάρχουν πιο ποικίλα χρώματα στο εσωτερικό.

Κουρτίνες με μεγάλη εκτύπωση

Κουρτίνες με σχέδια

Κουρτίνες από το ίδιο το ταβάνι

Εάν θέλετε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο του υπνοδωματίου, χρησιμοποιήστε κουρτίνες με οριζόντιες ρίγες. Εάν θέλετε να αυξήσετε οπτικά το ύψος της οροφής, τότε διακοσμήστε τα παράθυρα με μια κάθετη λωρίδα υλικού κρεμώντας τις κουρτίνες στο ταβάνι.

Κουρτίνες με οριζόντιες λωρίδες

Πολλές πτυχώσεις στις κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κάθετες ρίγες για στυλ σοφίτας

Είναι δύσκολο να απαριθμήσουμε όλα τα στυλ εσωτερικής διακόσμησης, στα οποία οι χιονισμένες διαφανείς κουρτίνες θα φαίνονται αρμονικές. Η ελαφριά διακόσμηση για τα παράθυρα θα φαίνεται καλή τόσο σε ένα υπνοδωμάτιο με ταπετσαρία σε παστέλ χρώματα και θα τονίσει αποτελεσματικά τον αντίθετο συνδυασμό υφάσματος και χρώματος διακόσμησης.

Κουρτίνες για ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Τέλεια διπλώματα στις κουρτίνες

Κοντές κουρτίνες

Ρομαντικές κουρτίνες

Το υπνοδωμάτιο σε ανοιχτό μπεζ χρώμα είναι κλασικό του είδους. Calρεμες αποχρώσεις φυσικής προέλευσης είναι καταπραϋντικές και χαλαρωτικές. Οι πολλές επιλογές μπεζ χρώματος επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού να επιλέξουν τον ακριβή τόνο που συμπληρώνει το εσωτερικό του υπνοδωματίου πιο αρμονικά..

Υπνοδωμάτιο σε μπεζ αποχρώσεις

Σε παστέλ χρώματα

Φυσικοί τόνοι για την παλέτα χρωμάτων του υπνοδωματίου

Εάν ένα κρεβάτι με ουρανό είναι εγκατεστημένο στο υπνοδωμάτιο, τότε κατά την επιλογή του χρώματος και της υφής του υφάσματος για τη διακόσμηση των παραθύρων, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κουρτίνας του κρεβατιού. Κατά κανόνα, το θόλο είναι διακοσμημένο με ελαφριά, ημιδιαφανή υφάσματα. Επειδή αυτές τις μέρες χρησιμοποιείται κυρίως για διακόσμηση και όχι για τον αρχικό του σκοπό – να διατηρήσει το χώρο ύπνου ζεστό και να το προστατεύσει από έντομα.

Κρεβάτι και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Πρωτότυπο υπνοδωμάτιο και σχέδιο

Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά για το γεγονός ότι το γκρι χρώμα και πολλές από τις αποχρώσεις του είναι αυτή τη στιγμή η πιο σχετική τάση. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού και σχεδιαστές επιλέγουν διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι για να παρουσιάσουν τη διακόσμηση του παραθύρου του υπνοδωματίου ως την πιο ουδέτερη αλλά λειτουργική επιλογή. Με τη βοήθεια δύο παραλλαγών κλασικών κουρτινών με διαφορετικά χρώματα σε γκρι αποχρώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη, ενδιαφέρουσα κουρτίνα παραθύρων.

Υπνοδωμάτιο σε γκρι αποχρώσεις

Η κλασική τεχνική της χρήσης εκτύπωσης σε υφάσματα κατά τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου είναι η χρήση του ίδιου υφάσματος για τη διακόσμηση κουρτινών και τη διακόσμηση κρεβατιού (αυτό μπορεί να είναι τόσο ένα κλινοσκεπάσματα όσο και διακοσμητικά καλύμματα μαξιλαριών).

Έγχρωμες κουρτίνες για σταθερά χρώματα

Μη τυποποιημένα παράθυρα – πρωτότυπες λύσεις

Δεν είναι εύκολο να καλύψετε τα παράθυρα σε ένα δωμάτιο σοφίτας, ειδικά αν το άνοιγμα του παραθύρου είναι τοποθετημένο όχι μόνο στο χώρο των τοίχων, αλλά και στην οροφή. Εδώ είναι μια πρωτότυπη έκδοση χρήσης υφάσματος κουρτινών για τη διακόσμηση ενός προσαρμοσμένου παραθύρου χρησιμοποιώντας ειδικές θήκες.

Αρχική κουρτίνα παραθύρων στη σοφίτα

Ασυνήθιστες κουρτίνες για ένα ασύμμετρο δωμάτιο

Κουρτίνες για υπνοδωμάτιο με κεκλιμένη οροφή

Σε ένα δωμάτιο με λείες καμπύλες παραθύρων και πανοραμικά παράθυρα με έξοδο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκαμπτα γείσα για να οργανώσουν μια πρακτική και αισθητική διακόσμηση για ανοίγματα παραθύρων. Τέτοια σχέδια λυγίζουν σε ορθή γωνία και παίρνουν σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα, οι κουρτίνες ομαλά «βόλτα» κατά μήκος της διαδρομής των γείσων-σανίδων.

Ασυνήθιστο δωμάτιο - πρωτότυπες κουρτίνες